Sjednice Poglavarstva  



23.03.2006.

Raspisan natječaj za izradu idejnog rješenja rekonstrukcije poljudskog stadiona

   Na danas održanoj sjednici Poglavarstva grada Splita osnovan je Kandidacijski odbor za hrvatsko-mađarsku kandidaturu za UEF-a EURO 2012. godine na čijem je čelu gradonačelnik Zvonimir Puljić. Zadatak ovog odbora je suradnja s Hrvatskim nogometnim savezom u izradi kandidacijskih dokumenata i ostalih obveza koje zahtijeva ova kandidatura. Donesen je i zaključak o sudjelovanju delegacije Grada Splita na Kongresu IAAF (Svjetske atletske federacije u Osaki, Japan) a u svezi kandidature za organizaciju Svjetskog atletskog kupa 2010.g. u Splitu. Nadalje, kao najpovoljniji ponuđač za uređenje otvorenog terena u Getaldićevoj ulici s ponuđenim iznosom od 95.850,00 kn izabrana je tvrtka „Livel „ iz Strožanca.
   Grad Split je s autorom stadiona na Poljudu, akademikom Borisom Magašem dogovorio izradu idejnog rješenja rekonstrukcije ovog objekta, ali je prema zakonu za taj posao potrebno raspisati natječaj i osnovati stručno povjerenstvo stoje na sjednici i učinjeno.

Poslovni prostori u staroj gradskoj jezgri
   Prema usvojenom Izvješću o stanju poslovnih prostora u vlasništvu grada Splita od 430 evidentiranih poslovnih prostora po okončanju postupaka gradu će ostati svega desetak poslovnih prostora. Naime, svi ti prostori su od stvarnih vlasnika oduzeti postupkom nacionalizacije ili nekim drugim prisilnim aktom te ako zahtjevi za povratom budu odbijeni ili ne budu provedeni, ovi prostori potaju državni. Od svih tih prostora sam Grad koristi samo šest prostora, u komercijalne svrhe je iznajmljeno 319 prostora, a u nekomercijalne 105 prostora. Cijena najma za poslovne prostore u ekstra zoni je 11,24 eura po metru četvornom dok se prostori za djelovanje neprofitnih udruga iznajmljuju po cijeni između tri i 0,76 eura.

Usklađivanje DPU-a s Uredbom o obalnom pojasu
   Splitsko Gradsko poglavarstvo je uputilo Gradskom vijeću prijedloge detaljnih planova uređenja dijela stambenog naselja Mertojak i područja jugoistočno od raskrižja Bračke i Velebitske ulice nakon što su usklađeni s Uredbom o zaštiti obalnog područja. Riječ je o već usvojenim planovima koje je trebalo uskladiti s novim propisima. S Uredbom će trebati uskladiti i DPU Trstenik-Radoševac, za ovo usklađenje će Grad raspisati natječaj, pa je u tom cilju na današnjoj sjednici osnovao i stručno povjerenstvo koje će ga provesti. Osim usklađenja moguća je i izmjena ovog plana jer hotel Split planira veliko preuređenje, a ovom prilikom bi se uredio i žnjanski plato kojim bi onda moglo gospodariti upravo osnovano gradsko poduzeće „Splitska kupališta".

 

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.