Sjednice Poglavarstva  02.03.2007.


Grad dobio pravo građenja u Lori

   Hrvatska Vlada je u srijedu donijela odluku da se gradu Splitu da pravo građenja na području Lore, a za potrebu izgradnje sportske dvorane, kazao je danas splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić netom što je otvorio sjednicu Poglavarstva. „Vlada RH će putem Povjerenstva za imovinu Vlade dati pravo građenja Splitu na jugoistočnom dijelu zemljišta vojarne „Sveti Nikola“ u Lori, radi izgradnje višenamjenske dvorane za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine“ rekao je gradonačelnik Puljić. On je pojasnio kako je odlukom Vlade grad Split obavezan da što žurnije usvoji izmjene GUP-a, kako bi se spomenuto područje prenamijenilo u zonu sportsko-rekreacijskog sadržaja, pri čemu zona obuhvata iznosi oko 2 hektara . Grad će ujedno morati izgraditi i parcelacijski elaborat te uskladiti posjedovno i vlasničko stanje za zemljište.

   „Ovom
Vladinom odlukom rješava se pitanje zemljišta potrebnog za izgradnju dvorane u dijelu Lore. Drugi dio zemljišta koji se nalazi u sklopu Brodosplita je pred rješavanjem. U toku je postupak izuzimanja tog dijela zemljišta iz pomorskog dobra. Kada se taj postupak završi, tim prostorom će upravljati Vladino Povjerenstvo za imovinu, koje će zemljište prenijeti na Grad ili mu dati pravo građenja na njemu“ rekao je Puljić. Glede pristiglih pet ponuda za izgradnju dvorane on je kazao kako će se uskoro znati rezultati njihove obrade. Gradonačelnik je izjavio i da je grad dobio lokacijske dozvole za radove u Kavanjinovoj, Manđerovoj i Bihaćkoj ulici, ocijenivši to značajnim pomakom u realizaciji velikog gradskog projekta na tom prostoru.

   Poglavarstvo je danas prihvatilo pokroviteljstvo nad međunarodnom jedriličarskom regatom „Split Olympic Sailing Week“, koja će se u splitskom akvatoriju održati od 6. do 11. ožujka. U tu svrhu Poglavarstvo je izdvojilo 80.000 kuna. Prihvaćeno je i pokroviteljstvo nad 3. međunarodnom jedriličarskom regatom „Docletians cup“, koja se, u organizaciji sportske udruge „Dobri val“ održava od 9. do 1¸2. svibnja. Poglavarstvo je u tu svrhu izdvojilo 50.000 kuna. Projektu prevencije ovisnosti u školama udruge „Ćakula kroz život“ Poglavarstvo je dodijelilo 80.000 kuna.

   Poglavarstvo je u nastavku sjednice, temeljem provedenog natječaja, donijelo odluku o dodjeli u zakup deset poslovnih prostora u sklopu kompleksa stanova POS-a, u Terzićevoj ulici. Riječ je o prostorima namijenjenim za zdravstvenu skrb te jaslice i dječji vrtić, površine od 29,28 m2 do 461,30 m2 . Pet prostora je dobila Poliklinika za oftalmologiju dr Medić, dva za zubarsku ordinaciju Dea Jurić Perković,  a tri za vrtić i jaslice Dječji vrtić „Čarobni pianino“.

   Ured inženjera geodezije Sande Šulentić izabran je kao najpovoljniji ponuditelj za izradu katastarsko – topografskog plana UPU-a Korešnica 2, odnosno Korešnica 3 sa cijenom od 70.610 kuna bez PDV-a, odnosno 32.640 kuna bez PDV-a. a izradu istovjetnog plana, ali UPU-a stambenog naselja Stobreč odabrano je poduzeće „Meja“ sa cijenom od 198.300 kuna bez PDV-a. Za usluge tehničkog savjetovanja investitora i stručnog građevinskog nadzora na sanacijskim, konzervatorskim i restauratorskim radovima za potrebe Službe za staru gradsku jezgru u 2007. godini, između pet ponuditelja odabran je Kulić – inženjerski biro d.o.o. sa ponudom od 176.920 kuna bez PDV-a. Za uklanjanje grafita izvan gradske jezgre izabrano je poduzeće „Neir“ d.o.o. sa cijenom od 102.840 kuna bez PDV-a. Za uklanjanje krivo postavljenih predmeta s javnih gradskih površina odabrano je poduzeće „Jupiter –mmp“ sa cijenom od 118.750 kuna bez PDV-a. Isto poduzeće je odabrano i za uklanjanje nelegalnih plakata s javnih gradskih površina, sa cijenom od 97.500 kuna.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.