Sjednice Poglavarstva  



18.11.2004.


Dodijeljeno građevinsko
zemljište ratnim vojnim invalidima


Splitsko gradsko Poglavarstvo je na današnjoj sjednici utvrdilo Listu prvenstva radi ustupanja građevinskog zemljišta za stambeno zbrinjavanje članova obitelji poginulog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i HRVI iz Domovinskog rata. Temeljem prijedloga Povjerenstva za utvrđivanje Liste reda prvenstva Poglavarstvo je donijelo odluku da se Boranu Martiću (30 %-tnom invalidu), Marinu Jurčiću (30 %-tnom invalidu) i Miru Mikuliću (50 %-tnom invalidu) ustupi građevinsko zemljište radi izgradnje obiteljske kuće, budući da su realizirali stambeni kredit. Dodijeljeno zemljište se nalazi na predjelu Dragovode. Prema zapisniku sa sjednice Povjerenstva, Ivo Kovačić, šef Službe za Pripremu i izgradnju je izvijestio da je sačinjen Parcelacioni elaborat za svih šest građevinskih čestica, koje su predviđene za dodjelu braniteljima. Na istoj sjednici Povjerenstvo je informirano da je definiran Ugovor o pružanju usluga medicinske rehabilitacije HRVI iz Domovinskog rata sa medicinskim centrom «Biokovka» u Makarskoj. Pritom je rečeno da je obaveza HVIDRE Split da napravi listu prvenstva sa dijagnozom za pojedine branitelje. Ujedno, s obzirom da je ZMIOR odbio na rehabilitaciju poslati određeni broj branitelja, a ukoliko je to bilo neopravdano, splitska HVIDRA će napraviti listu prioriteta i prema njoj uputiti branitelje u «Biokovku», a o tome izvijestiti Povjerenstvo, odnosno Grad Split.



Poglavarstvo je donijelo i odluku o stipendiranju djece Andrije Bartulića, nedavno preminulog predsjednika Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata u Splitu. Prema toj odluci, dvoje od troje Bartulićeve djece će dobivati mjesečnu stipendiju, dok će treće dijete stipendiju dobiti kada krene u školu. Stipendiju u iznosu od 400 kuna djeca će dobivati deset mjeseci u godini.



Na sjednici je usvojen i Nacrt prijedloga rješenja o zaključivanju ugovora o međusobnim pravima i obavezama između grada Splita i Obrtne tehničke škole, o dodjeli na trajno korištenje građevinskog zemljišta u Spinutu u svrhu izgradnje Obrtne tehničke škole i sportskih sadržaja u Spinutu. Kako je vrijednost nekretnina procijenjena na 13,2 milijuna kuna, to će se Nacrt proslijediti na prethodnu raspravu Gradskom vijeću, koje mora biti upoznato sa svakom transakcijom vrjednijom od 3,5 milijuna kuna. Poglavarstvo je u nastavku sjednice izvršilo izbor najboljih ponuditelja za kupnju poslovnih prostora. Prihvaćeno je 13 ponuda u kojima se otkupne cijene kreću od 500 do 1400 eura po m2. Također, prihvaćena je i ponuda «Ilić dvor Hotela» d.o.o. iz Sutivana na Braču, za kupnju ruševnog dvorca Definis u Sutivanu, površine 2234 m2, po cijeni od 127 eura/m2. Uz to jedna ponuda je odbijena, a odluke o tri poslovna prostora su odgođene, dok je natječaj za jedan prostor poništen. U sklopu odluka o poslovnim prostorima donesena je odluka da se Modnom atelieru «Gena» iz Trogira, dodijeli poslovni prostor u Marulićevoj 6 na prvom katu za radno izložbeni prostor. Riječ je o prostoru površine 50 m2, uz cijenu od 2 eura/m2, za što je pojašnjeno da je utvrđeno prema postojećem Pravilniku. Zaključkom je utvrđeno da troškovi radova na uređenju prostora idu na teret korisnika, s tim da će Grad nadoknaditi uložena trajna ulaganja prebijanjem sa naknadom za korištenje (zakupninom) po komercijalnoj cijeni. Poglavarstvo je donijelo i Odluku o upućivanju na javnu raspravu prijedloga Detaljnog plana uređenja dijela Pazdigrada uz Lovrinačku ulicu. Plan će biti izložen u «Banovini», a javni uvid će trajati 30 dana, a bit će organizirana i javna rasprava.



Sukladno Zakonu o kulturnim vijećima, kojom je utvrđena obaveza osnivanja vijeća u svim gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika, Poglavarstvo je utvrdilo Prijedlog odluke o njihovom osnivanju. Vijeća se osnivaju i djeluju pri gradskom Poglavarstvu i resoru gradske uprave zaduženom za kulturu, a radi predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za njeno provođenje, posebno predlaganja javnih potreba u kulturi za koje se sredstva osiguravaju u Proračunu. Sukladno odluci osnovat će se vijeća za kazališno i glazbeno – scensku djelatnost, muzejsko-galerijsku i likovnu djelatnost, knjigu, nakladništvo i knjižničnu djelatnost, te za film i medijsku djelatnost. Vijeća će imati predsjednika, potpredsjednika i tri člana, a za članove vijeća će se imenovati kulturni djelatnici i umjetnici iz područja umjetnosti i kulture koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je vijeće osnovano. Članovi vijeća će primati naknadu za svoj rad, a njenu visinu će utvrditi Poglavarstvo. Članovi Poglavarstva su još usvojili i zaključak o osiguravanju sredstava za uređenje uredskog prostora Javnoj ustanovi Multimedijalni kulturni centar u Domu mladeži. U tu svrhu je odobren iznos od 126.561,98 kuna, s kojim sredstvima će se urediti četiri kancelarije ukupne površine114,43 m2. S obzirom na već provedeni postupak radove će izvesti tvrtka «AGM DRVO» d.o.o. iz Splita.
U povodu 85. godišnjice djelovanja Filatelističkog društva «Split» Poglavarstvo grada je, na prijedlog dogradonačelnika Ljubomira Urlića, donijelo odluku da se toj, najuspješnijoj hrvatskoj filatelističkoj udruzi dodijeli Medalja grada.

 

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.