index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Arhiva vijesti 2018.

Razriješena ravnateljica Muzeja Grada Splita

Današnja 7. sjednica Gradskog vijeća započela je obraćanjem predsjednika Jure Šundova koji je gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u ime svih vijećnika i svoje osobno ime zaželio brzo ozdravljenje, te što skoriji povratak na radno mjesto sukladno povjerenju koje su mu dali građani.

više

Uzvratni posjet poljske delegacije Gradu Splitu: nastavak suradnje prema bratimljenu dvaju gradova

Zamjenici gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović i Nino Vela, predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov te savjetnici gradonačelnika Ivica Grubišić i Krešimir Budiša ugostili su danas u gradskoj vijećnici delegaciju poljskog grada Rzeszowa, ...

više

U Splitu obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

U organizaciji Grada Splita danas su povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta  izaslanstva Grada, Splitsko-dalmatinske županije i Židovske općine položile vijence ispred obnovljenog  Spomenika žrtvama fašizma i palim borcima NOR-a Židovima na Židovskom groblju na Lovrincu.

više

U sklopu manifestacije „Noć muzeja“ zamjenica gradonačelnika otvorila izložbu

U sklopu manifestacije „Noć muzeja“ zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika (MHAS) otvorila je izložbu „Otkrivanje Marjana“. Kustos Ante Jurčević uvodno je dao kratki presjek povijesti Marjana kazavši kako Marjan nije samo zelena zona sporta i rekreacije, nego i područje koje je bilo naseljeno od prapovijesti pa sve do današnjih dana.

više

Zamjenica gradonačelnika otvorila peti Sajam vjenčanja

Zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović otvorila je danas sajam WEDDING DAY I BEAUTY EXPO koji se do nedjelje održava u Spaladium Areni.

više

Tjedni izvještaj o sanaciji Karepovca: Nema prekoračenja propisanih vrijednosti plinova, prebačeno 260 tisuća kubika otpada

Od početka radova na sanaciji odlagališta Karepovac nisu zabilježena prekoračenja propisanih vrijednosti koncentracije plinova sukladno Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

više

Plaćanje gradskih računa bez naknade u svim poslovnicama Splitske banke

Na inicijativu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare Splitska banka d.d. je omogućila svim građanima plaćanje gradskih prihoda bez naknade u svim svojim poslovnicama na području grada Splita.

više

Rumunjski veleposlanik u nastupnom posjetu u Banovini

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas rumunjskog veleposlanika Nj. E. Constantina Mihaila Grigoriea u nastupnom posjetu Gradu Splitu. U srdačnom razgovoru dotaknute su razne teme vezane uz bilateralnu suradnju dviju zemalja, s naglaskom na gospodarstvo i lokalnu suradnju.

više

Veleposlanik Velike Britanije u nastupnom posjetu Splitu

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović danas je u nastupni posjet primila veleposlanika Velike Britanije u Republici Hrvatskoj Andrewa Dagleisha koji je na početku susreta zamolio da gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari prenese njegove želje za ozdravljenje ...

više

Noć muzeja 2018.

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji sa splitskim institucijama organizira u petak, 26. siječnja 2018. trinaestu Noć muzeja, ove godine pod olimpijskim geslom „Muzeji i sport - brže, više, jače../citius,altius, fortius“.

više

Gradonačelnikovi zamjenici na konferenciji za medije: “Nastavit ćemo kao Andro davati sve od sebe za Split“

Nakon objave ravnatelja KBC-a Split, dr. Ive Jurića da gradonačelnik Andro Krstulović Opara boluje od zloćudnog tumora, danas je u zgradi Gradske uprave održana konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela. Grad Split nastavlja normalno funkcionirati, kazala je uvodno zamjenica Hrgović, te nastavila:

više

U organizaciji Grada Splita počeo Info tjedan Split Smart City

U organizaciji Grada Splita počelo je četverodnevno savjetovanje pod nazivom Info tjedan Split Smart City na kojem će se razmatrati informatička rješenja kojima je svrha poboljšati funkcioniranje kako uprave, tako i ostalih segmenata funkcioniranja grada u cilju podizanja kvalitete života građana.

više

Akcija „Učinimo mali korak velikim“ ostvarila želje i štićenicima Maestrala

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara posjetio je danas štićenike Dječjeg doma Maestral te zajedno s upraviteljicom Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renatom Gubić podijelio poklone sudionicima akcije „Učinimo mali korak velikim“.

više

Odjel intenzivne pedijatrije dobio novi respirator

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović posjetila je danas splitski Klinički bolnički centar gdje je nazočila svečanoj primopredaji novog respiratora na Odjelu intenzivne pedijatrije.

više

Prebačeno skoro 200 tisuća kubika otpada, plinovi ne prekoračuju granične vrijednosti

Od početka sanacije odlagališta Karepovac krajem studenog prošle godine pa do danas, iskopano je i preoblikovano 166 tisuća kubnih metara komunalnog te 25 tisuća kubnih metara građevinskog otpada. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona tako je urađeno i više od dosad planiranog.

više

Posjet AD Plastik d.d.: Potrebno je potaknuti i podržati proizvodnju u automobilskoj industriji

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa suradnicima posjetio je danas AD Plastik d.d. te s Upravom društva razgovarao o jačanju međusobne suradnje i potpori Grada u realizaciji novih investicija ove tvrtke, budući da se AD Plastik d.d. nalazi dijelom na području grada Splita, a strukturu zaposlenih u najvećem postotku čine upravo Splićani.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara primio švedskog veleposlanika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas veleposlanika Kraljevine Švedske Larsa Schmidta, u čijoj pratnji su bili Mirna Jurić, savjetnica za komunikacije veleposlanstva i počasni konzul Švedske u Splitu Slobodan Ančić.

više

Posjet ministra Gorana Marića: Aktivacija zone Dračevac kao jedini razvojni potencijal Splita

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa suradnicima primio je danas ministra Gorana Marića kako bi razgovarali o upravljanju i aktivaciji državne imovine na splitskom području, s posebnim naglaskom na Dračevac, kao jedinom razvojnom potencijalu grada Splita.

više

Split i Solin domaćini nacionalnog susreta katoličkih obitelji

„Obitelj – izvor života i radosti“ geslo je Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se 15. i 16. rujna održati u Splitu i Solinu, a zajedno s logom susreta predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

više

26. obljetnica priznanja Hrvatske: Vrijeme je za zajedničko nastupanje i privlačenje investicija

Povodom 26. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban sa suradnicima primili su danas u prostorijama Županije članove Konzularnog zbora, predsjednike Vijeća te predstavnike i predsjednike udruga nacionalnih manjina u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu.

više

Natječaj za davanje prijedloga za dodjelu nagrade za životno djelo, osobne i skupne nagrade Grada Splita za 2017. godinu

Tekst natječaja
više

Gradonačelnik primio izaslanstva EHF-a i rukometnih saveza

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara priredio je danas u splitskoj Gradskoj upravi prijem za izaslanstvo EHF-a te predstavnike rukometnih saveza Hrvatske, Islanda, Srbije i Švedske čije se momčadi natječu u skupini A Europskog rukometnog prvenstva.

više

Službeno otvoreno rukometno prvenstvo Europe

Utakmicom reprezentacija Hrvatske i Srbije službeno je otvoreno rukometno prvenstvo Europe.
Svečanost otvaranja u Spaladium areni otpočela je video porukama predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovca i predsjednika Europske rukometne federacije Michaela Wiederera.

više

Sjednica Vlade u Splitu uoči svetog Dujma, vertikala vlasti ključna za ostvarivanje budućih projekata

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom te savjetnicima susreo se danas s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem u čijoj su pratnji bili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar uprave Lovro Kuščević.

više

Izvještaj o aktivnostima na sanaciji odlagališta Karepovac

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovac izvode se predviđenom dinamikom. I dalje se premješta stari komunalni otpad koji se od 2010. godine odlagao na istočnoj strani odlagališta. Paralelno se odvijaju i geodetski radovi, dok se kontinuirano zaprima i novi otpad.

više

Prometu stigla dva autobusa, večeras prevoze navijače

Danas su u Split stigla dva od devet naručenih rabljenih autobusa kojim će se modernizirati vozni park gradskog poduzeća Promet i time poboljšati kvaliteta prijevoza građana Splita.

više

Rukometno prvenstvo može početi!

Prvenstvo Europe u rukometu, koje se u petak, 12. siječnja, otvara u Splitu utakmicom reprezentacija Hrvatske i Srbije, može početi!
To su na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u povodu otvaranja tog velikog sportskog događaja, potvrdili Michael Wiederer – predsjednik Europskog rukometnog saveza (EHF), Tomislav Grahovac – predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza te Silvio Njirić - direktor Europskog prvenstva.

više

Održana Informativna radionica za poziv „Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sudjelovala je danas na Informativnoj radionici za poziv „Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ koja se, u organizaciji Ministarstva kulture, održala u splitskom hotelu „Radisson Blue“.

više

U ponedjeljak nastavak sanacije odlagališta na Karepovcu: postavljeni uređaji za mjerenje svih propisanih plinova

U ponedjeljak, 8. siječnja 2018. godine, nastavlja se sanacija odlagališta Karepovac. Riječ je o nastavku radova na sanaciji nakon dvotjedne stanke za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika.

više

Vikend program na Rivi, u Đardinu, Turističkoj palači i ispred Galerije umjetnina

Dragi sugrađani i dragi gosti, donosimo vam program događanja za vikend u Splitu. Nadamo se kako će u raznolikoj ponudi svatko od vas pronaći nešto za sebe.

više

Radionica Ministarstva kulture za projekt „Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnoga partnerstva u kulturi“

U okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Ministarstvo kulture je objavilo otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“.

više

Otvorena izložba „Marjan-simbol i inspiracija“

U prvim minutama 2018.godine gradonačelnik Andro Krstulović Opara je u Foto klubu Split otvorio izložbu fotografija “Marjan - simbol i inspiracija”, organiziranu u suradnji s Javnom ustanovom Park šuma Marjan.

više

Novogodišnja čestitka

Građanima Splita i njihovim gostima čestitke s najljepšim željama u 2018.godini uputio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.
više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba