Sjednice Poglavarstva  29.02.2008.

Uređuju se parkirališta na Kmanu i Ravnim njivama

   Splitsko gradsko Poglavarstvo usvojilo je danas odluku o pokroviteljstvu nad Sajmom GAST 2008. godine te u tu svrhu organizatora potpomoglo sa 100.000 kuna. Sajam će se održati od 5. do 9. ožujka, a kako je izvijestio gradonačelnik Ivan Kuret, Sajam će posjetiti čak 12 veleposlanika, te brojna diplomatska i gospodarska izaslanstva iz cijelog svijeta. S tim u vezi bit će organiziran i bogat kulturni program, kojem će, između ostalih, doprinijeti gosti iz Bosne i Hercegovine, Indonezije i Kine. Tako značajna promocija Splita i jeste povod financijskoj podršci koju je grad pružio Sajmu.

   Poglavarstvo je danas između sedam ponuditelja odabralo poduzeće „Point – Split“ d.o.o. za izvršitelja radova uređenja parkirališta u Ulici gradišćanskih Hrvata, s ponudom od 62.029,55 kuna bez PDV-a. Isto poduzeće, također između sedam ponuditelja izabrano je za uređenje parkirališta istočno od Inine benzinske pumpe na Kmanu-jug, sa ponudom od 180.185,50 kuna bez PDV-a. Sa cijenom od 195.489,80 kuna (bez PDV-a) isto poduzeće je između sedam ponuditelja izabrano za uređenje parkirališta u Ulici kroz Smrdečac. Između tri natjecatelja za provedbu stručnog nadzora nad izgradnjom ulice Put iza nove bolnice izabrano je poduzeće „Meritum inženjering“ d.o.o. sa cijenom od 108.000 kuna bez PDV-a. Temeljem molbe Regionalne veletržnice Split d.d. Poglavarstvo je odobrilo kapitalnu donaciju od 200.000 kuna. Riječ je o poduzeću čiji je većinski vlasnik grad Split, a koje je zatražilo pomoć u iznosu od 300.000 kuna , jer je zbog teške financijske situacije i dospjelih dugovanja ugroženo tekuće poslovanje i isplata plaća zaposlenicima za siječanj ove godine.

   Na sjednici je utvrđeno i radno vrijeme prodavaonicama i drugim oblicima trgovine na malo u vrijeme uskršnjih blagdana, odnosno od 23. i 24. ožujka. Tih dana prodavaonice na malo neće raditi. Iznimno, 24. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak radit će prodavaonice pekarskih i mliječnih proizvoda (u vremenu kojeg sami odrede), kiosci za prodaju tiska i duhana (od 05,30 do 24,00 sati), tržnice i trgovine na malo (od 06,00 do 13,00 sati) te benzinske postaje (od 06,00 do 22,00 sati).

   Poglavarstvo je dalo pozitivno mišljenje na prijedlog da se „ocu psihoanalize“ Sigmundu Freudu u Splitu postavi spomen ploča. Postavljanje ploče je inicirao splitski Konzervatorski odjel Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture, u povodu obilježavanja stote godišnjice njegovog boravka u Splitu, u jesen 1898. godine. Freud je u rujnu te godine odsjeo u „neomaurskoj kući“ na Rivi. Kako se navodi u prijedlogu Konzervatorskog odjela, Freudu se „boravak u toj kući, Splitu i Dalmaciji duboko usjekao u svijest i podsvijest, pa se na to u više navrata vraćao u svojim knjigama“. Izradu spomen ploče je financirao vlasnik kuće u kojoj je boravio Freud, obavezavši se da će financirati i njeno postavljanje i održavanje. Pozitivno mišljenje je proslijeđeno Gradskom vijeću na konačno odlučivanje. Spomen ploča, rad akademskog kipara Lorena Živkovića Kuljiša, bit će od aluminija veličine 54 x 31 cm i na njoj će reljefno biti prikazan lik Freuda i postavit će se na zapadnoj fasadi „neomaurske kuće“ na Obali Hrvatskog narodnog preporoda 11. U svrhu održavanja izložbi u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika, odobreno je korištenje „Stare gradske vijećnice“ za izlaganje radova Perice Doljanin, Julijane Voloder i Nenada Mikulića, čiji će postavi biti izloženi u vremenu od 20. ožujka do 20. travnja ove godine.

   U sklopu priprema za održavanje Svjetskog atletskog kupa (SAK) Poglavarstvo je usvojilo program rada i financijskog plana Izvršnog odbora „SAK Split 2010“ za 2008. godinu. Financijskim planom su predviđeni izdaci od 2,336 milijuna kuna. U nastavku je Gradskom vijeću predloženo da se između dvoje kandidata za ravnatelja Dječjeg vrtića „Grigor Vitez“ prednost da sadašnjoj vršiteljici dužnosti ravnateljice Viktoriji Rogulj, diplomiranoj defektologinji i odgajateljici predškolske djece, koja ima zvanje stručnog suradnika savjetnika. Danas je usvojen i tekst poziva za predlaganje kandidata za članove Vijeća za procjenu projekata u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti grada te je istovremeno imenovana i peteročlana Komisija za odabir kandidata za članove tog Vijeća na čijem je čelu Pročelnica upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Vesna Zec. Sukladno Zakonu o zaštiti i spašavanju Poglavarstvo je proslijedilo Gradskom vijeću prijedlog odluke o dopuni Odluke o ustrojstvu Gradske uprave, kojom se uspostavlja Služba zaštite i spašavanja, čija je zadaća obavljanje stručnih i drugih poslova u oblasti zaštite i spašavanja građana, materijalnih i drugih dobara u slučaju katastrofa i nesreća.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.