index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Arhiva

Održan 15. Poduzetnički kafić: vraća se dignitet strukovnim zanimanjima i obrtništvu

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. organizirao je 15. Poduzetnički kafić na temu „Izazovi i prilike - Od naukovanja do poduzetništva“.

više

Priprema urbanističko-arhitektonskog natječaja za Korešnicu

U Gradskoj upravi Grada Splita danas je održan koordinacijski sastanak radi pripreme provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja za područje Korešnice.

više

Od ponedjeljka ponovo otvorena gradska blagajna

Završeni su radovi na informatizaciji poslovanja Grada Splita i njegovih proračunskih korisnika i od ponedjeljka, 21. listopada 2019. ponovo će biti otvorena gradska blagajna.

više

SUTRA - anketa

Grad Split sudjeluje u provedbi EU projekta „SUTRA“ (Sustainable Transport in Adriatic coastal areas and hinterland) iz programa prekogranične suradnje „Italija – Hrvatska“, a cilj projekta je definiranje smjernica za multimodalni prijevoz i promicanje koncepata mobilnosti te provedba pilot akcija za stvaranje multimodalnih usluga prijevoza kroz e-mobilnost u sklopu sustava javnih bicikli i punjača za e-vozila.

više

Konferencija udruge Most: od nemoguće misije do vodećeg centra znanja za društvenu uključenost

Dvadesetu godišnjicu rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju udruga Most proslavila je radno i svečano, organizirajući dvodnevnu konferenciju na splitskom Ekonomskom fakultetu. Tema konferencije, Mostovi podrške – izazovi suvremenog odgoja i odrastanja, ovim je povodom u Splitu okupila brojne stručnjake, suradnike i prijatelje ove iznimno produktivne i uspješne splitske nevladine organizacije.

više

Javna tribina o kompostiranju – Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Split, 21. listopada u 12.00 sati

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. s početkom u 12.00 sati u dvorani Županijske komore Split HGK-a, Trumbićeva obala 4, bit će održana javna tribina o kompostiranju.

više

Dio Vukovarske obnovljen prije roka

Prije predviđenog roka završeni su radovi na rekonstrukciji dijela Vukovarske ulice u Splitu.
više

Uređenje Šperuna u punom jeku - novi kamen i instalacije

Završeni su svi pripremni radovi neophodni za postavljanje kamenog popločenja na Šperunu.
više

Sjećanje na škverske dragovoljce

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela, u pratnji voditelja Odsjeka za suradnju s braniteljima Zdravka Parčine, nazočio je obljetnici osnutka Drugog policijskog bataljuna rezervnog sastava MUP-a, sastavljenog većinom od radnika „Brodosplita“.

više

Studijski posjet splitske delegacije komuni San Patrigano u Italiji

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo u sklopu studijskog posjeta Italiji posjetile su komunu za liječenje ovisnosti San Patrignano.

više

U trosatnoj akciji prikupljene 32 doze krvi

U današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je u atriju Gradske uprave organizirao Klub DDK samouprave i uprave prikupljeno je 32 doze ove dragocjene tekućine.

više

Sustav javnih bicikala: novi trend prijevoza u Splitu

Nakon što je prije nešto više od dva mjeseca Grad Split u suradnji s komunalnom tvrtkom Split parking pustio u rad sustav javnih bicikala, rezultati o korištenju ukazuju na to da ovaj oblik prijevoza itekako ima prostora za daljnji razvoj.

više

Poziv obveznicima gradskih prihoda

Pozivamo sve obveznike: građane i poslovne subjekte da podmire sva svoja dugovanja po bilo kojoj osnovi zaključno sa datumom 30.06.2019. u narednom periodu od 15 dana od dana objave poziva.

više

Profesori Sveučilišta u Firenci kod gradonačelnika Krstulovića Opare

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se danas s delegacijom profesora sa Sveučilišta u Firenciprof. Stefanom Bertoccijem, voditeljem Odsjeka za arhitekturu, prof. Michenlangelom Pivettom te prof. Marcom Ricciarinijem.

više

EU odobrila dogradnju i obnovu vodovoda i kanalizacije Splita i Solina tešku 1,79 milijardi kuna

Pokrećemo i mijenjamo našu aglomeraciju u infrastrukturnom smislu. Pred nama je sada i ozbiljan posao koji će „prekopati“ ovo područje i osigurati sve nužno za ekološki razvoj.

više

Od sutra zatvorena gradska blagajna

Zbog radova na informatizaciji poslovanja Grada Splita i njegovih proračunskih korisnika od sutra, 10. listopada 2019. do daljnjega će biti zatvorena blagajna u prizemlju Gradske uprave.

više

Besplatna Zimska škola za splitske studente u okviru projekta Sharping far cities

Od 22. listopada 2019. do 05. prosinca 2019. (utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima) na Ekonomskom fakultetu u Splitu održat će se besplatan program edukacije pod nazivom „Zimska škola: Perspektiva održivog razvoja u urbanim sredinama“.

više

Održan 9. sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split

Dana 09. listopada 2019. godine u zgradi gradske uprave Grada Splita održan je 9. sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split na kojem su sudjelovali gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Urbane aglomeracije Split te njihove zamjene.

više

Participativno sudjelovanje u planiranju i donošenju gradskog proračuna 2020., s projekcijama 2021-2022

Grad Split i ove godine poziva sve zainteresirane građane da se sa svojim sugestijama, mišljenjima i prijedlozima aktivno uključe u kreiranje proračuna za 2020. Građani svoje prijedloge vezane uz proračun mogu slati ispunjavajući online obrazac za sudjelovanje u planiranju i donošenju proračuna:


https://web.split.hr/pls/apex/f?p=121

više

Anketa u svrhu izrade Strategije brendiranja Splita kao grada sporta i kulture

Grad Split provodi anketu kojom želi ispitati stavove i mišljenja građana grada Splita i Urbane aglomeracije Split, kao i različitih dionika iz područja kulture, sporta i turizma s ciljem dobivanja informacija za izradu Strategije brendiranja grada Splita kao grada sporta i kulture.

više

Obilježen Dan neovisnosti RH: Prisjećanje na pale branitelje stalna je dužnost svih generacija

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara jutros je zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Petroslavom Sapunarom, županom Blaženkom Bobanom, županijskim i gradskim vijećnicima, predstavnici Hrvatske ratne mornarice, Policijske uprave ...

više

Grad Split raspisao natječaj za poticanje zapošljavanja u malom i srednjem poduzetništvu!

U proračunu Grada Splita osigurano je 2 milijuna kuna za poticanje zapošljavanja na području Grada Splita.

više

Potpisan projekt obnove vodno-komunalne infrastrukture težak 1,15 milijarda kuna

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je svečanom potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir“ vrijednog 1,15 milijarda kuna.

više

Prijem za vrhunske športaše Anđelu Mužinić i Dina Sinovčića

Prije 30 godina se nije moglo razgovarati o paraolimpizmu kao takvome, a vi danas ne samo da pomičete granice nego i otvarate prozore ljudima koje to još nisu vidjeli, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara ...

više

USEFALL: Korisnicima predstavljene mape kretanja i dostupnosti stare gradske jezgre na Brailleovom pismu

Na radionici za udruge osoba s invaliditetom predstavljeni su rezultati EU projekta USEFALL kojim se poboljšava dostupnost staroj gradskoj jezgri Splita.

više

„Otpad nije smeće!“

U sklopu projekta „Otpad nije smeće!“ kojeg provodi Grad Split izrađena je web stranica projekta na kojoj možete saznati sve informacija o gospodarenju i odvajanju otpadom u Gradu Splitu.

više

Otpad nije smeće: održana javna tribina „Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)“

Čak dvanaest jedinica lokalne samouprave u Međimurju, na čelu s Gradom Prelogom, u manje od pet godina uspjelo je nadmašiti europski prosjek u odvojenom prikupljanju otpada.

više

U  Zagrebu predstavljen projekt „ Moj zlatni Split“

Na konferenciji "Živjeti starost. Izazov za pojedinca, obitelj i društvo" koja se od 1. do 3. listopada održava u Zagrebu, Grad Split predstavio je projekt "Moj zlatni Split" čiji je cilj pružanje potpore sugrađanima treće životne dobi, starijima od 60 godina, s ciljem poboljšanja kvalitete života u materijalnom i društvenom smislu, a projekt Grada Splita predstavile su zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo.

više

Koncertom „Domovini s ljubavlju“ započinje ovogodišnja kazališna sezona 

Svečanim  koncertom Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape HRM-a Sv. Juraj  pod nazivom „Domovini s ljubavlju“ povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske u ponedjeljak, 7. listopada započet će ovogodišnja kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta Split. 

više

Otvoren počasni konzulat Bugarske

U Splitu je danas otvoren počasni konzulat Republike Bugarske.
više

Split dobio Područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom

Od 10. listopada 2019. u ulici Domovinskog rata 44 s radom će započeti Područni ured Pučkog pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

više

Završila 27. sjednica Gradskog vijeća: Usvojen polugodišnji izvještaj  o radu gradonačelnika

Na danas održanoj 27. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno podržali sklapanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Vukovara i Grada Splita.
„Split i Vukovar su dva snažna, postojana grada čijem prijateljstvu  nedostaje još samo ta zadnja, formalna karika.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba