index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Arhiva vijesti 2018.

Svečano obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije - Županija je dom svih nas!

Svečanošću u HNK Split obilježen je dan naše najveće županije i njena 25. obljetnica. – Županija je dom svih nas, obaveza nam je raditi na dobrobiti naše Županije u cjelini, istaknuo je u slavljeničkom govoru župan Blaženko Boban. Gradonačelnik Splita, ujedno i izaslanik Predsjednice RH, uputio je čestitke i podvukao ulogu županije kao sponu suradnje sa centralnom državom, ali i Europom.

više

Pedeset žena potpisalo ugovor o radu u sklopu projekta „ Zaželi sretniju starost“

Danas je u splitskoj Gradskoj upravi u sklopu EU projekta „Zaželi sretniju starost“ pedeset žena potpisalo ugovor o radu na određeno vrijeme i od ponedjeljka počinju pružati pomoć u kućanstvu za 250 starijih i nemoćnih osoba.

više

Izložba u slavu Mons Kyrie eleisona

„Neka ova izložba bude poticaj da idete na Marjan, da uživate i napajate se tom baštinom koja je živa. Mnogo je naziva tog svetog brda. U jednom trenutku naši preci nazvali su ga Mons Kyrie eleison i dali mu atribut apsolutne svetosti. Zadržimo to u svojim dušama, bili vjernici ili ne. Bitno je da ga ćutimo i razumimo i na taj način ćemo ga najbolje sačuvati“ poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara otvarajući sinoć izložbu „Crkvena baština Marjana“ u prepunoj Staroj gradskoj vijećnici.

više

Miran san građana najveći je uspjeh policije

„Divim se svemu što je splitska policija odradila u zadnjih godinu dana. Perjanice rada jesu događanja poput Sudamje, Adventa, dočeka „Vatrenih“, veličanstvenog sprovoda našeg Olivera Dragojevića... No, veličina i važnost naše policije vidi se u brizi za svako dijete na njegovom putu od svoga doma do vrtića ili škole.

više

Master plan Istočne obale i Kopilice kao podloga za planove razvoja grada

„Ovo je konkretni razvojni dokument, odnosno studija koja daje ključne odgovore na pitanja što sa Istočnom obalom Gradske luke, što sa Kopilicom i područjima oko nje, što sa metroom i željeznicom, što sa mostom sv. Duje od Stinica do Kaštela, što sa razvojem naše Trajektne luke.“, ...

više

Brojnim događanjima Split završava obilježavanje tjedna sporta

U petak, 28.09. od 14h-16 sati na Rivi će se održati centralna manifestacija obilježavanja Europskog školskog sportskog dana, ESSD-Croatia 2018.

više

Dan Splitsko-dalmatinske županije u EU parlamentu

Split je srce hrvatskog juga, poveznica svih jedinica lokalne samouprave naše županije čiji utjecaj se prostire duboko u susjednu i prijateljsku BiH, središte aglomeracije koje je započeo proces grada u nastajanju kroz projekte infrastrukturne rehabilitacije i jačanje poduzetničke i javne infrastrukture.

više

Mediteranski dan obale okupio brojne stručnjake u Splitu

Povodom Mediteranskog dana obale brojni su se stručnjaci okupili u Splitu gdje je smješten PAP/RAC,  jedan od šest regionalnih centara UN-ovog Mediteranskog akcijskog plana (MAP), a kako bi raspravljali o uspjesima i nedostacima upravljanja mediteranskim obalnim područjem, te novim okolišnim i razvojnim izazovima.

više

Sjećanje na Vranića ne blijedi ni nakon 27 godina

Danas se navršava 27 godina od pogibije Josipa Vranića prve žrtve iz redova Hrvatske ratne mornarice čiji se mladi život okončao pod neprijateljskim granatama u uvali Kašjuni.

više

Započela F+18 nacionalna konferencija

Svečanim euharistijskim slavljem u katedrali sv. Duje u Splitu je otvorena sedma po redu F+ nacionalna konferencija (F+18). Euharistijsko je slavlje predvodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Nediljko Ante Ančić.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara s francuskim poduzetnicima: Budućnost Splita temelji se na razvoju tehnološke industrije i pametnih rješenja

Razvoj IT tehnologije i Smart City rješenja, stvaranje i očuvanje održivog grada, Tehnološki park Split na Dračevcu, zatim novi Žnjan s budućim društvenim sadržajima, razvoj prometne infrastrukture – metro Zračna luka - Trajektna luka, Istočna obala i Kopilica, vodni sustav aglomeracije Solin-Split te razvoj hotelskih kapaciteta, predstavljeni su danas poduzetnicima iz 40 različitih francuskih tvrtki, u sjedištu francuskog udruženja poslodavaca MEDEF u Parizu.

više

Promovirana druga generacija studija medicine na engleskom jeziku

„Čestitam svima vama koji ste odabrali Split kao mjesto studiranja i nadam se da će splitski Medicinski fakultet koji je prvi otvorio studij na engleskom jeziku svojim primjerom poslužiti i drugim fakultetima na našem Sveučilištu.“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović na današnjoj promociji druge generacije studenata studija Medicinskog fakulteta na engleskom jeziku.

više

Predsjednik Gradskog vijeća Stanišić na polaganju prve vojničke prisege u Lori

Ovo je prvi put u stvaranju Hrvatske vojske da je prisega održana u Splitu, u našoj Dalmaciji. Prisega je odraz iskrene čežnje i spremnosti da se služi našem narodu ...

više

San je ostvaren: Filozofski fakultet napokon pod jednim krovom

- Zajedničkim naporom, zalaganjem i ulaganjem Vlade RH i Sveučilišta u Splitu otvaramo preuređenu zgradu Filozofskog fakulteta i Rektorata. Najbolje hrvatsko Sveučilište, najbolje i u regiji, dižemo na još višu razinu. Naši sadašnji i budući studenti zaslužuju najbolje moguće uvjete studiranja i obrazovanja.

više

MEDEF – Predstavljanje Splita u Parizu

U sjedištu francuskog udruženja poslodavaca MEDEF u Parizu gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim savjetnikom Krešimirom Budišom sutra će francuskim tvrtkama predstaviti Split.

više

Dina Levačić u Banovini: Spremna sam za japanski 'kurenat'!

„More kao more, svugdi isto, plivaš i ne misliš, zabavnije je kad su valovi. Morski pasi? Ma ništa strašno, idu oni 'o svom poslu' „ – komentar je to simpatične i samozatajne djevojke koja se 13 sati borila s 3 metra visokim valovima i meduzama, pobijedivši tako i more i sebe na svom posljednjem plivačkom podvigu, preplivavši 42 km dug Moloko kanal na Havajskom otočju.

više

Obavijest o Pozivu za otpis duga

Grad Split objavio je Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga u kojem se pozivaju sve fizičke osobe dužnici Grada Splita da temeljem odredbi članka 10. Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama ("Narodne novine" broj 62/18. - u daljnjem tekstu: Zakon) ...

više

Natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2018. godini

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, raspisalo je Natječaju za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2018. godini.

više

Novo lice Karepovca – odrađeno više od 50 posto, kreću finiji radovi

Karepovac je zdravi prostor! Za godinu i pol imat ćemo zelenu plohu, 'mali Marjan' - poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara prilikom današnjeg obilaska odlagališta i gradilišta na Karepovcu s kolegama iz Solina i Podstrane, izvođačima radova, gradskim vijećnicima Splita i Solina, predstavnicima udruga zainteresiranih za sanaciju te novinarima.

više

Dirljiv oproštaj od arhitekta Vjekoslava Ivaniševića na komemoraciji u Palači HAZU u Splitu

„Utjeha nam je što gdje god da se okrenemo, vidjeti ćemo njegov trag. Marmontova, Novo rodilište, hoteli u Zvonimirovoj i na Jadrana, uglovnica na Poljičkoj, zgrada na Firulama, vila na Mejama, Medicinski fakultet na Križinama… Na nama je da sačuvamo njegov neopipljivi, ali toliko snažno prisutan duh splitoljublja kojemu je šjor Vjeko svojim životom dao mjeru. Splitski - Vjekin zlatni rez“ riječi su koje je gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio obitelji, prijateljima i suradnicima Vjekoslava Ivaniševića na današnjoj komemoraciji u Palači HAZU u Splitu.

više

Hrgović čestitala svjetskoj kraljici dugih pruga

„Ne samo da je pravo zadovoljstvo primiti ovako uspješne sportaše koji konkuriraju za najviša svjetska odličja, nego je ovo i lijepa poruka koja kaže da je sve moguće ostvariti“, kazala je danas zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović na prijemu za splitsku trkačicu Nikolinu Šustić koja je na 100 kilometara dugom ultramaratonu održanom u Svetom Martinu na Muri postala svjetska prvakinja.

više

Otvorena nova poslovna zgrada Čistoće

Danas je u neposrednoj blizini odlagališta Karepovac otvorena nova poslovna zgrada gradske komunalne tvrtke Čistoća koja time nakon 73 godine postojanja ima na jednom mjestu sve svoje organizacijske jedinice. Novu zgradu je otključao gradonačelnik Andro Krstulović Opara kojemu je direktor Čistoće Miroslav Delić uručio ključ u maloj kanti za otpad.

više

Zamjenica gradonačelnika čestitala pobjednicima momčadskog Prvenstva Hrvatske u tenisu

„Jedan je od ljepših dana kad nas posjete uspješni mladi ljudi. Imamo razloga za ponos i sreću jer se radi o velikom uspjehu splitskog tenisa. Rezultati potvrđuju da su u klubu ostvareni dobri iskoraci u radu. U ovim mladim nadama definitivno postoji dobar materijal za nove generacije uspješnih tenisača i tenisačica.

više

Predstavljen EU projekt „Marjan 2020 - Brdo prošlosti, oaza budućnosti“

Rekonstrukcija i revitalizacija kompletnog Botaničkog vrta, nova osmatračnica na Sedlu, nove biciklističke i pješačke staze, obnova trim straze te kompletna multimedijalna signalizacija svega na Marjanu najvažnije su stavke unutar EU projekta „Marjan 2020 - Brdo prošlosti, oaza budućnosti“ predstavljenog danas u Dječjem gradu na Marjanu.

više

Marjan topos znanja i znanosti

„Na Marjanu imamo sjajan Mediteranski institut za istraživanje života, a koji je veliko žarište znanja. Imamo još dvije velike znanstvene ustanove, dva državna muzeja i cijeli niz ustanova koje su sastavni dio toposa koji daje Marjanu veliku odgovornost.

više

Na Kili započela izgradnja objekta sa javnim sadržajima

Brojni stanovnici POS-ovih zgrada na Kili uskoro će dobiti nove sadržaje javne i društvene namjene.

više

Nogomet spaja Split  i Anconu

Pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić primio je delegaciju talijanske Ancone i susjednih gradova Ostra i Arcevia, a u povodu turnira nogometnih pionira (2005. godište) klubova „Hajduk“, „Adriatic“ i „Giovane Ancona“ koji se danas poslijepodne igra na pomoćnim  terenima NK „Hajduk“ na Poljudu.

više

Prvašići u O.Š. Lučac krenuli u "Školu za život"!

Prvaši osnovne škole Lučac i njihovi najbliži s posebnim su uzbuđenjem dočekali prvi dan škole. Naime,  prva je ovo i jedina škola u Splitu koja je uključena u provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“. Uz đake prvake, program će se u cijelosti primjenjivati i za 5. razred dok će sedmaši novosti reforme iskušati kroz predmete kemije, biologije i fizike. Inače, ovim programom je obuhvaćeno 144 učenika koji su od Ministarstva dobili nove knjige i tablete. Budući  da se isti sadržaj nalazi u udžbenicima i tabletima djeca više neće morati svu literaturu nositi kući.

više

Gradonačelnik čestitao učenicima i nastavnicima početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Andro Krstulović Opara svim je školarcima poželio sreću i uspjeh, a sve sugrađane upozorio da čuvaju našu djecu.

više

Susret gradonačelnika s predstavnicima nacionalnih manjina

„Grad Split i vijeća nacionalnih manjina u gradu Splitu nemaju otvorenih problema, a prostora za napredak suradnje uvijek ima. Zajedno moramo raditi na pozitivnoj percepciji manjina u javnosti“ – zaključili su danas prilikom susreta gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ...

više

Mjere opreza u Tijardovićevoj ulici

S početkom nove školske godine pozivamo sve sugrađane, osobito stanovnike Pujanki, da zbog radova na dogradnji OŠ Pujanki povedu računa o pojačanim mjerama sigurnosti kako bi djeca nesmetano i sigurno pristupala školi.

više

Zvonimirova ulica od sutra postaje dvosmjerna

Promet vozila Zvonimirovom ulicom, od trgovine Narodnih novina do Biskupove palače, od četvrtka 6. rujna 2018. godine u 6 sati ponovo će biti dvosmjeran.

više

Grad je snažan onoliko koliko su zaštićeni najslabiji u njemu

„Grad je snažan onoliko koliko je snažan najnezaštićeniji u ovom gradu. Sve vas molim da ponavljamo tu mantru. Dužnost svih nas je pružiti ruku nezaštićenima. To nije politički program, to je naša obaveza. Ova kampanja kaže da razmislimo što radimo svome bližnjemu.

više

Potpisani ugovori za uvođenje produljenih i smjenskih vrtićkih programa

Danas je u Muzeju Grada Splita održano  svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za 17 (od ukupno 20) prijavitelja koji su uspješno završili proces dodjele sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu ...

više

Privremena regulacija prometa oko trajektne luke prestaje 6. rujna

Privremena regulacija prometa oko trajektne luke bit će na snazi do četvrtka, 6. rujna 2018. nakon čega će dio Zvonimirove ulice, od trgovine Narodnih novina do Biskupove palače, biti dvosmjeran. 

više

Predsjednik Gradskog vijeća pozdravio posadu čuvenog rumunjskog jedrenjaka

U splitsku Gradsku luku doplovio je školski jedrenjak rumunjske ratne mornarice “Mircea” koji će u gradu pod Marjanom boraviti do srijede, 5. rujna. Izaslanstvo broda, predvođeno komodorom Mircea Tarhoacaom (zapovjednik broda), primio je danas predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

više

Zamjenica Hrgović u posjetu mališanima DV Mimoza

Na početku nove vrtićke godine mališane u Dječjem vrtiću Mimoza jutros je posjetila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, zajedno s pročelnikom Službe za Društvene djelatnosti Matom Omazićem i voditeljicom Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnjom Mikulić.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba