index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Arhiva

Ponovo prekinuta 22. sjednica Gradskog vijeća

Zbog nedostatka kvoruma danas je ponovo prekinuta 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Splita. Prekid je uslijedio nakon burne rasprave vijećnika potaknute izviješćem o do sada učinjenom u povodu tematske rasprave o suzbijanju potkornjaka u Park šumi Marjan.

više

Završni radovi na projektu priključenja Karepovca na gradsku vodovodnu mrežu

započet će u ponedjeljak 22. srpnja 2019. godine te trajati do 29. srpnja 2019. godine.

više

Postavljanje Bigbelly spremnika u Park šumi Marjan  
  
 

Dva nova Bigbelly spremnika za miješani komunalni otpad, te limene i pet ambalaže postavljena su danas na području Park šume Marjan. Prvi ovakvi spremnici postavljeni su prošle godine na gradskoj rivi, kada je Grad Split među prvima u Hrvatskoj, uveo ovaj inovativan sustav.

više

Nakon žalbenog roka upisano 155 mališana u gradske vrtiće

Gradski vrtići su nakon žalbenog roka upisali još 155 splitskih mališana, koji uz 1029 onih koji su pravo ostvarili na upisima u svibnju ovog rujna kreću u svoje jasličke i vrtićke skupine.

više

Spomen na Tonča Petrasova Marovića i Sustipansko groblje

Svečano otkrivanje spomenika velikom hrvatskom pjesniku i književniku Tonču Petrasovu Maroviću u sklopu kojega je prikazana i audio-video instalacija Sustipan nastala u produkciji Muzeja grada Splita, a nastavljeno izvedbom velebne mise za mrtve, “Requiem” Wolfganga Amadeusa Mozarta, održalo se večeras na Sustipanu.

više

Prijem uoči otkrivanja spomenika Tonču Petrasovu Maroviću na Sustipanu

„Danas se grad odužuje najvećem hrvatskom pjesniku 20. stoljeća koji je ponikao iz Splita i otkupljuje grije počašću zaboravljenim i prezrenim pokopanim na starome splitskome groblju Sustipan.“,  kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na prijemu  koji je danas  u Gradskoj upravi organiziran za Vericu i Mirjanu Marović uoči otkrivanja spomenika velikom hrvatskom pjesniku i književniku Tonču Petrasovu Maroviću na splitskom poluotoku Sustipan.

više

Splitski i Dubrovački gradonačelnici: Ustrajat ćemo na izmjenama Zakona koji smanjuje kvalitetu života Splićana i Dubrovčana

Svoju suradnju oko izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu gradonačelnici Splita i Dubrovnika nastavili su današnjim radnim sastankom u Splitu. Andro Krstulović Opara i Mato Franković suglasni su kako je trenutno stanje na gradskim prometnicama njihovih gradova neodrživo stoga je potrebna izmjena i dopuna Zakona koji će dokinuti negative efekte liberalizacije taxi usluga.

više

Umirovljeničke kartice „Moj zlatni Split“ u primjeni od kraja srpnja

Građani Splita koji su bili korisnici naknade za umirovljenike prema staroj Odluci o socijalnoj skrbi ovih dana će na kućnu adresu dobiti rješenja o ukidanju te mjere.

više

Otvoreno 65. Splitsko ljeto: umjetnošću i kulturom u rekonkvistu za oteti javni gradski prostor

Na Peristilu, sjecištu života grada kroz stoljeća, večeras je svečano otvoreno 65. Splitsko ljeto. Ovogodišnje izdanje ponovno vraća umjetnost na drevne pozornice pod zvjezdano nebo, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara u svom je govoru istaknuo kako je za ponovno osvajanje javnog prostora potrebno zajedništvo svih građana:

više

Poznat izgled budućeg splitskog ''Hospicija Matošić''

Grad Split je 4. srpnja 2019. godine pokrenuo javnu nabavu za radove izvođenja "Hospicija Matošić" nakon što je prethodno, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, proveo savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima.

više

Grad, Vlada i Sveučilište sporazumno riješili desetljetne probleme

Čist start za nove splitske projekte u nekretninama vrijednim 285 milijuna kuna.

više

Predstavnici stanara Kile kod zamjenika Vele: Nova prometna regulacija do izgradnje pristupnih cesta

Predstavnici građana, stanara s područja Kile i čelnici gradskog kotara Mejaši, održali su u Banovini radni sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Ninom Velom i njegovim suradnicima zaduženima za realizaciju projekta izgradnje pristupnih cesta na ovom dijelu grada.

više

Otpad nije smeće: kako kroz dan bez plastike?

„Kako kroz dan bez plastike? Zero waste kuharica za održivi život“ naziv je predavanja održanog u četvrtak, 11. srpnja 2019. u sklopu javne tribine u organizaciji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

više

Pušten u rad prvi sustav javnih električnih bicikala

Split je započeo novu biciklističku priču. Prigodnim programom i probnom vožnjom od Rive do zgrade Banovine danas je na četiri lokacije pušten u rad sustav javnih bicikala s mješovitim kontingentom od 20 električnih i 30 klasičnih.

više

Vela primio mađarskog konzula

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je jutros novog mađarskog konzula u Splitu Györgya Vassa.
više

Nastavak suradnje s bavarskim partnerima na polju medicine

„Projekt uspješne suradnje Medicinskog fakulteta u Splitu i Regimed Kliniken podloga je za našu buduću suradnju na polju medicine.“, ustvrdila je danas na tiskovnoj konferenciji organiziranoj na splitskom Medicinskom fakultetu bavarska ministrica zdravstva Melaniie Huml koja se nalazu u dvodnevnoj posjeti Splitu. 

više

Gradonačelnici zatražili žurne izmjene Zakona koje reguliraju pritisak autotaksi vozila na njihove gradove

Gradonačelnici Dubrovnika i Splita, Mato Franković i Andro Krstulović Opara, susreli su se danas u Dubrovniku i dogovorili zajedničke korake zbog teške situacije na prometnicama ovih gradova i gravitirajućim prometnicama, osobito za vrijeme turističke sezone, jer se zbog liberalizacije tržišta autotaksi prijevoza višestruko uveća broj autotaksi vozila.

više

24 godine genocida u Srebrenici - Da se nikada ne zaboravi!

Dan sjećenja na genocid u Srebrenici obilježen je tihim i dostojanstvenim mimohodom središtem Splita u kojem je sudjelovalo više od stotinu naših sugrađana.

više

Bavarska ministrica zdravstva Melanie Huml  na prijemu u Banovini

Uoči sutrašnje Svečane sjednice na splitskom Medicinskom fakultetu zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je danas u Gradskoj upravi bavarsku ministricu zdravstva Melanie Huml, delegaciju Regiomed Kliniken i predstavnike Sveučilišta u Splitu.

više

U Banovini održan koordinacijski sastanak na temu Ultra Europe festivala

Ususret Ultra Europe festivalu koji će se sedmu godinu zaredom održati u Splitu, u Banovini je danas održan koordinacijski sastanak gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i njegovih suradnika s predstavnicima gradskih komunalnih tvrtki i dežurnih službi te organizatora, a sve kako bi se provjerila spremnost za ovaj centralni međunarodni događaj.

više

Zpočela rekonstrukcija dječjeg igrališta s popratnim sadržajima u Dobrilinoj ulici na Splitu 3

Uvođenjem u posao, izvođači radova proteklih su dana započeli s rekonstrukcijom dječjeg igrališta u Dobrilinoj ulici na području gradskog kotara Split 3.

više

Uz Mozartov „Reguiem“ spomen Petrasovu Maroviću i Sustipanskom groblju

U sklopu današnjeg predstavljanja premijerne izvedbe opere Giuseppea Verdija „Rigoletto“ s kojom se otvara 65. Splitsko ljeto, u atriju splitskog HNK gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavio je otkrivanje spomenika velikom pjesniku i književniku Tonču Petrasovu Maroviću, autora antologijske "Sonate za staro groblje na Sustipanu".

više

Split domaćin Europske skautske konferencije

U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora u Splitu će se od 24. do 28. kolovoza održati 16. Europska skautska konferencija na kojoj će sudjelovati više od 600 predstavnika iz 50 europskih zemalja.

više

''Kako kroz dan bez plastike? Zero waste kuharica za održivi život'' - predavanje u sklopu projekta ''Otpad nije smeće''

„Kako kroz dan bez plastike? Zero waste kuharica za održivi život“ naziv je predavanja koje će se održati u sklopu javne tribine o sprječavanju nastanka otpada, u četvrtak, 11. srpnja s početkom u 10.00 sati, u središnjici Gradske knjižnice Marka Marulića (Ulica slobode 2).

više

50 bicikla za 50 žena u projektu „Zaželi sretnu starost“

Pedeset ženskih gradskih bicikala predano je danas na korištenje pružateljicama usluga pomoći korisnicima u sklopu projekta Zaželi sretniju starost.

više

Uoči 'Malog Splita' djeca zapjevala u Banovini

Dvadeset  četvero djevojčica i dječaka koji će u nedjelju stati na veliku pozornicu 29. po redu međunarodnog dječjeg festivala Mali Split, posjetilo je danas splitsku Gradsku upravu.

više

Obljetnica osnutka Udruge roditelja poginulih branitelja

Povodom 27. godišnjice osnutka Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, gradonačelnik Andro Krstulović Opara zajedno s predstavnicima ...

više

Novo radno vrijeme splitske Gradske uprave

Od sutra, 4. srpnja 2019. u splitskoj Gradskoj upravi počinje se primjenjivati nova Odluka o radnom vremenu i uredovnim danima.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba