Sjednice Poglavarstva  31.08.2007.


Novi Pravilnik o nagrađivanju sportaša

   Splitsko Gradsko poglavarstvo na današnjoj sjednici je usvojilo novi Pravilnik o nagrađivanju sportaša i njihovih trenera i sportskih udruga – osvajača medalja na olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima. Tako će ubuduće Splićani – osvajači zlatnih medalja na olimpijskim i paraolimpijskim igrama te olimpijskim igrama gluhih za pojedinačni takav uspjeh dobivati po 120.000 kuna, a kao članovi ekipe po 100.000 kuna. Za srebrnu medalju 75, odnosno 55 tisuća, a za brončanu 52, odnosno 42 tisuće kuna. Za Svjetska prvenstva i Svjetske igre invalida, Davis cup i Federation cup nagrade će biti od 70 do 20 tisuća kuna, dok će se za europska prvenstva one kretati od 40 do 14 tisuća kuna. Treneri će dobiti 50 posto navedenog iznosa, a u juniorskim kategorijama nagrade će iznositi 20 posto od iznosa predviđenog za seniore. Kako je napomenuo dogradonačelnik Jozo Balić , nagrađivat će se samo uspjesi u olimpijskim sportovima dok će se rezultati ostvareni na natjecanjima neolimpijskih sportova vrednovati prema njihovom značaju.

   Poglavarstvo
je danas između dvije ponude za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zamjenskih objekata na prostoru Brodosplita, čije premještanje je nužno zbog izgradnje sportskog kompleksa u Lori, odabralo poduzeće „Tripod“ d.o.o., sa cijenom od 1.772.170 milijuna kuna (bez PDV-a). Riječ je o skladištu i radionici održavanja, pjeskari, objektu armature, skladištu limova i profila te portirnici. Kako je izvjestio gradonačelnik Ivan Kuret, Grad Split će idući tjedan potpisati ugovor o izgradnji s tvrtkom posebne namjene „Sportski grad“, koju je radi izgradnje dvorane u Lori osnovao odabrani privatni partner, konzorcij Konstruktor – inženjering, Institut građevinarstva Hrvatske i Dalekovod Zagreb. Ronald Rejo , član Poglavarstva zadužen za komunalnu djelatnost je kazao kako očekuje da će se zamjenski objekti u škveru početi graditi za nekoliko mjeseci. „Ovaj postupak neće ugroziti rokove izgradnje dvorane, jer dio zemljišta na kojem su sporni škverski objekti nije na području buduće dvorane“ rekao je Rejo.

   Na sjednici je usvojen i prijedlog DPU-a područja istočno od potoka Radoševac te je proslijeđen na 30-to dnevnu javnu raspravu. Nakon što je poništen i drugi natječaj raspisan za preuređenje Matejuške, jer ni jedna od tri pristigle ponude nije bila prihvatljiva Poglavarstvo je osnovalo novo povjerenstvo s istim ciljem. „Ponuditelji su dostavili uvjetna pisma namjere banke o davanju jamstva za dobro izvođenje radova, a takav dokaz o sposobnosti nije valjan jer pismo namjere za izdavanje jamstva za dobro izvršenje posla mora biti bezuvjetno“ rekao je Ronald Rejo .

   Danas
su prihvaćeni i ugovori sa Lovrincem d.o.o. o investicijskom održavanju ograde na groblju u Žrnovnici te o investicijskom održavanju zidova na groblju u Stobreču. Predviđeno je da radovi na izradi i montaži kovane željezne ograde na groblju u Žrnovnici iznose 193.248 kuna sa PDV-om, dok će oblaganje kamenom potporno-ogradnog zida groblja u Stobreču koštati 39.352,32 kune. U nastavku je između pet ponuđača za izradu glavnog i izvedbenog projekta prometnice na DPU za sadržaje zdravstvene škole na Firulama, odabran Projektni biro Damjanić d.o.o., sa cijenom od 155.000 kuna bez PDV-a. Sa istim poduzećem izravno će se dogovoriti izrada glavnog i izvedbenog projekta Sukoišanske ulice, po cijeni od 142.000 kuna bez PDV-a. Između dvije ponude za izradu službenih odora za potrebe Upravnog odjela za komunalno redarstvo splitske Gradske uprave, odabrana je ona Ustanove DES, sa cijenom od 55.719 kuna bez PDV-a. Poglavarstvo je danas, u ime grada prihvatilo organizaciju gostovanja Kazališta „Marinskij“ iz Sankt Petersburga (orkestar i opera), koji će 13. listopada 2007. godine u splitskom HNK izvesti operu „Jevgenij Onjegin“, pod ravnanjem maestra Valerija Georgijeva. Gradonačelnik Kuret je izvijestio da su sredstva za gostovanje ruskog kazališta osigurana dijelom iz proračuna, a dijelom od sponzora.


Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.