index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Arhiva vijesti 2018.

Edukacija mladih i postavljanje standarda vrednovanja grafita

Grad Split ponovno je pokrenuo projekt “xSTaticJAM - Graffiti okupljanje“, kao nastavak uspješnog i prepoznatljivog “xSTatic” Međunarodnog festivala ekstremnog sporta i graffiti umjetnosti koji se održavao od 2009. do 2013. godine.

više

Održana komemoracija za primariusa dr. Ivu Jurića, ravnatelja splitskog KBC-a

Obitelj, prijatelji i kolege oprostili su se danas na komemoraciji u velikoj predavaonici Kliničkog bolničkog centra Split od ravnatelja i doajena splitske dječje kirurgije, prim. prof. dr. sc. Ive Jurića koji je iznenada preminuo prošle nedjelje. 

više

(Su)financiranje troškova nabave udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala za učenike osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split za školsku 2018./2019. godinu

Sukladno donesenom Zaključku Gradonačelnika od 17. srpnja 2018. godine, KLASA: 602-02/18-01/52, URBROJ: 2181/01-09-01/06-18-5, Grad Split će sredstvima svog Proračuna za učenike svih  osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split (su)financirati troškove nabave udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala za školsku 2018./2019. godinu.

više

Prometov vozač Ante Bonacin primljen u Banovini

„Antin bljesak treba biti svjetlo“, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na danas održanom prijemu u Gradskoj upravi organiziranom za Prometovog vozača Antu Bonacina koji je prošlog tjedna svih zadivio svojom empatijom prema invalidnoj osobi i postupkom prema ostalim putnicima u autobusu.

više

Dodatne mjere za nastavak privremene prometne regulacije

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela danas je, nakon sastanka s predstavnicima službi Grada Splita, Prometne policije PU SD, Lučke uprave, Hrvatskih cesta, Prometa Split i predstavnicima kotareva Bačvice i Grad, predstavio nove, dodatne mjere koje će podržati i poboljšati sadašnju privremenu prometnu regulaciju kroz Zvonimirovu ulicu i Trajektnu luku.

više

Nova prometna regulacija na snazi do daljnjeg

Ukidanje pješačkog prijelaza na skretanju iz Zagrebačke ulice prema Trajektnoj luci, usklađivanje semafora na križanju kod Biskupove palače, ustupanje dodatnog traka od strane Lučke uprave za ulaz u trajekte, kako bi ulaz u trajektnu luku bio maksimalno iskorišten, ...

više

Predstavljen program obilježavanja Međunarodnog dana mladih

Danas je na konferenciji za novinare predstavljen program obilježavanja Međunarodnog dana mladih – 12. kolovoza, koji se održava u organizaciji splitskog Savjeta mladih i Grada Splita, a u suradnji sa splitskim udrugama mladih.

više

Posada ratnog broda u posjeti Gradu Splitu

U posjet Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici stigao je zapovjedni brod NATO skupine SNMCMG2, FGS RHEIN (Njemačka RM), a zapovjednika, kapetana  fregate Franka Maginksyja s članovima posade danas je u gradskoj upravi Grada Splita primio predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

više

Obilazak gradilišta OŠ „Pujanki“

Radove na dogradnji Osnovne škole „Pujanki“ obišla je danas zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sa suradnicima, a potom se sastala s predstavnikom izvođača iz tvrtke „Lavčević“ Jakšom Vulićem, projektanticom Morankom Kapov i ravnateljem škole Matom Glavinovićem.
više

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela o regulaciji prometa u Zvonimirovoj ulici

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela gostujući danas u programu splitskih radijskih postaja na temu privremene regulacije prometa kroz Zvonimirovu ulicu rekao je sljedeće:

više

Splitska maturantica Iva Madunić najuspješnija na državnoj maturi

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić primili su danas Ivu Madunić, učenicu 3. gimnazije i dobitnicu nagrade Soljačić za najbolje napisanu državnu maturu u Hrvatskoj.

više

Izmjena prometne regulacije: od četvrtka Zvonimirova jednosmjerna prema Luci

S ciljem povećanja protočnosti vozila u predstojećim udarnim turističkim vikendima, u suradnji Grada Splita, Policije Splitsko-dalmatinske i Hrvatskih cesta, od četvrtka 9. kolovoza 2018. godine u 6 sati privremeno će se promijeniti prometna regulacija i dio Zvonimirove ulice od Narodnih novina do Pazara postat će jednosmjeran u smjeru Trajektne luke.

više

Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Večeras je na splitskoj Rivi obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Split se tako prisjetio i izrazio poštovanje prema hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo slobodne i neovisne Hrvatske.

više

Uručena 42 ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita

„Vaša zajednica je ona koja pokreće ovaj Grad. Vaša zajednica i vaš način rada pokreće društvo, svako društvo. Mi smo tu da pomognemo koliko god možemo i bili bi najsretniji da možemo još više i da vas ima više. Idemo zajedno doći do točke da vas ima još i više, ...

više

U spomen na pobjedu u Domovinskom ratu – Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U danima sjećanja, tuge ali i velikog ponosa koji nam predstoje, Grad Split ponovno pokazuje svoje srce i izražava poštovanje prema ljudima koju su nas zadužili, koji su nam osigurali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku – hrvatskim braniteljima.

više

Gradonačelnik sa suradnicima primio novoizabrane predsjednike gradskih kotareva i mjesnih odbora

„Vi upravljate gradom, otvorena srca, ponizno krenite prema ljudima“ kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara novoizabranim predsjednicima gradskih kotareva i mjesnih odbora na prijemu koji je sa svojim suradnicima organizirao za njih danas u Gradskoj upravi.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba