index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Arhiva

Malom kavom do velikog uspjeha

Petnaesti po redu Poduzetnički kafić Split održat će se u četvrtak 17.10.2019.g. u Hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, Split, s početkom u 18:00 sati.

više

Obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu obilježen je Dan Splitsko-dalmatinske županije i blagdan njenog zaštitnika Sv. Jeronima.

više

Učenici na Rivi obilježili Europski školski sportski dan

U okviru Europskog tjedna sporta danas poslijepodne na Rivi održao se školski sportski dan na kojem je nazočila i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš.

više

Korak bliže novim splitskim javnim garažama

Na Sućidru, Ravnim Njivama, Mertojaku i Lokvama gradit će se prve četiri od planiranih devet javnih garaža. Korak bliže tome Grad Split i Split parking trebali bi biti već u utorak, nakon usvajanja Zaključka o davanju ovlaštenja ovoj gradskoj tvrtki za poduzimanje svih potrebnih radnji pri realizaciji ovog projekta, a u ove četiri garaže predviđeno je oko tisuću parkirnih mjesta.

više

Race for the cure

Najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, utrka THINK PINK, koja okuplja milijune ljudi u više od 140 gradova širom svijeta, ove će se godine po prvi put održati u Hrvatskoj i to u Splitu, u nedjelju, 29. rujna sa startom na Rivi u 11 sati.

više

Split domaćin konferencije „Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta“

U splitskoj Gradskoj upravi danas je predstavljena dvodnevna konferencija pod nazivom „Strateško planiranje i Upravljanje razvojem sporta“ koja će se 4. i 5. listopada  održati u  prostorijama Vile Dalmacije.

više

Otpad nije smeće: Jesenski ciklus tribina u gradskim kotarima i mjesnim odborima na temu otpada

U sklopu aktivnosti predviđenih projektom „Otpad nije smeće“ Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u suradnji s Gradom Splitom nastavlja s provedbom tribina u gradskim kotarima i mjesnim odborima, na tribinama će se raspravljati o odvajanju otpada, učiti o kompostiranju te načinima za sprječavanje nastanka otpada i ponovnu upotrebu predmeta.

više

Početak međunarodne kampanje projekta Shaping Fair Cities - Integrating 2030 Agenda within local policies in times of great migration and refugee flows

U okviru projekta Shaping fair cities 25. rujna započela je međunarodna kampanja.

više

Javna tribina: Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)

„Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)“ naziv je javne tribine koja će se održati 30. rujna (ponedjeljak) s početkom u 18.00 sati u Amfiteatru tri fakulteta, na adresi Ruđera Boškovića 35 u Splitu.

više

Povodom Dana policije gradonačelnik odlikovao zaslužne policajce

Povodom Dana policije i blagdana Sv. Mihovila Arkanđela, gradonačelnik Andro Krstulović Opara tradicionalno je uručio javna priznanja i odlikovao Medaljom Grada Splita trojicu istaknutih policijskih službenika.
više

U petak na Rivi Europski školski sportski dan

Središnja manifestacija Europskog školskog  sportskog dana u Splitu u sklopu Europskog sportskog tjedna održat će se u  petak od  15 do 17 sati na Rivi.

više

Na Gripama predstavljena paraolimpijska škola

U prepunoj svečanoj sali ŠC Gripe danas je javnosti predstavljen projekt Paraolimpijske škole za mlade s invaliditetom. Radi se o projektu kojem je osnovni cilj društvena integracija mladih s invaliditetom kroz bavljenje sportom i dostupnost sportskim aktivnostima.

više

Obavijest za studente, korisnike besplatnog prijevoza

Obavještavaju se studenti iz obitelji s troje i više djece koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, da od četvrtka, 26.rujna, mogu preuzeti svoje godišnje pokazne karte na centralnom prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o. u Sukoišanskoj ulici, šalter 1, u vremenu od 6.30. - 13.15 sati.

više

Uvođenje Sustava lokalne riznice Grada Splita

U zgradi Gradske uprave održan je sastanak na kojem je predstavljen rad na projektu uvođenja sustava lokalne riznice Grada Splita.

više

Na Kašjunima odana počast Josipu Vraniću

Polaganjem vijenaca te prigodnim govorim na Marjanu, u uvali Kašjuni, obilježena je 28. obljetnica pogibije Josipa Vranića, prvog poginulog pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

više

1. Regionalna radionica projekta FEEDSCHOOLS i simpozij: „Održiva gradnja & nZEB"

Grad Split uz suradnju s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, 19. rujna 2019. godine na Sveučilištu u Splitu, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, organizirao je 1. Regionalnu radionicu u okviru projekta FEEDSCHOOLS i simpozij: „Održiva gradnja & nZEB".

više

Svečano proslavljen Dan policije

Zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela nazočio je svečanoj akademiji koja je u povodu Dana policije održana u Vili Dalmacija.

više

Grad sufinancira troškove putovanja Erasmus+ studija

U novoj akademskoj godini Grad Split će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS+ studija i to za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do 2.000,00 kn netto po studentu.

više

Otpad nije smeće: Jesenski ciklus radionica za djecu na temu otpada 
 

U sklopu aktivnosti predviđenih projektom „Otpad nije smeće“ Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce nastavlja s provedbom radionica za djecu i mlade te njihove edukatore na temu otpada.

više

Delegacija Bundestaga kod gradonačelnika Krstulovića Opare: „Fale nam njemačke investicije!“

Izaslanstvo parlamentarne skupine njemačkog Bundestaga Sjeverni Jadran za svog se posjeta Splitu susrelo danas s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

više

Stanje sigurnosti u Splitu zadovoljavajuće

Na Tematskoj sjednici o stanju sigurnosti u Splitu, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko – dalmatinske Marko Srdarević naglasio je kako bi trebalo intenzivirati rad Vijeća za prevenciju kriminaliteta koje je osnovano u suradnji policije i Grada Splita.

više

Održana sjednica Gradskoga vijeća grada Splita - tematska rasprava o stanju otpada Karepovac i gospodarenju otpadom

Danas je održana tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnice i vijećnici raspravljali o stanju odlagališta otpada Karepovac i gospodarenju otpadom.

više

MIS 1979-2019

Svečanim defileom splitskih sportskih klubova preko Rive i dodjelom priznanja, nagrada i zahvalnica završen je službeni program obilježavanja 40. godišnjice Mediteranskih igara u Splitu.

više

Otvoren športski centar na Mejašima

Na radost brojnih malih i velikih stanovnika kotara, uz obilje plesa i glazbe, večeras je otvoren dugoočekivani Športski-rekreacijski centar na Mejašima. Centar, vrijedan 1,5 milijuna kuna, nalazi se neposrednoj blizini osnovne škole, a raspolaže s čak pet dječjih, dva nogometna i jednim košarkaškim igralištem.

više

Otvoreni „Hrvatsko-francuski upravnopravni dani“

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas otvaranju „Hrvatsko-francuskih upravnopravnih dana“ koji se u prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života (Medils) održavaju već 13. godinu za redom i gdje su se okupili eminentni hrvatski i francuski znanstvenici iz područja javne uprave i upravne znanosti.

više

Sastanak u županiji sa savjetnikom predsjednika regije Marche

Mogućnosti bolje prometne povezanosti Splita i Ancone tijekom čitave godine bila je tema današnjeg sastanka održanog u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojem su uz domaćinstvo župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare i njihovih suradnika nazočili savjetnik predsjednika Regije Marche, Diego Franzoni, predstavnici Županijske gospodarske komore, Lučke uprave, Jadrolinije i Zračne luke.

više

Posjet biskupu Uziniću i samostanu Male Braće

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u sklopu radnog posjeta Dubrovniku susreo se s biskupom Matom Uzinićem u Biskupskoj palači.

više

Radni posjet Dubrovniku: Suradnja gradova i razmjena dobrih iskustava

Grad Split uskoro kreće u proces izrade Plana upravljanja zaštićenom povijesnom jezgrom Splita i Dioklecijanovim podrumima.

više

Izmjena prometne signalizacije

U cilju poboljšanja sigurnosti prometa na križanju Ulice Domovinskog rata, Ulice slobode i Ulice Hrvatske mornarice danas počinju radovi na nadogradnji semaforskog sustava i izradi nove horizontalne i vertikalne signalizacije.

više

Sanacija Ulice Domovinskog rata

Po nalogu Grada Splita tijekom ovoga tjedna obavljanju se radovi na sanaciji kolotraga i oštećenja na istočnoj kolničkoj traci u Ulici Domovinskog rata, od križanja s Vukovarskom ulicom do Mažuranićevog šetališta, kao i udarnih oštećenja na istočnoj kolničkoj traci na izlazu iz grada.

više

Prvi dan škole - prvašići na Mejašima u novim učionicama

Školsko zvono označilo je početak nove školske godine. Splitski školarci dočekali su ga s novim knjigama na klupama i s puno uzbuđenja zbog povratka među prijatelje i nove školske izazove.

više

Split obilježava 40 godina Mediteranskih igara

Kao uvertira u obilježavanje  40 godina od Mediteranskih igara u Splitu (MIS), najvećeg sportskog događaja u povijesti  Dalmacije koji se zbio u rujnu davne 1979., danas je održana konferencija za medije u ŠC Gripe.

više

Bespovratna EU sredstva za razvoj splitskog KBC-a

Ova dva danas potpisana ugovora su najbolji uvod u skoro potpisivanje pripremljenog ugovora za budući Regionalni transfuzijski centar na Križinama koji će obogatiti sadržaje KBC-a, ali i dati novu dimenziju zajednice komponenti našeg Sveučilišta ...

više

RaST osigurao sredstva za sanaciju odrona u uvalama Firule i Pošk te mikro deponija na Žnjanu

Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. osigurala je 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava za sanaciju pokosa u uvali Firule i punti POŠK-a te sanaciju mikro deponija na istočnom dijelu platoa Žnjan.

više

Promet d.o.o. i Grad Solin dobili bespovratnih 40 mil kn iz ITU mehanizma

U petak, 06. rujna 2019.g. potpisana su dva nova Ugovora financirana iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, putem ITU mehanizma.

više

ANKETA za građane u svrhu uređenja uvale Kaštelet

više

Novi autobusi na gradskim ulicama

Na gradske ulice uskoro izlaze 34 nova autobusa splitskog Prometa vrijedna gotovo 74 milijuna kuna. Riječ je o 20 zglobnih Mercedesa i 14 solo MAN-ova financiranih sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto te sredstvima iz Državnog proračuna u iznosu od 15 posto.

više

Odobreno 27,8 milijuna kuna za ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split

Dana 03. rujna 2019.g. ministar regionalnog razvoja donio je Odluku o financiranju ITU strateškog projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ kojom se osigurava bespovratnih 27,8 milijuna kuna iz ITU mehanizma.

više

Prijem za svjetskog juniorskog plivačkog prvaka Franka Grgića

-Kad mi je najteže ja potegnem, još jače! To je takva motivacijska izjava koju od puno zrelijih i starijih nisam čuo! – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara dvostrukom juniorskom svjetskom prvaku u plivanju Franku Grgiću na prijemu koji je danas za njega i za njegovog trenera Matu Ružiću, kao i za predstavnike PK Jadran i Hrvatskog plivačkog saveza organiziran u Gradskoj upravi.

više

Split se oprostio od komodora Ivice Tolića

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegov zamjenik Nino Vela nazočili su danas komemoraciji u povodu prerane smrti komodora Ivice Tolića, ratnog zapovjednika Treće imotske bojne Četvrte gardijske brigade i nekadašnjeg načelnika stožera Južnog bojišta.

više

Pokrenut postupak nabave radova za novu višenamjensku dvoranu, novu scenu za kulturne i društvene sadržaje na Trgu Hrvatske bratske zajednice u Splitu

Grad Split korak je bliže uređenju nove višenamjenske dvorane, nove scene za brojne kulturne i društvene sadržaje.

više

Posjet mališanima DV Ružmarin

Na početku nove vrtićke godine mališane u DV  Ružmarin na Trsteniku jutros je posjetila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš zajedno s pročelnikom Službe za društvene djelatnosti Matom Omazićem.

više

Zapovjednik „Brasila“ u Banovini

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas zapovjednika školskog broda brazilske Ratne mornarice „Brasil“ (U-27),  kapetana Alesandrea Bessa de Oliveiru.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba