Sjednice Poglavarstva  05.10.2007.


Počinje uređenje „Doma splitskog sporta“

   Splitsko gradsko Poglavarstvo danas je imenovalo Javnu ustanovu „Sportski objekti“ investitorom u postupku uređenja prostora za „Dom splitskog sporta“, koji će biti smješten u okviru Sportskog centra „Gripe“. Javna ustanova je obavezana provesti natječaj za izbor najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova, u koju svrhu je u gradskom proračunu osigurano 800.000 kuna. Poglavarstvo je također prihvatilo pokroviteljstvo nad tradicionalnom 76. „Mrdujskom regatom, koja se u organizaciji Jedriličarskog kluba „Labud“ organizira u subotu, 6. listopada 2007. godine. Ujedno, u svrhu potpore organizatoru, odobreno je 80.000 kuna financijske podrške.

   Na sjednici je odobrena i financijska potpora MedILS-u za stipendiranje dodiplomskih i dodoktorskih studenata te postdoktoranata iz Hrvatske i svijeta u četiri znanstvena programa: molekularna biologija tumora, mikrobiologija/genetika, računarska biologija i biofizika te funkcionalna genomika. Počevši od kolovoza ove godine iz gradskog proračuna će se mjesečno isplaćivati po 2.000 kuna neto kandidatima na dodiplomskom studiju, onima na doktorskom po 5.500 kuna. Grad će tako financirati dva studenta na dodiplomskim studijima i šest na doktorskim studijima. Inače, predviđeno je da na MedILS-u kad proradi u punim kapacitetom radi 20 dodiplomskih studenata, 40 doktorskih i 20 postdoktoranata iz Hrvatske i svijeta.

   Na molbu Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj odobreno je korištenje prostora od 156,92 m2 za potrebe Medžlisa Islamske zajednice Split, na adresi Poljana Stare gimnazije 1, gdje Medžlis već od ranije koristi prostor površine 200 m2 , a koji čini jedinstvenu građevinsku cjelinu s novoodobrenim prostorom za korištenje. Medžlis se obavezao da će prostor urediti o vlastitom trošku, bez prava naknade. Kako je korištenje dosadašnjeg prostora Medžlis plaćao 0,75 eura/m2, to će zakup biti pod istim uvjetima te će se za ukupno 356,92 m2 plaćati 271,26 eura/m2. mjesečne najamnine. Savezu izviđača Hrvatske je pak besplatno odobreno korištenje prostorije u kući Šetalište Ivana Meštrovića 15, u periodu od 12. do 14. srpnja, radi provedbe programskog državnog natjecanja za izviđače pomorce i porječane pod nazivom „Jing-Jang“.

   Sukladno
obavezama na osnivanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Splita, Poglavarstvo je utvrdilo prijedlog članova Povjerenstva koji je proslijeđen Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća. Povjerenstvo čini 11 članova, od kojih su predsjednik, zamjenik i tri člana iz redova gradskih vijećnika. Riječe je o Nedi Makjanić Kunić, Vesni Perak Bone, Željani Kalaš, Miljenku Bobanu, Željku Sikirici, Božidaru Čapaliji, Tamari Visković, Igoru Longu, Mirjani Kučar, Ivani Drljepan i Siniši Joviću. S obzirom da se bliži istek roka trajanja dvogodišnjeg Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama kulture grada Splita, koji je potpisan 14. studenog 2005. godine, Poglavarstvo je prihvatilo zahtjev Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi za početkom pregovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora. Sukladno tome u pregovaračko tijelo ispred grada Splita imenovani su Tamara Visković , urica urišić, Ljiljana Vučetić, Alma Peroš i Neri Anterić.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.