index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Arhiva vijesti u 2019.

Suradnja Grada i KBC-a oko strateških projekata

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas Julija Meštrovića, ravnatelja splitskog KBC-a, najznačajnije splitske javne ustanove koja zapošljava 3.700 ljudi i osigurava zdravstvenu zaštitu za više od milijun korisnika na hrvatskome Jugu, uključujući i dio stanovnika Bosne i Hercegovine koji joj gravitira.

više

Mletačka kula sprema se za posjetitelje

Mletačka kula, osmerokutna utvrda na Voćnom trgu sagrađena u 15. stoljeću za obranu Splita sprema se za posjetitelje.

više

Započela izgradnja fekalnog kolektora na Mejašima

-S ovim projektom šezdesetak domaćinstava u kojima stanuje 250 ljudi, naših sugrađana, spojit ćemo na kanalizaciju i vodoopskrbnu mrežu. To je ono na čemu stalno radimo, a to je povezivanje istoka grada s infrastrukturom suvremenog življenja. Investicija je vrijedna oko 2,1 milijun kuna - kazao je to danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na početku izgradnje fekalnog kolektora duljine 533 metra i vodoopskrbnog cjevovoda duljine 254 metra na Mejašima.

više

Konstituirano pet vijeća nacionalnih manjina Grada Splita

U Splitu su, nakon nedavno provedenih izbora, održane konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina pod vođenjem gradonačelnika Andre Krstulovića Opare te njegove zamjenice Jelene Hrgović Tomaš.

više

Nova prometna regulacija u gradskoj luci u prvoj polovici lipnja

Uvođenje nove regulacije prometa u gradskoj luci planira se u prvoj polovici lipnja jer je znatno poremećen tijek radova na terenu zbog loših vremenskih uvjeta u svibnju.

više

Otvorena konferencija SHIFT

Brojni domaći i strani IT-evci okupili su se u splitskom hotelu Radisson Blu na osmom izdanju Shift-a,  najveće developerske konferenciji u jugoistočnoj Europi.

više

Obilježava se Dan hrvatskih branitelja grada Splita

„Danas se treba prisjetiti svih branitelja, posebno onih koji su položili svoje živote za našu slobodu. Danas se valja prisjetiti i pravog Dana državnosti. Vjerujem da ćemo iduće godine 30. svibnja slaviti i kao Dan državnosti.

više

Mali Slovenci i Slovenke posjetili Banovinu: „Povezuje nas dobro u srcu“

Petnaestak učenika i učenica Osnovne škole Bratov Letonja iz slovenskog mjesta Šmartnog ob Paki u pratnji svojih učitelja i mentora te u društvu splitskih domaćina iz Slovenskog kulturnog društva Triglav posjetilo je danas Gradsku upravu i predstavilo gradskim čelnicima, na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Jelenom Hrgović Tomaš, jedinstveni školski projekt - „Domovina za me, za te, za nas“.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara sudjelovao u iftaru

U splitskom Medžlisu sinoć je za muslimanske vjernike održan iftar, večernji obrok kojim se u trenutku zalaska sunca prekida post tijekom ramazana.

više

Grad kreće u realizaciju naselja na Korešnici

Na danas održanom radnom sastanku u Gradu Splitu pokrenuta je procedura za natječaj za izgradnju naselja na Korešnici, na zemljištu koje je Vlada Republike Hrvatske poklonila Gradu na svojoj sjednici održanoj u Splitu 4. svibnja 2018. godine, a kako bi se tamo realizirala izgradnja stanova za hrvatske branitelje i splitske mlade obitelji.

više

Dan hrvatskih branitelja grada Splita: Počast poginulima, izložba i nastup rock grupe Vatra na Rivi

Zbog najavljenih vremenskih neprilika za četvrtak, koncert rock grupe Vatra na Rivi u čast proslave Dana splitskih branitelja i prisjećanja na pravi Dan državnosti odgađa se za nedjelju, 2. lipnja 2019. godine u 20 sati, a nakon njega u 22 sata uslijedit će i veličanstveni vatromet.

više

Kocunar - tribina o održivom gospodarenju otpadom

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u srijedu, 29. svibnja s početkom u 18 sati u prostorijama Gradskog kotara Kocunar (Mosećka 56) održat će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Okrugli stol Udruge San Patrignano i Centra za socijalnu skrb za pomoć ovisnicima

U Centru za socijalnu skrb Split uslijed partnerske suradnje sa udrugom San Patrignano iz Splita je održan okrugli stol, te predavanja na temu „Umrežavanje s lokalnim dionicima za unaprjeđenje i razvoj socijalnih usluga“ i „Psihosocijalna rehabilitacija ovisnika“.

više

Još jedan korak bliže novom parketu na Gripama

U Središnjem državnom uredu za šport u Zagrebu gradonačelnik Andro Krstulović Opara potpisao je danas Ugovor o sufinanciranju zamjene sportskog parketa u košarkaškoj dvorani Gripe vrijedan 490 tisuća kuna.

više

U lipnju u Splitu ''Djeluj sada!'', gradonačelnik podržao zagrebačko izdanje

Sredinom lipnja na splitskim Prokurativama održat će se javnozdravstveni projekt "Djeluj sada!" - preventivni pregledi madeža.

više

Krstulović Opara na susretu hrvatskih braniteljica

U sklopu ovogodišnjeg programa tradicionalnih susreta hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata, gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je otvaranju izložbe ratnih fotografija „Žena – majka – ratnica“ i svečanoj akademiji u Domu Hrvatske vojske na Poljudu.

više

Odabrano najbolje rješenje za 9 splitskih garaža: Mladi arhitekti osmislili 2800 parkirnih mjesta, tržnice, amfiteatre...

Završen je natječaj za odabir idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za garaže na devet lokacija u Splitu, a nagrađeni radovi danas su predstavljeni u Društvu arhitekata Split koje je organiziralo i provelo natječaj koji je krajem siječnja raspisala komunalna tvrtka Split parking.

više

Tribina o održivom gospodarenju otpadom u O.Š. Metrojak

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u ponedjeljak, 27. svibnja s početkom u 19 sati u prostorijama Osnovne škole Mertojak (Doverska 44) održat će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Gradonačelnik na isporuci „Brodosplitovog“ polarnog kruzera

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas u Gradskoj luci svečanosti isporuke 107 metara duge novogradnje 484, polarnog kruzera koji će nositi ime „Hondius“, a kojeg su splitski škverani izgradili za nizozemsku tvrtku „Oceanwide Expeditions“.

više

Dan hrvatskih branitelja grada Splita – 30. svibnja 2019. godine: Počast poginulima, izložba i nastup rock grupe Vatra

Koordinacija braniteljskih udruga i gradonačelnik Andro Krstulović Opara dogovorili su program proslave Dana hrvatskih branitelja grada Splita koji se obilježava 30. svibnja, odlukom Gradskog vijeća od 20. travnja 2015. godine.

više

Održana prva specijalna tribina o kompostiranju

U srijedu, 22. svibnja, u amfiteatru Zgrade tri fakulteta (Kemijsko-tehnološkog, Prirodoslovno-matematičkog i Pomorskog) održana je prva od ukupno šest specijalnih tribina koje se provode u sklopu projekta „Otpad nije smeće“, u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Predstava KEKO EKO u sklopu projekta Otpad nije smeće!

U sklopu EU projekta „Otpad nije smeće!“ Grad Split, u suradnji s umjetničkom organizacijom „Produkcijom Z“ iz Splita, organizira niz predstava za predškolsku djecu i djecu nižih razreda škole na temu održivog gospodarenja otpadom.

više

S radnog sastanka gradonačelnika i ministrice regionalnog razvoja

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac održali su danas sa suradnicima radni sastanak u splitskoj Gradskoj upravi.

više

Konferencija o Zagori: Potrebno stvoriti preduvjete za povratak i ostanak stanovništva

O demografiji kontinentalne Dalmacije kao preduvjetu opstanka života razgovaralo se danas na konferenciji koja se u organizaciji Slobodne Dalmacije i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović održala u Splitu.

više

10. obljetnica osnutka forenzike u Splitu

U prepunom amfiteatru Zgrade triju fakulteta svečano je obilježena deseta obljetnica Odjela za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu, male ali vrijedne akademske zajednice koja ima poseban značaj i ugled u Hrvatskoj ali i Europi i svijetu.
više

Održana 3. sjednica Dječjeg Gradskog vijeća

Izložba plakata u atriju Banovine završeni je dio projekta „Moj NAJ-PR“, a otvorena je nakon danas održane 3. sjednice Dječjeg gradskog vijeća koja je ujedno i posljednja u ovoj školskoj godini.

više

U Splitu otvorena međunarodna konferencija „Promethee days“

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela pozdravio je danas sve sudionike međunarodne konferencije  i radionice „Promethee days“ koja se održava u Sveučilišnoj knjižnici na Kampusu.

više

Od jeseni osmoljetka na Mejašima šira, prostranija i ljepša!

Na radost učenika i nastavnika opsežni radovi na nadogradnji Osnovne škole „Mejaši“ privedeni su kraju pa će ova osmoljetka slijedeću školsku godinu dočekati u novom ruhu.

više

Prikupljanje dokumentacije za zlatnu umirovljeničku karticu u gradskim kotarevima i mjesnim odborima

Grad Split danas, 22. svibnja 2019. godine započinje s prikupljanjem dokumentacije i stvaranjem baze podataka za umirovljeničku karticu u sklopu projekta „Moj zlatni Split“.

više

Na Rivi otvorena 22. akcija „Kupujmo hrvatsko“

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore večeras je na splitskoj Rivi po 22. put otvorena akcija “Kupujmo hrvatsko”.

više

Na Spinutu startala izgradnja modernog Tehnološkog parka

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i njegovih ministara te gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i brojnih drugih uzvanika, danas je svečano obilježen početak radova na rekonstrukciji objekta bivšeg Omladinskog hostela-doma Spinut, koji će se transformirati u zgradu Inkubatora za visoke tehnologije splitskog Sveučilišta.

više

Gradonačelnik s djecom DV Lasta odvajao otpad: Učimo od naše dice!

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i snažan odred za čistoću sastavljen od djece iz dječjeg vrtića Lasta jutros je imao pune ruke posla. Kako odvajati i reciklirati otpad, zašto je to važno i što mi možemo učiniti za ljepši Split i čišći okoliš, neka su od pitanja na koje su mališani tražili i dobili odgovor na radionici koja je u sklopu eko-projekta „Čuvaj ovaj svijet – nema ih još 5!“ održana za naše najmlađe sugrađane.

više

Povjerenik Europske komisije kod gradonačelnika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sastao se danas s povjerenikom Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj Nevenom Mimicom i voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, veleposlanikom Brankom Baričevićem.

više

Otpad nije smeće: Javna tribina o kućnom kompostiranju, 22. svibnja u 18.00 sati – Amfiteatar tri fakulteta

U srijedu, 22. svibnja s početkom u 18.00 sati u amfiteatru tri fakulteta (Kemijsko-tehnološkog, Prirodoslovno-matematičkog i Pomorskog fakulteta) u Splitu (Ruđera Boškovića 35) bit će održana javna tribina na temu kućnog kompostiranja.

više

Javna tribina 21. svibnja 2019. o održivom gospodarenju otpadom za stanovnike Žnjan-Pazdigrad

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u utorka, 21. svibnja s početkom u 18 sati u prostorijama Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad (Pazdigradska 1) održat će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Vinski podrum

U Dioklecijanovim podrumima danas je otvoren sedmi festival "Vinski podrum", sajam vina i delicija u organizaciji Slobodne Dalmacije.

više

Lučac Manuš - tribina o održivom gospodarenju otpadom za stanovnike

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u ponedjeljak, 20. svibnja s početkom u 18 sati u prostorijama GK Lučac Manuš (Omiška 14) održat će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Sanacija oštećenog asfalta u Ulici Domovinskog rata

U sklopu radova redovnog održavanja cesta na području grada od ponedjeljka 20. svibnja od 8 sati  do petka 24. svibnja 2019. do 20 sati vršit će se  sanacija lokalnih oštećenja asfalta i niveliranja postojećih lijevano željeznih poklopaca u Ulici Domovinskog rata.

više

Grad ulaže maksimalne napore da se do rujna sva djeca koja ispunjavaju uvjete upišu u vrtiće

Po završetku prvog kruga upisa u predškolske ustanove kojima je osnivač i vlasnik Grad Split, u gradskim vrtićima svoje mjesto pronašlo je 1029 mališana. Za 281 dijete koje ispunjava propisane uvjete, a nije upisano u prvom krugu, Grad će uložiti maksimalne napore da se upišu u gradske ili privatne vrtiće čiji rad Grad sufinancira. 

više

Britanski princ Eduard u Splitu

U svoj dvodnevni posjet Splitu danas je stigao britanski princ Edward, sin kraljice Elizabete II. a domaćin prilikom obilaska povijesne jezgre grada bio mu je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Splitski gradonačelnik čestitao Dan grada Omiša

Svim građankama i građanima Omiša, kao i Poljičankama i Poljičanima, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao je danas njihov dan, blagdan svetog Ivana Nepomuka i Dan grada Omiša.

više

Otvorena izložba „Ante Trumbić – patricij s Lučca“

Svojom otmjenošću imponirao je američkom predsjedniku Wilsonu. U pregovorima u Rapallu imponirao je svojim držanjem, nepokolebljivošću, što bi rekli stari Splićani - svojom andom.

više

Krenuo proces modernizacije poslovanja gradske uprave

Grad Split je danas i službeno započeo sa projektom implementacije softverskog rješenja za Proračunsko računovodstvo i riznicu sukladno provedenom javnom natječaju i zaključenim ugovorom s tvrtkom Libusoft Cicom d.o.o., Zagreb.

više

Splitski osnovci s partnerima realiziraju EU projekt o kulturnoj baštini

„Europska kulturna blaga-gdje prošlost susreće budućnost“ tema je dvogodišnjeg EU projekta u okviru programa Erasmus+ KA2 kojega zajedno s partnerskim školama iz Portugala, Španjolske, Grčke i Litve provodi splitska Osnovna škola Marjan.

više

Hrgović Tomaš primila zapovjednika NATO brodovlja

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je danas komodora Boudewijna Bootsa, zapovjednika NATO skupine brodova (SNMG2) koja je iz dalekog Crnog mora doplovila  u višednevnu  posjetu gradu pod Marjanom.

više

Otpad nije smeće: Naš zeleni svijet za djecu

U sklopu EU projekta „Otpad nije smeće!“ Grad Split, u suradnji s umjetničkom organizacijom Kazališnom družinom „Smješko“ iz Zagreba, organizira niz predstava za predškolsku djecu i djecu nižih razreda škole na temu održivog gospodarenja otpadom.

više

Započeo tjedan botaničkih vrtova na Marjanu

Danas je u Botaničkom vrtu na Marjanu započeo 9. tjedan botaničkih vrtova Hrvatske kojeg u Splitu organiziraju studenti i profesori Odjela za biologiju prirodoslovno-matematičkog fakulfeta.

više

Prijem za zlatne sportaše splitskih Lastavica

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš susrela se danas s članovima splitske Udruge za inkluziju Lastavice, a povodom velikog uspjeha njihovih sportaša i sportašica na nedavno održanoj Specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju.

više

"Dom je tamo gdje je pjesma" 2019.

Deveti susreta kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita "Dom je tamo gdje je pjesma" održao se večeras u Domu Hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ na Poljudu, a sam program najavio je predsjednik Koordinacije Edin Nurkić.

više

U Splitu obilježen Dan pobjede i Dan Europe

Podizanjem zastave Europske unije na Marjanu i intoniranjem Ode radosti, Split je danas obilježio Dan pobjede nad nacizmom i fašizmom te Dan Europe. Devetog svibnja 1950. začeta je ideja osnivanja obitelji europskih zemalja koja je zaživjela u suvremenom obliku Europske unije, a čija je od 2013. godine članica i Republika Hrvatska.

više

Posjet delegacije prijateljskog grada CW Berlin

U Splitu je za Sudamju boravila delegacija grada prijatelja Charlottenburg-Wilmersdorf zu Berlin predvođena gradonačelnikom Reinhardom Naumannom, a zajedno s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom posjetili su i splitsku sinagogu gdje ih je ugostila predsjednica Židovske općine Ana Lebl.

više

Otpad nije smeće

Projektom OTPAD NIJE SMEĆE! provode se izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za građane na području Grada Splita. Predviđenim aktivnostima u trajanju od 20 mjeseci cilj je podignuti razinu svijesti stanovništva o važnosti sprečavanja nastanka otpada i njegovog odvojenog prikupljanja, ponovne uporabe predmeta, te kompostiranje organskog otpada iz kućanstva.

više

Radovi na održavanju Marjanskog tunela

U sklopu poslova redovnog održavanja prometnica u Gradu Splitu ovaj će se vikend izvršiti pranja oplate, sanacija rasvjete, obnova signalizacije i popravak ventilacijskog sustava u Marjanskom tunelu, i to u periodu od 17.00 sati 10. svibnja 2019. godine od 05.00 sati 13. svibnja 2019. godine.

više

Otvoreni Dani tehničke kulture u OŠ Kamen-Šine

U splitskoj osnovnoj školi Kamen-Šine otvoreni su Dani tehničke kulture koje ta obrazovna ustanova organizira u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita i nekim od njenih udruga članica. U sklopu ove tradicionalne manifestacije, u školi će za učenike biti organizirano niz radionica tehničkih aktivnosti.

više

Otvoren Mediteranski festival knjige

U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, na Gripama je danas svečano otvoren Mediteranski festival knjige.

više

Ključ života: koncert za svetog Duju s notama dobrote

Tradicionalni koncert za sv. Dujma ove godine imao je snažnu notu dobrote. Za Dan grada Splita na Rivi je prvi put održana humanitarna akcija i to s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine KBC-a Split. I prikupljeno je oko 400 tisuća kuna!

više

Procesijom i misom na Rivi proslavljen blagdan svetog Dujma

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem na Rivi kojeg je predvodio mons. mr. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, brojni vjernici i Splićani danas su proslavili blagdan zaštitnika grada svetog Dujma. Procesija je započela u 10,00 sati na Peristilu, iznošenjem moći svetog Duje iz katedrale.

više

SUDAMJA 2019: Smotra povijesnih postrojbi na Peristilu

Povodom 40. obljetnice upisa Dioklecijanove palače i povijesne jezgre Splita na Listu kulturne baštine UNESCO-a, sinoć je na Peristilu održana Smotra povijesnih postrojbi i udruga nematerijalne kulturne baštine iz cijele Hrvatske predvođena KUD-om Jedinstvo koji je po prvi put izveo Stari splitski ples u pratnji splitske limene glazbe.

više

SUDAMJA 2019: otvaranje moćnika

Sukladno tradiciji danas je u splitskoj prvostolnici, uz misno slavlje svečane Večernje otvoren moćnik svetog Dujma.

više

Od danas podrumima upravlja Grad

Dioklecijanovim podrumima od danas upravlja Grad Split, odnosno Muzej grada Splita. Rezultat je to Ugovora o davanju na uporabu Dioklecijanovih podruma Gradu Splitu kojeg su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministrice kulture Nine Obuljen-Koržinek.

više

Svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela nagrada Grada: „Razjedinjeno ujedinimo pa zajedno i s optimizmom ajmo naprid!“

U Hrvatskom narodnom kazalištu tradicionalno je uoči Dana Grad Splita i blagdana svetog Dujma održana Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, uz prigodni program, uručene nagrade Grada zaslužnim građanima.

više

Obilježena 28. obljetnica prosvjeda pred Banovinom

Podizanjem hrvatske zastave na jarbol ispred zgrade današnje Gradske uprave uz intoniranje himne „ Lijepa naša“ danas je po kišnom vremenu obilježena 28. godišnjica velikog prosvjeda

više

Položeno cvijeće na grobove preminulih splitskih gradonačelnika

Povodom Dana grada Splita i blagdana sv. Dujma, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić položili su jutros cvijeće na grobove preminulih splitskih gradonačelnika na Lovrincu.

više

U sklopu Sudamje otvorena izložba “Crkve u staroj jezgri grada Splita”

U Galeriji Muzeja Grada u Dioklecijanovoj ulici svečano je otvorena izložba “Crkve u staroj jezgri grada Splita”.

više

Sanacija asfalta na Mertojaku

U skladu s postojećim planom redovnog proljetnog održavanja nerazvrstanih cesta grada Splita, od 6. svibnja u 7.30 sati pa do 7. svibnja u 4.00 sata vršit će se radovi na sanaciji oštećenog asfalta i iscrtavanja horizontalne signalizacije na južnom privozu križanja Poljičke ceste i Trondheimske ulice u Splitu (sjeverni ulaz u Mertojak).

više

Otvoren praznik cvijeća u Dioklecijanovim podrumima

Čast da presiječe vrpcu i tako simbolički otvori 44. po redu Praznik cvijeća pripala je zamjenici gradonačelnika Jeleni Hrgović Tomaš, nakon čega su brojni znatiželjni posjetitelji pohrlili uživati u raskošnim cvjetnim kreacijama.

više

Tribina u GK Meje: Održivo gospodarenje otpadom“

U sklopu projekta „Otpad nije smeće“ u srijedu 8. svibnja 2019. godine u prostorijama GK Meje Njegoševa 1A, održati će se javna tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom“ koju provodi Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Skulptura “PUSTI ME PROĆ“ vraćena na Matejušku

Na poklon Splićanima za Sudamju 2019. od obitelji Drinković, na Matejušku se danas vratila skulptura Slavomira Drinkovića “Pusti me proć“. Drugi je to život skulpture koja je s istog ovog mjesta uklonjena 2000. godine prilikom preuređenja Matejuške.

više

Splitska policija dobila mobilni preventivni centar

Za uspješno suzbijanje kriminaliteta Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj od danas je na raspolaganju novo, posebno kombi vozilo, tzv. „mobilni preventivni centar“.

više

Građanima najdraža studentska ideja koja na tvrđavu Gripe smješta IT sektor, noćni klub i muzej vizualnih umjetnosti u kombinaciji sa šetnicom

„Promišljanje tvrđave“ naziv je izložbe radova studenata Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu organizirana u suradnji s Razvojnom agencijom Split – RaST d.o.o. te Gradom Splitom.

više

[SUDAMJA 2019. - Skulpture u javnom prostoru]

Povodom proslave Sudamje 2019. u okruženju Galerije umjetnina održana je svečanost povodom inauguracije skulptura Slavomira Drinkovića - Grop, Koste Bogdanovića - Hefestov stup i Gorkog Žuvele - U ime Ja.

više

Otvorena izložba „Novi vidici – New Horisons“

U sklopu ovogodišnjeg programa Sudamje sinoć je u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače otvorena izložba fotografija  „Novi vidici – New Horisons“ u organizaciji I. gimnazije i Astor Collegea iz Dovera.

više

21. sjednica Gradskog vijeća: Ćukušić imenovana ravnateljicom Zlatnih vrata, nagrade Grada Ivaniševiću, Puljiću, Jelaski, Daliću i Klubu DDK Promet-Split

U nastavku 21. sjednice Gradskog vijeća koja je započela 16. travnja izglasane su nagrade Grada Splita koje će u ponedjeljak, 6. svibnja biti dodijeljene na Svečanoj sjednici uoči Dana Grada i blagdana svetog Dujma.

više

„Čistoća“ objavila novi raspored odvoza glomaznog otpada

U skladu s kampanjom Čist grad=čist obraz  i pojačanim aktivnostima svih nadležnih službi i tvrtki u cilju poboljšanja standarda čistoće grada, Čistoća d.o.o je danas započela s novim režimom odvoza glomaznog otpada.

više

Parkiralište za turističke autobuse u Kopilici

Danas su u Kopilici započeli radovi na izgradnji parkirališta za turističke autobuse koje bi trebali biti završeni do 23. svibnja.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba