index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Arhiva vijesti 2018.

Obilazak Karepovca: 11 mjeseci za nevjerojatnu preobrazbu nekadašnjeg neurednog prostora

Godinu dana nakon potpisivanja Ugovora o sanaciji odlagališta otpada Karepovac, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš obišli su danas odlagalište koje je u točno 11 mjeseci izvođenja radova potpuno promijenilo svoj izgled.

više

Krstulović Opara i Kohorst o splitskim prilikama za investiranje

Veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Roberta Kohorsta koji je na dužnost stupio početkom ove godine, primio je danas u splitskoj gradskoj upravi gradonačelnik Andro Krstulović Opara, poželjevši mu dobrodošlicu. U srdačnom razgovoru, upoznao ga je s procesima koje provodi u Splitu te značaju drugog najvažnijeg hrvatskog grada.

više

Otvoren Poziv: Učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja financijska potpora od 600 do 1000 kuna mjesečno

Za mjesečne potpore za školovanje srednjoškolaca i studenata slabijeg imovinskog stanja, Grad Split je u Proračunu i ove godine osigurao dva milijuna i sto tisuća kuna.

više

U Banovini potpisan ugovor za nabavu 18 autobusa iz ITU mehanizma

Danas su u splitskoj Gradskoj upravi ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i direktor Prometa d.o.o. Split Tomislav Vojnović potpisali ugovor za nabavu 18 novih autobusa za splitskog javnog prijevoznika. Riječ je o projektu u okviru ITU mehanizma - Urbana aglomeracija Split kojemu je ukupna vrijednost 44.008.750,00 kuna, od čega EU bespovratna sredstva iznose 29.925.950,00 kuna.

više

Posljednji iskopi mikrolokacija na Karepovcu

Nakon što je prije desetak dana dovršen iskop otpada na prvoj mikrolokaciji na zapadnom dijelu Karepovca, radi izvedbe pristupne prometnice za krovni dio odlagališta otpada, u ponedjeljak je započeo drugi iskop koji će biti završen do kraja ovog tjedna.

više

Split kao kolijevka novih ideja razvoja jadransko-jonske regije

„Gradovi u Europi, kao i oni po cijelom svijetu, postaju sve značajniji čimbenici. Migracije stanovništva se koncentriraju prema gradovima. Za 10 godina više od 70 posto populacije Europske unije živjet će u aglomeracijama.

više

U Gradskoj upravi primljeno novo čelništvo Sveučilišta u Splitu

U nastupnom posjetu kod gradonačelnika Andre Krstulovića Opare danas je u Gradskoj upravi bio rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić u pratnji prorektora prof.dr.sc. Tomislava Kilića za poslovanje, prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić za znanost i inovacije, ...

više

Prometnice za pristup naselju Kila

Objavom prethodnog savjetovanja u elektroničkom oglasniku od 11. listopada 2018. Grad Split je pokrenuo postupak za izvođenje radova na izgradnji prometnice za pristup naselju Kila.

više

Cvijeće u spomen na slavni „škverski bataljun“

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela nazočio je danas obilježavanju 28. godišnjice osnivanja II. policijskog bataljuna rezervnog sastava MUP-a, poznatijeg kao „škverski bataljun“. U krugu Brodosplita, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Perivoju hrvatskih mučenika odana je počast škverskim dragovoljcima poginulima za domovinu ...

više

Splićanima od ljeta 52 nova autobusa

52 nova autobusa javnog gradskog prijevoza od sljedećeg će ljeta prevoziti Splićane. Za nabavu njih 18 Gradu Splitu - Urbanoj aglomeraciji Splita i tvrtki Promet ovih je dana odobreno 29.925.950,00 kuna bespovratnih sredstava, što je 85% iznosa projekta prijavljenog na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

više

Cvijeće u spomen na heroja Domovinskog rata

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima odao je počast i položio cvijeće u ulici Ruđera Boškovića, na mjestu gdje je početkom listopada 2004. godine smrtno ranjen Andrija Bartulić Toni, višestruko odlikovani heroj Domovinskog rata.

više

U Splitu započeo kongres gastroenterologa

Osmi kongres Hrvatskog gastroenterološkog društva s međunarodnim sudjelovanjem započeo je jutros u hotelu Le Meridien Lav, a u ime Grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara obratio se sudionicima, liječnicima i medicinskim sestrama, poželjevši im dobrodošlicu u Split i uspjeh u radu.

više

Sudionici projekta „Erasmus+“ posjetili Banovinu

Pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić primio je ravnateljicu splitske Osnovne škole „Marjan“ Zdenku Barović s učiteljima te škole i učitelje škola-partnera „Erasmus+“ projekta.

više

Split i Venecija: Početak suradnje i razmjena iskustava dvaju gradonačelnika

Luigi Brugnaro, gradonačelnik Venecije i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima sastali su se danas u sjedištu venecijanske gradske uprave – palači Ca Farsetti uz Canal Grande. U srdačnom i sadržajnom razgovoru otvorili su brojne zajedničke teme i razgovarali o budućoj suradnji dvaju gradova.

više

Održana radionica za prijavitelje ESF projekata iz ITU mehanizma

U ponedjeljak, 9. listopada u prostorijama HGK – Županijske komore Split održana je radionica usklađivanja do sada prikupljenih projektnih prijedloga kao i razrada novih ideja za financiranje putem ESF poziva u okviru ITU mehanizma, s ciljem što kvalitetnije pripreme projekata, ali i koncipiranja samih poziva iz Europskog socijalnog fonda za koje Urbana aglomeracija Split ima osiguranih 7,6 mil eura kroz ITU mehanizam.

više

Stručnjaci zemalja jadransko-jonske regije dolaze u Split

„Grad Split se ovom konferencijom pozicionira ne samo kao drugi grad po veličini u državi, nego i kao motor razvoja, ali i magnet za privlačenje brojnih važnih čimbenika u ovo područje koje je često bilo prepušteno isključivo i samo politici.

više

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao Svjetski dan učitelja

Gradonačelnik Andro Krstulović Opra uputio je danas čestitku svim splitskim učiteljicama i učiteljima povodom Svjetskog dana učitelja.

više

Pripreme za revitalizaciju Tvđave Gripe

U namjeri da osmišljavanjem programa i stavljanjem prostora Tvrđave Gripe u funkciju prilagođenu prije svega građanima, Grad Split je, u suradnji s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i uz stručnu i operativnu pomoć Razvojne agencije Split – RaST d.o.o. pokrovitelj ovogodišnjeg ciklusa predavanja i razgovora o arhitekturi „Split Talks 2018.“ i semestralnih studentskih radionica.

više

U Splitu se okupili najbolji domaći i svjetski radiolozi

Šesnaest godina nakon trećeg kongresa Hrvatskog radiološkog društva grad Split ponovo je domaćin nacionalnog okupljanja domaćih i stranih radiologa. Brojnesudionike kongresa, uz 35 eminentnih radiologa iz Europe i SAD-a, ...

više

Radionica za prijavitelje ESF projekata iz ITU mehanizama

Grad Split u suradnji s nadležnim Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava organizira radionicu za sve potencijalne prijavitelje projekata s područja Urbane aglomeracije Split koji će prijavljivati svoje projekte

više

Usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna

Nakon duže rasprave na današnjoj 15. sjednici Gradskog vijeća usvojeno je polugodišnje  izvješće o izvršenju proračuna Grada Splita.

više

Okrugli stol povodom 18 godina skrbi i brige o beskućnicima u Splitu - 'Most' je priča o udruženim rukama na istom cilju

Povodom obilježavanja 18 godina skrbi i brige o beskućnicima Udruga Most organizirala je u zgradi gradske uprave okrugli stol pod nazivom „Sustav podrške i suradnje u lokalnoj zajednici – 18 godina skrbi i brige o beskućnicima u Splitu“.

više

Medalje Grada Splita uručene najboljim splitskim policajcima

U povodu Dana policije, gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je u Gradskoj upravi trojici policijskih službenika Splitsko-dalmatinske policijske uprave uručio „Medalje Grada Splita“ za njihov uzoran rad u funkciji zajednice, pomaganje građanima, značajan doprinos sigurnosti turističke sezone i velikog broja javnih okupljanja održanih u Splitu.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba