Sjednice Poglavarstva  



24.02.2006.


„Luxor“ iznajmljen „Carskom trgu“

   Splitsko gradsko Poglavarstvo odlučilo je na današnjoj sjednici da kultnu gradsku kavanu „Luxor“ (na Peristilu) na deset godina iznajmi ugostiteljsko-turističkoj tvrtki „Carski trg“. Riječ je o tvrtki Miljenka Validžića, koja je za oko 250 metara2 tog poslovnog prostora ponudila mjesečnu zakupninu od17,10 eura/m2.

   Na natječaj se javila i zagrebačka nakladničko-knjižarska tvrtka „VBZ“, koja je ponudila višu cijenu zakupa, odnosno 20,15 eura/m2. Iako su obje ponude bile ozbiljne, kako je rekao gradonačelnik Zvonimir Puljić , kao kvalitetnija, ljepša i dinamičnija ponuda izabrana je ona „Carskog trga“. „Prevladala je odluka temeljena na programu koji je pretežno ugostiteljski i više odgovara tradiciji prostora" rekao je Puljić. Naime „Carski trg“ u prizemlju kavane, u kojoj će nuditi različita jela i kolače, predviđa postavljanje glasovira i stalni angažman glazbenika. Predviđaju održavanje stand up predstava, jazz koncerata i večeri šansona, a na katu besplatni pristup Internetu svim gostima s dlanovnicima i laptopima. Na upit novinara da je vlasnik „VBZ“-a Joško Lučin prigovorio kako je tvrtka „Valdo“ u vlasništvu Miljenka Validžića, ujedno i vlasnika „Carskog trga“, gradski dužnik, te da je sporno donošenje odluke u njenu korist, član Poglavarstva zadužen za financije Jurica Jurišić je kazao da je "Valdo“ 1995. godine splitskoj Poreznoj upravi bio dužan 10.000 kuna. Jurišić je kazao kako ta tvrtka već deset godina nije aktivna i da Grad od nje više ne može naplatiti to potraživanje, pa će se taj dug uskoro otpisati. Po njemu to što je Validžić bio vlasnik „Valda“ u ovome postupku ništa ne znači jer se „Valdo“ nije natjecao za „Luxor“, već „Carski trg“ koji „Gradu nije dužan ni lipe".

   U nastavku sjednice, za najboljeg ponuditelja za izradu projektne dokumentacije unutarnjeg uređenja poslovnih prostora javne namjene u sklopu stambeno-poslovne zgrade „Brodarica“, odabran je „STUDIO R“ d.o.o. sa ponudom od 155.980,50 kuna (bez PDV-a). Poglavarstvo je napravilo izbor između pet ponuditelj , a odabrana je ponuda s najnižom cijenom. Potom je između pet ponuditelja odabrana tvrtka „Fammex“ d.o.o. iz Podstrane, kao najbolji ponuđač za izvođenje radova na sanaciji pokosa na Poljičkoj ulici. Izbor je izvršen temeljem najniže cijene ponude u visini 47.906,43 kune bez PDV-a. Tvrtka „GEOdata“ d.o.o. je pak temeljem najniže cijene odabrana među pet kandidata za najboljeg ponuditelja za izradu arhitektonskog snimka postojećeg stanja istočnog pročelja palače Skočibučić – Lukaris. Riječ je o 109.800 kuna. Među pak sedam ponuda, za obavljanje revizije u ustanovi „DES“ odabrana je zagrebačka revizorska tvrtka „Ekvilibrij“ sa ponudom od 30.000 kuna. To je iznos više nego upola manji od ponude revizorske tvrtke „Auditor“ sa ponudom od 70.000 kuna iako je ta kuća iz Splita.

   Na sjednici je imenovano i Vijeće za procjenu projekata udruga iz područja suzbijanja bolesti ovisnosti. Na dvogodišnji mandat u petočlano vijeće su imenovani Ante Brnić, Nenad Dumanić, Lena Elek, Krešimir Kaja Sučić i Sonja Štimac. Imenovano je i Vijeće za procjenu projekata udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite Grada. U 10-ero člano Vijeće imenovani su Keti Vukašin, IvanaJukić, Ivica Poljak, Željka Raguž, Maja Medić, Esmeralda Sunko, Vinka Pleško, Duška Milinković, Edi Žitnik i Mladen Pavić. Temeljem zahtijeva obitelji Poglavarstvo je donijelo odluku o financijskoj pomoći u visini 10.000 kuna za troškove liječenja Tihane Poljak.Potom je uslužnom obrtu „Apostrof“ odobrilo korištenje 200 m2 kolnika ispred Splitske banke na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, a za održavanje sportsko promotivne manifestacije T-COM „Volim nogomet“. Manifestacija će se održati od 3. do 4. ožujka u vremenu od 11 do 12 sati, a naknada za korištenje iznosi 20 tisuća kuna. Tvrtki „Momentum“ d.o.o. odobreno je korištenje 100 m2 na Obali HNP-a – preko puta Marmontove ulice, a za održavanje promocije novog modela vozila FORD Fiesta. Površina se daje u zakup 4. ožujka od 10 do 15 sati, a naknada iznosi 10 tisuća kuna.

 

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.