index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Arhiva vijesti 2018.

Vatrogasci iz Slatina dobili novo vatrogasno vozilo

Novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno 1,5 milijuna kuna od danas je na raspolaganju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Slatina. Na poligonu Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita ključeve vozila vatrogascima je uručio zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela.

više

Sudionici „Malog Splita“ u Banovini

Pljesak i pjesma orili su se danas gradskom upravom prigodom prijema malih natjecateljica i natjecatelja koji će nastupiti na ovogodišnjem dječjem festivalu - Mali Split. Raspjevanu djecu i njihove mentore, na čelu s 'kapetanom' Jovicom Škarom, primila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.

više

U Banovini održan koordinacijski sastanak na temu Ultra Europe festivalu

Ususret Ultra Europe festivalu koji će se šestu godinu zaredom održati na splitskom Poljudu, gradonačelnik Andro Krstulović Opara održao je danas koordinacijski sastanak s predstavnicima gradskih komunalnih tvrtki i dežurnih službi kako bi se provjerila spremnost za ovaj centralni međunarodni događaj.

više

Prijem za sudionike međunarodnog treninga u organizaciji udruge Anđeli

U ugodnoj atmosferi i prijateljskom ozračju protekao je današnji susret zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović sa sudionicima međunarodnog treninga u organizaciji udruge Anđeli, a u sklopu projekta “EVS as One more step toward Inclusion!”.

više

Anketiranje bivših korisnika Toplane Blatine - centralno grijanje DA ili NE

Grad Split je za sufinanciranje realizacije strateškog projekta revitalizacije centralnog toplinskog sustava „Blatine“ (CTS Blatine) osigurao bespovratnih 6 milijuna eura iz EU fondova i to iz Mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam), dok je predviđeno da preostali potrebni iznos ulaganja osigura budući koncesionar CTS-a Blatine.

više

Grad Split zapošljava 50 žena koje će 2 godine skrbiti za 200 starijih osoba

Grad Split je intenzivno započeo s provedbom projekta „Zaželi sretniju starost“ zajedno s partnerima: Centrom za socijalnu skrb Split, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Split i Katoličkom udrugom Lovret za pomoć starijim i nemoćnim osobama.

više

Darovanjem čestica zemlje na Kamenu nastavlja se sanacija Karepovca

Na marginama današnjeg radnog sastanka gradonačelnika i načelnika s područja Splitsko-dalmatinske županije, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o darovanju zemljišta na Kamenu za nastavak projekta sanacije odlagališta na Karepovcu.

više

Dan državnosti proslavljen na Narodnom trgu

Intoniranjem himne „Lijepa naša“, podizanjem zastave Republike Hrvatske na Narodnom trgu i polaganjem lovor vijenca na spomen-ploču hrvatskim braniteljima započela je središnja proslava Dana državnosti Republike Hrvatske u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

više

Obilježen Dan antifašističke borbe

Dan antifašističke borbe obilježen je danas prigodnim programom u organizaciji Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije u Muzeju grada. Uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i župana Blaženka Bobana nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, ...

više

Vela pozdravio kadete japanske Obalne straže na putu oko svijeta

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas veleposlanika Japana u Hrvatskoj, Keijia Takiguchija i kapetana Hironobua Tonozakija, zapovjednika broda Japanske obalne straže „Kojima“ koji se nalazi u višednevnoj posjeti gradu Split i Hrvatskoj ratnoj mornarici.

više

Novi predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić

Izborom Igora Stanišića za predsjednika započela je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Splita koju je sazvao prvi potpredsjednik Petar Škorić. 12. lipnja 2018. godine Jure Šundov podnio je ostavku, a u Gradskom Vijeću zamijenila ga je Lidija Bekavac. Usvojen je i dnevni red s 42. točke.

više

U akciji DDK prikupljeno 37 doza krvi

Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Split i KDDK uprave i samouprave Split organizirali su danas u Banovini akciju darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 37 doza ove dragocjene tekućine.

više

Obilježena 26. obljetnica Udruge roditelja poginulih branitelja

Skupštinom održanom u Domu Hrvatske vojske u Lori, kojoj je prethodilo polaganje vijenaca na Groblju branitelja na Lovrincu i misa u crkvi sv. Ante u Poljudu, splitska Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata obilježila je danas 26. obljetnicu svoga osnutka.

više

EU projekt „Otpad nije smeće!”: izobrazno – informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom

Grad Split potpisao je 18. lipnja 2018. godine s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike (Posredničko tijelo razine 1) te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Posredničkim tijelom razine 2) ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Otpad nije smeće!“.

više

Proglašeni ovogodišnji „Splitski pupoljci“

Dodjela priznanja “Splitski pupoljak” održana je danas u Muzeju grada Splita, gdje je deset  mladih, talentiranih i nesebičnih Splićana primilo priznanje za svoj rad i trud.

više

Obilježen Dan Sveučilišta u Splitu i 44. obljetnica osnutka

Svečanom sjednicom Senata na Medicinskom fakultetu u Splitu obilježen je Dan Sveučilišta i 44. obljetnica osnutka ove krovne znanstvene institucije.
Obilježavanju su, uz predstavnike domaćina na čelu s rektorom Šimunom Anđelinovićem, ...

više

U Splitu obilježen Ramazanski bajram

Bajramsko jutro u splitskom Mesdžidu započelo je klanjanjem sabah namaza uz nazočnost velikog broja vjernika. Na obilježavanju jednog od najvećih islamskih praznika nazočio je i zamjenik gradonačelnika Nino Vela ...

više

Obilazak novog dječjeg igrališta na Mejašima

Jučer su na Mejašima u ulici Sv. Spasa završeni radovi na novom dječjem igralištu kojeg je jutros obišao zamjenik gradonačelnika Nino Vela u pratnji predsjednika GK Mejaši Vice Mihanovića.

više

Otvoreno parkiralište na Sućidru

Stanovnici Sućidra od četvrtka poslijepodne mogu koristiti rekonstruirano i dograđeno otvoreno natkriveno parkiralište u Krležinoj ulici s 304 besplatna parkirna mjesta.

više

Vaskovo „Plavo stablo“ vratilo se među Splićane!

„Plavo stablo“ Vaska Lipovca napokon je postavljeno na zelenu površinu pored Doma mladeži, uz križanje Ulice slobode i Mažuranićeva šetališta.

više

Preko milijun i 300 tisuća kuna za splitske dječje vrtiće

Grad Split, uz tehničku pomoć Razvoje agencije Split - RaST d.o.o., u sklopu prijave na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima, ...

više

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela obišao gradilište prometnice „OS 3A“

„Prometnica „OS 3A“ (produžetak ulice Put Smokovika – završetak ulice 141. Brigade) na kojoj su u ponedjeljak započeli radovi vrijedni 900.000,00 kuna vrlo je važna za Split, posebno za sugrađane s Mejaša, jer će se s ovih 70 metara otvoriti velike mogućnosti i prometna protočnost ovog dijela grada“ rekao je jutros prilikom obilaska gradilišta zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

više

Zamjenica gradonačelnika obišla gradilište dječjeg igrališta na Ravnim Njivama

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović obišla je danas gradilište dječjeg igrališta na Ravnim Njivama kako bi se na licu mjesta uvjerila u tempo radova na ovoj investiciji za koju je iz gradskog proračuna izdvojeno milijun i pol kuna.

više

Sjećanje na 12. lipnja 1942.: Otkrivena spomen-ploča na Pjaci

Kako je i obećao na današnji dan prošle godine, na 75. obljetnicu devastacije splitske Židovske zajednice, gradonačelnik Andro Krstulović Opara zajedno s veleposlanicom države Izrael Zinom Kalay Kleitman i predsjednicom Židovske općine Split Anom Lebl otkrio je danas spomen-ploču kojom se Splićani prisjećaju 12. lipnja 1942. godine.

više

Zamjenica Hrgović pozdravila skup ministara zemalja Srednjoeuropske inicijative

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović nazočila je danas sastanku ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative (SEI) kojom Republika Hrvatska predsjeda od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

više

Grad Split kroz EU projekt CitiEnGov postavio pametnu javnu rasvjetu

Grad Split i partneri provode EU projekt CitiEnGov “Cities for a Good Energy Governance“ u sklopu 1. poziva Programa Interreg - Central Europe. Programski prioritet ovog projekta je stvaranje gradova i regija u srednjoj Europi s niskim emisijama ugljika u atmosferu i specifičnim ciljem izrade lokalnih strategija održive energetike.

više

Projekt olakšavanja dostupnosti Dioklecijanove palače i stare gradske jezgre

U Centru za cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata predstavljen je EU projekt USEFALL kojim je Gradu Splitu osigurano 270.000 eura bespovratnih sredstava da bi se teže pokretljivim osobama poboljšao pristup frekventnim lokacijama unutar Dioklecijanove palače i stare gradske jezgre.

više

Spasilačka služba Crvenog križa spremna za novu ljetnu sezonu

Pokaznom vježbom spasilaca na gradskoj plaži Žnjan, jutros je službeno označen početak rada spasilačke službe Gradskog društva „Crvenog križa“ koja će biti aktivna do sredine rujna. 

više

Plavo stablo Vaska Lipovca bit će postavljeno na zelenu površinu pored Doma mladih

Zahvaljujući suradnji Grada Splita i Udruge “Vasko Lipovac“ skulptura Vaska Lipovca “Plavo stablo“ bit će postavljena u srijedu, 13. lipnja 2018. godine na travnjak uz križanje Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta pokraj Doma mladeži.

više

Predstavljen projekt „Tehnološki park Split na Dračevcu“ i Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje prostora

Uz nazočnost gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, savjetnik za razvoj grada i EU fondove Krešimir Budiša i direktorica Razvojne agencije Split – RaST d.o.o. Antonija Eremut Erceg predstavili su danas novinarima projekt „Tehnološki park Split na Dračevcu“ te najavili Javni poziv za iskazivanje interesa.

više

Predstavljen EU projekt „Zaželi sretniju starost“

Dvjesto starijih osoba i onih u nepovoljnijim životnim okolnostima, kao i pedeset teže zapošljivih žena imat će direktnu korist od EU projekta „Zaželi sretniju starost“ u kojem je Grad Split nositelj, ...

više

Otvorena monografska izložba „Emanuel Vidović: pasatist i modernist“

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara svečano je večeras otvorio monografsku  izložbu „Emanuel Vidović: pasatist i modernist“.

više

Započeli radovi na dogradnji Osnovne škole „Pujanki“

Učenici i ovogodišnji prvaci OŠ „Pujanki“ s različitih državnih natjecanja Ivica Vukadinović, Josip Jurčević, Marija Buljubašić, Mirna Ćurin i Marta Pranjić, zajedničkim su polaganjem vremenske kapsule s dječjim porukama simbolično obilježili početak radova na glavnom objektu osmoljetke na Pujankama, ...

više

Zamjenica gradonačelnika primila 'zlatni' Mješoviti zbor IV. gimnazije Marko Marulić

Povodom osvajanja 1. mjesta i Zlatne plakete na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u kategoriji četveroglasnih mješovitih zborova srednjih škola, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sa suradnicima primila je danas Mješoviti zbor IV. gimnazije “Marko Marulić“ s njihovim voditeljem i osnivačem prof. Tomislavom Veršićem.

više

U Zvjezdanom selu predstavljen projekt pošumljavanja Dalmacije

U Zvjezdanom selu na Mosoru danas je predstavljena do sad najveća akcija volonterskog pošumljavanja Dalmacije nazvana „Boranka“. Projekt pošumljavanja pokrenuo je Savez izviđača Hrvatske, a glavni partneri su Hrvatske šume, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR).

više

Suradnja Centra „Zlatna vrata“ i Kina Mediteran u ljetnom kinu Bačvice

Ususret sutrašnjem otvorenju 11. Festivala mediteranskog filma Split koji će se do 16. lipnja održavati u Ljetnom kinu „Bačvice“, danas je na konferenciji za medije predstavljeno ovogodišnje izdanje Festivala te suradnja s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ koji će svoju djelatnost u buduće razvijati i na pozornici ljetnog kina.

više

Splitsko-dalmatinska županija sufinancirala Gradu Splitu izradu prostorno-planske dokumentacije vezane uz konačno uređenje Žnjanskog platoa

Grad Split je 20. listopada 2017. prijavio projekt „Izmjena prostorno-planske dokumentacije uz konačno uređenje Žnjanskog platoa s kontaktnim zonama (od uvale Zenta od hotela Zagreb na Duilovu)“ na otvoreni javni ograničeni poziv za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru na području Splitsko dalmatinske županije.

više

Završio mandat drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća

Današnjom svečanom sjednicom u atriju Banovine završio je mandat drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Tom prigodom predsjednik  Dječjeg GV, Antonio Šimundža i dvije potpredsjednice Dorotea Filipović i Marijeta Jurić podnijeli su izviješća o radu ...

više

Projekt USEFALL - 2. sastanak Upravljačkog odbora i konferencija za medije

Grad Split kao partner EU projekta USEFALL “Unesco Site Experience For All” domaćin je drugog sastanka Upravljačkog odbora koji će se održati u četvrtak, 7. lipnja 2018. u prostoru “Centara za cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata”.

više

Predstavljeni upisi u gradske dječje vrtiće u novoj pedagoškoj godini

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, ovl. pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mario Negotić, savjetnica za predškolski odgoj Višnja Mikulić, ravnateljice gradskih dječjih vrtića „Grigor Vitez“, „Marjan“, „Cvit Mediterana“ i „Radost“, ...

više

Zamjenica Jelena Hrgović primila profesora Gabriela Castilla Fadića

U organizaciji Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Splitu i Sveučilišta u Splitu večeras će se u Palači Milesi održati predavanje “Mit i filozofija u Čileu i Iberskoj Americi” redovnog profesora Gabriela Castilla Fadića, direktora Instituta za estetiku Čileanskog papinskog katoličkog sveučilišta.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba