index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Arhiva vijesti 2018.

Potpisan ugovor o poboljšanju materijalnih uvjeta u splitskim dječjim vrtićima

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović jučer je u Zagrebu potpisala Ugovor o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini.

više

Split i Dalmacija pozdravili svjetske nogometne viceprvake!

Mnoštvo građana Splita i cijele Dalmacije dočekali su danas kasno poslijepodne na Rivi hrvatske nogometne reprezentativce koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ostvarili povijesni uspjeh osvojivši drugo mjesto.

više

Predsjednik Vlade otvorio novi most od Trogira do Čiova

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji suradnika danas je pred mnogobrojnim građanima Trogira i Okruga svečano pustio u promet novi most s kojim je grad Trogir spojen s Čiovom.

više

Delegacija prijateljskog grada Hangzhoua posjetila Banovinu

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela i predsjednik splitskog Gradskog vijeća Igor Stanišić primili su danas u Banovini višečlano izaslanstvo kineskog grada prijatelja Hangzhoua, predvođeno predsjednicom njihove Gradske skupštine Yo Yuemin.

više

Na Peristilu otvoreno 64. Splitsko ljeto

Na Peristilu, sjecištu života grada kroz stoljeća, večeras je svečano otvoreno 64. Splitsko ljeto. Ovogodišnje izdanje vraća umjetnost na drevne pozornice pod zvjezdano nebo, s više od 50 kulturno-umjetničkih događaja.

više

Vratimo život i ljepotu Palači

Drage moje sugrađanke i sugrađani,
sutra počinje 64. Splitsko ljeto u kojem ćemo vidjeti najbolje od onog što umjetnost može ponuditi. A to će biti teatar u svoj njegovoj ljepoti koji će vibrirati po našim kalama, pjacetama, dvorištima...

više

"Oceani nas razdvajaju, a 'Jedinstvo' spaja"

Projekt "Oceani nas razdvajaju, a 'Jedinstvo' spaja" predstavljen je danas u Muzeju Grada Splita uz nazočnost zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović i zamjenika župana Luku Brčića.

više

Proslavljen Dan državnosti Crne Gore

U prostorijama Zajednice Crnogoraca Splita svečano je obilježen Dan državnosti Crne Gore te obljetnica ustanka naroda Crne Gore 13. srpnja 1941. godine protiv fašističkih okupatora.

više

Svečano otvorena 1. međunarodna konferencija „Talenti i dual karijera u sportu“

„Koliko je važan profesionalni razvoj i stručna podrška jasno smo mogli vidjeti i u svjetlu aktualnog Svjetskog nogometnog prvenstva koje je pokazalo da je uspjeh dio dugog puta koji prati sportaše“ rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović  ...

više

Za sufinanciranje udžbenika učenicima osnovnih škola 12 milijuna kuna

Grad Split će učenicima osnovnih škola u narednoj školskoj godini sufinancirati nabavu udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala, a o proceduri isplate i iznosu proračunskih sredstava ...

više

Okrugli stol o prometu za vrijeme sezone

U organizaciji Slobodne Dalmacije, danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Splitu održan okrugli stol na temu: „Ljetni prometni izazovi u turističkim gradovima“.

više

Ministar Štromar: „Cilj je ostvaren, ovo je sad prekrasna plaža“

„Prije osam mjeseci sam bio ovdje, vladao je nered, kaos i bezakonje. Sada je prekrasno“ rekao je danas prilikom obilaska Žnjanskog platoa potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te dodao kako je bilo puno skeptika kada su on i gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavili kako će ovo lijepo izgledati, ...

više

Županija osigurala 2 milijuna kuna za žnjanski plato

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela i župan Blaženko Boban potpisali su danas u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije ugovor u vrijednosti 2 milijuna kuna kojim se Gradu Splitu iz županijskog proračuna osiguravaju sredstva za sufinanciranje uređenja žnjanskog platoa radi održavanja i stavljanja u javnu funkciju pomorskog dobra.

više

Pametnom rasvjetom u nastavak razvoja Splita kao Smart Cityja

Sinoć je na Bačvicama, paljenjem putem tableta, zasvijetlila nova, pametna i energetski učinkovita javna rasvjeta. Na potezu od Jadranskog mosta do rampe na Zenti u protekla dva mjeseca postavljeno je 82 led lampe na 80 stupova koje će godišnje uštedjeti oko 60 tisuća kuna.

više

Izvješća gradskih i dežurnih službi uključenih u organizaciju ULTRA EUROPE Festivala 2018. (6.-8. srpnja)

Grad Split, Komunalno i prometno redarstvo Za vrijeme festivala ULTRA EUROPE organizirano je dežurstvo komunalnih i prometnih redara do 24.00 sata. Jedan prometni redar i jedna posada pauka imali su dežurstvo cijelu noć od 00.00 do 6.00 ujutro.

više

Zamjenik Vela na konferenciji o mehanizmima Unije za civilnu zaštitu

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko u utorak, 10. srpnja, u Splitu, u hotelu Park, održana je konferencija na temu „Mehanizam Unije za civilnu zaštitu - Zaštita u službi građana“.

više

Na Gripama održana radionica protiv socijalne isključivosti

Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport - naziv je projekta čija je radionica održana jutros u Športskom centru Gripe.

više

Povratak Splitskog ljeta na Peristil i druge javne površine

Unatoč tome što se ovogodišnje Splitsko ljeto vraća na Peristil u znatno dužem vremenskom razdoblju nego prijašnjih godina, intencija Grada Splita je na minimalnom iskorištavanju tog prostora, kao i drugih javnih površina, ...
više

Predstavljena prva međunarodna konferencija „Talenti i dual karijera u sportu“

Danas je u Gradskoj upravi predstavljena međunarodna konferencija pod nazivom „Talenti i dual karijera u sportu“, a koja će se na splitskom Pravnom fakultetu održati 12. i 13. srpnja.

više

Proslavljen dan Makedonske pravoslavne crkvene općine

U povodu dana zaštitnika splitske Makedonske pravoslavne crkvene općine „Sv. Naum Ohridski“ jutros je u crkvi Gospe od Anđela održana Liturgija koju je predvodio protojerej-stavrofor Kirko Velinski, a ispred Grada Splita nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba