index
naslovnica.gif
Grad Split
Kandidacijske liste
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Arhiva vijesti


main_galerija
   
23. lipnja 2017.
2017_06_23_izrael_veleposl3.jpg

Veleposlanica Države Izrael i splitski gradonačelnik posjetili sinagogu

U službenom posjetu Gradu Splitu u petak je boravila veleposlanica Države Izrael Zina Kalay Kleitman. Njezinoj ekselenciji dobrodošlicu u zgradi Gradske uprave izrazio je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara s kojim je posjetila i splitsku sinagogu.

   
23. lipnja 2017.
2017_06_23_madj-konz.jpg

Splitski gradonačelnik primio konzulicu Republike Mađarske

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se u petak ujutro s mađarskom konzulicom Enikő Tuska i počasnim mađarskim konzulom u Splitu Ivom Staničićem. Povod sastanku je  otvaranje privremenog konzulata Republike Mađarske u Splitu tijekom ljetnih mjeseci zbog velikog broja mađarskih turista, ali je gradonačelnik Krstulović Opara naglasio i važnost dobrih, ali i korektnih gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske, a posebno u svjetlu preuzimanja „Splitske banke“ od strane mađarske „OTP banke“.

   
21. lipnja 2017.
2017_06_21_slov-konzulat.jpg

Uz nazočnost predsjednika Slovačke Republike u Splitu otvoren slovački konzulat

Svečano otvorenje počasnog konzulata Slovačke Republike u RH održano je danas u Splitu kada je na prigodnoj svečanosti inauguriran počasni konzul Goran Morović, istaknuti gospodarstvenik i građevinski poduzetnik.

   
21. lipnja 2017.
2017_06_21_antifasizam1.jpg

Split obilježio Dan antifašističke borbe RH

Čelnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju Lovrinac, te prigodnom svečanošću u Muzeju Grada Splita obilježili su Dan antifašističke borbe Republike Hrvatske u spomen na 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj porobljenoj Europi.

   
20. lipnja 2017.
2017_06_20_evn.jpg

Održan stručni skup o plinifikaciji

„Zemni plin u sustavima kogeneracije i trigeneracije“ naziv je stručnog skupa koji se u organizaciji EVN Croatia plina d.o.o. i pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije održao danas u Kopilici na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

   
19. lipnja 2017.
2017_06_19_kohl.jpg

Gradonačelnik Krstulović Opara uputio brzojav sućuti povodom smrti dr. Helmuta Kohla

Povodom smrti bivšeg kancelara SR Njemačke dr. Helmuta Kohla, počasnog građanina Splita, gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je brzojav sućuti njemačkom veleposlaniku, NJ. E. Thomasu Eberhardu Schultzeu.

   
19. lipnja 2017.
2016_02_17_DDK_Županija.jpg

U akciji darivanja krvi prikupljeno 55 doza krvi

Klub DDK samouprave i uprave-Split organizirao je još jednu uspješnu akciju darivanja krvi koja je održana na Svjetski dan dobrovoljnog darivanja krvi, 14. lipnja 2017. godine.

   
14. lipnja 2017.
2017_06_14_primopredaja.jpg

Andro Krstulović Opara preuzeo dužnost gradonačelnika Splita

Novi gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara danas je u zgradi splitske Gradske uprave službeno preuzeo upravljanje Gradom Splitom. Primopredaja izvršnih ovlasti održala se u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave, a prije čina primopredaje gradonačelnik je zajedno sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom, ...

   
12. lipnja 2017.
2014_03_15_Banovina_01.jpg

Novčani bon za nabavku školskih udžbenika u školskoj godini 2017./18.

Grad Split će sukladno Odluci o socijalnoj skrbi osigurati novčani bon za pokriće dijela troškova nabavke školskih udžbenika učenicima/cama iz socijalno ugroženih obitelji koji/e pohađaju I – VIII razreda neke od 27 osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split, kao i za sve učenike/ice I - VIII razreda koji sa svojim roditeljima/skrbnicima/udomiteljima imaju prebivalište na području Grada Splita a pohađaju neku od osnovnih škola na području drugih, susjednih gradova i općina.


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba