index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Arhiva vijesti 2018.

U Splitu otvorena sedma Shift konferencija

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu danas je započelo sedmo izdanje Shift konferencije na kojoj će tijekom dva konferencijska dana u radu sudjelovati više od 1.500 domaćih i inozemnih IT stručnjaka, predstavnika velikih investicijskih fondova, te brojnih mladih informatičara i studenata.

više

U polufinalu Svjetske skupine Hrvatska će SAD dočekati u Splitu

Split će biti domaćin hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji u susretu protiv SAD-a, u polufinalu Svjetske skupine od 14. do 16. rujna ove godine, odlučio je danas Hrvatski teniski savez. Prema željama hrvatskih tenisača igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, a kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan.

više

Upis djece u predškolske ustanove Grada Splita za pedagošku 2018./2019. godinu

Upis djece u predškolske ustanove Grada Splita za pedagošku 2018./ 2019. godinu započinje u ponedjeljak, 4. lipnja i traje zaključno do 8. lipnja 2018. godine.

više

Položen kamen temeljac za braniteljsku zgradu na Mertojaku

Gradonačelnik  Andro Krstulović Opara, zamjenik Nino Vela i državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić danas su zajednički položili kamen temeljac i tako svečano otvorili radove na izgradnji stambene zgrade branitelja u ulici Prvih hrvatskih redarstvenika na Mertojaku.

više

Položeni vijenci za splitske branitelje

Polaganjem cvjetnih aranžmana  na spomenik u Parku branitelja pred zgradom Gradske uprave, a potom i vijenaca na Groblju hrvatskih branitelja i na Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima u Domovinskom ratu na Gradskom groblju Lovrinac započeo je današnji program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Splita.

više

Konferencija gradova svjetske kulturne baštine: „Turizam i gradovi svjetske baštine – prednosti i izazovi“

Nakon što je Grad Split obnovio članstvo u Organizaciji gradova svjetske kulturne baštine (Organisation of World Heritage Cities) zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sudjeluje na 12. regionalnoj konferenciji gradova Centralne i Istočne Europe  koja se u Banskoj Štiavnici u Slovačkoj održava od 29. do 31. svibnja.

više

Poljski veleposlanik u nastupnom posjetu kod zamjenika gradonačelnika

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je jutros u nastupni posjet veleposlanika Republike Poljske u Hrvatskoj, Andrzeja Jasionowskog koji je na dužnost stupio 1. siječnja ove godine.

više

Za koncert Žnjan za sve Grad Split izdvojio 1,4 milijuna kuna

Proračunom Grada Splita za 2018. godinu osigurana su sredstva za poticanje obogaćivanja turističke ponude na Žnjanu te je slijedom odobrenih sredstava proveden postupak u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi i zaključen Ugovor o organizaciji koncerta grupe Simple Minds povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana Svetog Dujma s društvom MPG Live.

više

U Splitu predstavljena ovogodišnja Shift konferencija

Na  ovogodišnjoj Shift konferenciji  koja će se održati 31. svibnja i 1. lipnja u splitskom HNK očekuje se 1300 sudionika iz 109 zemalja sa četiri kontinenta, a među njima će biti i stručnjaci iz Mozille, Googla, Microsofta, Shopyfia, GitHuba i Netflixa.

više

Osnovna škola „Trstenik“  proslavila 70. rođendan

Prigodnom scenskom predstavom u duhu staroga Splita, uz kratki film o povijesti Osnovne škole „Trstenik“, danas je svečano obilježeno 70 godina od osnutka te splitske osmoljetke.

više

Potpisan sporazum o nastavku suradnje Grada Splita i UNICEF-a

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i predstojnica Ureda UNICEF-a u Zagrebu Valentina Otimačić danas su potpisale sporazum o nastavku suradnje Grada Splita i UNICEF-a.

više

Priopćenje zamjenika gradonačelnika Nina Vele o parkiralištu na Sućidru

S obzirom na različite špekulacije u javnosti o načinu korištenja  novog otvorenog natkrivenog parkirališta na Sućidru uz Velebitsku ulicu, zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela je istaknuo:

više

Svjetsku prvakinju u tajlandskom boksu primili zamjenici gradonačelnika

Svjetsku seniorsku prvakinju u tajlandskom boksu Helenu Jurišić primili su danas zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela sa suradnicima.

više

Projekt europskog prijateljstva „Mi djeca EU kažemo...“

„Ono što sam čula od vas je da je Split lijep grad, da ste ovdje pronašli prijatelje, da dijelite slične vrijednosti i da je najbolje od svega prijateljstvo koje ste izgradili, ...

više

Otvorena međunarodna konferencija „Umreženi protiv siromaštva“

U velikoj dvorani Pomorskog fakulteta u Splitu je danas i službeno otvorena međunarodna konferencija „Umreženi protiv siromaštva“, čiji rad je započeo u petak tribinom na temu volonterstva i solidarnosti građana Splita u borbi protiv siromaštva.

više

Gradonačelnik primio šampione Europe u taekwondou

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas Lovru Brečića i Tonija Kanaeta čestitavši im na zlatnim medaljama koje su osvojili na Europskom taekwondo prvenstvu u ruskom Kazanu.

više

U Splitu se održava konferencija „Umreženi protiv siromaštva“

U sklopu obilježavanja dvadesete obljetnice svoga djelovanja Udruga MOST je organizira dvodnevnu međunarodnu konferenciju „Umreženi protiv siromaštva“.

više

Predstavljen projekt „Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja“

U velikoj vijećnici splitske Gradske uprave danas je predstavljen EU projekt „Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja“. Kako je kazao njegov voditelj Darko Čop, riječ je o partnerstvu javnog, civilnog i privatnog sektora koje će doprinijeti rješavanju problema kao što su nerazvijena demokratska kultura, aktivizam i volonterstvo među mladima, velika nezaposlenost te nedovoljne tjelesne aktivnosti.

više

Poljski Rzeszow od danas grad prijatelj Splita

Sporazum o uspostavljanju prijateljstva između Splita i poljskog grada Rzeszowa potpisali su danas na svečanoj ceremoniji u Gradskoj vijećnici u Rzeszowu zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović i gradonačelnik Rzeszowa Tadeusz Ferenc.

više

Splitska sportska obitelj dočekala europske prvake u taekwondou

Predstavnici velike splitske sportske obitelji dočekali su danas ispred prostorija Taekwondo kluba „Marjan“ Lovru Brečića i Tonija Kanaeta  koji su u ruskom Kazanu osvojili naslov prvaka Europe.

više

Proslavljen Dan Marjana

Marjan će ostati splitski, a Grad će gospodariti i upravljati njime, poruka je s današnje proslave Dana Marjana čime i službeno završava Program ovogodišnje Sudamje.

više

Održana prva Splitska biciklijada

Nakon što su proslavljene splitske tekvandoistice Ana i Lucija Zaninović označile start krenula je prva Splitska biciklijada od Rive do Žnjana. Sudionici, među kojima je bio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, uputili su se u smjeru Lučke kapetanije i dalje trasom duljine 3800 metara prema Žnjanu.
više

Dani otvorenih vrata EU projekata Grada Splita

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, od 9. do 18. svibnja 2018. godine  u atriju Gradske uprave otvorena je izložba EU projekata Grada Splita.

više

Proslavljen Dan Gradskog kotara Sirobuja

Gradski kotar Sirobuja danas, na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, slavi svoj Dan. Ispred spomen ploče mladog poginulog branitelja Luke Vranješa,

više

Splitska biciklijada od Rive do Žnjana - za sve

Proslavljene splitske tekvandoistice Ana i Lucija Zaninović u subotu će s početkom u 9 sati na Rivi označiti start Splitske biciklijade koja će se voziti do Žnjana.

više

Dan Marjana - besplatni prijevoz Prometovim autobusima

Povodom Dana Marjana, posljednje manifestacije iz Programa ovogodišnjeg obilježavanja blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita, Grad Split je u suradnji s gradskom prijevozničkom tvrtkom Promet d.o.o. Split, za nedjelju 13. svibnja 2018. osigurao besplatni prijevoz za građane na relaciji Prima Grad - Park šuma Marjan.

više

Splitska biciklijada

Triatlon klub Split u suradnji s Gradom Splitom u subotu 12. svibnja 2018. s početkom u 9.00 sati organizira rekreacijsku biciklijadu od Rive do Žnjana.

više

U kinu Karaman otvoreni Dani izraelskog filma

Projekcijom komedije “Kretanje pod ručnom“ sinoć su u splitskom kinu Karaman započeli Dani izraelskog filma. Manifestaciju su otvorili veleposlanica Države Izrael Zina Kalay Kleitman, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban.

više

Natkriveno parkiralište na Sućidru završeno, sutra tehnički pregled

Za sutra, 10. svibnja zakazan je tehnički pregled javnog natkrivenog parkirališta na Sućidru koje će u prizemlju imati 159 parkirnih mjesta, a na krovu 145. Radovi vrijedni 6,2 milijuna kuna završeni su 19. travnja 2018. godine, a izvodila ih je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. Split.

više

Reorganizacija gradilišta na Karepovcu: Smanjenje intenziteta prebacivanja otpada i gradnja infrastrukture tijekom ljeta

Intenzivni radovi iskopa, prebacivanja i ugradnje otpada u tijelo odlagališta Karepovac prekinuti su 5. svibnja 2018. godine. U proteklih mjesec i pol dana sanacija se obavljala u smjenskom dnevnom produženom i noćnom radu svaki dan, uključujući i nedjelje i blagdane.

više

U Vili Dalmaciji predstavljen EU projekt „Grad Split - ITU tehnička pomoć“

Povodom Dana Europe i Europskoga tjedna danas je u Vili Dalmaciji prezentiran  projekt  „Grad Split - ITU tehnička pomoć“ i korištenje ITU mehanizma u  Urbanoj aglomeraciji Split. Istovremeno su u atriju Banovine „Dani otvorenih vrata EU projekata“ na kojima će se posjetitelji moći upoznati sa svim EU projektima Grada Splita.

više

Otvoren mediteranski festival knjige

U velikoj dvorani Sportskog centra Gripe otvoren je drugi Mediteranski festival knjige, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita.

više

Zavijorila europska zastava na Marjanu

Uz intoniranje „Ode radosti“ podizanjem zastave na Marjanu u Splitu obilježen je Dan Europe. Svečanom trenutku su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Jure Šundov, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i zamjenik župana Luka Brčić.
više

U Muzeju grada Splita održan znanstveni skup “Splitski gradonačelnici od 1882. do 1918. godine”

U utorak, 8. svibnja 2018. godine u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, a u sklopu ovogodišnje proslave zaštitnika grada Splita sv. Dujma, održan je znanstveni skup “Splitski gradonačelnici od pohrvaćenja splitske Općine do kraja Prvog svjetskog rata (1882.-1918.)” u organizaciji Muzeja grada Splita i Društva prijatelja kulturne baštine Split.

više

„Suze okrenute prema nebu“ u kapeli sv. Arnira

U kapeli sv. Arnira  sinoć je otvorena izložba „Suze okrenute prema nebu“ autorice Gordane Drinković koja stvara u području umjetničkog oblikovanja u staklu kao produkta dizajna i slikarstva.

više

„Drvene romaničke vratnice splitske katedrale - istraživanje, restauriranje i zaštita“

U organizaciji Hrvatskog restauratorskog zavoda sinoć je u Galeriji umjetnina Split otvorena multimedijalna izložba „Drvene romaničke vratnice splitske katedrale - istraživanje, restauriranje i zaštita“ autorice Žane Matulić Bilač.

više

Otvorena izložba „Tulipan“ u Staroj gradskoj vijećnici

Veleposlanica Kraljevine Nizozemske Nj.E. Ellen Berends i gradonačelnik Andro Krstulović Opara otvorili su večeras u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci izložbu Tulipan.

više

U Boškovićevoj ulici otvorene nove prostorije Zavoda za vještačenje

Zajedničkim presijecanjem vrpce ministar rada i mirovinskog sustava, Marko Pavić i gradonačelnik Andro Krstulović Opara jutros su u Ulici Ruđera Boškovića otvorili nove prostorije splitskog Područnog ureda Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

više

Započeo koncert u povodu Dana grada

Večeras je na splitskoj Rivi u sklopu programa Sudamje započeo koncert koji je okupio mnoštvo građana Splita.

više

Splićanka osvojila tombolu

Na prepunoj splitskoj Rivi i ove je godine na blagdan nebeskog zaštitnika grada pod Marjanom održana tradicionalna tombola.

više

Fešta spize na splitskoj ribarnici

Po završetku euharistijskog slavlja na Rivi, feštavanje Dana grada i blagdana svetog Dujma tradicionalno je nastavljeno na splitskoj ribarnici, u Marmontovoj ulici, gdje je, s početkom u 12,30 sati, održana Fešta spize.

više

Procesijom i misom na Rivi proslavljen blagdan svetog Dujma

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem na Rivi kojeg je predvodio mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup, brojni vjernici i Splićani danas su proslavili blagdan zaštitnika grada svetog Dujma. Procesija je započela u 10,00 sati na Peristilu, iznošenjem moći svetog Duje iz katedrale.

više

Položeni vijenci na grobove bivših gradonačelnika

Povodom blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov položili su cvijeće na grobove bivših gradonačelnika.

više

Otvoren moćnik svetog Dujma

Sukladno tradiciji danas je u splitskoj prvostolnici, uz misno slavlje, u 18,00 sati otvoren moćnik svetog Dujma.

više

U veslačkom spektaklu najbrži bio osmerac Splita

U sklopu programa Sudamje u splitskoj Gradskoj luci održana je danas tradicionalna 17. veslačka utrka legendi Splita, Oxforda i Cambridgea. U dvije održane utrke, najbrži je bio osmerac Splita.

više

Stana Mietić napravila najbolju Splitsku tortu

U sklopu ovogodišnje proslave blagdana sv. Dujma – Dana grada Splita JU RERA Splitsko-dalmatinske županije uz pomoć Grada Splita i splitske Turističke zajednice organizirala je nagradno natjecanje u pripremanju Splitske torte kao dijela naše kulinarske baštine.

više

Obilježen dan kad je Split ustao protiv JNA

Podizanjem hrvatske zastave uz intoniranje himne „Lijepa naša“, danas je pred jugoistočnom stranom zgrade Gradske uprave obilježena 27. obljetnica velikog prosvjeda, održanog 6. svibnja 1991. godine, kada su radnici i građani Splita ustali protiv zloglasne JNA zatraživši deblokadu sela Kijevo u dalmatinskoj Zagori koje je danima bilo bez vode i hrane.

više

Obilježen veliki jubilej 60 godina prijateljstva Splita i Dovera, te 25 godina suradnje splitske I. gimnazije i Astor Collegea

Povodom obilježavanja 25-te godišnjice suradnje splitske I. gimnazije i Astor College iz Dovera  i 60-te obljetnice partnerstva gradova Splita i Dovera, danas je u atriju zgrade Gradske uprave održan prigodni svečani program.

više

Jim Kerr i Charlie Burchil u Banovini

Uoči večerašnjeg koncerta škotske grupe Simple Minds na Žnjanu na neformalnom druženju s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom danas su u njegovom uredu bili su  frontmen i vokal Jim Kerr i  gitarist Charlie Burchill.

više

Potpisan Sporazuma o prijateljstvu obrtničkih komora Splita, Vukovara i Zagreba

U organizaciji splitskog Udruženja obrtnika danas je u Banovini  potpisan Sporazum o prijateljstvu ( bratimljenju) između udruženja obrtnika Splita, Zagreba i Vukovara.

više

Otvoren 43. Praznik cvijeća

Zamjenik splitskog  gradonačelnika Nino Vela večeras je u Dioklecijanovim podrumima otvorio 43. Praznik cvijeća.

više

Potpisan ugovor o suradnji hotelskog lanca Marriott i tvrtke Westgate

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas svečanom potpisivanju ugovora o suradnji tvrtke Westgate Tower i hotelskog lanca Marriott International kojeg su potpisali Josip Komar ispred Westgate-a i Matt Hughes, direktor za franšizu i vlasničku strukturu grupacije Marriott.

više

Predsjednik Vlade RH posjetio Razvojnu agenciju Split

U sklopu posjete Gradu Splitu predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je u pratnji gradonačelnika Andre Krstulovića Opare obišao nove prostorije Razvojne agencije Split – RaST koja se odnedavno nalazi u prizemlju zgrade Gradske uprave.

više

Sjednica Vlade RH u Splitu prekretnica za razvoj hrvatskog juga

U  splitskoj Gradskoj upravi danas je održana sjednica Vlade Republike Hrvatske posvećena razvoju Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Sa sjednice se, kako je uvodno rekao predsjednik Vlade Andrej Plenković, šalje snažna projektna i financijska poruka, jer će njeni zaključci biti temelj za potpisivanje ugovora vrijednih gotovo dvije milijarde kuna.

više

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada i blagdana svetog Dujma održana je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu Split na kojoj su predsjednik vijeća Jure Šundov i gradonačelnik Andro Krstulović Opara uručili nagrade Grada ovogodišnjim laureatima.

više

Preporuka građanima da se uključe u proslavu blagdana sv. Dujma

Zaključkom Gradonačelnika o obilježavanju blagdana sv. Dujma i proslave Dana grada Splita upućena je preporukatrgovačkim društvima, ustanovama i drugim institucijama da se sukladno svojim mogućnostima uključe u proslavu blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita, ...

više

Predstavljeno drugo izdanje Mediteranskog festivala knjige

U povodu drugog izdanja Mediteranskog festivala knjige (MFK) koji se od 9. do 13. svibnja održava u velikoj dvorani Š.C. „Gripe“, danas su medijima predstavljeni detalji programa te manifestacije koja, kako je rečeno, potvrđuje da Split postaje nova književna destinacija u Hrvatskoj, ali i šire.

više

Počela tradicionalna pučka fešta Svetog Križa

U organizaciji Gradskog kotara Varoš i gradske Turističke zajednice, a pod pokroviteljstvom Grada Splita, na Uvodića širini u Varošu, večeras je otvorena pučka fešta Svetog Križa.

više

Otvorena izložba fotografija „Veze/Connections“

Izložbu fotografskih radova učenika splitske I. gimnazije i Astor Collegea iz engleskog Dovera, večeras je u galeriji „Dioklecijan“, Muzeja Grada Splita, otvorila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović. Izložbu pod nazivom „Veze/Connections“ zamjenica Hrgović nazvala je čarolijom dugogodišnje  i kreativne suradnje gimnazijalaca Splita i prijateljskog grada Dovera.

više

„Žnjan za sve“ nova je slika Splita i splitske plaže

„Projektom “Žnjan za sve“ želimo dati novu sliku i imidž tom prekrasnom prostoru koji je do sada bio sinonim za bezakonje i nered. Prije točno dvadeset godina Sveti Ivan Pavao II bio je na Žnjanu, ...

više

Najavljena 17. međunarodna regata „Svetog Duje“

Proslava Dana grada Splita i njegovog nebeskog patrona svetog Dujma, bit će još jednom obilježena tradicionalnom Međunarodnom veslačkom regatom „Sveti  Duje“.

više

Na Marjanu proslavljen Međunarodni praznik rada

Više tisuća Splićana danas je po izuzetno sunčanom i toplom danu  na Marjanu proslavilo 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba