Sjednice Poglavarstva  01.06.2007.


Na Žnjanu će se graditi stanovi za branitelje

   Splitsko gradsko Poglavarstvo danas je osnovalo Povjerenstvo koje će provesti odabir najpovoljnijeg ponuditelja za izradu idejnog rješenja i projektne dokumentacije za izgradnju stambenih objekata za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, na prostoru Žnjana, kod II policijske stanice, odnosno jugoistočno od raskrižja Bračke i Velebitske ulice. Vrijednost izrade rješenja i dokumentacije se procjenjuje na 200.000 kuna. Poglavarstvo je potom na molbu Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata izdvojilo 20.000 kuna za sufinanciranje skrbi o djeci bez oba roditelja. Poljoprivrednoj zadruzi „Domaćin“ (Zadruga obiteljskih gospodarstava branitelja) odobreno je 10.000 kuna za sufinanciranje dijela troška za uređenje učionica te za nabavku neophodnih alata za učenje. Za proslavu godišnjice 114. brigade HV-a odobreno je također 10.000 kuna, a ratnom vojnom invalidu Ivi Armandi dodijeljeno je 800 kuna za nabavu ortopedskog pomagala.

   U okviru
realizacije projekta „Zapošljavanje osoba s invaliditetom“ Poglavarstvo je ovlastilo gradonačelnika da potpiše partnerstvo sa Udrugom „Lastavice“ i Udrugom Hrvatski savez tjelesnih invalida za PHARE 2005 natječaj za što je grad kao svoju participaciju predvidio 28.400 kuna. Sukladno provedenom natječaju za Program obilježavanja 5. lipnja – Dana zaštite okoliša, Poglavarstvo je između dva ponuđena programa izabralo onaj Udruge „Sunce“, čija cijena iznosi 7.929 kuna. Na sjednici su imenovana i povjerenstva za izvršenje radova na rekonstrukciji i izgradnji Bihaćke i Kavanjinove ulice. Potom je usvojeno idejno rješenje Umirovljeničkog doma s poliklinikom na predjelu Lokve, čiji je investitor poduzeće „SEM 1986“ d.d.. Usvajanjem rješenje stekli su se uvjeti da investitor zatraži lokacijsku dozvolu.

   Izravnom pogodbom Poglavarstvo je dogovorilo da građevinski obrt „Građevinar“ iz Podbablja izvrši dodatne konzervatorske radove obnove pročelja „Mletačke kule“. Riječ je o radovima do kojih je došlo slijedom nepredvidivih okolnosti nakon obnove fasadnog kamenog zida i fuga nužno je postalo izvesti dodatne radove kako bi jedna faza posla bila završena u cijelosti. Za to je odobreno 286.000 kuna bez PDV-a. Za izradu plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita i podrumima Dioklecijanove palače Poglavarstvo je osnovalo povjerenstvo koje treba dogovoriti izravnu pogodbu jer se na natječaj javio samo jedan ponuditelj koji je dokazao tehničku i kadrovsku osposobljenost za izradu tog plana. Planirana vrijednost posla je milijun kuna. Također izravnom pogodbom odabran je provoditelj urbanističkog natječaja za gradski projekt 5 – Brodarica, odnosno „Turska kula“. Odabrano je Društvo arhitekata Split. Vrijednost posla je 500.200 kuna, a planirani rok izvršenja je 120 dana. Poduzeće „Cestar“ d.o.o. je, sa cijenom od 6.587.392,01 kuna bez PDV-a, između tri ponuđača odabrano za izvođača radova na sanaciji i komunalnom uređenju Matejuške. Kako je pojasnio Ronald Rejo , član Poglavarstva zadužen za komunalnu djelatnosti, riječ je o uređenju malog i velikog mula. Radovi će početi po završetku turističke sezone, a trebali bi biti završeni do proslave Sudamje 2008. godine. Na Poglavarstvu su odabrani i izvođači radova izgradnje sportsko rekreacijskih centara „Split 3“, „Žnjan“ i „Žrnovnica“. Također, sanaciju krovišta osnovnih škola „Skalice“, „Bol“, „Visoka“ i „Slatine“ te ugradnju alustolarije u osnovne škole „Bol“, „Spinut“, „Pojišan“, „Brda“, „Trstenik“, „Blatine – Škrape“, „Plokite“, „Kman – Kocunar“, „Ravne Njive“ i „Split 3“. Zatim geotehničke istražne radove na OŠ „Pujanke“, kao i sanaciju podova u osnovnim školama „Pojišan“ i „Meje“. Nadalje, sanacija igrališta „SRC „Splinut“, kao i građevinsko-obrtnički i hidroizolacijski radovi na dječjim vrtićima „Mandalina“ i „More“.

   Između pet ponuda za uklanjanje grafita izvan gradske jezgre odabrana je ona poduzeća „Neir“ d.o.o. sa cijenom od 96.940 kuna bez PDV-a. Usluga izrade idejnog rješenja radi ishođenja lokacijske dozvole za proširenje zapadne obale Gradske luke, odlučeno je, izravno će se ugovoriti sa poduzećem „Nemico“ d.o.o.. Poglavarstvo je danas utvrdilo i autobusnu rutu panoramskog turističkog razgledavanja Splita i zaustavnih stajališta. Početak obilaska je utvrđen na Rivi kod Lučke kapetanije. Trasa dalje ide preko kupališta Bačvice, potom na Arheološki muzej u Z.-Frankopanskoj ulici, zatim Poljudski stadion, pa Marjanska šuma – Vidilica II, Galerija Meštrović – Muzej HAS, Sustjepan, ACY marina, Riva – crkva svetog Frane kao završno stajalište. Istovremeno su raspisane koncesije za tri autobusa radi organiziranja panoramskog razgledavanja. Zatim je dana i suglasnost na Godišnji program zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Park šume „Marjan“ u 2007. godini.

   Poglavarstvo
je prihvatilo pokroviteljstvo grada nad Europskim kupom u triatlonu (u organizaciji Triatlon kluba Split), koji će se održati 25. kolovoza 2007. godine. Za tu svrhu grad je osigurao 30.000 kuna. Grad će biti i pokrovitelj međunarodnom plivačkom mitingu „Jadran Grand Prix 2007“ (u organizaciji PK „Jadran“), koji će se održati 22. lipnja, a za što je grad izdvojio 100.000 kuna. Utvrđen je i bruto iznos regresa za korištenje godišnjeg odmora zaposlenicima gradske uprave, ustanova u kulturi i predškolskom odgoju Splita. Riječ je o oko 1500 zaposlenika koji će primiti bruto iznos od 3152 kune, odnosno neto u prosjeku oko 1400 kuna. Sukladno utvrđenom pravilniku Ana Zaninović, osvajačica srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u teakwondou, nagrađena je sa 20.000 kuna, a njen trener Toni Tomas sa šest tisuća kuna.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.