index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Arhiva vijesti 2018.

Do kraja idućeg tjedna „Os 13“  bit će puštena u promet

Prema nalogu zamjenika gradonačelnika Nina Vele radovi na takozvanoj „Osi 13“ - spojnoj cesti od Pazdigradske ulice do Puta Duilova rade se ubrzanim tempom, kako bi se nadoknadili zaostaci nastali zbog usporenog rješavanja imovinsko-pravnih problema koji su dodatnim angažmanom gradskih službi riješeni.

više

Predsjednica RH u Splitu: U centru svih projekata ove gradske uprave je čovjek

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom, savjetnicima, predsjednikom Gradskog vijeća Jurom Šundovom i pročelnicom Ureda Grada Marinom Protić susreo se danas s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u čijoj je pratnji bio njen savjetnik za nacionalnu sigurnost Mate Radeljić.

više

Gradonačelnik s Predsjednicom Republike na konferenciji „Gospodarenje vodama u Hrvatskoj“

U Splitu je danas otvorena konferencija „Gospodarenje vodama u Hrvatskoj“, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

više

Plavim balonima u Splitu obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Točno u podne, tradicionalnim puštanjem plavih balona, danas je, ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije, obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara čestitao novoizabranom rektoru Sveučilišta u Splitu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je u ime Grada Splita i u svoje osobno čestitku novoizabranom rektoru Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Draganu Ljutiću.

više

Zatvoreni 14. Dani kršćanske kulture

Svečanim programom zatvaranja u dvorani Ivana Pavla II. u Nadbiskupijskom ordinarijatu sinoć je zaključena manifestacija "Dani kršćanske kulture", a nagrada "Andrija Buvina" za izniman doprinos kršćanskoj kulturi dodijeljena je hrvatskoj teatrologinji i kazališnoj kritičarki Sanji Nikčević.

više

Gradonačelnik primio teatrologinju Sanju Nikčević

Povodom Svjetskog dana kazališta gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas teatrologinju, kazališnu kritičarku i redovnu profesoricu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Sanju Nikčević kojoj će večeras na zatvaranju manifestacije Dani kršćanske kulture biti uručena nagrada „Andrija Buvina“ za izniman doprinos kršćanskoj kulturi.

više

Grad Split dio projekta Država bez papira

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara i ministar uprave Lovro Kuščević potpisali su danas Sporazum o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke.

više

Prodajom narcisa na Rivi obilježen Međunarodni dan borbe protiv karcinoma dojke

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma dojke Klub žena liječenih na dojci Split  već dvadeset i jednu godinu organizira javnu akciju Dan narcisa. Riječ je o manifestaciji koja se tradicionalno obilježava u mjesecu ožujku, a provodi u još 40 gradova diljem Hrvatske.

više

Na FESB-u održano robotičko natjecanje Robostart 2018.

Danas je na je Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Splitodržano robotičko natjecanje Robostart 2018 uz pokroviteljstvo Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

više

Prijem za izaslanstvo NATO skupine brodova

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas izaslanstvo NATO skupine brodova, predvođeno kapetanom fregate Justinom Hainsom. Riječ je o brodovima britanske, španjolske i talijanske ratne mornarice, ...

više

Obilježen Svjetski meteorološki dan

Prigodnom svečanošću, kojoj je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, u prostorima Pomorskog meteorološkog centra Državnog hidrometeorološkog zavoda u Splitu, obilježen je Svjetski meteorološki dan - 23. ožujak.

više

Dječji vijećnici sastavili katalog kvartovskih problema

Splitski dječji gradski vijećnici zajedno sa svojom voditeljicom, Anđelkom Visković, održali su danas sedmu sjednicu u zgradi Gradske uprave na kojoj su raspravljali o provedbi  projekata „Splitski dječji proračun“ i „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“...

više

Grad Split dobio priznanje za projekt SafetyNet - Bitka za sigurnost

U hotelu Lav održava se dvodnevna konferencija Sigurnost gradova -SIGG 2018 koju je u četvrtak otvorio Ivica Ušljebrka, savjetnik ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića

više

Veliki interes za dvanaesti PODUZETNIČKI KAFIĆ na temu „Inovacije – ključ uspjeha“

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. organizirao je 21. ožujka 2018. godine u Hotelu Park dvanaesti Poduzetnički kafić na temu „Inovacije – ključ uspjeha“. U neformalnom druženju uz kavu poduzetnici su govorili o svom poslovnom poduhvatu u realizaciji svoje inovacije.

više

Vlasnički udio Grada Splita u HNK „Hajduk“ š.d.d. prešao 67 posto

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milan Plećaš potpisali su danas Ugovor o ustupanju CERP-ovih financijskih potraživanja spram HNK „Hajduk“ š.d.d. Gradu Splitu bez naknade.

više

Kreće se u izradu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja priobalnog područja Trstenik-Radoševac

Splitski gradski vijećnici danas su jednoglasno odlučili da se krene u izradu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja priobalnog područja Trstenik-Radoševac.

više

Uoči Sudamje u Splitu će se održati sjednica hrvatske Vlade

Odgovarajući na vijećnička pitanja gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas najavio da će se sjednice hrvatske Vlade održati u Splitu uoči proslave Dana grada i svetkovine svetog Dujma.

više

Žnjanski plato će do 2020. godine biti završen

„Uređivanje Žnjanskog platoa temeljem konačnog rješenja i građevinskih dozvola, koje će nastupiti tek po usvajanju DPU-a Trstenik-Radoševac, krenut će u realizaciju krajem 2019. godine, kako bi 2020. dočekali bez privremenih rješenja, ...

više

Otvoreni 14. Dani kršćanske kulture

Međunarodna manifestacija “Dani kršćanske kulture“, koja se u organizaciji nakladniče kuće Verbum održava 14. godinu za redom, otvorena je danas u splitskoj palači Milesi, a do 27. ožujka održavat će se u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku.

više

Vodovod i kanalizacija i Eko-kaštelanski zaljev zajedno u projektima poboljšanja vodovodne infrastrukture

Na inicijativu Vodovoda i kanalizacije i agencije Eko–Kaštelanski zaljev danas je u Gradu Splitu održan sastanak na kojem su uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, zamjenika Nina Velu, direktora ViK-e Tomislava Šutu i izvršnu direktoricu agencije Tinu Runjić Ćuk ...

više

Zamjenica Jelena Hrgović potpisala Spomenicu u čast prijateljstva Splita i Dovera

Povodom obilježavanja šezdesete godišnjice partnerstva dvaju gradova zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, koja boravi u službenom posjetu Doveru, britanskom gradu prijatelju Grada Splita, danas se sastala s gradonačelnikom Nielom Rixom i tom prigodom potpisala Spomenicu u čast obljetnice prijateljstva.

više

„Porin“ po četvrti put u Splitu

Svečanost dodjele Glazbene nagrade „Porin“ za 2018. godinu održat će se 23. ožujka u Spaladium Areni. To je rečeno na konferenciji za novinare, na kojoj su svi govornici izrazili izuzetno zadovoljstvo što se ovaj glazbeni spektakl već četvrti put za redom održava u Splitu.

više

Splitska banka ostaje u Splitu

Sjedište „Splitske banke“ ostaje u Splitu, a danas je tu vijest predsjednik uprave OTP banke Hrvatska Balazs Bekeffy među prvima priopćio gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari na sastanku u Gradskoj upravi. 

više

Malom kavom do velikog posla

Dvanaesti po redu Poduzetnički kafić Split održat će se u srijedu 21.03.2018.g. u Hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, Split, s početkom u 18:00 sati.

više

Komisija za urbanizam usvojila prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni DPU-a za Žnjanski plato

Danas je na sjednici Komisije za urbanizam Gradskog vijeća Grada Splita raspravljen i jednoglasno usvojen prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja priobalnog područja Trstenik – Radoševac, koji će se 20. ožujka naći pred vijećnicima na Gradskom vijeću.

više

Intenziviranje radova na sanaciji odlagališta Karepovac, faza prebacivanja otpada prekida se 5. svibnja

Odbor Gradskog vijeća za praćenje sanacije odlagališta Karepovac kojeg čine predstavnici svih klubova te nezavisni vijećnici sastao se danas sa zamjenikom gradonačelnika Ninom Velom koji ih je izvijestio o novostima koje su se dogodile od tematske sjednice.

više

Objavljen poziv za ponude objekata za Žnjanski plato

Gradska tvrtka Spalatum D.M.C. d.o.o. objavila je danas Poziv za dostavu ponuda za proizvodnju, montažu i postavljanje tipskih objekata i terasa na Žnjanski plato.

više

Otvoren Počasni konzulat Rumunjske u Splitu

Prigodnom svečanošću u Splitu je danas otvoren Počasni konzulat Rumunjske. Konzulat je smješten u Ulici kneza Višeslava na broju 14, a za počasnog konzula je imenovan privrednik Stjepan Roglić.

više

Maja Vrančić dobitnica je ovogodišnjeg priznanja „Splitski cvit“

Maja Vrančić, predsjednica udruge za promicanje kulturnih i umjetničkih- aktivnosti „Kurs“ dobitnica je ovogodišnjeg priznanja „Splitski cvit“, kojeg već šestu godinu za redom dodjeljuje Udruga „Naš kvart“.

više

Proglašeni dobitnici Godišnje nagrade Splitskog saveza športova za 2017. godinu

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika danas je održana tradicionalna svečanost na kojoj su proglašene najuspješnije sportašice i sportaši Splita u 2017. godini, pojedinačno i ekipno.

više

Pregled natječajnih radova za Žnjanski plato

Grad Split objavljuje katalog natječajnih radova za izradu stručnih rješenja za područje Žnjanskog platoa te pojedinačni pregled najvažnijih priloga natječajne dokumentacije.

više

Otvorena Izložba natječajnih radova za Žnjanski plato: „Žnjan kao primjer kvalitetnog upravljanja gradskim resursima“

Izložba natječajnih radova za izradu stručnih rješenja za područje Žnjanskog platoa  otvorena je danas u atriju Banovine, a svi zainteresirani moći će je razgledavati do 16. ožujka svakim radnim danom do 15.30 sati.

više

U četvrtak otvorenje počasnog konzulata Rumunjske

„Osobno ću, kao domaćin, nazočiti svečanosti otvorenja diplomatskog predstavništva čiji početak rada predstavlja i novi trenutak u odnosima dviju država“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović na prijemu kojega je u povodu skorog otvaranja počasnog konzulata Rumunjske u Splitu imala danas za rumunjskog veleposlanika Nj. E. Constantina Mihaila Grigoriea.

više

Gradska uprava postaje nastavna baza splitskog Pravnog fakulteta

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i dekan splitskog Pravnog fakulteta Željko Radić potpisali su danas ugovor o poslovnoj suradnji kojim Grad Split postaje fakultetskom nastavnom bazom.

više

Izrada novog gradskog portala - anketa

Grad Split u suradnji s Udrugom mladih programera DUMP obavlja pripremne radnje za izradu nove Službene Internet stranice (www.split.hr) koju je potrebno redizajnirati i reprogramirati.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba