index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Arhiva vijesti u 2019.

Otvoreni 3. Dani izraelskog filma

U organizaciji Veleposlanstva Države Izrael, Splitsko-dalmatinske županije i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata sinoć su u ljetnom kinu Bačvice započeli 3. Dani izraelskog filma, ...

više

Obavijest poslovnim subjektima Grada Splita o obvezi izdavanja elektroničkih računa u javnoj nabavi, od 1. srpnja 2019. godine.

Grad Split obavještava sve poslovne subjekte koji Gradu Splitu šalju račune da od 1.7.2019. godine Grad Split neće biti u mogućnosti zaprimati i obraditi račune koji nisu izdani sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 94/2018; u daljnjem tekstu Zakon).

više

ULTRA seli u Park mladeži

Najvažniji zaključak današnjeg sastanka kojeg su u Gradu Splitu održali gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima, ravnatelj javne ustanove športski objekti Tomislav Borozan, predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš i predstavnici tvrtke MPG Live Joe Bašić  i Ivan Gotovac je kako će se ULTRA MUSIC FESTIVAL ove i iduće tri godine održavati u Parku mladeži.

više

Programom na Pjaci i u Staroj gradskoj vijećnici obilježen Dan državnosti RH u Splitu

Podizanje zastave Republike Hrvatske na štandarac na Narodnom trgu uz intoniranje himne „Lijepa naša“u izvedbi novoosnovane Gradske glazbe Split, polaganje lovor vijenca na Spomen-ploču hrvatskim braniteljima i prigodna svečanost u Staroj gradskoj vijećnici obilježili su središnju proslavu Dana državnosti Republike Hrvatske koju su organizirali Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

više

U Splitu obilježen Dan antifašističke borbe Republike Hrvatske

Povodom Dana antifašističke borbe Republike Hrvatske danas je u organizaciji Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije održan prigodni program u Muzeju grada Splita.

više

Vijećnici podržali utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije protiv Mađarske na Poljudu

U prvom djelu završene 22. sjednice Gradskog vijeća, a čiji se nastavak očekuje početkom srpnja, usvojena je zajednička izjava vijećnika koji pružaju potporu odigravanju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Mađarske u Splitu.

više

Sufinanciranje cijena programa jaslica i dječjih vrtića

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Splita 19/19) Grad Split će i ove godine sufinancirati programe gradskih, privatnih i vjerskih vrtića i jaslica. Roditelji, skrbnici ili udomitelji koji popunjene zahtjeve s potrebnom dokumentacijom dostave predškolskoj ustanovi ili Upravnom odjelu za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita do 30. rujna to će pravo ostvariti od početka školske godine, a svi ostali od mjeseca podnošenja zahtjeva.

više

Sufinanciranje besplatnih marendi i prehrane učenika u cjelodnevnom boravku

Grad Split je temeljem Odluke o socijalnoj skrbi osigurao sredstva za besplatne marende splitskih osnovaca i za troškove prehrane učenika u cjelodnevnom boravku. Tako će svima koji ostvaruju pravo na besplatnu marendu sufinancirati sa 150 kuna, a prehranu u cjelodnevnom boravaku sa 450 kuna mjesečno.

više

Besplatni prijevoz za splitske osnovce i srednjoškolce

Da bi krajem kolovoza na prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o. mogli preuzeti godišnju pokaznu kartu za novu školsku godinu, učenici splitskih srednjih i osnovnih škola koji ostvaruju pravo na besplatni javni gradski prijevoz, moraju u svojim obrazovnim ustanovama do 5. srpnja 2019. predati ispunjene zahtjeve s potrebnom dokumentacijom.

više

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine

U splitskoj Gradskoj upravi u ponedjeljak poslijepodne konstituirano je Vijeće srpske nacionalne manjine na kojem je za predsjednika izabranIlijia Borković, a za njegova zamjenika Zoran Nenadić.

više

Grad Split raspisao javnu nabavu za radove izvođenja Hospicija „Matošić“

Nakon što je u listopadu 2018. g. podnesen zahtjev za pokretanje javne nabave za projektiranje Hospicija „Matošić“ te nakon uvođenja projektanta u posao u siječnju ove godine, u travnju je završen glavni projekt zgrade te su ishođene sve potvrde glavnog projekta od javnopravnih tijela.

više

U Splitu održan 23. koordinacijski sastanak o provedbi ITU mehanizma u Hrvatskoj

Dana 17.06.2019.g. u Vili Dalmaciji je održan 23. Koordinacijski predstavnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 7 gradova korisnika ITU mehanizma u Republici Hrvatskoj - Splita, Zagreba, Osijeka, Rijeke, Pule, Zadra i Slavonskog Broda, te predstavnika Europske komisije, Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" 2014. - 2020.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara  primio načelnika Vareša

Uspostava snažne gospodarske suradnje splitskog gospodarskog bazena i srednje Bosne, te moguća realizacija projekata kroz EU programe prekogranične suradnje - bili su tema razgovora između  gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i načelnika Općine Vareš Zdravka Maroševića koji je danas posjetio splitsku Gradsku upravu.

više

Otvoren kongres forenzičke i antropološke genetike

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš nazočila je danas otvaranju 11. kongresa forenzičke i antropološke genetike kojeg organiziraju Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS), Specijalna bolnica „Sveta Katarina“ i vodeća američka bolnica Klinike Mayo, a u suradnji s Američkom akademijom za forenzične znanosti.

više

Nova prometna regulacija u Gradskoj luci

Nakon što su Hrvatske ceste napravile sve pripreme na terenu, noćas u 4 sata će stupiti na snagu nova prometna regulacija u Gradskoj luci.

više

DJELUJ SADA: Pregledano 920 građana, otkriveno 155 tumora kože

U sklopu javnozdravstvenog projekta 'Djeluj sada!' jučer je na Prokurativama održana akcija preventivnih pregleda madeža tijekom koje su splitski i zagrebački liječnici pregledali 920 građana.

više

RESPECT&ENJOY

Moju ovogodišnju poruku našim gostima popratili smo i jasnim plakatima što zaista ne bi trebali činiti u gradu. Puno je toga što ne bi trebali činiti ni mi, pridržavajući se Komunalnog reda i drugih gradskih odluka, sigurno bi puno više pridonijeli očuvanju naše baštine.

više

Dodijeljeni 'Splitski pupoljci'

Treću godinu za redom Udruga Naš kvart, na čelu s predsjednicom Milenom Mratinić, organizira dodjelu priznanja Splitski pupoljak kojom se odaje priznanje vrijednim, svestranim i uspješnim mladim Splićankama i Splićanima.

više

Sveučilište je ključ razvoja Splita

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas svečanosti u splitskom HNK kojom je obilježen Dan Sveučilišta u Splitu i 45. obljetnica njegova osnutka.

više

DJELUJ SADA! – Splićani, dođite sutra na Prokurative

Javnozdravstvena akcija preventivnih pregleda madeža pod nazivom „Djeluj sada!“ održat će se sutra, 15. lipnja, na splitskim Prokurativama od 9 do13 te od 16:30 do 20:30 sati!

više

Otvoren Festival mediteranskog filma Split

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš nazočila je sinoć otvorenju Festivala mediteranskog filma Split (FMFS).

više

Projekt uspostavljanja Mape poslovnih procesa pri kraju

U prostorijama Gradske uprave održan je sastanak gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i zamjenice Jelena Hrgović Tomaš s pročelnicima upravnih tijela i službi na kojem je prezentiran rad na projektu uspostave financijskog upravljanja i kontrola, kao jedan od daljnjih koraka u modernizaciji i kontinuiranom unapređenju rada.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara primio izaslanstvo Nacionalnog odbora Kineske narodne političke konzultativne konferencije grada Šangaja

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima primio je izaslanstvo Nacionalnog odbora Kineske narodne političke konzultativne konferencije grada Šangaja na čelu s voditeljicom izaslanstva Zhao Wen.

više

Grad Split raspisao natječaj za dodjelu potpora za poticanje kreativne industrije u 2019. godini!

Grad Split raspisao je Natječaj za poticanje kreativne industrije grada Splita u 2019. godini.
više

Grad Split raspisao natječaj za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2019. godini!

Grad Split raspisao je Natječaj za poticanje zapošljavanja u 2019. godini vrijedan ukupno dva milijuna kuna.
više

Sudjelujte u realizaciji Centra za mlade Split!

Grad Split poziva sve zainteresirane udruge da se odazovu Pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u realizaciji Centra za mlade Split.

više

Varoš - tribina o održivom gospodarenju otpadom

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u četvrtak, 13. lipnja s početkom u 18 sati u prostorijama Gradskog kotara Varoš (Sinovčićeva 6) održat će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Od Kopilice do Gradske luke od danas za četiri minute

Danas je krenuo prvi gradski vlak na relaciji Kopilica – Gradska luka kojim je započela realizacija Projekta povezivanja brzom gradskom željeznicom kolodvora Split, koji je poduprla Vlada RH.   
 

više

BAČVICE - Tribina o održivom gospodarenju otpadom

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u utorak, 11. lipnja s početkom u 18 sati u prostorijama Gradskog kotara Bačvice (Viška 7) održat će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Pozivaju se roditelji i staratelji splitskih osnovnoškolaca da vrate neoštećene udžbenike u škole

Kako se bliži završetak školske godine Grad Split dao je uputu školama da do 14. lipnja prikupe udžbenike koji su neoštećeni i koji se mogu prenijeti na drugu generaciju.

više

Posljednji pozdrav ikoni i legendi „Hajduka“

U prepunoj kino sali  HNK „Hajduk“ na Poljudu održana je danas  komemoracija preminulom Jurici Jerkoviću, jednom od najvećih igrača 'bijelih' svih vremena.

više

Konferencija gradova kulturne baštine dogodine u Splitu 

Split će u listopadu iduće godine biti domaćin regionalne konferencije Organizacije gradova svjetske kulturne baštine (Organisation of World Heritage Cities) Srednje i Istočne Europe.

više

Gradska uprava u procesu povećanja kapaciteta gradskih vrtića

Za kupnju, adaptaciju i uređenje prostora za nove vrtićke skupine Grad Split je u ovogodišnjem Proračunu namijenio šest i pol milijuna kuna.

više

Reagiranje Grada na najavljeni prosvjed stanovnika Kile

-Jako sam žalostan i razočaran kao i građani Kile zbog Pointovog ponašanja i sporosti žalbenog postupka.
više

Hrgović Tomaš primila izaslanstvo francuskog nosača helikoptera

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je jutros izaslanstvo francuskog amfibijskog nosača helikoptera L 9015  „Dixmude“ koje je predvodio veleposlanik Francuske Republike Phillipe Meunier.

više

Jurica Jerković, 1950.-2019.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je brzojav sućuti obitelji povodom smrti Jurice Jerkovića:

više

Na jesen starta obnova Matoševe, a u pripremi i obnova Gajeve ulice 

Za dvije vrlo frekventne prometnice u samom gradskom centru, Matoševu i Gajevu ulicu, Grad Split priprema tehničku dokumentaciju za opsežnije zahvate obnove (investicijsko i izvanredno održavanje) koji će uslijediti po okončanju javnog natječaja.

više

Završni radovi u Hercegovačkoj ulici

Ove srijede i četvrtka asfaltirat će se Hercegovačka ulica i to dionica od zgrade Hrvatske pošte pa do zgrade Prometa.

više

Dana 4. lipnja 2019. održati će se javna tribina o održivom gospodarenju otpadom u prostorijama Gradskog kotara Sućidar

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u utorak, 4. lipnja s početkom u 18 sati u prostorijama Gradskog kotara Sućidar (Vukovarska 109D) održat će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Dan hrvatskih branitelja grada Splita

Danas je na Trumbićevoj i Branimirovoj obali u sklopu proslave Dana branitelja grada Splita otvorena izložba „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ i TT zbora Hrvatske vojske i MUP-a.

više

Dani otvorenih vrata EU fondova

Na Prokurativama su danas održani Dani otvorenih vrata EU fondova koje u sklopu svojih redovitih informativno-edukativnih aktivnosti diljem Hrvatske provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba