index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Arhiva vijesti u 2019.

Pet od pet: I 'Latica' će u energetsku obnovu!

Nakon što je Gradu Splitu i Razvojnoj agenciji Split – RaST d.o.o. odobreno sufinanciranje energetske obnove za tri osnovne škole; Pojišan, Skalice i Mertojak te dječji vrtić Mandalina, danas je stigla odlična vijest kako je i peti prijavljeni projekt dobio zeleno svjetlo, pa će u energetsku obnovu vrijednu milijun kuna uskoro krenuti i dječji vrtić Latica!

više

Najavljen bogat program splitske Noći Muzeja

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavljen je uistinu raznovrstan i bogat  program splitskih muzeja, ustanova i udruga koji će otvoriti svoja vrata zainteresiranim građanima u sutrašnjoj Noći Muzeja, a koja se ove godine bavi temom Muzeji – Inovacije i digitalna budućnost.

više

Zajedničko priopćenje Grada Splita i inicijative Naš Marjan nakon održanog sastanka: Povjerenstvo za Marjan okupit će stručnjake i bit će savjetodavno tijelo JUPŠ Marjan

Na današnjem sastanku u gradskoj upravi saslušani su i razmotreni svi zahtjevi koje je inicijativa Naš Marjan uputila prema gradonačelniku i gradskoj upravi. Nakon sadržajne rasprave, gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima ...

više

Na 19. sjednici Gradskog vijeća odlučeno o iznosu paušala, novom intendantu HNK i v.d. ravnateljice Centra Zlatna vrata

Devetnaesta sjednica splitskog Gradskog vijeća, s obzirom na aktualna zbivanja oko Marjana, započela je izlaganjem ravnatelja JU Park-šume Marjan, Damira Grubišića koji je naglasio da je preuzimajući dužnost čelnika JU zatekao potkornjak, brzorastući šumski karcinom koji nema prirodnog neprijatelja.

više

Energetska obnova splitskih vrtića se nastavlja, projekti odobreni i za tri osmoljetke

Tri splitske osnovne škole, Pojišan, Skalice i Mertojak te dječji vrtić Mandalina idu u energetsku obnovu.

više

Strategijom razvoja Split korača prema novoj razvojnoj eri

U Staroj gradskoj vijećnici danas je svečano potpisan ugovor o izradi “Strategije razvoja grada Splita do 2030. godine”. Dokument je to s kojim će grad pod Marjanom iskoračiti u novu razvoju eru, a svoje su potpise na njega stavili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić te dekani splitskih fakulteta ...

više

U Splitu obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

Povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta danas su na židovskom groblju na Lovrincu, ispred Spomenika žrtvama fašizma i palim borcima NOR-a Židovima, položeni vijenci i odana počast nevinim žrtvama. U ime Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije vijence su položili gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban.

više

Raspisuje se natječaj za umjetničko rješenje Tonču Petrasovu Maroviću na starom splitskom groblju Sustipan  

Ove se godine navršava 60. obljetnica završnog čina uklanjanja grobnica sa Sustipanskog groblja. Tim povodom, a temeljem Zaključka Gradskog vijeća Grada Splita od 17. rujna 2007. godine i inicijative Andre Krstulovića Opare kao tadašnjeg vijećnika, Povjerenstvo u sastavu Joško Belamarić, Petar Bilobrk, Goran Borčić, Damir Grubšić, Kuzma Kovačić, Edo Šegvić i gradonačelnik Andro Krstulović Opara pokrenulo je aktivnosti kojima je cilj odabir, izvedba i postavljanje umjetničkog rješenja koje bi trebalo biti otkriveno 15. srpnja 2019. godine na Sustipanu.

više

Potpisan Ugovor za bespovratna sredstva za centar gospodarenja otpadom: Karepovac je bio inicijalni ključ za Lećevicu

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitostiVlatka Lucijanić – Justić, privremena upraviteljica Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. potpisali su danas u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

više

Predsjednik Županijske gospodarske komore posjetio Gradonačelnika

U nastupnom posjetu kod gradonačelnika Andre Krstulovića Opare danas je bio novi predsjednik HGK Županijske komore Split Joze Tomaš.

više

Reakcija gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na šaranje povijesne jezgre grada

Najoštrije osuđujem kulturocid u povijesnoj jezgri grada! Split ovo nije, a autori ovih škrabotina teško se mogu smatrati Splićanima!

više

Split pokrenuo jedinstven projekt rada s darovitim učenicima

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara predstavio je danas znanstveno-obrazovni projekt „Centri darovitosti Split“, koji je, kako je poručio gradonačelnik, prvi svoje vrste u Hrvatskoj i pruža jedinstvenu priliku našim najmanjim sugrađanima za razvoj njihovih talenata i darovitosti.

više

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara o Odluci o određivanju visine paušalnog poreza

Odgovarajući danas na novinarska pitanja o razlozima podizanju visine paušala za iznajmljivače i daljnjoj namjeni prikupljenih sredstava, gradonačelnik Andro Krstulović Opara je rekao:
Grad Split dao je prijedlog za podizanje paušala kako i brojni gradovi na Jadranu i Republici Hrvatskoj.

više

Javna tribina o revitalizaciji tvrđave Gripe: dođite, informirajte se i sudjelujte u raspravi

U srijedu, 23. siječnja 2019. u 18 sati u prostorijama Gradskog kotara Lučac-Manuš u Splitu (Omiška 14) održat će se javna tribina o revitalizaciji tvrđave Gripe. Organizator tribine je Grad Split u suradnji s Razvojnom agencijom Split – RaST d.o.o. te Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

više

Delegacija poljskog grada Rzeszowa u službenom posjetu Splitu

Susretom predstavnika dvaju prijateljskih gradova, na čelu sa gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom i zamjenikom gradonačelnika Rzeszowa, Andrzejom Gutkowskim, započeo je dvodnevni posjet poljske delegacije Splitu s ciljem produbljenja odnosa među gradovima i konkretiziranja međusobne dobre suradnje, poglavito na području gospodarstva.

više

Grad Split novčano podupire 750 svojih učenika i studenata

Ukupno 225 ugovora za stipendiranje splitskih učenika i studenata za ovu školsku i akademsku godinu u kategoriji darovitih i uspješnih potpisano je danas na prigodnoj svečanosti u atriju Gradske uprave. Kad se tom broju dodaju i aktivni korisnici koji su po svojoj izvrsnosti to pravo stekli prethodnih godina, ...

više

Suradnja Grada Split i udruga civilnog društva na provedbi  projekta „Shaping fair cities“

U srijedu 16. siječnja 2019. godine predstavnici Službe za međunarodne i EU projekte Grada Splita sastali su se s predstavnicima udruga civilnog društva s područja Urbane aglomeracije Split kako bi im predstavili EU projekt „Shaping fair cities“ te s njima dogovorili suradnju na istom.

više

Sportaši kod gradonačelnika: Sport je u splitskim genima!

„Sport je u splitskim genima. Veseli me svaki uspjeh i medalja. No, svatko onaj tko se okuša u sportu za mene je – pobjednik“, poručio je to gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjem prijemu za sportaše, ...

više

Izvrsni splitski učenica na susretu s gradonačelnikom - „Nastavite sanjati, svaki trud se vraća!“

Gradska vijećnica danas je bila pretijesna da bi primila sve uspješne i svestrane mlade ljude, učenike splitskih osnovnih škola koji su u prošloj godini postigli izvrsne rezultate na raznim područjima.

više

Općina Podstrana predstavila svoj prvi ITU projekt "Podstrana walk and bike"

U utorak 15. siječnja 2019. godine u Stobreču je predstavljen prvi projekt Općine Podstrana Morsko riječna šetnica i biciklistička staza „Podstrana walk and bike“ sufinanciran iz ITU mehanizma sredstvima namijenjenih financiranju projekata Urbane aglomeracije Split.  

više

Međunarodno priznanje Hrvatske stožerni je dan višestoljetne povijesti Hrvata

U povodu 27. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske predsjednik splitskog Gradskog vijeća Igor Stanišić i zamjenik župana Splitsko-dalmatinskog Luka Brčić sa suradnicima primili su danas u prostorijama Županije članove Konzularnog zbora, ...

više

Objavljen Natječaj za nagrade Grada Splita za 2018. godinu

Komisija za dodjelu javnih priznanja splitskog Gradskog vijeća objavila je danas, 15. siječnja 2019. na Službenim internet stranicama Grada Splita (www.split.hr) Natječaj za davanje prijedloga za dodjelu nagrade za životno djelo, osobne i skupne nagrade Grada Splita za 2018. godinu.

više

Održana komemoracija za Jakšu Fiamenga

U velikoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (palača Milesi) održana je danas komemoracija u povodu smrti Jakše Fiamenga, pjesnika, književnika, novinara te, kako je rečeno, zadnjeg barda dalmatinske poezije.

više

Gradska poduzeća pripravna intervenirati za slučaj snježnih padalina

Budući da se početkom tjedna po predviđanjima meteorologa može očekivati i nešto snježnih padalina na području grada Splita, a najizglednije u poslijepodnevnim i noćnim satima utorka te u noći s utorka na srijedu, zamjenik gradonačelnika Nino Vela, koji je ujedno i načelnik Stožera Civilne zaštite grada Splita, ...

više

Čestitka vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti povodom Božića

Povodom proslave Božića po julijanskom kalendaru, gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je čestitku Srpskoj pravoslavnoj i Makedonskoj pravoslavnoj crkvi u Splitu, Crkvenoj opštini sv. Naum Ohridski, vijećnicima makedonske i srpske nacionalne manjine i svim Splićankama i Splićanima pravoslavne vjeroispovijesti.

više

Ispravak netočnog navoda

U tekstovima objavljenima u izdanjima Slobodne Dalmacije od 2. siječnja – Injekcija Grada od 15 milijuna kuna kao 'bronhi', još da je prodat Tudora, Jurića, … te od 4. siječnja – Predsjednici uživaju u faraonskim plaćama i kad rezultata nema, netočno su prenesene riječi gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare s Glavne skupštine HNK Hajduk Split održane 20. prosinca 2018. godine na Poljudu.

više

Privremeno zatvaranje gradske blagajne

Zbog redovnog godišnjeg servisa informatičke opreme, blagajna u prizemlju Gradske uprave bit će privremeno zatvorena od 7. do 21. siječnja 2019. godine. Građane podsjećamo da u svim poslovnicama OTP banke mogu plaćati svoje račune za gradske obaveze bez naknade!
više

Misa Zahvalnica povodom napuštanja neprijateljskih trupa iz grada Splita

Svečanom svetom Misom zahvalnicom u splitskoj katedrali Sv. Dujma u petak, 4. siječnja 2019. godine u 18 sati obilježit će se 27. obljetnica odlaska JNA iz Splita.

više

Prvi kulturni događaj 2019.: U Fotoklubu otvorena izložba Dore Ćurak

U Galeriji Fotokluba Split u 00:10 sati je otvorena tradicionalna Novogodišnja izložba koja je već godinama prvi kulturni događaj u Splitu i šire. U novu 2019. godinu ušlo se izložbom naziva „Streets“ mlade i autorice Dore Ćurak.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba