Sjednice Poglavarstva  



27.07.2007.


Sporazumi sa HEP-om i MORH-om za dvoranu u Lori

   Splitsko gradsko Poglavarstvo danas je usvojilo tekstove sporazuma o međusobnim pravima i obavezama između grada Splita i Hrvatske elektroprivrede, odnosno Ministarstva obrane Republike Hrvatske, radi izgradnje polivalentne dvorane s pratećim sadržajima u Lori za potrebe održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine.

   Sporazumom sa HEP-om je dogovoreno da se premjesti dio trase  110kv kabela Dobri - Kaštela jer se nalazi na području budućeg sportsko komercijalnog kompleksa Lora. HEP će izraditi projektnu dokumentaciju premještanja kabela te ugovoriti poslove izvođenja radova, a grad Split će platiti izradu projektne dokumentacije i troškove premještanja kabela. Sporazumom s MORH-om je utvrđeno da će se kompleks dvorane graditi na 3,2 ha površine, od čega je 1,7 ha u sklopu vojarne „Sveti Nikola“. Kako je Vlada RH 28. veljače ove godine gradu Splitu dala pravo građenja na jugoistočnom dijelu vojarne, sporazumom se MORH obvezuje da će Gradu najkasnije do 6. kolovoza 2007. omogućiti ulazak u posjed kako bi srušio postojeće objekte, uklonio željeznički kolosijek, završio arheološka istraživanja, izmjestio instalacije, ogradio parcelu i započeo s pripremama za izgradnju dvorane. Grad se, pak, obvezuje za potrebe MORH-a pronaći hladnjaču i financirati njen najam, financirati preuređenje i opremanje objekata u vojarni, izvan kompleksa dvorane, za skladište i hladnjače. Grad će financirati i izgradnju novog zamjenskog industrijskog željezničkog kolosijeka te sve ograditi čvrstom ogradom. Sastavni dio sporazuma sa MORH-om je i idejno rješenje za ishođenje lokacijske dozvole koje je izradio Studio 3LHD d.o.o. u srpnju ove godine, kojim su definirane pozicije svih objekata Sportsko – poslovnog kompleksa „Lora“. Obrazlažući usvojene sporazume gradonačelnik Ivan Kuret je kazao da se oni neće realizirati, ako se ne zaključi ugovor između grada Splita kao javnog partnera i konzorcija izvođača radova kao privatnog partnera o izgradnji kompleksa dvorane.

   Na sjednici je utvrđen i prijedlog Izmjena i dopuna Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Splita i upućen je na javnu raspravu. Kako je pojasnio Branko Poljanić , član Poglavarstva zadužen za urbanizam, prijedlog se upućuje na 30-to dnevnu, a ne 15-to dnevnu raspravu kako je predviđeno zakonom, zbog turističke sezone i godišnjih odmora, a kako bi se svima pružila mogućnost davanja primjedbi. Potom je usvojen i upućen na javnu raspravu i prijedlog UPU-a središnjeg dijela naselja – Slatine 3, pri čemu je zaključeno da se u prostoru Mjesnog odbora također organizira javna rasprava. Poglavarstvo je odobrilo i prodaju šest čestica zemlje, ukupne površine 576 m2 , hotelu „Split“ radi njegovog proširenja i izgradnje novih objekata. Hotel „Split“ će gradu za to zemljište isplatiti protuvrijednost u iznosu 2.469.069,58 kuna.

   U
nastavku je Poglavarstvo usvojilo zaključak o karakteristikama autobusa za javni gradski prijevoz na području grada Splita. Prema njemu autobusi koji će se ubuduće nabavljati moraju biti niskopodni i klimatizirani, opremljeni isključivo motorima euro3 ili euro4 i sa antivandal kabinom za vozača. Pojašnjavajući zaključak, Jurica Jurišić, član Poglavarstva zadužen za financije i ujedno predsjednik Skupštine TD „Promet“, kazao je kako se ovim kriterijima želi zadržati postignuti standard nabavljenih autobusa, tako da će do kraja 2008.godine prosječna starost autobus biti ispod pet godina, što je u europskom vrhu. Obrazlažući zašto se nabavljaju autobusi s motorima euro4, on je kazao da je riječ o motorima koji će od 2008. godine biti obavezni po europskim kriterijima protiv zagađivanja okoliša. Potom je obitelji Komnenović Ivana odobrena financijska pomoć od 21.064,52 kune za postavljanje rampe za invalidska kolica na stubištu u zgradi Vukovarska 125. Klubu liječenih alkoholičara je za njihovu aktivnost u drugom polugodištu ove godine odobreno 12.000 kuna. Na kraju sjednice Gradskoj knjižnici „Marko Marulić“ je odobreno 100.000 kuna za nabavu knjižne građe.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.