index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinacmain_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

 

Arhiva vijesti 2009.

Guiness lopta

Gradonačelnik Ivan Kuret danas je na prigodnoj svečanosti uz nazočnost mladih rukometaša Kući slave splitskog sporta predao Select Guiness rukometnu loptu s potpisima hrvatskih i stranih reprezentativaca, sudionika 21.svjetskog rukometnog prvenstva kojem je grad Split u siječnju ove godine bio domaćin.
više

Kamen temeljac za dvoranu OŠ Gripe

Učenici OŠ Gripe Karla Vuletić i Josip Balek uz nazočnost splitskog gradonačelnika Ivana Kureta i suradnika položili su danas kamen temeljac za izgradnju školske športske dvorane.
više

Natječaji za spomenike splitskim velikanima

Na posljednjoj sjednici Poglavarstvo grada Splita je prihvatilo natječajne programe za izradu idejnih rješenja spomenika Miljenku Smoji, don Mihovilu Pavlinoviću,Markantunu de Dominisu te sv.Jeronimu.
više

Svjetski prvak u kuglanju

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret primio je danas Hrvoja Marinovića, svjetskog prvaka u kuglanju za igrače do 18 godina koji je tu titulu stekao na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Dettenhimu u Njemačkoj.

više

Od jeseni rasvjeta na Marjanu

Gradsko poglavarstvo je na 237. sjednici prihvatilo idejni projekt poslovne građevine „Spalato business towera“ i javnih sadržaja u Stepinčevoj ulici na mjestu bivše prodavaonice „Prehrane“ investitora tvrtke „Virgula“.

više

Prezentiran portal Grada

Predstavljajući novi web portal Grada Splita gradonačelnik Ivan Kuret danas je izjavio kako je gradska uprava željela tehnološko rješenje potvrđeno na tržištu.
više

Dogradnja škole Sućidar

Kamen temeljac za dogradnju OŠ Sućidar položen je danas u nazočnosti splitskog gradonačelnika Ivana Kureta, splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera te ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca.
više

Dodjeljeno 20 stanova socijalno ugroženima

Danas je splitski gradonačelnik Ivan Kuret na splitskim Dragovodama podijelio dvadeset odluka o davanju stanova socijalno ugroženim obiteljima.
više

Počinje podnošenje dokumentacije za POS

Od 20. svibnja 2009. godine započinje druga faza natječaja za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje.
više

Novi portal Grada Splita

Pred Vama je novi internet portal grada Splita.
više

Veslačka regata sv.Dujam

U nedjelju je utrkom legendi Splita, Oxforda i Cambridgea okončana 8. međunarodna veslačka regata Sv. Dujam.
više

Konstituiranje Gradskog vijeća

Prema privremenim neslužbenim rezultatima izbora za Gradsko vijeće Grada Splita održanim 17. svibnja 2009. godine...
više

Zapovjednik turskog ratnog broda u Banovini

U sklopu provedbe bilateralne suradnje s Oružanim snagama Republike Turske od 18. do 22. svibnja u posjetu HRM i gradu Splitu nalazi se turski ratni brod „Gokova“.
više

Microsoft inovacijski centar

Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivi Sanaderu u Vijećnici grada Splita danas je predstavljen Microsoft inovacijski centar Split.
više

Split čeka novog gradonačelnika

Nakon lokalnih izbora održanih u nedjelju 17. svibnja 2009. godine...
više

Otvoren Sajam hrvatskih autohtonih proizvoda

U Dioklecijanovim podrumima otvoren je četvrti Sajam hrvatskih autohtonih proizvoda u organizaciji splitskog Centra za poticanje poduzetništva i obrtništva.

više

Otvoren Centar za onkologiju

Obnovljeni Centar za onkologiju danas je simboličnim presijecanjem vrpce otvorio dvogodišji dječak uz pomoć gradonačelnika Ivana Kureta.
više

236. sjednica Poglavarstva

Na danas održanoj sjednici Poglavarstva Društvo arhitekata Splita je uz bruto iznos od 555.100,00 kuna odabrano za provoditelja natječaja za urbanističko arhitektonsko rješenje zgrade osnovne škole i vrtića na Pazdigradu.

više

Obilježen Dan Marjana

Prvu nedjelju nakon proslave blagdana sv. Dujma - Dana grada Splita obilježava se tradicionalno Dan Marjana pa ni ove godine nije izostala pučka fešta.
više

Otvorena Galerija umjetnina

U subotu 9. svibnja 2009. g otvorena je obnovljena zgrada splitske Galerije umjetnina sa stalnim postavom galerije te je javnosti prikazano neprocjenjivo bogatstvo koje je godinama ležalo u muzejskim depoima.
više

Split obilježio Dan Europe

U subotu 9. svibnja Grad Split je uz više prigodnih svečanosti obilježio Dan Europe.
više

Ćakuleta s gradonačelnikom

U povodu obilježavanja blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita gradonačelnik Ivan Kuret primio je dio športaša i organizatora Mediteranskih igara, Split ' 79.

više

Koncert Stereo MC´s na splitskoj Rivi

Sinoć, nakon brojnih događanja na brojnim lokacijama u gradu, na Rivi je nastupila popularna britanska hip-hop grupa Stereo MC's pred splitskom publikom.
više

235. sjednica Poglavarstva

Na današnjoj sjednici Poglavarstva prihvaćeno je idejno urbanističko rješenje Pojedinačnog zahvata P 23 - Kila istočno od Vrborana.
više

Neka Riva u cvijeću pliva

I ove godine Turistička zajednica grada Splita je u suradnji sa splitskim vrtićima organizirala  posebnu manifestaciju povodom ovogodišnje proslave sv. Dujma i Praznika cvijeća u Dioklecijanovim podrumima.
više

Uređeno dvorište dječjeg vrtića "Rusulica"

U okviru akcije "Za svoje dite Splite" koju provode Grad Split i UNICEF preuređeno je dvorište DV Rusulica uz pomoć tvrtke Europlakat.

više

Prijem za dobitnike nagrada Grada

Gradonačelnik Splita Ivan Kuret danas je u Vili Dalmacija priredio prijem za dobitnike nagrada Grada, članove Komisije Gradskog vijeća za javna priznanja, predlagatelje i laureate.
više

Gradu Splitu certifikat ISO 9000

Povelju je gradonačelniku Ivanu Kuretu uručio Damir Roje, predstavnik ovlaštene certifikakcijske kuće Hrvatski registar brodova iz Splita.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba