index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Arhiva vijesti u 2019.

Na Rivi održana akcija „Otpad nije smeće!“

U organizaciji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj „Sunce“ na Rivi je održana je edukativna akcija „Otpad nije smeće!“, a u sklopu programa obilježavanja Dana planeta Zemlje.

više

Završnica projekta Dioklecijanove škrinjice 2019.

U Vili Dalmacija  održana je završnica projekta "Dioklecijanova škrinjica" koji već sedmu godinu zaredom upoznaje osnovnoškolce s kulturnom baštinom našega grada i ukazuje im na važnost njenog očuvanja.

više

Najavljen veslački spektakl u Splitu

Naša Međunarodna veslačka regata postala je punoljetna! Potpuno je jasno da je regata postala dijelom identiteta proslave Svetog Duje i dio splitske tradicije.

više

Najavljene nove mjere i aktivnosti za brži i lakši prilaz Gradskoj luci

Početkom lipnja na snagu će stupiti nova prometna regulacija kroz Gradsku luku koju su izradili stručnjaci iz tvrtke Trivium u suradnji s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu – najavio je na današnjoj konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

više

Grad postao nastavna baza studemtima Filozofskog fakulteta

Potpisivanjem tripartitnog ugovora između Grada Splita, Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta učinjen je novi korak u suradnji temeljnih gradskih institucija i otvorena mogućnost studentima humanističkih znanosti da stečena akademska znanja primjene u praksi.

više

[SUDAMJA 2019.]

Program ovogodišnje proslave blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita obuhvaća 68 događaja vjerskog, kulturnog, zabavnog, gastronomskog, sportskog i sajamskog karaktera.

više

Grad Split postao partner u stvaranju energetski učinkovitog fonda zgrada

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara potpisao je danas u Zagrebu Povelju o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine, koju je kao strateški važan dokument iniciralo Ministarstvo graditeljstva i zaštite okoliša RH.

više

Splitska 4. gardijska brigada ispisala je povijest za dugo pamćenje

Pjesmom „Vo je naša zemja“ uz ulazak povijesnih postrojbi, u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika večeras je započela svečana akademija povodom 28. godišnjice osnutka slavne 4. gardijske brigade „Pauci“ uz nazočnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića,

više

Nastavak suradnje s dionicima u izradi Lokalnog plana za provedbu Agende 2030 u okviru projekta „Shaping fair cities“

U četvrtak 25. travnja 2019. godine, u zgradi Gradske uprave, Služba za međunarodne i EU projekte Grada Splita, u suradnji s vanjskim stručnjacima organizirala je fokus grupe u sklopu EU projekta „Shaping fair cities“.

više

Otvorena Međunarodna konferencija o integriranom urbanom razvoju

U Domu mladih danas je otvorena Međunarodna konferencija o integriranom urbanom razvoju i placemakingu koja je okupila predstavnike brojnih hrvatskih gradova, kao i domaće i međunarodne stručnjake iz područja urbanog planiranja.
više

Teeschools interreg Mediterranean - regionalna konferencija Grada Splita

Grad Split je u četvrtak 18. travnja 2019. godine, u sklopu INTERREG Mediterranean TEESCHOOLS projekta, održao Prvu regionalnu konferenciju Projekta.

više

Dan planeta Zemlje na splitskoj Rivi – 30. travnja u 17.30 h

U utorak, 30. travnja s početkom u 17.30 sati, na splitskoj Rivi bit će upriličeno obilježavanje Dana planeta Zemlje u organizaciji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

više

Grad Split sudjelovao u međunarodnoj aktivnosti studijskog posjeta Litvi

U periodu od 8. do 12. travnja 2019. godine u sklopu Erasmus+ projekta „Europe Goes Local“ nacionalna Agencija za mobilnost i programe Europske unije je organizirala međunarodnu aktivnost studijskog posjeta Litvi namijenjenog jačanju jedinica lokalne i područne samouprave u području rada s mladima.

više

Završeni radovi obnove i sanacije šest dječjih vrtića, a priprema se i izgradnja novih

Zajednički projekt ulaganja u dječje vrtiće Grada Splita i resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uspješno je priveden kraju.

više

Modernizacija javne rasvjete – ušteda, energetska učinkovitost, očuvanje okoliša

Grad Split je u sklopu aktivnosti na promicanju energetske učinkovitosti izradio video o potencijalima ušteda u sustavima javne rasvjete gradova. Video je sufinanciran sredstvima projekta CitiEnGov u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg CENTRAL EUROPE, a sve s ciljem stvaranja gradova i regija u srednjoj Europi s niskim emisijama ugljika u atmosferu.

više

Posjet veleposlanike Nizozemske Gradu Splitu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je u gradskoj upravi veleposlanika Kraljevine Nizozemske Henrika Jan Voskampa, a razgovarali su o ekonomskoj suradnji Splita i nizozemskih gradova.

više

Na znanje primljena izvješća stručnjaka, analizirat će se potreba restrukturiranja JU PŠ Marjan

Tematska sjednica Gradskog vijeća o stanju u Park šumi Marjan završena je jednoglasnim usvajanjem sljedećih zaključaka:

više

Plin je opet u Splitu

Svečanim događanjem u OŠ Ravne njive službeno je obilježeno spajanje prva tri korisnika plina u Splitu: KBC-a Split na Firulama, OŠ Ravne njive i dječjeg vrtića Mali princ.

više

Nova Odluka o socijalnoj skrbi – kvalitetnija skrb za najpotrebitije

Niz promjena koje će unaprijediti i detaljnije definirati socijalne usluge i prava stanovnika Grada Splita s ciljem kvalitetnije brige za najpotrebitije sugrađane sadržano je u Prijedlogu Odluke o socijalnoj skrbi koju je na 21. sjednicu Gradskog vijeća uputio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Programa javnih potreba u kulturi

S više od tri milijuna i 600 tisuća kuna Grad Split će financirati ukupno 180 programa u kulturi koje su udruge, neprofitne organizacije i pojedinci koji nisu proračunski korisnici prijavili na Poziva za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Splita za 2019. godinu.

više

Javna rasprava o nacrtu Masterplan studije Istočne obale i Kopilice traje do 19. travnja

Zbog spriječenosti izrađivača odgođena prezentacija Studije izvodljivosti povezivanja Zračne luke Split s trajektnom lukom Split.

više

Čist grad - čist obraz

Simbolično, u pet do podne, u ulici Ruđera Boškovića na Splitu 3, gradonačelnik Andro Krstulović Opara označio je start kampanje Čist grad - čist obraz. U akciju su uključene gradske komunalne službe i tvrke, a zaštitno lice akcije je maskota Kapetan #ŠkoFaca.

više

Posjet počasnog građanina, banjalučkog biskupa

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se danas s banjalučkim biskupom, monsinjorom dr. Franjom Komaricom. Drugi je to njihov susret u Splitu otkako je gradonačelnik preuzeo upravljanje Gradom i nastavak iskrenog i otvorenog prijateljstva i suradnje.

više

Objavljeno savjetovanje za izradu projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa

Grad Split je danas objavio prethodno savjetovanje za uslugu izrade projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa što je prvi korak u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti.

više

Projekt "Marjan 2020 - brdo prošlosti, oaza budućnosti": Održan sastanak s udrugama civilnog društva

Kako bi izbjegli sve daljnje nesporazume oko provedbe projekta "Marjan 2020 - brdo prošlosti, oaza budućnosti" i planiranih aktivnosti, savjetnik gradonačelnika Krešimir Budiša i pročelnica Službe za međunarodne i EU projekte Radojka Tomašević sastali su se s predstavnicima udruga civilnog društva Leopoldom Botteriem u ime Inicijative Naš Marjan, Srđanom Marinićem ispred Društva Marjan te Gabrijelom Medunić Orlić ispred Udruge Sunce.

više

Prijem za veleposlanika Azerbajdžana

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se danas s veleposlanikom Republike Azerbajdžan u RH Nj.E. Fakhraddinom Grubanovom, a prijemu su nazočili i počasni konzul Republike Ukrajine Ivica Pirić te Kruno Peronja.

više

Na Zapadnoj obali otvoren 21. „Croatia Boat Show“

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je današnjoj svečanosti otvorenja Međunarodnog sajma nautike „Croatia Boat Show“ na Zapadnoj obali.

više

Izjava gradonačelnika nakon sastanka na temu spora na TTTS-u

Nakon sastanka održanog s predsjednicima klubova i nezavisnim vijećnicima u Gradskom vijeću na temu presude prema kojoj Grad Split mora platiti oko 150 milijuna dr. Nebojši Kneževiću radi spora na TTTS-u, gradonačelnik Andro Krstulović Opara u izjavi za novinare rekao je kako postoje pravni lijekovi koji su danas zajednički proučeni i podržani.

više

Split kao centar vojne industrije – ASDA 2019.

Peta Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA 2019. započela je danas u Splitu, pod pokroviteljstvom Vlade RH, u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

više

Zamjenica gradonačelnika primila novu bugarsku veleposlanicu u RH

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Genku Gorgievu.

više

Za vikend se zatvara marjanski tunel

U sklopu poslova redovnog održavanja prometnica u gradu Splitu Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu će od 12. do 15. travnja 2019. izvršiti poslove pranja oplate, sanacije rasvjete, obnove signalizacije i popravka ventilacijskog sustava u tunelu „Marjan“.

više

Gradonačelnik primio novog izraelskog veleposlanika

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara primio je u nastupnom posjetu veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Ilana Mora koji je nedavno stupio na dužnost.

više

Poništena nabava za adrenalinski park

Nakon jučerašnjeg razgovora s dionicima sanacije Park šume Marjan te predstavnicima civilnog društva pod vodstvom inicijative Naš Marjan, Grad Split je, u svjetlu daljnjih usuglašavanja svih nesporazuma, odlučio privremeno poništiti postupak nabave Adrenalinskog parka za penjače planiranog na prostoru Bena.

više

Još dva tjedna javne rasprave o nacrtu Masterplan studije Istočne obale i Kopilice

U showroomu projekta postavljena je i izložba fotografija „Istočna obala i Kopilica – trenutno stanje i perspektiva“

više

Prijedlog Redovne revizije Programa gospodarenja Park-šume Marjan na javnom uvidu i javnoj raspravi

Prijedlog Redovne revizije Programa gospodarenja park-šume Marjan biti će izložen u predvorju gradske uprave i dostupan na javni uvid svim zainteresiranima od 8. travnja do 29. travnja 2019. i to svakog dana od 8 do 16 sati, a utorkom od 8 do 19 sati. Javna rasprava održat će se 18. travnja 2019. u 12 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

više

Od 10. do 14. travnja održava se tradicionalni „Croatia Boat Show“

Uoči Međunarodnog sajma nautike „Croatia Boat Show“, koji će se u Splitu  održati od 10. do 14. travnja, na Zapadnoj obali održana je konferencija za novinare na kojoj su o ovogodišnjem izdanju ove manifestacije govorili organizatori sajma, predstavnici Grada Splita, Županije splitsko-dalmatinske te gradske i županijske Turističke zajednice.

više

Otvara se šetnica od Spinutskih vrata do Bena

Od sutra, 4. travnja 2019.  na Marjanu se otvara šetnicaod Spinutskih vrata do Bena, dok će od Instituta do Bena do daljnjega ostati zatvorena.

više

Velike plivačke nade „Jadrana“ kod gradonačelnika

Plivače i čelnike proslavljenog splitskog Plivačkog kluba „Jadran“ primio je danas u Banovini gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Klub sa Zvončaca predstavljale su nove velike nade splitskog i hrvatskog plivanja Marin Mogić i Franko Grgić koji su izborili „vizu“ za Olimpijske igre u Tokiju 2020., potom predsjednik kluba Boris Matošić, član Izvršnog odbora Goran Pavić te glavni trener Mate Ružić.

više

Izložba natječajnih radova u spomen na Petrasova Marovića i sustipansko groblje

Jedanaest pristiglih natječajnih radova za idejno rješenje spomen obilježja Tonču Petrasovu Maroviću postavljeno je danas u atriju Banovine.

više

Ulaganje u sportsku infrastrukturu

U obnovu nogometnih i košarkaških igrališta Grad Split ulaže milijun i 771 tisuću kuna.

više

Studenti arhitekture sveučilišta u Bathu predstavili svoju viziju razvoja Splita

Split, 2. travnja 2019. – U showroomu projekta Split United predstavljen je završni rad studenata arhitekture Sveučilišta iz engleskog grada Batha na temu povezivanja Kopilice i Istočne obale. Sam Bunn, Yee Wei Gan, Tom Lowe, Yuchen Mei, Stephen Oldham i Hugh Pearce s mentorom profesorom Alexom Wrightom gotovo godinu dana radili su na projektu koji razmatra razvojnu strategiju Splita, s posebnim naglaskom na prometna rješenja povezivanja sjevernog i južnog dijela grada.

više

Od 10. do 12. travnja Split centar prezentacije vojne industrije

Zamjenica gradonačelnik Jelena Hrgović Tomaš nazočila je današnjem predstavljanju petog po redu izdanja „Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije  - ASDA 2019.“ s kojom će Split od 10. do 12. travnja ponovo biti centar srednje i jugoistočne Europe gdje će se prezentirati nova dostignuća domaće i svjetske obrambene industrije.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba