index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Arhiva

Otvoren športski centar na Mejašima

Na radost brojnih malih i velikih stanovnika kotara, uz obilje plesa i glazbe, večeras je otvoren dugoočekivani Športski-rekreacijski centar na Mejašima. Centar, vrijedan 1,5 milijuna kuna, nalazi se neposrednoj blizini osnovne škole, a raspolaže s čak pet dječjih, dva nogometna i jednim košarkaškim igralištem.

više

Otvoreni „Hrvatsko-francuski upravnopravni dani“

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas otvaranju „Hrvatsko-francuskih upravnopravnih dana“ koji se u prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života (Medils) održavaju već 13. godinu za redom i gdje su se okupili eminentni hrvatski i francuski znanstvenici iz područja javne uprave i upravne znanosti.

više

Sastanak u županiji sa savjetnikom predsjednika regije Marche

Mogućnosti bolje prometne povezanosti Splita i Ancone tijekom čitave godine bila je tema današnjeg sastanka održanog u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojem su uz domaćinstvo župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare i njihovih suradnika nazočili savjetnik predsjednika Regije Marche, Diego Franzoni, predstavnici Županijske gospodarske komore, Lučke uprave, Jadrolinije i Zračne luke.

više

Posjet biskupu Uziniću i samostanu Male Braće

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u sklopu radnog posjeta Dubrovniku susreo se s biskupom Matom Uzinićem u Biskupskoj palači.

više

Radni posjet Dubrovniku: Suradnja gradova i razmjena dobrih iskustava

Grad Split uskoro kreće u proces izrade Plana upravljanja zaštićenom povijesnom jezgrom Splita i Dioklecijanovim podrumima.

više

Izmjena prometne signalizacije

U cilju poboljšanja sigurnosti prometa na križanju Ulice Domovinskog rata, Ulice slobode i Ulice Hrvatske mornarice danas počinju radovi na nadogradnji semaforskog sustava i izradi nove horizontalne i vertikalne signalizacije.

više

Sanacija Ulice Domovinskog rata

Po nalogu Grada Splita tijekom ovoga tjedna obavljanju se radovi na sanaciji kolotraga i oštećenja na istočnoj kolničkoj traci u Ulici Domovinskog rata, od križanja s Vukovarskom ulicom do Mažuranićevog šetališta, kao i udarnih oštećenja na istočnoj kolničkoj traci na izlazu iz grada.

više

Prvi dan škole - prvašići na Mejašima u novim učionicama

Školsko zvono označilo je početak nove školske godine. Splitski školarci dočekali su ga s novim knjigama na klupama i s puno uzbuđenja zbog povratka među prijatelje i nove školske izazove.

više

Split obilježava 40 godina Mediteranskih igara

Kao uvertira u obilježavanje  40 godina od Mediteranskih igara u Splitu (MIS), najvećeg sportskog događaja u povijesti  Dalmacije koji se zbio u rujnu davne 1979., danas je održana konferencija za medije u ŠC Gripe.

više

Bespovratna EU sredstva za razvoj splitskog KBC-a

Ova dva danas potpisana ugovora su najbolji uvod u skoro potpisivanje pripremljenog ugovora za budući Regionalni transfuzijski centar na Križinama koji će obogatiti sadržaje KBC-a, ali i dati novu dimenziju zajednice komponenti našeg Sveučilišta ...

više

RaST osigurao sredstva za sanaciju odrona u uvalama Firule i Pošk te mikro deponija na Žnjanu

Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. osigurala je 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava za sanaciju pokosa u uvali Firule i punti POŠK-a te sanaciju mikro deponija na istočnom dijelu platoa Žnjan.

više

ANKETA za građane u svrhu uređenja uvale Kaštelet

više

Novi autobusi na gradskim ulicama

Na gradske ulice uskoro izlaze 34 nova autobusa splitskog Prometa vrijedna gotovo 74 milijuna kuna. Riječ je o 20 zglobnih Mercedesa i 14 solo MAN-ova financiranih sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto te sredstvima iz Državnog proračuna u iznosu od 15 posto.

više

Odobreno 27,8 milijuna kuna za ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split

Dana 03. rujna 2019.g. ministar regionalnog razvoja donio je Odluku o financiranju ITU strateškog projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ kojom se osigurava bespovratnih 27,8 milijuna kuna iz ITU mehanizma.

više

Prijem za svjetskog juniorskog plivačkog prvaka Franka Grgića

-Kad mi je najteže ja potegnem, još jače! To je takva motivacijska izjava koju od puno zrelijih i starijih nisam čuo! – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara dvostrukom juniorskom svjetskom prvaku u plivanju Franku Grgiću na prijemu koji je danas za njega i za njegovog trenera Matu Ružiću, kao i za predstavnike PK Jadran i Hrvatskog plivačkog saveza organiziran u Gradskoj upravi.

više

Split se oprostio od komodora Ivice Tolića

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegov zamjenik Nino Vela nazočili su danas komemoraciji u povodu prerane smrti komodora Ivice Tolića, ratnog zapovjednika Treće imotske bojne Četvrte gardijske brigade i nekadašnjeg načelnika stožera Južnog bojišta.

više

Pokrenut postupak nabave radova za novu višenamjensku dvoranu, novu scenu za kulturne i društvene sadržaje na Trgu Hrvatske bratske zajednice u Splitu

Grad Split korak je bliže uređenju nove višenamjenske dvorane, nove scene za brojne kulturne i društvene sadržaje.

više

Posjet mališanima DV Ružmarin

Na početku nove vrtićke godine mališane u DV  Ružmarin na Trsteniku jutros je posjetila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš zajedno s pročelnikom Službe za društvene djelatnosti Matom Omazićem.

više

Zapovjednik „Brasila“ u Banovini

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas zapovjednika školskog broda brazilske Ratne mornarice „Brasil“ (U-27),  kapetana Alesandrea Bessa de Oliveiru.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba