index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Arhiva vijesti u 2019.

SPLIT UNITED: Predstavljanje završnog rada studenata arhitekture sveučilišta u Bathu (UK)

Predstavljanje Završnog rada studenata arhitekture Sveučilišta u Bathu (UK) na temu povezivanja Kopilice i Istočne obale održat će se u utorak, 2. travnja 2019. s početkom u 11:00 sati u showroomu projekta, na adresi Kopilica 5.

više

Nove cisterne za dobrovoljne vatrogasce

Nove vatrogasne cisterne od danas su na raspolaganju dobrovoljnim vatrogasnim društvima Split, Slatine i Žrnovnica čiji hrabri članovi pri intervencijama pomažu svojim kolegama profesionalcima.

više

Na Benama uskoro demontažni adrenalinski park

U sklopu projekta «Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti» Grad Split pokrenuo je postupak javne nabave za radove postavljanja demontažnog adrenalinskog parka.

više

Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Danas je u velikoj vijećnici održana 2. Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita na kojoj su dječji vijećnici odradili dvije točke dnevnog reda: Projekt „Moj NAJ-PR“ i Raspoređivanje sredstava Dječjeg gradskog vijeća. Gradonačelnik, Andro Krstulović Opara, pozdravio je dječje vijećnike, pohvalio njihov rad te ukazao na važnost mišljenja i prijedloga koje daju odraslima.

više

U Splitu uskoro sustav javnih bicikala u sklopu EU projekta „REMEDIO

Danas su na Trgu dr. Franje Tuđmana započeli radovi na pripremi podloge za postavljanje terminala – stanica za javne bicikle, a do kraja travnja isti takvi terminali postavit će se na još sedam gradskih lokacija.

više

O Splitu s akademicima

Sa splitskim akademicima Arsenom Bačićem, Nenadom Cambijem, Davorinom Rudolfom, Radoslavom Tomićem i Dinkom Kovačićem večeras je u palači HAZU pred mnoštvom okupljenih razgovarao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Razvoj poduzetničkih potpornih institucija Urbane aglomeracije Split"

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Odsjekom za provedbu ITU mehanizma Grada Splita, kao posredničkog tijela, objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj poduzetničkih potpornih institucija Urbane aglomeracije Split“, KK. 03.1.2.10, u okviru specifičnog cilja 3a2 „Omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva“ unutar ITU mehanizma.

više

Poziv na „Urbanističku početnicu“

Želite se upoznati s prostornim planiranjem i/ili produbiti svoje znanje o području koje oblikuje naš neposredni okoliš i utječe na kvalitetu života?

više

Prvi rezultati za ERASMUS+

Izašli su prvi rezultati gradskog Javnog poziva za dodjelu naknade dijela putnih troškova iz programa ERASMUS+ studija! 20 studenata splitskog Sveučilišta ovog će semestra na studijski boravak u inozemstvo putovati uz novčanu potporu Grada Splita, u najvećem iznosu od 2 tisuće kuna.

više

Novo radno vrijeme Gradske blagajne

Radno vrijeme blagajne Grada Splita od ponedjeljka, 25. ožujka 2019. godine je od 8 do 12 sati.

više

Veselje u Slatinama: energetski obnovljen dječji vrtić „Morski konjić“

Presijecanjem vrpce i pjesmom veselih mališana u Slatinama je danas obilježen završetak provedbe projekta energetske obnove dječjeg vrtića Morski Konjić.

više

SPLIT UNITED – showroom projekta otvara se za javnost

Showroom projekta Split United, odnosno izrade masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice, otvara se za svu zainteresiranu javnost danas u 16 sati. Showroom je smješten na prvom katu Upravne zgrade Dalme pokraj Sveučilišnog centra za stručne studij te će biti otvoren sve do 19. travnja radnim danom od 16 do 20 sati.

više

Zatvara se šetnica od Spinutskih vrata do Bena

Zbog radova na sanaciji Marjana od sutra, 21. ožujka 2019. se za sav promet i pješake zatvara dionica od Spinutskih vrata do Bena.

više

Ministar Butković podržao SPLIT UNITED

Showroom projekta SPLIT UNITED obišao je danas ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u društvu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i suradnika.

više

SPLIT UNITED: Započela javna rasprava o nacrtu masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice

Službenim predstavljanjem za opću javnost i dionike, koje je održano u ponedjeljak, 18. ožujka, otvorena je javna rasprava za nacrt masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice. Studiju su, u suradnji s Gradom Splitom i Europskom bankom za obnovu i razvoj, koja je sufinancirana njenu izradu, te partnerima u provedbi projekta – Hrvatskim željeznicama, Lučkom upravom i Hrvatskim cestama, pripremili austrijski konzultanti iz tvrtke IC Consulenten.

više

Predstavljen SPLIT UNITED – projekt ubrane revitalizacije Istočne obale i Kopilice

Izrada masterplan studije za ova dva područja financirana je bespovratnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj

više

Veleposlanik Kraljevine Španjolske posjetio Split povodom otvorenja konzulata

Veleposlanik Kraljevine Španjolske Alonso Dezcallar Mazzarredo prigodom svog prvog službenog posjeta Splitu susreo se s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom nakon čega su obojica nazočili svečanom otvaranju španjolskog konzulata u našem gradu.

više

Gradsko oko – aplikacija za prijavu komunalnih problema

Aplikacija Gradsko oko postat će glavni kanal koji će građani koristiti za prijavu komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema te u roku od tjedan dana dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta – najavljeno je danas u splitskoj Gradskoj upravi.

više

Hrgović Tomaš primila poznatog ruskog kozmonauta

Uoči ovogodišnjeg izdanja festivala znanstvene fantastike „FantaSTikon“, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je danas poznatog ruskog kozmonauta Sergeja Zaljotina koji u Splitu boravi sa suprugom Elenom.

više

Zamjenica Hrgović Tomaš na konferenciji „Žene u politici - Predvodnice promjena“

Povodom Međunarodnog dana žena u Zagrebu je u organizaciji veleposlanstava Kanade, Kraljevine Norveške te Ureda Grada Zagreba održana konferencija „Žene u politici - Predvodnice promjena“ na kojoj je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš.

više

Savjet mladih održao tematsku sjednicu o Centru za mlade

Savjet mladih Grada Splita, uz nazočnost  predsjednika Gradskog vijeća, predstavnika Grada, članova Komisije za suradnju s mladima te udruga mladih i za mlade, raspravljao je na tematskoj sjednici o poduzetim aktivnostima, statusu i budućim koracima u osnivanju Centra za mlade. Podršku projektu na početku sjednice dao je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Održan sedmi sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split

Sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split na kojem su sudjelovali gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Urbane aglomeracije Split, te njihove zamjene, kao i Marija Vučica, predstavnica Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije održan je u srijedu u splitskoj Gradskoj upravi.

više

Profesorica Magda Maver dobitnica je 7. Splitskog cvita

Tradicionalno na Dan žena u Muzeju grada Splita  održan je sedmi po redu Splitski cvit – manifestacija koja slavi i odaje priznanje zaslužnim ženama našeg grada. Dobitnica ovogodišnjeg 'cvita' uspješna je i omiljena profesorica engleskog jezika u splitskoj Graditeljsko-geodetskoj tehničkoj školi, Magda Maver.

više

S EU fondovima do novih autobusa

Modernizacije splitskog javnog voznog parka pokrenuta prošle godine se nastavlja. Splićani, stanovnici susjednih općina i gradova i gosti uskoro će se voziti u 34 nova niskopodna autobusa tvrtke Promet.

više

Pojačane aktivnosti na realizaciji prvog hospicija na Jugu Hrvatske koji će biti u Splitu

U sklopu projekta „Hospicij Matošić“ kojim je planirana izgradnja i uspostava prve palijativne skrbi na području Grada Splita, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije ...

više

Održan četrnaesti PODUZETNIČKI KAFIĆ na temu „Kako pronaći i zadržati pravog zaposlenika?“

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. organizirao je 06. ožujka 2019. godine u Hotelu Cornaro četrnaesti Poduzetnički kafić na temu „Kako pronaći i zadržati pravog zaposlenika?“.

više

Stiglo 25 prijava za nagrade Grada Splita za 2018. godinu

Na Natječaj za davanje prijedloga za dodjelu nagrade za životno djelo, osobne i skupne nagrade Grada Splita za 2018. godinu  stiglo je ukupno 25 prijava od čega 14 za životno djelo, 5 prijedloga za osobne nagrade i 6 prijedloga za skupne nagrade.

više

Obilazak Marjana s ministrom obrane

Područje Marjana na kojem je već nekoliko dana u tijeku sječa stabala zaraženih potkornjakom danas je u pratnji gradonačelnika Andre Krstulovića Opare obišao potpredsjednik Vlade i ministra obrane Damir Krstičević.

više

Veleposlanica Kraljevine Norveške u nastupnom posjetu Splitu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se danas s Astrid Versto, veleposlanicom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj prilikom njenog prvog službenog posjeta Splitu.

više

Do kraja lipnja nova silazna traka sa autoceste A1 prema Splitu

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela nazočio je prezentaciji započete rekonstrukcije i dogradnje čvora Dugopolje na autocesti A1.

više

Obavijest o postavljanju javne rasvjete na Zvončacu

Zbog radova na postavljanju javne rasvjete na parkiralištu Zvončac (sjeverno od parka) od ponedjeljka, 4. ožujka 2019. godine, sukladno fazama radova zatvarat će se dio po dio parkirališta.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba