index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Arhiva vijesti 2018.

Obilježena 136. obljetnica pohrvaćenja splitske Općine

„Uspomena na događaj od prije 136 godina živi!“, rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na promociji „Spomenice  povodom 135. obljetnice pohrvaćenja splitske Općine“ predstavljenoj večeras u gotičkoj dvorani Muzeja grada.
više

Predstavljeno novo ruho splitskog Adventa i božićnih blagdana – Zimski akvarel

„Zimski akvarel – adventske i božićne svečanosti u Splitu“ vrijeme su u godini kada smo programski prije svega usmjereni na Splićane, naše obitelji i djecu. Zato je ovogodišnja manifestacija namijenjena upravo našim građanima, nije nam se namjera natjecati i ponovno raditi velike iskorake prema osvajanju novih turističkih tržišta“ rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjem predstavljanju programa ...

više

Split dobiva preko 2000 novih garažnih mjesta!

Split Parking d.o.o., kao investitor i budući upravitelj, raspisuje Natječaj za odabir idejno arhitektonsko-urbanističkog rješenja za garaže na 9 lokacija u Splitu. Natječaj će provesti Društvo arhitekata Splita. Procijenjena visina investicije je oko 78 milijuna kuna (bez pdv-a), čime se planira izgraditi 2197 novih garažnih mjesta. Projekt je danas predstavljen u prostorijama DAS-a.

više

Gradonačelnik čestitao splitskim laureatima na Danima hrvatskog turizma

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je čestitku splitskim laureatima na Danima hrvatskog turizma održanim protekla dva dana na Hvaru: najboljoj srednjoj DMK putničkoj agenciji Calvados Club Luxury Travel, najboljem hotelu sa četiri zvjezdice Radisson Blue Resort & Spa te Anti Bonacinu, Prometovom vozaču autobusa i Ivanu Klariću, turističkom inspektoru iz službe inspekcije PJ Split, koji su dobili nagradu u kategoriji Čovjek – ključ uspjeha kao i svim finalistima u različitim kategorijama.

više

Prije 74 godine Split je oslobođen od nacističkih okupatora

Svečanom akademijom u Muzeju grada Splita danas je u organizaciji Grada Splita i Udruge antifašista i antifašističkih boraca obilježena 74. obljetnica oslobođenja grada od nacističke okupacije.

više

Inventura zaključaka sa splitske sjednice Vlade RH: Ključni infrastrukturni i prometni projekti

„Obavili smo inventuru zaključaka i ciljeva koje smo si zadali i možemo konstatirati da je tempo i dinamika izvedbe zadovoljavajuća, a tiče se Splita i čitavog hrvatskoga Juga. Razgovarali smo o daljnjem ubrzavanju procesa oko Tehnološko-prometnog parka na Dračevcu ...

više

Krstičević posjetio splitske vatrogasce: „Hvala na svemu što radite za svoj grad“

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je danas prostorije Javne vatrogasne postrojbe Split gdje su mu domaćini bili zapovjednik Ivan Kovačević i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Zbog darivatelja krvi Split je grad velikog srca

„Ako u ratu vojnici spašavaju živote, onda ste vi, dragi darivatelji krvi, oni koji u miru čuvaju i spašavaju živote. Zbog vas Split je grad humanih ljudi i grad velikog srca“, tim se riječima na prigodnom prijemu u Vili Dalmaciji, povodom Dan dobrovoljnog darivanja krvi, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš obratila jubilarnim darivateljima krvi, laureatima plemenitosti koji su krv do sada dali 35, 50, 75 i 100 puta.

više

Održana svečana inauguracija novog rektora Sveučilišta u Splitu

Inauguracija novog rektora Sveučilišta u Splitu prof.dr. sc. Dragana Ljutića danas je u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića održana na splitskom Medicinskom fakultetu.

više

Otvoren 22. sajam SASO: „Biznis se događa u Splitu!“

Današnjim svečanim otvorenjem u Spaladium areni započela su 4 sadržajno bogata dana najvećeg sajma graditeljstva u Hrvatskoj. O uspješnosti ovogodišnjeg, 22. po redu međunarodnog sajma govori podatak o čak 26% rasta, što Saso s punim pravom pozicionira u sam vrh specijaliziranih sajmova i stručnih događaja ovog tipa.

više

Počele pripreme za EP u vaterpolu 2022.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima sastao se danas s vodstvom  Hrvatskog vaterpolo saveza predsjednikom HVS-a Mladenom Drnasinom, dopredsjednikom i izvršnim direktorom Pericom Bukićem i ...
više

Ispuni anketu i predloži svoju ideju za revitalizaciju Tvrđave Gripe

Kao pokrovitelj ovogodišnjeg ciklusa predavanja i razgovora o arhitekturi „Split Talks 2018.“ i studentskih radionica na temu rekonceptualizacije Tvrđave Gripe, Grad Split je u cilju prikupljanja podataka o potrebama i željama korisnika pokrenuo on-line anketu za građane. Anketa se može ispuniti do 10. studenog 2018. godine, a nalazi se na adresi: https://goo.gl/forms/fw66VXE5CI83tNZ92.

više

Turizam s mjerom vratit će život u povijesne jezgre

„Povijesnu jezgru čuva stanovnik. Velika je odgovornost na nama građanima, mi sami moramo uspostaviti standard, jer povijesne jezgre čuvamo mi. Od turizma živimo i samo edukacijom i dobrim mjerama možemo doći do kvalitetne točke preokreta“ rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara prilikom današnje konferencije na temu razvoja održivog turizma u gradovima s povijesnom jezgrom.

više

Obilazak Karepovca: 11 mjeseci za nevjerojatnu preobrazbu nekadašnjeg neurednog prostora

Godinu dana nakon potpisivanja Ugovora o sanaciji odlagališta otpada Karepovac, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš obišli su danas odlagalište koje je u točno 11 mjeseci izvođenja radova potpuno promijenilo svoj izgled.

više

Krstulović Opara i Kohorst o splitskim prilikama za investiranje

Veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Roberta Kohorsta koji je na dužnost stupio početkom ove godine, primio je danas u splitskoj gradskoj upravi gradonačelnik Andro Krstulović Opara, poželjevši mu dobrodošlicu. U srdačnom razgovoru, upoznao ga je s procesima koje provodi u Splitu te značaju drugog najvažnijeg hrvatskog grada.

više

Otvoren Poziv: Učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja financijska potpora od 600 do 1000 kuna mjesečno

Za mjesečne potpore za školovanje srednjoškolaca i studenata slabijeg imovinskog stanja, Grad Split je u Proračunu i ove godine osigurao dva milijuna i sto tisuća kuna.

više

U Banovini potpisan ugovor za nabavu 18 autobusa iz ITU mehanizma

Danas su u splitskoj Gradskoj upravi ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i direktor Prometa d.o.o. Split Tomislav Vojnović potpisali ugovor za nabavu 18 novih autobusa za splitskog javnog prijevoznika. Riječ je o projektu u okviru ITU mehanizma - Urbana aglomeracija Split kojemu je ukupna vrijednost 44.008.750,00 kuna, od čega EU bespovratna sredstva iznose 29.925.950,00 kuna.

više

Posljednji iskopi mikrolokacija na Karepovcu

Nakon što je prije desetak dana dovršen iskop otpada na prvoj mikrolokaciji na zapadnom dijelu Karepovca, radi izvedbe pristupne prometnice za krovni dio odlagališta otpada, u ponedjeljak je započeo drugi iskop koji će biti završen do kraja ovog tjedna.

više

Split kao kolijevka novih ideja razvoja jadransko-jonske regije

„Gradovi u Europi, kao i oni po cijelom svijetu, postaju sve značajniji čimbenici. Migracije stanovništva se koncentriraju prema gradovima. Za 10 godina više od 70 posto populacije Europske unije živjet će u aglomeracijama.

više

U Gradskoj upravi primljeno novo čelništvo Sveučilišta u Splitu

U nastupnom posjetu kod gradonačelnika Andre Krstulovića Opare danas je u Gradskoj upravi bio rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić u pratnji prorektora prof.dr.sc. Tomislava Kilića za poslovanje, prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić za znanost i inovacije, ...

više

Prometnice za pristup naselju Kila

Objavom prethodnog savjetovanja u elektroničkom oglasniku od 11. listopada 2018. Grad Split je pokrenuo postupak za izvođenje radova na izgradnji prometnice za pristup naselju Kila.

više

Cvijeće u spomen na slavni „škverski bataljun“

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela nazočio je danas obilježavanju 28. godišnjice osnivanja II. policijskog bataljuna rezervnog sastava MUP-a, poznatijeg kao „škverski bataljun“. U krugu Brodosplita, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Perivoju hrvatskih mučenika odana je počast škverskim dragovoljcima poginulima za domovinu ...

više

Splićanima od ljeta 52 nova autobusa

52 nova autobusa javnog gradskog prijevoza od sljedećeg će ljeta prevoziti Splićane. Za nabavu njih 18 Gradu Splitu - Urbanoj aglomeraciji Splita i tvrtki Promet ovih je dana odobreno 29.925.950,00 kuna bespovratnih sredstava, što je 85% iznosa projekta prijavljenog na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

više

Cvijeće u spomen na heroja Domovinskog rata

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima odao je počast i položio cvijeće u ulici Ruđera Boškovića, na mjestu gdje je početkom listopada 2004. godine smrtno ranjen Andrija Bartulić Toni, višestruko odlikovani heroj Domovinskog rata.

više

U Splitu započeo kongres gastroenterologa

Osmi kongres Hrvatskog gastroenterološkog društva s međunarodnim sudjelovanjem započeo je jutros u hotelu Le Meridien Lav, a u ime Grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara obratio se sudionicima, liječnicima i medicinskim sestrama, poželjevši im dobrodošlicu u Split i uspjeh u radu.

više

Sudionici projekta „Erasmus+“ posjetili Banovinu

Pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić primio je ravnateljicu splitske Osnovne škole „Marjan“ Zdenku Barović s učiteljima te škole i učitelje škola-partnera „Erasmus+“ projekta.

više

Split i Venecija: Početak suradnje i razmjena iskustava dvaju gradonačelnika

Luigi Brugnaro, gradonačelnik Venecije i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima sastali su se danas u sjedištu venecijanske gradske uprave – palači Ca Farsetti uz Canal Grande. U srdačnom i sadržajnom razgovoru otvorili su brojne zajedničke teme i razgovarali o budućoj suradnji dvaju gradova.

više

Održana radionica za prijavitelje ESF projekata iz ITU mehanizma

U ponedjeljak, 9. listopada u prostorijama HGK – Županijske komore Split održana je radionica usklađivanja do sada prikupljenih projektnih prijedloga kao i razrada novih ideja za financiranje putem ESF poziva u okviru ITU mehanizma, s ciljem što kvalitetnije pripreme projekata, ali i koncipiranja samih poziva iz Europskog socijalnog fonda za koje Urbana aglomeracija Split ima osiguranih 7,6 mil eura kroz ITU mehanizam.

više

Stručnjaci zemalja jadransko-jonske regije dolaze u Split

„Grad Split se ovom konferencijom pozicionira ne samo kao drugi grad po veličini u državi, nego i kao motor razvoja, ali i magnet za privlačenje brojnih važnih čimbenika u ovo područje koje je često bilo prepušteno isključivo i samo politici.

više

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao Svjetski dan učitelja

Gradonačelnik Andro Krstulović Opra uputio je danas čestitku svim splitskim učiteljicama i učiteljima povodom Svjetskog dana učitelja.

više

ITU PT Split sudjelovao na Danima regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku

Dana 05. listopada 2018. godine predstavnice ITU PT Split sudjelovale su na konferenciji „Dani regionalnog razvoja i EU fondova“ u Šibeniku, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

više

Pripreme za revitalizaciju Tvđave Gripe

U namjeri da osmišljavanjem programa i stavljanjem prostora Tvrđave Gripe u funkciju prilagođenu prije svega građanima, Grad Split je, u suradnji s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i uz stručnu i operativnu pomoć Razvojne agencije Split – RaST d.o.o. pokrovitelj ovogodišnjeg ciklusa predavanja i razgovora o arhitekturi „Split Talks 2018.“ i semestralnih studentskih radionica.

više

U Splitu se okupili najbolji domaći i svjetski radiolozi

Šesnaest godina nakon trećeg kongresa Hrvatskog radiološkog društva grad Split ponovo je domaćin nacionalnog okupljanja domaćih i stranih radiologa. Brojnesudionike kongresa, uz 35 eminentnih radiologa iz Europe i SAD-a, ...

više

Radionica za prijavitelje ESF projekata iz ITU mehanizama

Grad Split u suradnji s nadležnim Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava organizira radionicu za sve potencijalne prijavitelje projekata s područja Urbane aglomeracije Split koji će prijavljivati svoje projekte

više

Usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna

Nakon duže rasprave na današnjoj 15. sjednici Gradskog vijeća usvojeno je polugodišnje  izvješće o izvršenju proračuna Grada Splita.

više

Okrugli stol povodom 18 godina skrbi i brige o beskućnicima u Splitu - 'Most' je priča o udruženim rukama na istom cilju

Povodom obilježavanja 18 godina skrbi i brige o beskućnicima Udruga Most organizirala je u zgradi gradske uprave okrugli stol pod nazivom „Sustav podrške i suradnje u lokalnoj zajednici – 18 godina skrbi i brige o beskućnicima u Splitu“.

više

Medalje Grada Splita uručene najboljim splitskim policajcima

U povodu Dana policije, gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je u Gradskoj upravi trojici policijskih službenika Splitsko-dalmatinske policijske uprave uručio „Medalje Grada Splita“ za njihov uzoran rad u funkciji zajednice, pomaganje građanima, značajan doprinos sigurnosti turističke sezone i velikog broja javnih okupljanja održanih u Splitu.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba