index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Arhiva vijesti 2018.

Novogodišnji obilazak dežurnih službi

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji župana Blaženka Bobana obišao je večeras dežurne službe i njihove djelatnike koji ovu noć provode na radnim mjestima brinući o sigurnosti svih građana Splita i njihovih gostiju.

više

Blagdanski prijem za čelnike gradskih kotareva, mjesnih odbora, direktore komunalnih poduzeća i ravnatelje ustanova

„Vi upravljate našim gradom, a ja sam samo, kao je to nedavno rekao jedan dječak, dirigent koji upravlja ozbiljnim zborom koji stvara cijelu priču. Zahvaljujem svima na dosadašnjoj suradnji i vjerujem da ćemo tako nastaviti dalje.

više

Radno vrijeme sa strankama na Staru godinu

U ponedjeljak, 31. prosinca 2018. na Staru godinu Gradska uprava Grada Splita će sa strankama raditi do 12 sati.

više

U Banovini održan blagdanski prijem za predstavnike braniteljskih udruga

„Dan je započeo lijepo, danas je u Splitu darovana 10 tisućita doza krvi, veseli me susret s vama i nadam se da ćemo se češće viđati kako bi zajednički došli do cilja za kojeg smo se borili u Domovinskom ratu“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjem blagdanskom prijemu u Gradskoj upravi ...

više

U Splitu prvi put prikupljeno 10.000 doza krvi!

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara posjetio je jutros Transfuzijski odjel KBC-a Split gdje je prikupljena 10.000-ta doza krvi. Jubilarni darivatelj bio je mladi Splićanin Mario Roguljić kojem je gradonačelnik čestitao i uručio prigodni poklon.

više

Splićani guštali u bakalaru

Badnjak je i ove godine na Prokurativama mirisao na tradiciju i bakalar. Glazbeno-gastronomska manifestacija „Splitu s ljubavlju“  okupila je brojne Splićane za koje su vrijedni kuhari pripremili 5 tisuća besplatnih porcija bakalara, a sve u režiji Grada Splita, Splitsko-dalmatinske i Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

više

Gradonačelnik uputio brzojav sućuti obitelji Poklepović

Brzojav sućuti gradonačelnika Andre KO povodom smrti Stanka Poklepovića Špace, legendarnog trenera Hajduka:

više

Obavijest: Radno vrijeme sa strankama na Badnjak

U ponedjeljak, 24.prosinca 2018. godine gradska uprava Grada Splita sa strankama će raditi do 12.00 sati.

više

Gradu Splitu odobreno 15.000 eura za postavljanje besplatne bežične veze

Gradu Splitu je na prvom pozivu WiFi4EU Europske komisije odobren maksimalan iznos od bespovratnih 15.000 eura za postavljanje besplatne bežične veze na nekoj od javnih površina ili u gradskom objektu.

više

Zahvala i priznanje Udruzi udovica hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja 26. obljetnice Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata, večeras je u Domu Hrvatske vojske održano prigodno druženje, a okupljenima se u ime Grada Splita obratila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš.

više

Održana tematska rasprava o javnim potrebama u predškolskom odgoju i obrazovanju

Nakon dvoiposatne rasprave o stanju u splitskim vrtićima gradski vijećnici jednoglasno su donijeli Odluku o osnivanju  i imenovanju devetočlanog Odbora za podizanje kvalitete i dostupnosti odgoja i obrazovanja u Splitu.

više

Na sjednici Gradskog vijeća usvojeni DPU Dračevac i DPU Trstenik – Radoševac

Nastavak jučerašnje sjednice Gradskog vijeća započeo je usvajanjem prijedloga programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH.  Širu raspravu izazvao je Prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja radne zone Dračevac, koji je u konačnici i usvojen.

više

Božićni prijem kod splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić upriličio je danas tradicionalni Božićni prijem u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Nadbiskupskom ordinarijatu zaželjevši prisutnima slogu i mir te dobro zdravlje u 2019. godini.

više

Obilježena 26. obljetnica utemeljenja Udruge Udovica hrvatskih branitelja

Polaganje vijenaca i paljenjem svijeća na Groblju branitelja na Lovrincu i u Parku branitelja obilježena je 26. obljetnica utemeljenja Udruge Udovica hrvatskih branitelja.
više

Proračun težak 1,1 milijardu kuna odraz je grada koji se budi

Danas su splitski gradski vijećnici (20) izglasali gradski proračun za 2019. godinu u iznosu od 1,1 milijardu kuna, a što je za 130 milijuna više od ovogodišnjeg budžeta grada. Novi proračun, uz projekcije za 2020. i 2021., gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazvao je „odrazom grada koji se konačno budi“. Proračun je, ocijenio je prvi čovjek Grada Splita, uravnotežen, socijalno osjetljiv, realan, strateški orijentiran i razvojan.

više

Proglašene najbolje inovativne poduzetničke ideje Grada Splita

Gledajući start-upove i brojne inovativne ideje koje se danas razvijaju u našem gradu, bez dvojbe možemo reći da Split ima svoju pamet uz koju kroči prema velikoj budućnosti. Ovo su naša prva usmjerenja i prema budućem Tehnološkom parku na Dračevcu.

više

Donijeli ste nam radost: Splitski mališani čestitali Božić u Banovini

Nek vam je svima sretan Božić!, orilo se iz dječjih glasova danas u atriju Banovine na tradicionalnom božićno-novogodišnjem druženju uz program koji su za gradonačelnika, gradske vijećnike i zaposlenike gradske uprave pripremila djeca, tete i odgojitelji splitskih dječjih vrtića.

više

Skauti donijeli Betlehemsko svjetlo u Banovinu

Uz poruke dobrote, blagosti, mira i blagostanja, koje simbolizira Betlehemsko svjetlo, splitski su skauti gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i njegovom zamjeniku Ninu Veli uputili iskrene čestitke za nadolazeće blagdane i izrazili zahvalnost na dosadašnjoj suradnji.

više

Juuu-huuu, praznici su! Otkrijte nešto novo o svijetu oko sebe!

Za vrijeme zimskih praznika, već 9. godinu zaredom ustanove u kulturi pripremaju brojne radionice za djecu tijekom zimskih, školskih praznika u sklopu akcije Juuu-huuu, praznici su! Otkrijte nešto novo o svijetu oko sebe!

više

Novčana podrška za 106 novih učenika i studenata

Pravo na mjesečnu potporu Grada Splita za školovanje ostvario je 51 srednjoškolac i 55 studenata slabijeg imovinskog stanja u ovoj školskoj i akademskoj godini. Kada se pribroje oni koji su to pravo ostvarili prethodnih godina, Grad trenutno novčano podupire 291 svog učenika i studenta po socijalnoj osnovi. 

više

Hrgović Tomaš u humanitarnoj akciji “A di si ti?“

Tradicionalni humanitarni buvljak „A di si ti?“ udruge MoSt jutros su posjetile zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo.

više

Stižu božićnice za splitske umirovljenike

Više od osam tisuća splitskih umirovljenika te više od 600 korisnika osobne invalidnine narednih će dana na svoje bankovne račune primiti božićnicu Grada Splita u iznosu od 150 do 300 kuna.

više

Otpad nije smeće – edukativna kampanja za građane

Projekt "Otpad nije smeće!" predstavlja prvu cjelovitu i promišljenu izobrazno-edukativnu kampanju o sustavu održivog gospodarenja otpadom na području Splita koja uključuje sve građane grada Splita (opću populaciju) na način koji formom i sadržajem prati njihove specifične potrebe.

više

Božićno primanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova kod splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića

Božićno primanje za ravnatelje osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova kod splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića upriličeno je u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

više

Blagdanski posjet Županijskoj udruzi slijepih

Na spomendan svete Lucije, zaštitnice slijepih i slabovidnih, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije tradicionalno su posjetili Županijsku udrugu slijepih.

više

Kopilica od idućeg ljeta novo prometno središte Splita

Korak bliže realizaciji privremenog autobusnog i željezničkog kolodvora u Kopilici, a uz to i ostvarenju prigradske željeznice od Zračne do Trajektne luke učinjen je danas potpisivanjem dvaju ugovora između Grada Splita i HŽ infrastrukture i HŽ Carga.

više

Predblagdanski obilasci splitskih centara i udruga

„Ovo je prva godina djelovanja Centra za autizam u Splitu kao jedinstvene samostalne jedinice, došlo je do promjena u upravljačkoj strukturi, a nova ravnateljica Anja Jelaska uložila je velike napore da Centar napreduje u punom smislu, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš ...

više

Najbolje splitske inovacije u borbi za vrijedne novčane nagrade

„Pametna plutača“ tvrtke Bonus Nubes j.d.o.o., „OMOTYPE I OMOREADER“ alati koji olakšavaju i potiču čitanje osobama s disleksijom tvrtke Omolab, zatim „OASIS MEU“ plutajući stambeni modul od tvrtke Regjo consulting d.o.o., startup "EazyOil" za ubrzanje procesa plaćanja na benzinskim crpkama tvrtke Programmer, ...

više

Blagdanski obilazak Doma Lovret i Centra Samaritanac

Magda Vrvilo, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita zajedno sa dožupanom Lukom Brčićem posjetila je danas Dom za starije i nemoćne osobe Lovret.

više

Zamjenica gradonačelnika na primopredaji prinove za HRM

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš nazočila je današnjoj ceremoniji primopredaje i imenovanja prototipa novog obalnog ophodnog broda Hrvatske ratne mornarice u vojarni „Admiral flote Sveto Letica - Barba".

više

U Gradskoj upravi održan 6. sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split

U Velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Splita održan je 6. prosinca 2018. šesti sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split na kojem su prisustvovali gradonačelnici i načelnici, odnosno njihove zamjene predstavljajući gradove i općine s područja Urbane aglomeracije Split.

više

Poziv za oglašavanje djelatnosti u sustavu signalizacije u povijesnoj jezgri Splita

Odsjek za staru gradsku jezgru i baštinu Ureda Grada poziva sve zainteresirane da koriste mogućnost oglašavanja djelatnosti signalizacijskim/informacijskim pločama (smeđim pločama) postavljenim u povijesnoj jezgri Splita.

više

Prisegnuli mali gradski vijećnici

Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave održana prva sjednica trećeg saziva splitskog Dječjeg gradskog vijeća. Mali „parlamentarci“,  predstavnici splitskih osnovnih škola, odradili su radno svoju prvu sjednicu svečano prisegnuvši da će braniti i promovirati prava djece.

više

Novi račun Grada Splita

Zbog pripajanja Splitske banke OTP banci, od srijede, 5. prosinca 2018. godine Grad Split ima novi žiro-račun na koji idu sve uplate prema Gradu. Račun je otvoren kod OTP banke i glasi: HR8124070001840900000.

više

HGK Split: dodijeljene 'Zlatne kune' najboljim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Split, danas su dodijeljena priznanja najuspješnijim županijskim tvrtkama u 2017. godini, te posebna priznanja županijskim tvrtkama povodom obilježavanja značajnijih obljetnica.

više

Blagdanski posjet Domu za starije i nemoćne osobe

U ovoj vašoj zajednici sve odiše toplinom i bliskošću, baš kao u domu, velikoj obitelji, kazala je Magda Vrvilo, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, koja je u ime Grada Splita danas posjetila Dom za starije i nemoćne osobe na Zenti.

više

Blagdanski posjeti Doma „Maestral“ i centara „Slava Raškaj“ i „Juraj Bonači“

Nasmijana lica, iskrenu i toplu dobrodošlicu uputili su štićenici i zaposlenici Doma „Maestral“ i centara „Slava Raškaj“ i „Juraj Bonači“ svima koji su ih danas u prigodi sv. Nikole i nadolazećih blagdana Božića i Nove godine posjetili.

više

Na Katalinića brigu obilježen blagdan Svetog Nikole

Danas uoči  blagdana Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, u čast i  za sjećanje na sve poginule i nestale pomorce, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan  položili su cvijeće podno spomen svjetionika „Pomorac“ na Katalinića brigu.

više

Energetska obnova dječjeg vrtića u Slatinama: Mališanima uskoro kvalitetniji prostori za dnevni boravak

Veseli mališani iz Dječjeg vrtića Morski konjić u Slatinama danas su s pjesmom i prigodnim riječima dobrodošlice dočekali gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, njegovu zamjenicu Jelenu Hrgović Tomaš i suradnike povodom početka energetske obnove njihovog vrtića.

više

Zamjenica gradonačelnika posjetila radnike DES-a

U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš posjetila je danas zaposlenike Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom – DES te na prigodnom druženju njima i njihovim obiteljima poželjela sretan Božić i sretnu Novu godinu.

više

Grad Split nije u blokadi

Grad Split nije u blokadi. Ta vijest se danas pojavila zbog otežane transformacije podataka u spajanju Splitske i OTP banke. Ovim putem obavještavamo javnost kako Grad funkcionira u potpunosti, nije u blokadi te očekujemo da Banka uskoro otkloni nastale poteškoće.

više

Delegacija Grada Splita na osnivačkoj skupštini Novog Puta svile

U kineskom gradu Hangzhou, gradu prijatelju Splita, danas je održana Osnivačka skupština Inicijative Pojasa i puta (Belt and Road Local Cooperation), a na poziv gradonačelnika Hangzhoua g. Xu Liya Grad Split, kao osnivački član, predstavljaju predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i savjetnik gradonačelnika za razvoj grada i EU fondove Krešimir Budiša.

više

Splitski osvajači Davis Cupa kod gradonačelnika 

Hrvatskog reprezentativca i osvajača ovogodišnjeg povijesnog Davis Cupa Matu Pavića i dugogodišnjeg fizioterapeuta muške teniske reprezentacije Roberta Prusca primio je danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. „Velika čestitka svjetskim prvacima iz Splita!“ kazao je gradonačelnik stisnuvši ruke svojim sugrađanima sa trona svjetskog tenisa.

više

Završnica festivala Cro patria – prve nagrade zborovima splitskih i zagrebačkih studenata

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, u sklopu Međunarodnog zborskog festivala CRO PATRIA, održano završno natjecanje zborova, Canticum novum.

više

Započeo Zimski akvarel

Čarobni prizori i vesele, šarene boje večeras su zavladali Splitom, a posebno lijepo bilo je u Đardinu gdje su splitska dica zajedno s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom upalila prvu adventsku svijeću i simbolično označila početak ovogodišnjeg Zimskog akvarela, adventskih i božićnih svečanosti.

više

Nebeske jaslice u kapelici sv. Arnira

U kapelici sv. Arnira od večeras su izložene Nebeske jaslice akademske kiparice Dijane Ive Sesartić, a sama autorica prilikom otvaranja rekla je kako joj je čast biti prisutna u javnom prostoru u ovo doba u Splitu:

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba