index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Arhiva vijesti 2018.

Gradski vijećnici usvojili zaključke o komunalnom redu i o stanju prometne infrastrukture i prometa u mirovanju na području grada Splita

Sve primjedbe i prijedloge iznesene na „Tematskoj raspravi o komunalnim problemima u turističkoj sezoni 2018.“  kao i sve prijedloge zaključaka dostavljenih od strane vijećnika uputit će se Gradonačelniku kao doprinos utvrđivanju prijedloga Odluke o komunalnom redu.

više

Raste buduća zgrada za branitelje na Mertojaku

Gradilište buduće stambene zgrade branitelja u ulici Prvih hrvatskih redarstvenika obišla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović. U zgradi na Mertojaku planirano je 17 stanova na pet stambenih etaža te 1900 metara četvornih površine podzemne garaže i parkirališta.

više

Polaznici škole graffita oslikavaju pothodnik na Skalicama

U sklopu manifestacije „Graffiti okupljanje-Xstatic“ polaznici škole graffita svoje će stečeno znanje i umijeća pokazati u nedjelju, 2. rujna od 10.00 do 18.00 sati oslikavajući zid pothodnika na Skalicama.

više

Reorganizacijom postojećih grupa i gradnjom novih vrtića do upisa sve djece u vrtiće

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić predstavili su danas trenutno stanje oko upisa u splitske predškolske ustanove te korake koji se poduzimaju kako bi u narednim godinama sva djeca čiji roditelji za to iskažu potrebu, bila upisana u vrtiće.

više

Grad sufinancira troškove putovanja Erasmus+ studija

U novoj akademskoj godini Grad Split će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS+ studija i to za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do 2.000,00 kn netto po studentu.

više

Prijem za splitske zlatne rukometaše reprezentacije gluhih

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i resorni pročelnik Mate Omazić domaćini su današnjeg prijema upriličenog za splitski dio zlatne rukometne reprezentacije gluhih. 

više

Prijem za sudionike Europskog prvenstva u plivanju za osobe s invaliditetom

„U startu vam se nekad čini da imaju određeno ograničenje da se upute u sportske vode, ali njihova volja, snaga i uspjesi koji postižu posramljuju sve nas kojima se ponekad neda niti šetati, a kamo li baviti se sportom.“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović ...

više

Položeni vijenci za prve splitske partizane

U povodu 77. obljetnice osnivanja Prvog splitskog partizanskog odreda te strijeljanja njegovih boraca, izaslanstva Grada Splita, Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita i Radničkog nogometnog kluba Split, položila su danas vijence na Spomen ploču u Vinkovačkoj ulici, na Plokitama. 

više

U Beton kinu predstavljen “xSTaticJAM - Graffiti okupljanje“

„Drago mi je da na ovom mjestu počinjemo s radionicama, s razmjenom znanja i iskustava i sa brojnim kvalitetnim sudionicima iz svijeta koji će još jedan put dati novu dimenziju internacionaliziranog kulturnog miljea našega grada.“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na konferenciji za medije ...

više

U pratnji suradnika zamjenica gradonačelnika na radnom posjetu Športskom centru Bazeni Poljud

Na poziv ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Tomislava Borozana zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović sa suradnicima bila je u radnom posjetu i obilasku Športskog centra Bazeni Poljud na kojem su u tijeku radovi na energetskoj obnovi.

više

Potpisan ugovor o ustupanju zgrade „Čistoće“ Prometnoj policiji

Danas su u splitskoj Gradskoj upravi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor „Čistoće“ Miroslav Delić potpisali ugovor o privremenom ustupanju zgrade „Čistoće“ Prometnoj policiji čija postaja godinama koristi neadekvatne prostorije na Žnjanu.

više

Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske položili su cvijeće i zapalili svijeće ispred tvrđave Gripe. Odajući  počast žrtvama nedemokratskih režima 20. stoljeća gradonačelnik Andro Krstulović Opara naveo je kako je  u rujnu 1991. godine na mjestu tvrđave Gripe hrabra Hrvatska vojska dokinula totalitarizam. 

više

Privremena regulacija prometa oko trajektne luke još dva tjedna

Privremena regulacija prometa oko trajektne luke bit će na snazi do 6. rujna 2018. nakon čega će dio Zvonimirove ulice, od trgovine Narodnih novina do Biskupove palače, biti dvosmjeran.

više
Zamjenica gradonačelnika posjetila OŠ „Kamen-Šine“

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović posjetila je danas Osnovnu školu „Kamen-Šine“ za koju je planirana nadogradnja kako bi se konačno osigurali adekvatni prostorni uvjeti nesmetanog odvijanja nastave.

više

U Banovini organiziran prijem za splitske košarkaške nade

Povodom osvajanja zlatnog odličja na Europskom prvenstvu U16 u Srbiji i srebrnog odličja na Svjetskom U20 prvenstvu u Njemačkoj, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sa pročelnikom Službe društvenih djelatnosti Matom Omazićem primila je danas u Gradskoj upravi mlade splitske košarkaše i uputila im čestitke.

više

Zamjenik gradonačelnika čestitao Kurban-bajram

U povodu Kurban-bajrama, zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela jutros je posjetio Medžlis Islamske zajednice Splita gdje je vjernicima islamske vjeroispovijesti, nakon njihove jutarnje molitve, čestitao taj najznačajniji blagdan muslimana.

više

Svečano otvoren počasni konzulat Ukrajine

Simboličnim činom otkrivanja ploče, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i supruga predsjednike Ukrajine Marina Porošenko svečano su danas otvorili Ured počasnog konzulata Ukrajine u Splitu, na Obali Hrvatskog narodnog preporoda.

više

Splitski gradonačelnik na prezentaciji ovogodišnje protupožarne sezone

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je jutros Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ...

više

Dina Levačić spremna za Havaje

Hrvatska dugoprugaška plivačica Dina Levačić (22) najavila je na današnjoj konferenciji za medije putovanje na Havaje, gdje namjerava srušiti još jedan osobni, ali i hrvatski rekord - preplivati 42 kilometra dugačak kanal Molokai.

više

Edukacija mladih i postavljanje standarda vrednovanja grafita

Grad Split ponovno je pokrenuo projekt “xSTaticJAM - Graffiti okupljanje“, kao nastavak uspješnog i prepoznatljivog “xSTatic” Međunarodnog festivala ekstremnog sporta i graffiti umjetnosti koji se održavao od 2009. do 2013. godine.

više

Održana komemoracija za primariusa dr. Ivu Jurića, ravnatelja splitskog KBC-a

Obitelj, prijatelji i kolege oprostili su se danas na komemoraciji u velikoj predavaonici Kliničkog bolničkog centra Split od ravnatelja i doajena splitske dječje kirurgije, prim. prof. dr. sc. Ive Jurića koji je iznenada preminuo prošle nedjelje. 

više

(Su)financiranje troškova nabave udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala za učenike osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split za školsku 2018./2019. godinu

Sukladno donesenom Zaključku Gradonačelnika od 17. srpnja 2018. godine, KLASA: 602-02/18-01/52, URBROJ: 2181/01-09-01/06-18-5, Grad Split će sredstvima svog Proračuna za učenike svih  osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split (su)financirati troškove nabave udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala za školsku 2018./2019. godinu.

više

Prometov vozač Ante Bonacin primljen u Banovini

„Antin bljesak treba biti svjetlo“, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na danas održanom prijemu u Gradskoj upravi organiziranom za Prometovog vozača Antu Bonacina koji je prošlog tjedna svih zadivio svojom empatijom prema invalidnoj osobi i postupkom prema ostalim putnicima u autobusu.

više

Dodatne mjere za nastavak privremene prometne regulacije

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela danas je, nakon sastanka s predstavnicima službi Grada Splita, Prometne policije PU SD, Lučke uprave, Hrvatskih cesta, Prometa Split i predstavnicima kotareva Bačvice i Grad, predstavio nove, dodatne mjere koje će podržati i poboljšati sadašnju privremenu prometnu regulaciju kroz Zvonimirovu ulicu i Trajektnu luku.

više

Nova prometna regulacija na snazi do daljnjeg

Ukidanje pješačkog prijelaza na skretanju iz Zagrebačke ulice prema Trajektnoj luci, usklađivanje semafora na križanju kod Biskupove palače, ustupanje dodatnog traka od strane Lučke uprave za ulaz u trajekte, kako bi ulaz u trajektnu luku bio maksimalno iskorišten, ...

više

Predstavljen program obilježavanja Međunarodnog dana mladih

Danas je na konferenciji za novinare predstavljen program obilježavanja Međunarodnog dana mladih – 12. kolovoza, koji se održava u organizaciji splitskog Savjeta mladih i Grada Splita, a u suradnji sa splitskim udrugama mladih.

više

Posada ratnog broda u posjeti Gradu Splitu

U posjet Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici stigao je zapovjedni brod NATO skupine SNMCMG2, FGS RHEIN (Njemačka RM), a zapovjednika, kapetana  fregate Franka Maginksyja s članovima posade danas je u gradskoj upravi Grada Splita primio predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

više

Obilazak gradilišta OŠ „Pujanki“

Radove na dogradnji Osnovne škole „Pujanki“ obišla je danas zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sa suradnicima, a potom se sastala s predstavnikom izvođača iz tvrtke „Lavčević“ Jakšom Vulićem, projektanticom Morankom Kapov i ravnateljem škole Matom Glavinovićem.
više

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela o regulaciji prometa u Zvonimirovoj ulici

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela gostujući danas u programu splitskih radijskih postaja na temu privremene regulacije prometa kroz Zvonimirovu ulicu rekao je sljedeće:

više

Splitska maturantica Iva Madunić najuspješnija na državnoj maturi

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić primili su danas Ivu Madunić, učenicu 3. gimnazije i dobitnicu nagrade Soljačić za najbolje napisanu državnu maturu u Hrvatskoj.

više

Izmjena prometne regulacije: od četvrtka Zvonimirova jednosmjerna prema Luci

S ciljem povećanja protočnosti vozila u predstojećim udarnim turističkim vikendima, u suradnji Grada Splita, Policije Splitsko-dalmatinske i Hrvatskih cesta, od četvrtka 9. kolovoza 2018. godine u 6 sati privremeno će se promijeniti prometna regulacija i dio Zvonimirove ulice od Narodnih novina do Pazara postat će jednosmjeran u smjeru Trajektne luke.

više

Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Večeras je na splitskoj Rivi obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Split se tako prisjetio i izrazio poštovanje prema hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo slobodne i neovisne Hrvatske.

više

Uručena 42 ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita

„Vaša zajednica je ona koja pokreće ovaj Grad. Vaša zajednica i vaš način rada pokreće društvo, svako društvo. Mi smo tu da pomognemo koliko god možemo i bili bi najsretniji da možemo još više i da vas ima više. Idemo zajedno doći do točke da vas ima još i više, ...

više

U spomen na pobjedu u Domovinskom ratu – Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U danima sjećanja, tuge ali i velikog ponosa koji nam predstoje, Grad Split ponovno pokazuje svoje srce i izražava poštovanje prema ljudima koju su nas zadužili, koji su nam osigurali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku – hrvatskim braniteljima.

više

Gradonačelnik sa suradnicima primio novoizabrane predsjednike gradskih kotareva i mjesnih odbora

„Vi upravljate gradom, otvorena srca, ponizno krenite prema ljudima“ kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara novoizabranim predsjednicima gradskih kotareva i mjesnih odbora na prijemu koji je sa svojim suradnicima organizirao za njih danas u Gradskoj upravi.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba