index
gradska_uprava.gif
Gradsko vijeće
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradska uprava
Službeni glasnik
Temeljni akti grada
Javna priznanja
Telefonski imenik Gradske uprave
Arhiva sjednica poglavarstvamain_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Odsjek za osnovno obrazovanje i znanost

Opis poslova
Utvrđuje kriterije i mjerila za financiranje decentraliziranih funkcija u oblasti osnovnog školstva, te mjerila za financiranje širih javnih potreba u osnovnom školstvu, izgradnje školskih objekata koji se financiraju sredstvima i/ili iz drugih izvora na području Grada Splita.

Print

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.

više

Dioklecijanova škrinjica

Grad Split i Udruga turističkih vodiča Split u 2013. godini započeli su sa projektom naziva „Dioklecijanova škrinjica“, koji je imao za cilj upoznati učenike trećih razreda osnovnih škola s izgradnjom Dioklecijanove palače, izmjenama iste kroz povijest te ukazati na njenu važnost kako za hrvatsku tako i za svjetsku kulturnu baštinu. U okviru ovog projekta učenici uz stručno vodstvo turističkih vodiča obilaze Palaču, a nakon obilaska izložbom učeničkih radova te kvizom znanja prezentiraju stečeno znanje. Ovaj projekt jedan je od projekata u funkciji kandidature Grada Splita za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

više

Stipendiranje učenika i studenata

Grad Split je temeljem Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata i naknadi dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija raspisao natječaj za nadarene učenike, studente i naknadi za poslijediplomske studije.

više

Sufinanciranje rada  prometnog poligona

Grad Split je jedini grad u Republici Hrvatskoj koji ima u vlasništvu Prometni poligon čiju djelatnost i program rada sufinancira proračunskim sredstvima.

više

Osobni pomoćnici u osnovnim školama Grada Splita

Grad Split od 2011. godine sredstvima svog proračuna financira naknadu za rad drugih odgojno-obrazovnih djelatnika za ispunjavanje posebnih potreba u odgojno-obrazovnom i nastavnom radu učenika s teškoćama.

više

Tehnička kultura

Temeljni ciljevi djelatnosti tehničke kulture su razvitak i promidžba tehničke kulture, poticanje na stvaralački i znanstveni rad, tehnički odgoj i obrazovanje te znanstveno i tehničko opismenjavanje posebno djece i mladih. Sukladno pozitivnim pravnim propisima Grad Split je uspostavio suradnju sa Zajednicom tehničke kulture Grada Splita. Zajednica tehničke kulture Grada Splita kao strukovni savez udruga tehničke kulture najviše je tijelo na lokalnoj razini, čija je djelatnost od značaja za promicanje tehničke kulture na području Grada Splita.

više

Prilagodba građevina za pristup invalidnih osoba

U sklopu projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, „Mreža škola bez arhitektonskih barijera“ Grad Split je predložio šest osnovnih škola kod kojih je potrebno izvršiti arhitektonsku prilagodbu kako bi se osigurao optimalan pristup invalidnim  osobama.

više


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba