index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Arhiva vijesti 2018.

Potpisan Sporazum o partnerstvu za razvoj željezničkog prometa

„Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju željezničkog prometa i unaprjeđenju integriranog prijevoza putnika na području Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije“ potpisan je danas na skupu pod nazivom „Razvoj željezničke infrastrukture u Splitsko-dalmatinskoj županiji

više

Nagrada za najbolju Splitsku tortu

U sklopu ovogodišnje proslave blagdana sv. Dujma - Dana grada Splita JU RERA Splitsko-dalmatinske županije uz  pomoć Grada Splita  i splitske Turističke zajednice organizira nagradno natjecanje u pripremanju Splitske torte kao dijela naše kulinarske baštine.

više

Svečanom akademijom obilježena 27. obljetnica osnivanja legendarne 4. gardijske brigade

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika večeras je održana svečana akademija povodom proslave 27. obljetnice ustrojavanja 4. gardijske brigade „Pauci“ , jedne od najslavnijih ratnih postrojbi Hrvatske vojske.

više

Obilježava se 27. godišnjica osnivanja formiranja 4. gardijske udarne brigade

Polaganjem vijenaca uz Spomen ploču na osnivanje 4. gardijske udarne brigade - „Pauka“ započelo je cjelodnevno obilježavanje formiranja te proslavljene brigade Hrvatske vojske.

više

Spomen ploča za sjećanje na stradanje splitskih Židova

Gradsko vijeće je na svojoj 11. sjednici jednoglasno usvojilo odluku da se na vrhu Narodnog trga (Pjace), postavi spomen ploča u sjećanje na spaljivanje splitske židovske baštine 12. lipnja 1942. godine.

više

Svečani prijem za laureate Grada Splita 2018. godine

Danas su u Vili Dalmaciji predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Komisije za javna priznanja Jure Šundov i gradonačelnik Andro Krstulović Opara upriličili svečani prijem za ovogodišnje laureate Grada Splita.

više

Na Prokurativama otvoren Sajam zaštićenih hrvatskih proizvoda

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turističke zajednice Split danas je na Prokurativama otvoren Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda.

više

Gradsko vijeće dodijelilo nagrade Grada Splita

Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici prihvatilo prijedloge Komisije za javna priznanja i dodijelilo nagrade Grada Splita za životno djelo, osobne i skupne nagrade za 2017. godinu.

više

Partnerstvo s Jadrolinijom u jačanju prometne infrastrukture

Jadrolinija je strateški partner Grada Splita i svih ostalih sudionika u podizanju kvalitete infrastrukture i realizaciji projekta gradske željeznice od Zračne luke do Trajektne luke ...

više

Gradonačelnik ne odustaje od obnove monumentalne česme na Rivi

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas na konferenciji za novinare izjavio da ne odustaje od obnove monumentalne česme na Rivi ispred Prokurativa.

više

Program proslave blagdana sv. Dujma - Dana Grada Splita


> Program proslave blagdana sv. Dujma - Dana Grada Splita (.pdf)
više

Predstavljen Program proslave Dana grada i blagdana svetog Duje

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić predstavili su danas na konferenciji za novinare Program ovogodišnje proslave Dana grada i blagdana svetog Duje.

više

Vodovod i kanalizacija d.o.o. kreće u sustavne promjene i velike investicije

U prostorijama Vodovoda i kanalizacije d.o.o. direktor Tomislav Šuta danas je održao brifing za novinare na kojem je uz zamjenika gradonačelnika Nina Velu i izvršnu direktoricu agencije Eko-Kaštelanski zaljev Tinu Runjić Ćuk predstavio plan rada ove gradske komunalne tvrtke, ...

više

Učenici splitske II. gimnazije i gimnazije „Primo Levi“ iz Italije primljeni u Banovini

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila je jutros učenike i profesore II. gimnazije Split i gimnazije „Primo Levi“ iz Montebelluna (Italija). 8. listopada 2017. godine četrnaest učenika II. gimnazije otputovalo je u Italiju na sedmodnevnu razmjenu s gimnazijom iz Montebelluna.

više

Gradonačelnik s ministrom Krstičevićem: Vojska uvijek u potpori razvoja Grada Splita

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima sastao se danas s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem u kontekstu suradnje Grada Splita s ministarstvom i Hrvatskom vojskom.

više

Obilježavanje 27. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade HV

Povodom obilježavanja 27. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade Hrvatske vojske „Pauci“ organizira se Program obilježavanja u Splitu na Rivi u subotu 28. travnja 2018. od 10,00 do 16,00 sati.

više

Plan gospodarenja otpadom – temelj odgovornog postupanja s otpadom

Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak će se pred vijećnicima između ostalog naći i Plan gospodarenja otpadom Grada Splita za razdoblje 2017. – 2022. godine, ...

više

U tijeku uređenje Žnjanskog platoa

Žnjanski plato uređuje se za privremeno rješenje za 2018. i 2019. godinu. Postavljaju se rubnjaci za pješačke staze kao i priključci za module, a u tijeku je i ravnanje zapadnog dijela predviđenog parkirališta.

više

Počeo 28. festival hrvatske drame „Marulićevi dani“

Svečanom dodjelom nagrada Ministarstva kulture „Marin Držić“ za najbolja dramska djela u 2017. godini, u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, otpočeo je 28. festival hrvatske drame „Marulićevi dani“, koji će trajati do 28. travnja.

više

Održano javno otvaranje ponuda za najam tipskih modula na Žnjanskom platou

Na temelju Poziva za dostavu ponuda za najam tipskih ugostiteljskih i skladišnih modula za gradsku plažu Žnjan 2018./2019. godine danas je u prostorijama gradske tvrtke Spalatum D.M.C. d.o.o. održano javno otvaranje pristiglih ponuda.

više

Split domaćin središnjeg svjetskog događaja u području forenzike i antropologije iduće godine

U lipnju 2019. godine u Splitu će se održati “11th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine”, o kojoj je danas gradonačelnika Grada Splita Andru Krstulovića Oparu izvijestio suosnivač ISABS-a i predsjednik Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti (AAFS) dr. sc. Dragan Primorac.

više

Potpisan ugovor o sponzorstvu ''SHIFT konferencije 2018.-2020.''

U Splitu je danas potpisan ugovor o sponzoriranju međunarodne IT „SHIFT konferencije 2018. – 2020.“. Ugovor su potpisali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i Ivan Burazin, direktor poduzeća Exploro d.o.o., u ime organizatora konferencije.

više

Vijenac na spomenik Marku Maruliću

U povodu početka svečanog otvorenja znanstvenog, književnog i izdavačkog programa „Dvadesetosmi Marulićevi dani 2018.“ zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović je, na Trgu braće Radić, položila vijenac na spomenik Marku Maruliću, ocu hrvatske književnosti.

više

Privremeno se zatvara marjanski tunel

Sutra, 20. travnja za sav promet zatvara se tunel 'Marjan', a zabrana prometovanja na snagu stupa u 17 sati i trajat će do ponedjeljka, 23. travnja do 5 sati.

više

Konstituiran Savjet mladih Grada Splita

Pod predsjedanjem Jure Šundova, predsjednika splitskog Gradskog vijeća, danas je u Banovini održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Splita.

više

Projektom „Freight tails“ do održivog teretnog prometa u Splitu

Sudionike završne međunarodne konferencije projekta „Freight Tails“ u hotelu „Atrium“ pozdravio je jutros zamjenik gradonačelnika Nino Vela podsjetivši uvodno da se ulaskom Hrvatske u članstvo Europske unije te otvaranjem programa URBACT za hrvatske gradove, grad Split  kroz „Freight Tails“ uključio u mrežu URBACT III programa.

više

Otvorena izložba posvećena Splitu 3, biseru hrvatskog modernističkog urbanizma

U Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ večeras je svečano otvorena izložba „50 godina Splita 3-ulice, kvartovi, stanovnici“. Govoreći uvodno o Splitu 3 kao prvorazrednom arhitektonskom i urbanističkom radu, ...

više

Ćiro Gamulin simbol pravdoljubivosti i slobode

U povodu 76. obljetnice smrti profesora Ćire Gamulina, danas je, uz spomen ploču, postavljenu njemu u spomen, u atriju splitskih 1. i 2. gimnazije, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, postavio vijenac.

više

Očitovanje Grada Splita na zahtjeve i zatvaranje prometnice „Os 13“ od strane obitelji Treursić

Jutros, po saznanju o blokadi ceste „Os 13“, Komunalno redarstvo Grada Splita izišlo je na teren i utvrdio kako je cesta prethodno bila zapriječena od strane članova obitelji Treursić koji su na ovaj način iskazali svoje nezadovoljstvo postupkom obeštećenja za zemljište koje je u postupku povrata.

više

Otvorena izložba „Izraelska otkrića i razvoj koji su utjecali na svijet“

U suradnji Izraelskog veleposlanstva u Hrvatskoj, Sveučilišne knjižnice i Židovske općine Split danas je otvorena izložba pod nazivom „Izraelska otkrića i razvoj koji su utjecali na svijet“.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara održao sastanak s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom

U cilju priprema za predstojeću sjednicu Vlade Republike Hrvatske koja će se održati 4. svibnja u Splitu gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je održao sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom na kojem su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Nino Vela i v.d. predsjednica HGK Županijske komore Split, Mirjana Čagalj.

više

Gradonačelnici četiriju gradova i župan s predsjednikom HŽ putničkog prijevoza i državnim tajnikom oko gradske željeznice

Nastavno na prošlotjedni dogovor s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima te županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom Bobanom i gradonačelnicima Solina, Kaštela i Trogira sastao se danas s predsjednikom uprave HŽ putničkog prijevoza Željkom Ukićem na temu gradske željeznice koja će povezivati Trajektnu sa Zračnom lukom.

više

Radovi prebacivanja otpada na Karepovcu prekidaju se 5. svibnja

Unatoč dužem kišnom periodu u proteklom razdoblju te prekidima radova za vrijeme blagdana, na odlagalištu Karepovac od početka sanacije 22. studenog prošle godine do danas prebačeno je oko 700 tisuća metara kubnih komunalnog otpada i 30 tisuća metara kubnih građevinskog šuta, što je oko 70% od planiranog prema Projektu.

više

Obilježena 73. obljetnica formiranja prve Narodne vlade  Federalne Hrvatske

Polaganjem vijenaca na Spomen ploču u atriju Stare gradske vijećnice i prigodnim programom  ispred nje u organizaciji splitske Udruge antifašista i antifašističkih boraca, a pod pokroviteljstvom Vlade RH i Grada Splita, obilježena je 73. obljetnica prve Narodne vlade Federalne Hrvatske.

više

Za sjednicu Vlade RH u Splitu pripremljeni projekti vrijedni preko pola milijarde kuna

Nakon održanog radnog sastanka za pripremu sjednice Vlade RH koja će se održati u Splitu 4. svibnja uoči blagdana sv. Dujma, gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima, ministar državne imovine Goran Marić i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, dali su izjave za medije koje su izvijestili o preko pola milijarde kuna vrijednim gradskim projektima koji će biti izglasani na sjednici Vlade.

više

Uz nazočnost predsjednika Finske otvoren počasni finski konzulat

Današnje otvaranje počasnog konzulata Republike Finske u Bihaćkoj ulici svojim dolaskom uveličao je finski predsjednik Sauli Niinistö koji se nalazi u dvodnevnoj službenoj posjeti Republici Hrvatskoj.

više

Na Zapadnoj obali otvoren 20. „Croatia Boat Show“

U ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić danas je na Zapadnoj obali splitske Gradske luke otvorio 20. sajam nautike „Croatia Boat Show“.  Državni tajnik u svom je govoru istaknuo kako je „Croatia Boat Show“ najznačajnija manifestacija ovog tipa u Hrvatskoj, a sasvim sigurno jedna od značajnijih i u svijetu.

više

Grad i Županija u posjetu Košicama

Od 9. do 11. travnja 2018. zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i savjetnik gradonačelnika Dragan Brtan borave u Košicama u Slovačkoj u sklopu posjeta izaslanstva Splitsko-dalmatinske županije.

više

Objavljen Natječaj za najam tipskih ugostiteljskih modula na Žnjanskom platou

Tvrtka Spalatum D.M.C.  d.o.o. objavila je danas Poziv za dostavljanje ponuda za najam tipskih ugostiteljskih i skladišnih modula za gradsku plažu Žnjan 2018./2019. godine te je tim povodom u gradskoj upravi održana konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, direktor tvrtke Spalatum D.M.C d.o.o. Ante Šunjić i predsjednik Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja Duje Sučić.

više

Gradonačelnik se sastao s ministrom Butkovićem

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa suradnicima susreo se danas s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i njegovim pomoćnicima Mariom Madunićem i Josipom Bilaverom.

više

U promet puštena „Os 13“ na Pazdigradu

Danas je u promet puštena „Os 13“ – spojna cesta od Pazdigradske ulice do Puta Duilova te je tako bitno skraćen pristup novoj Osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad, kao i prometna komunikacija unutar tog dijela grada.

više

Split u Mariboru

U sklopu projekta "Split u Mariboru" Grad Split i Turistička zajednica grada Splita, u trodnevnom posjetu, predstavili su kulturno-turističku ponudu grada Splita.

više

Peti rođendan kampanje „Čitaj mi!“ proslavljen u Splitu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sudjelovao je danas u proslavi petog rođendana nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ u Gradskom kazalištu lutaka te djeci pročitao pjesmu „Snig u Splitu“ Tončija Petrasova Marovića.

više

Britanski zapovjednik NATO skupine brodova posjetio Banovinu

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas izaslanstvo NATO skupine brodova na čelu s britanskim zapovjednikom,kapetanom bojnog broda Mike Utleyem. Brodovi NATO skupine (SNMG 2) borave u posjetu Splitu i HRM-u od 6. do 10. travnja ove godine.

više

Na tematskoj sjednici Gradskog vijeća usvojeni zaključci o zaštiti Park-šume Marjan

Na danas održanoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita vijećnici su usvojili više zaključaka o potrebi zaštite i očuvanja Park-šume Marjan kao vrijednog i značajnog gradskog resursa. Među ostalim, traži se uvođenje statusa lokalnih šuma, kao i u većini zemalja EU-a, a što bi omogućilo poseban status za Park-šumu Marjan u vlasništvu Grada Splita.

više

Europski šahovski prvak Ivan Šarić na prijemu u Banovini

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila je danas u svom uredu europskog prvaka u šahu Ivana Šarića koji je tu titulu dobio na nedavnom Europskom prvenstvu u gruzijskom Batumiju.

više

Najavljen dvostruko veći Croatia Boat Show nego 2017.

Dvadeseto izdanje Croatia Boat Show koje će se održati od 11. do 15. travnja na Zapadnoj obali bit će površinom dvostruko veće nego prošle godine, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare osnivač i direktor sajma Vicenco Blagajić.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba