index
gradska_uprava.gif
Gradsko vijeće
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradska uprava
Službeni glasnik
Temeljni akti grada
Javna priznanja
Telefonski imenik Gradske uprave
Arhiva sjednica poglavarstvamain_galerija
Split - Riva

Vijesti iz službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove


Deseti Poduzetnički kafić Split: „Pokrenite svoje ideje!“

Deseti po redu Poduzetnički kafić Split održat će se u srijedu 25. listopada u Hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, Split, s početkom u 18:00 sati.

više


Objavljen Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv građankama i građanima za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća na području Republike Hrvatske kojim je osigurano 71 milijun kuna za energetsku obnovu 10 000 kuća.

više

Objavljen Vodič za korisnike europskih strukturnih i investicijskih fondova te povezanih instrumenata EU-a

Europska komisija objavila je „Vodič za korisnike europskih strukturnih i investicijskih fondova te povezanih instrumenata EU-a“ za razdoblje od 2014. do 2020. godine na hrvatskom jeziku.

više

Sporazum o partnerstvu između Republike Hrvatske i Europske komisije za korištenje EU strukturnih i investicijskih fondova za rast i radna mjesta u razdoblju 2014.-2020.

Europska komisija usvojila je Sporazum o partnerstvu s Hrvatskom 30. listopada 2014., koji je ključan dokument za korištenje 8,377 milijarde eura iz EU proračuna u razdoblju 2014.-2020. za ciljeve kohezijske politike ...

više

Program Interreg središnja Europa osigurava 80 milijuna eura za transnacionalnu suradnju početkom 2015. godine

Iznos od 80 milijuna eura sufinanciran od strane Europske unije bit će stavljen na raspolaganje u veljači 2015. godine javnim i privatnim organizacijama koje žele surađivati preko granica u području inovacija, strategija u vezi s niskom razinom emisije CO2, prirodnih i kulturnih resursa ili prometa.

više

Predstavljena 4 mini vodiča za jednostavnije poslovanje u Hrvatskoj

ZAGREB, 19. studenog 2014. - Ministarstvo poduzetništva i obrta je na trećoj Nacionalnoj konferenciji projekta „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice - BIZimpact II“, predstavilo četiri mini vodiča za poduzetnike:

više

Održane IV. Partnerske konzultacije o prijedlogu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

10.11.2014. godine su održane IV. Partnerske konzultacije o prijedlogu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ koje je u Zagrebu organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. 

više

Grad Split se priključio testnoj fazi primjene Europskog sustava pokazatelja za turizam za održivo upravljanje odredištima (ETIS)

Grad Split se u travnju 2014. godine priključio testnoj fazi primjene Europskog sustava pokazatelja za turizam za održivo upravljanje odredištima (ETIS) pokrenut od strane Europske komisije dana 22 veljača 2013. kao alat za pomoć lokalnim vlastima u mjerenju i praćenju aktivnosti u području održivog turizma.

više

Ministar Zmajlović i direktor Fonda Müller na tribini o energetskoj obnovi obiteljskih kuća u Splitu

Obnovom obiteljske kuće po načelima energetske učinkovitosti ostvaruju se višestruke koristi. Živjeti u takvim kućama je ugodnije. Računi za energiju su manji za barem trećinu, a mogu biti i do 60% ako se kombinira više mjera. ...
više

Raspisan natječaj za subvencioniranje ugradnje solarnih toplinskih kolektora u obiteljskim kućama na području grada Splita

Grad Split je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Poticanje korištenja sustava sa solarnim toplinskim kolektorima u obiteljskim kućama na području grada Splita“.

više

Povodom sv. Duje u Microsoft inovacijskom centru održan peti po redu kamp informatike - kids@MIC

07.05.2014. godine, povodom sv. Duje, u organizaciji Grada Splita i Microsoft Inovacijskog centra Split, u Microsoft inovacijskom centru Split je održan peti po redu kamp informatike kids@MIC, na kojem je sudjelovao 25 učenika iz OŠ Kman Kocunar i OŠ Sućidar.

više

Dan neprofitnih udruga

U srijedu, 4. lipnja 2014., s početkom u 9:30 sati, u prostorijama Microsoft Inovacijskog Centra Split (MIC) u zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Ruđera Boškovića 32, u organizaciji Microsofta i TechSoupa, održati će se Dan neprofitnih udruga.

više

Obilježavanje dana planete zemlje u splitskim osnovnim školama

Povodom obilježavanja Dana planete zemlje  kroz travanj je u splitskim osnovnim školama Blatine-Škrape, Brda, Kman-Kocunar i Ravne Njive održano niz edukativnih školskih satova za učenike prvih razreda tijekom kojih je održana projekcija animiranog filma Misli na sutra.

više

Radionica za poduzetnički impuls 2014.

U organizaciji Splitsko-dalmatinske županije i Javne ustanove Rera SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije organizira se radionica za Poduzetnički impuls 2014. 

više

Ministarstvo turizma u 2014. izdvaja 26,65 milijuna kuna za stvaranje inovativnih proizvoda malog i srednjeg poduzetništva u destinacijama

Ministarstvo turizma je 21.2.2014.godine predstavilo program dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“. Kroz program će Ministarstvo turizma s ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanje turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te projekte unapređenja međunarodne turističke prepoznatljivosti.

više

Prezentiranje Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. — 2020. u Splitu

Prezentiranje Programa ruralnog razvoja će se održati 24. veljače 2014. u Splitu, u Dvorani županijske skupštine, Dom za starije i nemoćne osobe ,,Zenta", Ivana pl. Zajca 2, s početkom u 11 sati. Program će prezentirati pomoćnica ministra poljoprivrede, gđa Davorka Hajdukovic sa suradnicima.

više

Objavljeni javni pozivi u sklopu Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2014. godinu

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javne pozive u sklopu Programa poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls za 2014. godinu usvojenog na sjednici Vlade Republike Hrvatske 6. veljače 2014. Ministarstvo poduzetništva i obrta provodi Mjere A2 i A3 unutar Prioriteta 1 te mjere unutar Prioriteta 2 i 3. HAMAG INVEST provodi Mjere A1, B1 i B2 unutar Prioriteta 1.

više

Stranica za besplatnu pravnu pomoć

http://tripleacitizens.eu/ novopokrenuta je mrežna stranica koja omogućuje pristup besplatnoj pravnoj pomoći za građane.  Nova mrežna stranica pripremljena u okviru međunarodnog projekta Trostruko A za građane (informacije, savjeti, aktivna pomoć).
više

Vlada RH donijela Poduzetnički impuls 2014. ukupne vrijednosti 1,26 milijardi kuna

Vlada je na sjednici održanoj 06. veljače 2014. godine donijela Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2014. za kojeg je planiran ukupni proračun od 1,26 milijardi kuna.

više

Za program Kreativna Europa 1,8 milijardi eura

Cilj programa je poduprijeti europsku kinematografiju, kulturni i kreativni sektor u skladu sa strategijom Europa 2020. Europska unija donijela je novi program Kreativna Europa za razdoblje 2014. do 2020. čiji je cilj poduprijeti europsku kinematografiju, kulturni i kreativni sektor s ciljem doprinosa održivom rastu i zapošljavanju u skladu sa strategijom Europa 2020 koja promiče pametni, održivi i inkluzivni razvoj.

više

Poziv za sudjelovanje na međunarodnim gospodarskim susretima u okviru sajma GAST

HGK Županijska komora Split, uz potporu partnera iz Europske poduzetničke mreže, organizira 7. međunarodne gospodarske susrete pod nazivom ”Tourism@GAST 2014”,  koji će se održati 7. ožujka 2014. (petak) s početkom u 9,30sati u sklopu ovogodišnjeg međunarodnog sajma GAST.
više

U dječjim vrtićima Gariful i More zamijenjena rasvjeta s LED rasvjetnim tijelima visoke učinkovitosti

Služba za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove je u veljači 2013. godine prijavila 3 projekta na Natječaj za korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti.

više

Kako pripremiti projekt u suradnji znanstvenika i poduzetnika

Povodom objave natječaja za dostavu projektnih prijedloga "Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" na koji se mogu prijaviti projekti koji svojom provedbom poboljšavaju suradnju znanosti i gospodarstva te približavaju istraživanje i inovacije potrebama poduzetnika, Ured za transfer tehnologije, u utorak 4. veljače 2014. godine, organizira informativnu radionicu.

više

Objavljen prvi natječaj za poduzetnike iz Strukturnih fondova

Na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta dana 23. prosinca 2013.g. je objavljen javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“.
više

Partnerske konzultacije – RH i fondovi Europske unije 2014-2020

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva zainteresiranu javnost na dostavu komentara i mišljenja na prijedlog strategije i područja ulaganja iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Kohezijske politike za razdoblje 2014.-2020. godine.

više

Objavljen Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Dana 4. prosinca 2013. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj pod nazivom „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013.

više

Ministarstvo gospodarstva objavilo 2 Javna poziva za projekte u području energetske učinkovitosti

Početkom prosinca 2013. godine Ministarstvo gospodarstva je raspisalo Javni poziv za aktivnost A1 Potpore za energetsku učinkovitost - Pomoći unutar općeg proračuna unutar programa Razvoj energetskog sustava. Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su: ojačati energetsku učinkovitost jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, uz osiguranje zadovoljenja energetskih potreba i ostvarenja ušteda u proračunu za rashode za energiju; ...

više

Besplatna konzultantska pomoć poduzetnicima u sklopu EU projekta SMEPASS2

Mali i srednji poduzetnici mogu se prijaviti za savjetodavne usluge koje će pružati EU projekt SMEPASS II. U okviru projekta će biti odabrano 150 tvrtki kojima će se pružiti besplatne usluge iz područja:
više

Projektu Doma mladih odobrena tehnička pomoć u pripremi za financiranje iz EU fondova

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o regionalnim razvojnim projektima kojima se odobrava tehnička pomoć u pripremi, a koju je potpisao potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić.

više

Predstavljen portal  www.strukturnifondovi.hr

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU predstavilo je 6. studenog 2013. središnji portal za sve programe koji će se financirati Strukturnim fondovima.

više

Do 8. prosinca otvoren postupak strateške procjene Operativnog programa iz područja konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije započelo je postupak strateške procjene Operativnog programa iz područja konkurentnosti i kohezije 2014.-2020., a savjetovanje sa zainteresiranom javnošću potrajat će do 8. prosinca 2013. godine. Prema odluci Vlade Republike Hrvatske od 29. kolovoza 2013. o Operativnim programima za financijsko razdoblje Europske unije 2014.-2020., utvrđena su tri Operativna programa: iz područja konkurentnosti i kohezije, iz područja učinkovitih ljudskih resursa, te iz područja tehničke pomoći.

više

Besplatna radionica „Škola osnova programiranja“u Microsoft inovacijskom centru

DUMP Udruga mladih programera i ove godine organizira „Školu osnova programiranja“. Već petu godinu za redom svi zainteresirani imat će priliku besplatno sudjelovati u tom najpopularnijem i najposjećenijem ciklusu udruge.

više

Ministarstvo turizma objavilo dva nova Javna poziva: „FOND ZA RAZVOJ TURIZMA“ i „TURISTIČKI PROJEKTI ZA STRUKTURNE FONDOVE“ – za projekte razvoja i unapređenja ukupne turističke ponude

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa FOND ZA RAZVOJ TURIZMA U 2013. GODINI.
više

Najava prvog natječaja iz strukturnih fondova za mala i srednja poduzeća

Prema najavama Ministarstva poduzetništva i obrta, u zadnjem kvartalu 2013. godine će biti raspisan prvi natječaj u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj namijenjen malom i srednjem poduzetništvu te turizmu.
više

U Microsoft inovacijskom centru održana radionica „Iskoristite prilike za financiranje razvoja lokalne zajednice“

23. i 24. rujna 2013. godine u organizaciji Grada Splita i Državne škole za javnu upravu u prostorijama Microsoft inovacijskog centra Split održana je radionica „Iskoristite prilike za financiranje razvoja lokalne zajednice“.

više

Objavljen Javni poziv za kreditni program „Mikro kreditiranje – prvi korak u poduzetništvo“

Hrvatski poduzetnici koji zapošljavaju manje od deset ljudi od 3. kolovoza 2013. godine se mogu prijaviti za mikrokredite Hamag Investa. Riječ je o kreditnom pilot projektu vrijednom 2,1 milijuna kuna, za kojeg je novac osiguran iz državnog proračuna.

više

U jesen prvi izdašniji natječaji iz strukturnih fondova Europske unije namijenjeni malim i srednjim poduzetnicima

U jesen ove godine očekuje se objava javnog poziva Europskog fonda za regionalni razvoj za prijavu projekata za povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika.

više

Završene prijave za dodjelu bespovratne potpore iz Programa poticanja poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls 2013.“ za mjeru A i B1

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je da su dana 20. srpnja 2013. godine završile prijave za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru A – Razvoj mikropoduzetništva i obrta za aktivnosti:

više

Energetsko certificiranje zgrada od 01.07.2013.g.

Od 01.07.2013. g. energetski certifikat moraju imati zgrade odnosno njihove samostalne uporabne cjeline (stanovi, uredi) koji se prodaju.

više

Akcija čišćenja podmorja

Grad Split je i ove godine financirao čišćenje podmorja oko čitavog poluotoka Marjan, do 10 metara dubine, na potezu bazena PK Jadran do nasipa lučice Špinut.

više

Pješačko biciklistička staza na Čiovu

Grad Split je pred glavnu turističku sezonu obnovio pješačko-biciklističku stazu na području MO Slatine na otoku Čiovu. Staza je duga cca 16 km, vrlo je atraktivna i po svom sastavu heterogena, te osim asfaltiranog dijela koji prolazi kroz naselje Slatine, u velikoj mjeri obuhvaća poljoprivredne i vatrogasne putove na otoku.

više

Vlada RH usvojila prijedlog Strategije razvoja poduzetništva do 2020.

Vlada RH na sjednici održanoj 9. svibnja prihvatila je prijedlog Strategije razvoja poduzetništva od 2013. do 2020. godine čiji je opći cilj povećanje bruto dodane vrijednosti po zaposlenom ...

više

Povodom sv. Duje u Microsoft inovacijskom centru održan četvrti po redu kamp informatike kids@MIC

07.05.2013. godine, povodom sv.Duje, u organizaciji Grada Splita i Microsoft inovacijskog centra Split, u Microsoft inovacijskom centru Split je održan četvrti po redu kamp informatike kids@MIC, na kojem je sudjelovalo 27 učenika iz OŠ Trstenik i OŠ Mertojak.

više

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio 6 natječaja iz sektora energetike i zaštite okoliša

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 10. travnja 2013. godine objavio 6 natječaja iz područja energetike i zaštite okoliša.  Sredstva su namijenjena gospodarstvenicima, organizacijama civilnog društva (udrugama) te jedinicama lokalne samouprave.

više

Poziv na drugu radionicu za građane ‘’Energetska učinkovitost u kućanstvima’’

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na sudjelovanje na drugu radionicu iz područja energetske učinkovitosti u zgradarstvu, koja će se održati 16. travnja 2013. godine s početkom u 18 sati u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu (sjeverni toranj-prezentacijska dvorana), na adresi Ruđera Boškovića 31, Split.

više

Besplatna predavanja o osnovama računalnih mreža

DUMP Udruga mladih programera iz Splita organizira ciklus Škola osnova računalnih mreža. Kroz 3 predavanja laganog tona, odlučili su na pristupačan način naučiti posjetitelje kako podesiti kućnu mrežu počevši od žičnog ...

više

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo I. i II. ciklus natječaja iz Programa poticanja poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls“

U I. ciklusu Ministarstvo je objavilo pet mjera kroz Mjeru A „Razvoj mikro poduzetništva i obrta“, jednu mjeru kroz Mjeru B „Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrta“. U II. ciklusu objavljene su tri mjere ...

više

Predstavljanje programa „Poduzetnički impuls“

Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D., kao regionalnim koordinatorom, organizira predstavljanje Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu pod nazivom “Poduzetnički impuls”.

više

Objavljen javni poziv za dostavu projektnih ideja regionalnih razvojnih projekata

U okviru provedbe Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije, Potprograma pripreme regionalnih razvojnih projekata, Ministarstvo regionalnoga razvoja i ...

više

Predstavljen program poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2013"

Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls za 2013.g. provodi se temeljem Programa Vlade RH za razdoblje od 2011. - 2015. godine u kojemu su mjere poticanja konkurentnosti poduzetništva i obrta definirane kroz tri glavna područja i to:

više

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u 2013. godini

Potporama za zapošljavanje cilj je integrirati na tržište rada sve one skupine nezaposlenih osoba kojima prijeti trajna nezaposlenost i socijalna isključenost zbog razine obrazovanja, godina života i  socioekonomskih uvjeta življenja.

više

U Microsoft inovacijskom centru Split  održana 2 ciklusa ISGE radionica

U organizaciji Grada Splita i UNDP-a, u Microsoft inovacijskom centru Split su održana 2 ciklusa ISGE radionice, u skladu s obvezama koje proizilaze iz Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (NN 152/ 08 i  55/ 12), ...

više

Ovršni zakon

Novim Ovršnim zakonom („Narodne novine“, broj 112/12), koji je stupio na snagu 18. listopada 2012. godine, omogućila se izravna naplata novčanih tražbina putem FINE. Ova naplata će se moći ostvariti na temelju pravomoćnih sudskih i ovršnih odluka, odnosno presuda, rješenja ili odluke suda.

više

Jednostavna trgovačka društva

Dana  18. listopada 2012. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima („Narodne novine“, broj 111/12), prema kojem će biti omogućeno otvaranje jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću s najviše tri člana.

više

Treći dani EU fondova

Treći dani EU fondova održat će se 15. i 16. listopada 2012. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu.

više

Poticaj moguć za ulaganja viša od 50.000 eura

Investicije malih i srednjih poduzetnika u prvih šest mjeseci ove godine porasle su za oko 5 posto u odnosu na prošlu godinu, izjavio je u Orahovici ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras za posjeta tvrtki Phoenix.

više

Novi program EU - Kreativna Europa

Kultura igra važnu ulogu u ekonomiji Europske unije budući da kulturne i kreativne industrije čine 4,5 posto europskog BDP-a i zapošljavaju 3,8 posto zajedničke radne snage.

više

Objavljen dodatni javni poziv za Projekt "Klasteri - zajedno do uspjeha"

Predmet dodatnog Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta prema utvrđenim namjenama temeljem Izmjena i dopuna Projekta „Klasteri – zajedno do uspjeha“ za 2012. godinu.
više

Dodijeljeni poticaji iz programa "Poduzetnički impuls"

Na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta mogu se pregledati dodijeljeni poticaji iz Plana poticanja poduzetništva i obrta za 2012. godinu – Poduzetnički impuls.
više

Objavljen 4. natječaj mjere 302 programa ipard

Agencija  za  plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nadležna za operativnu provedbu programa IPARD, raspisala je 4.javni natječaj za prikupljanje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz IPARD programa za Mjeru 302 "Razvoj i diversifikacija ruralnih gospodarskih aktivnosti.

više

Održana Redovna godišnja skupština lokalnog partnerstva za zapošljavanje SDŽ

U Splitu je 20. lipnja 2012. godine održana Redovna godišnja skupština LPZ SDŽ na kojoj su predstavljane nove mogućnosti lokalnog razvoja i poticanja zapošljavanja kroz međusektorsku suradnju i sinergijski pristup bespovratnih sredstava EU,  RH i drugih donatora za razvoj i zapošljavanje.

više

Natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti

Početkom veljače 2012. godine Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) objavilo je natjecanje za provedbu i promociju projekata uštede energije i energetske učinkovitosti.

više

Info dan o programu Europa za građane

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Grada Splita, dana 21. lipnja 2012. godine, u Microsoft inovacijskom centru u Splitu održan je Info dan o programu Europa za građane.

više

Predavanja na temu suradnje znanosti i gospodarstva

U subotu, 2. lipnja 2012., u 9:00 sati u prostorima Odjela za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta  na Kopilici predavanja na temu suradnje znanosti i gospodarstva iz perspektive poduzetnika održati će dvojica ...

više

Novi HBOR-ovi programi kreditiranja

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i HBOR predstavili su Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU u 2012. te Program kreditiranja projekata kandidata za program IPA.

više

Najava javnih poziva za male i srednje poduzetnike

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) objavila je plan dodjele bespovratnih sredstava u okviru IPA IIIc komponente Regionalna konkurentnost za 2012. godinu.

više

Održan Kamp informatike za učenike u MIC-u Split

Dana 07.05.2012.g. u Microsoft Innovation Centru Split je održan Kamp informatike za učenike splitskih osnovnih škola.

više

Održavanje FP7 Info dana u Splitu

15. svibnja 2012. godine na Sveučilištu u Splitu održat će se cjelodnevni Info dan o Sedmom okvirnom programu (FP7).
Sedmi okvirni program je glavni instrument Europske unije za financiranje znanstvenih istraživanja i razvoja. Budući da FP7 program traje do kraja 2013. godine, ovim događajem se želi pružiti pomoć sudionicima prilikom pisanja projektne prijave, ali i upoznati ih s najvažnijim pravilima financijskog izvještavanja kako bi Republika Hrvatska iskoristila i ostvarila što veće sudjelovanje u FP7 programu.

više

Prezentacija programa potpora malom gospodarstvu grada Splita u 2012. godini

Povodom natječaja kojeg je raspisao Grad Split za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva, predstavnici Službe za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Splita održali su dana 08. svibnja 2012. godine u prostorijama HZZ-a prezentaciju poticajnih mjera članovima Hrvatske udruge poslodavaca, Područne jedinice Split.

više

Besplatne radionice „Turizam danas: trendovi, znanja i vještine“

Služba za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Splita u suradnji sa Microsoft inovacijskim centrom Split, DUMP Udrugom mladih programera, Internet partnerom d.o.o. i Akcijom d.o.o. organizirala je besplatne radionice za sve zainteresirane osobe, a prvenstveno one koje se bave turizmom na temu „Turizam danas: Trendovi, znanja i vještine“. Projekt se proveo u razdoblju od  04. do 15. svibnja 2012. godine u Microsoft inovacijskom centru Split (zgrada FESB-a).

više

DUMP Udruga mladih programera iz Splita organizira novi ciklus Škola web programiranja

DUMP Udruga mladih programera iz Splita organizira novi ciklus Škola web programiranja. Ciklus je besplatan i namijenjen svima koji se žele upoznati sa svijetom web programiranja.

više

Najava objave drugog Javnog poziva unutar IPA komponente IIIC – Regionalna konkurentnost

više

Ministarstvo objavilo natječaje iz III. ciklusa „Poduzetničkog impulsa“

više

„Turizam danas: trendovi, znanja i vještine“

Javni poziv za prijavu kandidata za pohađanje besplatnih radionica „turizam danas: trendovi, znanja i vještine“

više

Ministarstvo turizma objavilo dva nova Javna poziva

 

više

Objavljeni natječaji iz II. ciklusa 'Poduzetničkog impulsa' – plana poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. g. Ministarstva poduzetništva i obrta

više

Ministarstvo poduzetništva i obrta krenulo s objavom natječaja za poduzetnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta u petak, 13. travnja 2012. godine je započelo s objavom prvih Javnih poziva za poduzetnike kroz program „Poduzetnički impuls 2012“.

više

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske objavilo 2 nova natječaja

više

Poziv na natjecanje u uštedi energije i energetske učinkovitosti

Natjecanje se održava u sklopu projekta „Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj – ENCRO koji se provodi u sklopu programa IPA 2008, a sufinancira ga Europska unija.

više

Otvoren je 3. natječaj za dodjelu sredstava IPARD programa za Mjeru 301

IPARD Agencija objavila je treći javni natječaj za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 301 „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“.

više

Objavljen prvi Newsletter o aktivnim EU i nacionalnim natječajima za bespovratna sredstva

Služba za Gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj dana  16.ožujka 2012. godine objavila je prvi Newsletter o aktivnim EU i nacionalnim natječajima, ažurni popis svih otvorenih natječaja u okviru ...

više

IPARD Info dani

„EU sredstava za unaprjeđenje konkurentnosti hrvatskog poljoprivrednog sektora“ Split, 19. i 20. ožujka u 09:30 sati.
više

Microsoft inovacijski centar Split organizira predavanje o MSacademicu

MSacademic launch party - 08. ožujka 2012. od 12:00 do 15:00
Split, FESB (MIC)
više

Otvoren natječaj američkog veleposlanstva za udruge

Američko veleposlanstvo u Zagrebu objavilo je natječaj za financijsku potporu organizacijama civilnog društva. Potpore su namijenjene projektima koji:

više

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru ERDF programa transnacionalne suradnje Med 2007-2013

Upravljačko tijelo ERDF programa transnacionalne suradnje MED i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) objavljuju tzv. Ciljani pozivna dostavu projektnih prijedloga iz područja inovacija i zaštite okoliša.

više

IPA IIIc - Potpora jačanja konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg gospodarstva

Rok za prijavu produžen do 09.03.2012.


Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) objavila je dana 09.02.2012.g. prvu izmjenu natječaja IPA IIIc

više

U Splitu besplatni program obuke o razvoju klastera

Projekt "Podrška razvoja klastera" financira se sredstvima Europske unije kroz IPA IIIC program i u veljači 2012. započinje s temeljnom fazom programa obuke o razvoju klastera.
više

Natječaj HZZ u okviru IPA IV "Razvoj ljudskih potencijala - lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja"

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Odjel za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, u sklopu IV komponente IPA "Razvoj ljudskih potencijala" pod prioritetom 1, mjera 1.1, operacija 1.1.5, objavio je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava (grant shema) "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja".

više

Prvi Međunarodni sajam razvojnih i investicijskih projekata u okviru sajma GAST, 7.-11. ožujka 2012. u Splitu

1. Međunarodni sajam razvojnih i investicijskih projekata u okviru 17. Međunarodnog sajma GAST održat će se od 7. do 11. ožujka 2012. godine u Splitu na Žnjanu. Sajam priređuje Sajam Split i Javna ustanova za koordinaciju i razvoj SDŽ Rera SD.

više

Microsoft inovacijski centar Split organizira natjecanje za studente

Dvodnevni event se održava na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u prostorijama Microsoft Innovation Centra Split.

više

Otvoren EU natječaj za 2012. g. za Program IEE - Inteligentna energija u Europi

U okviru Programa Unije Inteligentna energija u Europi II (Intelligent Energy Europe II - IEE II) objavljen je novi poziv za dostavu projektnih prijedloga za 2012. godinu.

više

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je publikaciju »Što donosi članstvo u Europskoj uniji«, a u kojoj daje opširan prikaz rezultata pristupnih pregovora u svih 35 pregovaračkih poglavlja, s pregledom ostvarenih ...

više

Objavljen 7. natječaj za dodjelu sredstava iz mjere 101 i mjere 103 IPARD programa i 3. natječaj za dodjelu sredstava iz mjere 302 IPARD programa

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju - SAPARD/IPARD Agencija - objavila je sedmi javni natječaj za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 101 „Ulaganja ...

više

Objavljen natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, 19. prosinca 2011. objavila je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava: “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva” unutar ...

više

Predstavljen projekt edukacije za ECDL operatere

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković danas je zajedno s ravnateljem splitske Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Miroslavom Delićem, predsjednikom Hrvatskog informatičkog zbora, ...

više


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba