index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Arhiva vijesti 2018.

Vijećnici izglasali rebalans proračuna za ovu godinu

Na završenoj 16. sjednici Gradskog vijeća usvojen je prijedlog izmjena i dopuna proračuna Grada Splita za 2018. godinu sa projekcijama za 2019. i 2020. Nakon rasprave odlukom vijećnika ovogodišnji proračun rebalansiran je na iznos od 980 milijuna kuna s planiranih milijardu i 26 milijuna.

više

Veliki interes za trinaesti PODUZETNIČKI KAFIĆ na temu „Porezna reforma  - novosti za poduzetnike“

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. organizirao je 29. studenog 2018. godine u Hotelu Radisson Blu Resort Split trinaesti Poduzetnički kafić na temu „Porezna reforma  - novosti za poduzetnike“.

više

U prosincu kreće završni ciklus škole grafita za mlade

Drugi ciklus besplatne škole crtanja grafita u sklopu ovogodišnjeg xSTatic festivala održat će se u prosincu u Beton kinu Doma mladih.

više

Prijem u Banovini za veleposlanicu Švicarske

Zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela primio je danas u gradskoj upravi veleposlanicu Švicarske Emiliju Georgievu u pratnji počasne konzulice Švicarske u Splitu Elisabeth Tomic.

više

Svečano obilježena 70. godišnjica sporta gluhih Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije

Najstariji i najtrofejniji sportski savez gluhih u Hrvatskoj danas je svečano proslavio svoju 70. obljetnicu uz nazočnost brojnih članova, sportaša i prijatelja iz cijele Hrvatske.

više

Nacionalni plan protiv raka objava je rata raku

Danas je u Kliničkom bolničkom centru Split predstavljen „Nacionalni plan protiv raka Republike Hrvatske“ za koji je gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao kako je važan jednako kao i Strategija domovinske sigurnosti koju je nedavno donijela hrvatska Vlada, a da on kraticu „NPPR“ zove i „Nema predaje prijatelji!“

više

Onkologija su dobri ljudi ove klinike – liječnici, sestre i tehničari

Splitski Klinički bolnički centar od danas se može pohvaliti najsuvremenijom onkološkom dnevnom bolnicom i poliklinikom koje je na Klinici za onkologiju otvorio ministar zdravstva Milan Kujundžić uz predstojnika Klinike prof. dr. sc. Eduarda Vrdoljaka, gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, ravnatelja prof. primarijusa Julija Meštrovića i župana Blaženka Bobana.

više

Iskustva 4. brigade na najbolji način valorizirati za boljitak i generacija koje dolaze

Dvodnevni kongres „Što nam znače iskustva iz Domovinskog rata u izgradnji suvremene Republike Hrvatske?“ započeo je jutros u Domu HV „General-bojnik Ivo Jelić“, u organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade.

više

Mornar je drugo ime za splitsku mladost

Jedriličarski klub Mornar večeras je svečanom sjednicom proslavio svoj 70. rođendan.

više

Splitski sport proslavio svoj dan

Športskom centru „Bazeni Poljud“ danas je splitski sport proslavio svoj dan. Mnoštvo sportaša, sportskih djelatnika i istaknutih pojedinaca koji nešto znače u sportu grada pod Marjanom, došlo je želeći pozdraviti one koji su ove godine laureati priznanja i nagrada zbog svojih vrhunskih sportskih podviga.

više

Stručni skup povodom 7. godina rada Skloništa za žene i djecu: „Bol nezaštićenih dotiče svih nas“

Povodom obilježavanja sedme obljetnice rada Skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja i  Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas je u Sveučilišnoj knjižnici održan stručni skup čija je tema: ''Iskustvo traume i posttraumatski rast kroz različite perspektive''.

više

Pred nadolazeću zimu održan sastanak Stožera Civilne zaštite

Kako bi se pripremili na moguće nepovoljne vremenske uvjete koji se očekuju tijekom ove zime i provjerili spremnost dežurnih službi, u Banovini je o mjerama i aktivnostima raspravljao Stožera Civilne zaštite Grada Splita kojim je predsjedao njegov načelnik, zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

više

Osmoljetka na Mejašima dobiva novo ruho

Na radost svojih učenika Osnovna škola „Mejaši“ sljedeću će školsku godinu dočekati veća, šira i prostranija. Danas je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara službeno označio početak građevinskih radova ...

više

Osmoljetka na Mejašima dobiva novo ruho

Na radost svojih učenika Osnovna škola „Mejaši“ sljedeću će školsku godinu dočekati veća, šira i prostranija. Danas je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara službeno označio početak građevinskih radova ...

više

Završen 10. susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati

Gospodarenje otpadom, Porezna reforma te Budućnost lokalne samouprave teme su s kojima je završio 10. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati, a koji se u organizaciji Udruge gradova i tjednika Lider protekla tri dana održavao u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani.

više

Jedinstveno navalno vozilo za žrnovačke gasitelje

Žrnovački vatrogasci dobili su danas jedinstveno navalno vozilo marke „Iveco“ vrijedno milijun i 350 tisuća kuna.

više

Malom kavom do velikog uspjeha

Trinaesti po redu Poduzetnički kafić Split održat će se u četvrtak 29.11.2018.g. u hotelu Radisson Blu Resort Split, Put Trstenika 19, Split, s početkom u 18:00 sati.

više

U Zagrebu održana svečana akademija povodom 80. godišnjice smrti dr. Ante Trumbića

Sinoćnjom svečanom akademijomu Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu završio je program obilježvanja 80. godišnjice smrti dr. Ante Trumbića, koji je započeo u Splitu znanstvenim skupom i otkrivanjem nove spomen-ploče na Trumbićevoj rodnoj kući 15. studenog 2018.

više

Splitski primjeri dobre prakse: red, zakonitost i transparentnost preduvjeti za razvoj i napredak

Drugog dana 10. godišnjeg susreta gradonačelnika i poduzetnika koji se u organizaciji Lidera i Udruge gradova održava u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani, gradonačelnik Andro Krstulović Opara svojim je kolegama govorio o Splitskim primjerima dobre prakse navodeći kako su sanacija Karepovca i uređenje Žnjanskog platoa primjeri da se zajedničkim radom gradonačelnik i svih relevantnih županijskih i državnih institucija može krenuti od starta i doći do ostvarenja velikog cilja.

više

Na Šinama pripreme za dogradnju osmoljetke, a na Mejašima uskoro novo igralište

Učenici Osnovne škole „Kamen-Šine“ sve su bliže danu kada će se u njihovoj osmoljetki konačno odvijati nastava u skladu s potrebama današnjeg života. Splitska projektantska tvrtka „Studio-studio“ odabrana je za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju i dogradnju te škole, a ukupna vrijednost izrade dokumentacije iznosi 243.750,00 kuna.

više

48 sati - godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika započeo u Podstrani

Večeras je u Podstrani u hotelu Le Meridien Lav započeo 10. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika u organizaciji Udruge gradova i Lidera, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pozdravnom je govoru otkrio kako se Split ovoj Udruzi priključio ove godine upravo kako bi pridonio zajedničkim nastojanjima i ciljevima u decentralizaciji i razvoju lokalne samouprave.

više

Hrgović Tomaš o splitskoj promociji potresne „Krvave istine“

U povodu splitske promocije memorijalne knjige "Krvava istina (Novome životu ususret)", zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je danas načelnicu Općine Lovas Tanju Cirbu, njezinog zamjenika Ivana Mujića, koautora knjige Antuna Ivankovića, potom predsjednika Hrvatskog časničkog zbora grada Splita Zorana Buzdovačića te organizatore promocije Dražena Nikolića i Ivu Uglešića.

više

„Gradimo Dom zajedno“ – novi početak Doma mladih kao kulturno-društvenog centra

Oko dva i pol milijuna kuna zajedničkom su suradnjom za dvogodišnji projekt „Gradimo Dom zajedno“ Grad Split, Platforma Doma mladih, Multimedijalni kulturni centar, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Koalicija udruga mladih i Festival mediteranskog filma „povukli“ iz Europskog socijalnog fonda, preko javnog poziva Ministarstva kulture "Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi".

više

Sudamja je Simply the best

Splitska pučka fešta Sudamja osvojila je titulu najbolje kulturno-povijesne manifestacije na ovogodišnjoj jubilarnoj dodijeli godišnjih nagrada „Simply the best“ Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia.

više

Splitski projekti dobili Graditeljske nagrade CEMEX-a

U velikoj konkurenciji sedamdesetak projekata iz cijelog svijeta, čak dva arhitektonska projekta iz Splita dobili su Graditeljsku nagradu  CEMEX.

više

Održana misa zadušnica i položeno cvijeće na grob dr. Ante Trumbića

Misom zadušnicom i polaganjem cvijeća na grob dr. Ante Trumbića u klaustru samostana sv. Frane završen je splitski dio programa obilježavanja 80. godišnjice smrti ovog velikog Splićanina koji je umro 18. studenog 1938. u Zagrebu.
više

Splitsko srce za Vukovar

Splićani su večeras u Vukovarskoj ulici zapalili svijeće u spomen na sve stradale civile i branitelje hrvatskog grada heroja – Vukovara.

više

Palac gore za Palčiće!

Danas se u cijelom svijetu obilježava „Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju“, ...

više

Počinje dogradnja osmoljetke na Mejašima

Započeli su pripremni radovi za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Mejaši, a ukupna vrijednost projekta je 3.054.315,64 kuna. Za pet mjeseci, ova splitska osnovna škola dobit će tri nove učionice, dva kabineta i pomoćne prostorije za kućne majstore, na dodatnih 360 metara kvadratnih.

više

Grad osigurao obroke voća za školsku djecu

Učenicima iz 19 osnovnih škola na području Grada Splita od 15. listopada jednom tjedno osiguran je voćni obrok.

više

Koncert u spomen na Vukovar i Srebrenicu

„Klape Vukovaru i Srebrenici“ naziv je koncerta koji se sinoć u Domu HV-a "General Ivo Jelić" održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske,

više

Vijenci i svijeće na Kašjunima: Mjesto oslobođenja Splita i Jadrana

„Ovo je mjesto gdje se u tišini treba pokloniti, razmisliti, upijati ljepota i sjećanje. Hvala vam za herojsko djelo kojim nije oslobođen samo Split već i središnji Jadran. Osim na Marjanu, i na Kašjunima je istaknut hrvatski barjak kojega ste tog dana obranili, ...

više

Sjećanje na Trumbića kao naslijeđe za generacije koje dolaze

Ove godine se obilježava 80. godišnjica smrti dr. Ante Trumbića, jednog od najistaknutijih Splićana 20. stoljeća koji je umro 18.  studenog 1938. godine. Ovaj pravnik i sin splitskih težaka snažno je obilježio politički život Splita, Dalmacije i Hrvatske u teškim vremenima nakon Prvog svjetskog rata.

više

Sastanak gradonačelnika i načelnika dijela splitske aglomeracije i župana Bobana: Zajedničkim nastupom prema Vladi do realizacije ključnih projekata

O najvažnijim zajedničkim projektima prometne, komunalne i vodovodne infrastrukture raspravljali su jučer gradonačelnici i načelnici gradova dijela splitske aglomeracije od Trogira do Omiša i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban s direktorima Čistoće, Prometa te Vodovoda i kanalizacije.

više

Čestitka gradonačelnika Andre Krstulovića Opare Zoranu Mihaljeviću, dizajneru svjetla HNK Split povodom Nagrade hrvatskog glumišta 2018. godine

Poštovani gospodine Mihaljević, 
izuzetno smo ponosni na vaš dugogodišnji umjetnički angažman i talent da svojim svjetlom oživite daske koje život znače.

više

Građani uključite se: Participativno planiranje Proračuna za 2019. godinu

Gradu Splitu je u srpnju ove godine Institut za javne financije dodijelio priznanje za transparentnost gradskog proračuna na temelju provedenog istraživanja „Otvorenost proračuna županija, gradova i općina u razdoblju studeni 2017. – ožujak 2018.“

više

Heroina hrvatskog paraolimpizma kod gradonačelnika

Osvajačicu brončane medalje na Svjetskom pojedinačnom parastolnoteniskom prvenstvu, mladu Splićanku Anđelu Mužinić primio je danas gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Anđeli je to deseta medalja s velikih svjetskih natjecanja i sada, nakon Svjetskog prvenstva u slovenskom Celju, ona zauzima visoko peto mjesto na svjetskoj rang listi.

više

Javni uvid u Prijedlog Programa

raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Split

više

Ove subote svi u ljubičasto za Palčiće!

Znate li za Palčiće, sasvim posebnu dječicu čiji su prvi dani života obilježenih nevjerojatnom hrabrošću i borbenošću? Ove se subote, 17.11., u cijelom svijetu obilježava njihov dan - „Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju“.

više

Kreće odbrojavanje: Adventsko-božićne svečanosti vraćaju život u grad!

Adventsko-božićne svečanosti pod imenom Zimski akvarel nikad nisu bile svečanije, raznovrsnije i ljepše nego što će biti ove godine. Grad je spreman, bruse se samo detalji kako bi Split zasjao u najboljem ruhu i ponudio svojim građanima pravu čaroliju zajedništva i veselja.

više

On-line anketu za revitalizaciju tvrđave Gripe riješilo više od 1.700 građana

70% ispitanika nezadovoljno sadašnjim stanjem te više od 98% njih smatra da je potrebno uređenje tvrđave

više

Grad Split raspisao javnu nabavu projektne dokumentacije za Hospicij „Matošić“

Nakon dugogodišnjih nastojanja za uspostavom palijativne skrbi, Grad Split raspisao je javnu nabavu projektne dokumentacije za Hospicij „Matošić“. Očekivani početak radova na izgradnji je sredina 2019. godine. 

više

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju daljnje je pisanje pobjede

„Tjedan sjećanja nije ništa drugo nego podsjećanje na ono što jesmo-pobjednici! Tjedni sjećanja u godinama koje su pred nama nisu ništa drugo nego daljnje pisanje pobjede uz upozorenje - ne igrajte se više s nama“, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na večerašnjem otvaranju "Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju", ...

više

U stipendiranje splitskih srednjoškolaca i studenata uključila se i Splitska banka

Ugovor o donaciji u iznosu od 150 tisuća kuna za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Splita potpisali su danas gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Uprave Splitske Banke Slaven Celić.

više

Obilježena 27. obljetnica  141. brigade Hrvatske vojske

U organizaciji Udruge veterana i prijatelja 141. brigade Hrvatske vojske polaganjem vijenaca na Groblju branitelja na Lovrincu jutros je započela svečanost obilježavanja 27. obljetnice osnivanja 141. brigade.

više

Nadzor i postupanje Prometnog redarstva u slučaju zlouporabe parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom

Suočeni s velikim brojem nezakonitih znakova pristupačnosti i njihovu zlouporabu u gradu Splitu, apeliramo na naše sugrađane - osobe s invaliditetom koji imaju stari znak pristupačnosti za parkiranje vozila na za to predviđenim parkirališnim mjestima, da ga zamijene za novi, jer je to u obostranom interesu.

više

U spomen na Franu Tentu podignuta zastava na Marjanu

Frane Tente (2. travnja 1928. – 8. studenog 1948.) 

Danas smo podigli hrvatsku zastavu na Prvi Marjanski vrh, na kojemu su Frane Tente i njegovi prijatelji 1947. godine podigli hrvatsku zastavu bez zvijezde.

više

Reakcija na rušenje spomenika Radi Končaru

Najoštrije osuđujemo rušenje spomenika Radi Končaru rano jutros na Bačvicama.

više

Projektom „Zaželi“ zaposlit će se 187 žena u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Splitu je danas svečano uručeno 9 ugovora za projekte za koje jezavršen postupak odabira u ukupnoj vrijednosti 32.121.728,99 kn,au okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi – program zapošljavanja žena“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

više

Poduzetnici početnici, prijavite svoje inovativne ideje!

Grad Split raspisao je Natječaj za dodjelu deset bespovratnih financijskih potpora najboljim splitskim inovativnim poduzetničkim idejama u 2018. godini, ukupnog iznosa 170 tisuća kuna! Ukoliko ste poduzetnik početnik, obrt ili trgovačko društvo osnovano unatrag dvije godine ...

više

Konferencija o kruzing turizmu na Rodosu: Zamjenica Hrgović Tomaš o upravljanju i održivom razvoju povijesnog centra Splita

Delegacija Grada Splita na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Jelenom Hrgović Tomaš sudjelovala je od 2. do 4. studenog na OWHC konferenciji na Rodosu u Grčkoj, povodom 30. obljetnice upisa srednjovjekovnih zidina Rodosa na UNESCO-ovu listu svjetske baštine, a na poziv gradonačelnika Rodosa Fotisa Chatzidiakosa.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba