index
naslovnica.gif
Grad Split
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Savjetovanje s javnošću
Zaštita osobnih podataka
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Otpad nije smeće!
Gradsko oko
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Karepovac
Izbori za članove vijeća GK i MO 2018.
Arhiva vijestimain_galerija

Informacije o sanaciji odlagališta Karepovac

 


Svoja pitanja, primjedbe i mišljenja šaljite na e-mail adresu  karepovac@split.hr

 

više

Reorganizacija gradilišta na Karepovcu: Smanjenje intenziteta prebacivanja otpada i gradnja infrastrukture tijekom ljeta

Intenzivni radovi iskopa, prebacivanja i ugradnje otpada u tijelo odlagališta Karepovac prekinuti su 5. svibnja 2018. godine. U proteklih mjesec i pol dana sanacija se obavljala u smjenskom dnevnom produženom i noćnom radu svaki dan, uključujući i nedjelje i blagdane.

više

Projektna dokumentacija Karepovca

više

15. prosinca 2018. - Zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru

u Gradu Splitu kao nositelju zahvata sanacije odlagališta Karepovac u Splitu
više

1. veljače 2018.  -  Sanacija Karepovca nema alternativu, krajnje je vrijeme da građani počnu odvajati otpad

U radnim prostorijama izvođača radova na odlagalištu Karepovac  jutros je održan prvi brifing za novinare, kao nastavak redovitog tjednog izvješća o tijeku sanacije.

više

26. siječnja 2018.  -  Nema prekoračenja propisanih vrijednosti plinova, prebačeno 260 tisuća kubika otpada

Od početka radova na sanaciji odlagališta Karepovac nisu zabilježena prekoračenja propisanih vrijednosti koncentracije plinova sukladno Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

više

19. siječnja 2018. - Prebačeno skoro 200 tisuća kubika otpada, plinovi ne prekoračuju granične vrijednosti

Od početka sanacije odlagališta Karepovac krajem studenog prošle godine pa do danas, iskopano je i preoblikovano 166 tisuća kubnih metara komunalnog te 25 tisuća kubnih metara građevinskog otpada. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona tako je urađeno i više od dosad planiranog.

više

12. siječnja 2018. - Izvještaj o aktivnostima na sanaciji odlagališta Karepovac

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovac izvode se predviđenom dinamikom. I dalje se premješta stari komunalni otpad koji se od 2010. godine odlagao na istočnoj strani odlagališta. Paralelno se odvijaju i geodetski radovi, dok se kontinuirano zaprima i novi otpad.

više

5. siječnja 2018. - U ponedjeljak nastavak sanacije odlagališta na Karepovcu: postavljeni uređaji za mjerenje svih propisanih plinova

U ponedjeljak, 8. siječnja 2018. godine, nastavlja se sanacija odlagališta Karepovac. Riječ je o nastavku radova na sanaciji nakon dvotjedne stanke za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika.

više

15. prosinca 2017.  -  Tjedni izvještaj o sanaciji odlagališta Karepovac: Dosad premješteno više od planiranog

Od početka radova na sanaciji Karepovca, izvođači su do sada s 45 strojeva premjestili oko 70 tisuća metara kubnih komunalnog otpada koji se od 2010. godine odlagao na istočnoj strani odlagališta.

više

14. prosinca 2017.  -  Gradonačelnik u obilasku Dračevca i Karepovca: Sanacija Karepovca nema alternativu

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara posjetio je danas stanovnike Dračevca, najbliže susjede odlagalištu Karepovac, saslušao njihova pitanja i brige te im zahvalio na razumijevanju i strpljenju koje je potrebno ovih dana. Najavio je zaustavljanje radova od 22. prosinca do 8. siječnja kako bi se omogućili ugodniji uvjeti za život za vrijeme božićnih praznika.

više

8. prosinca 2017.  -  Prebacivanje starog otpada u tijeku, plinovi u granicama

Otkako je započela sanacija odlagališta Karepovac prebačeno je oko 50.000 metara kubnih otpada s područja buduće kasete na krovni dio deponije.

više

1. prosinca 2017.  -  Izvještaj o aktivnostima na sanaciji odlagališta Karepovac

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovac izvode se predviđenom dinamikom. U tijeku je premještanje starog otpada uz paralelno odvijanje geodetskih radova, dok se kontinuirano zaprima i novi otpad.

više

27. studenog 2017.  -  Sanacija odlagališta otpada na Karepovcu ima državni značaj

Sanacija odlagališta otpada na Karepovcu je jedan od najvažnijih projekata za grad Split, jer najviše utiče na kvalitetu života svih građana, a ne samo onih koji žive u njegovoj blizini. To je rečeno na danas održanom skupu u prostorijama Mjesnog odbora Kamen, kojeg su organizirali Grad Split i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ...

više

24. studenog 2017.  -  Stručni skup o sanaciji Karepovca

Budući da je u srijedu počela prva faza sanacije Karepovca prebacivanjem starog otpada, građani Splita jutros su, kako je i očekivano, mogli osjetiti povećanu koncentraciju neugodnih mirisa u zraku. Nastavni zavod za javno zdravstvo provodi kontinuirana ...

više

22. studenog 2017.  -  Počeli radovi na sanaciji odlagališta otpada na Karepovcu

„Danas počinjemo jedan veliki iskorak prema budućnosti grada. Vjerujem da ćemo u dobro ugovorenom poslu s „Eurco d.d.“ i „G.T. Trade d.o.o.“ te svima drugima koji će odrađivati ovaj značajan posao za grad Split i 19 gradova i općina naše županije koji zadnjih 50-tak godina ovdje odlažu svoj otpad dovršiti ovu priču u ugovorenom roku od 30 mjeseci.

više

19. listopada 2017.  -  Potpisan ugovor o sanaciji Karepovca

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Hrvoje Merki, direktor vinkovačke tvrtke „Eurco d.d.“ i Arsen Zoran Tonšić, prokurist tvrtke „G.T. Trade d.o.o. Split“ u ime izvođača radova, potpisali su danas Ugovor o sanaciji odlagališta otpada Karepovac.

više

   
20. rujna 2019.
2014_03_15_Banovina_01.jpg

Grad sufinancira troškove putovanja Erasmus+ studija

U novoj akademskoj godini Grad Split će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS+ studija i to za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do 2.000,00 kn netto po studentu.

   
18. rujna 2019.
2019_09_19_učenici.jpg

Otpad nije smeće: Jesenski ciklus radionica za djecu na temu otpada 
 

U sklopu aktivnosti predviđenih projektom „Otpad nije smeće“ Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce nastavlja s provedbom radionica za djecu i mlade te njihove edukatore na temu otpada.

   
.
2019_09_06_kaštelet A.jpg

ANKETA za građane u svrhu uređenja uvale Kaštelet

   
17. rujna 2019.
2019_09_17_Bundestag01.jpg

Delegacija Bundestaga kod gradonačelnika Krstulovića Opare: „Fale nam njemačke investicije!“

Izaslanstvo parlamentarne skupine njemačkog Bundestaga Sjeverni Jadran za svog se posjeta Splitu susrelo danas s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

   
16. rujna 2019.
2019_09_16_GV sigurnost.jpg

Stanje sigurnosti u Splitu zadovoljavajuće

Na Tematskoj sjednici o stanju sigurnosti u Splitu, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko – dalmatinske Marko Srdarević naglasio je kako bi trebalo intenzivirati rad Vijeća za prevenciju kriminaliteta koje je osnovano u suradnji policije i Grada Splita.

   
16. rujna 2019.
2019_09_16_tematska sjednica karepovac.jpg

Održana sjednica Gradskoga vijeća grada Splita - tematska rasprava o stanju otpada Karepovac i gospodarenju otpadom

Danas je održana tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnice i vijećnici raspravljali o stanju odlagališta otpada Karepovac i gospodarenju otpadom.

   
15. rujna 2019.
2019_09_16_MIS.jpg

MIS 1979-2019

Svečanim defileom splitskih sportskih klubova preko Rive i dodjelom priznanja, nagrada i zahvalnica završen je službeni program obilježavanja 40. godišnjice Mediteranskih igara u Splitu.

   
12. rujna 2019.
2019_09_12_Mejaši A.jpg

Otvoren športski centar na Mejašima

Na radost brojnih malih i velikih stanovnika kotara, uz obilje plesa i glazbe, večeras je otvoren dugoočekivani Športski-rekreacijski centar na Mejašima. Centar, vrijedan 1,5 milijuna kuna, nalazi se neposrednoj blizini osnovne škole, a raspolaže s čak pet dječjih, dva nogometna i jednim košarkaškim igralištem.

   
12. rujna 2019.
2019_09_12_Medils A.jpg

Otvoreni „Hrvatsko-francuski upravnopravni dani“

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas otvaranju „Hrvatsko-francuskih upravnopravnih dana“ koji se u prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života (Medils) održavaju već 13. godinu za redom i gdje su se okupili eminentni hrvatski i francuski znanstvenici iz područja javne uprave i upravne znanosti.

   
12. rujna 2019.
2019_09_11_Grad Split-SDŽ i regija M.jpg

Sastanak u županiji sa savjetnikom predsjednika regije Marche

Mogućnosti bolje prometne povezanosti Splita i Ancone tijekom čitave godine bila je tema današnjeg sastanka održanog u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojem su uz domaćinstvo župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare i njihovih suradnika nazočili savjetnik predsjednika Regije Marche, Diego Franzoni, predstavnici Županijske gospodarske komore, Lučke uprave, Jadrolinije i Zračne luke.

   
11. rujna 2019.
2019_09_11_Posjet Biskupu Uzaniću 02.jpg

Posjet biskupu Uziniću i samostanu Male Braće

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u sklopu radnog posjeta Dubrovniku susreo se s biskupom Matom Uzinićem u Biskupskoj palači.

   
11. rujna 2019.
2019_09_12_Dubrovnik 02.jpg

Radni posjet Dubrovniku: Suradnja gradova i razmjena dobrih iskustava

Grad Split uskoro kreće u proces izrade Plana upravljanja zaštićenom povijesnom jezgrom Splita i Dioklecijanovim podrumima.

   
10. rujna 2019.
2019_09_10_Signalizacija.jpg

Izmjena prometne signalizacije

U cilju poboljšanja sigurnosti prometa na križanju Ulice Domovinskog rata, Ulice slobode i Ulice Hrvatske mornarice danas počinju radovi na nadogradnji semaforskog sustava i izradi nove horizontalne i vertikalne signalizacije.

   
10. rujna 2019.
2019_09_10_Sanacija cesta.jpg

Sanacija Ulice Domovinskog rata

Po nalogu Grada Splita tijekom ovoga tjedna obavljanju se radovi na sanaciji kolotraga i oštećenja na istočnoj kolničkoj traci u Ulici Domovinskog rata, od križanja s Vukovarskom ulicom do Mažuranićevog šetališta, kao i udarnih oštećenja na istočnoj kolničkoj traci na izlazu iz grada.

   
9. rujna 2019.
2019_09_09_prvi dan škole01.jpg

Prvi dan škole - prvašići na Mejašima u novim učionicama

Školsko zvono označilo je početak nove školske godine. Splitski školarci dočekali su ga s novim knjigama na klupama i s puno uzbuđenja zbog povratka među prijatelje i nove školske izazove.

   
9. rujna 2019.
2019_09_09_MIS.jpg

Split obilježava 40 godina Mediteranskih igara

Kao uvertira u obilježavanje  40 godina od Mediteranskih igara u Splitu (MIS), najvećeg sportskog događaja u povijesti  Dalmacije koji se zbio u rujnu davne 1979., danas je održana konferencija za medije u ŠC Gripe.

   
6. rujna 2019.
2019_09_06_KBC_A.jpg

Bespovratna EU sredstva za razvoj splitskog KBC-a

Ova dva danas potpisana ugovora su najbolji uvod u skoro potpisivanje pripremljenog ugovora za budući Regionalni transfuzijski centar na Križinama koji će obogatiti sadržaje KBC-a, ali i dati novu dimenziju zajednice komponenti našeg Sveučilišta ...

   
6. rujna 2019.
2019_09_06_uvala firule.jpg

RaST osigurao sredstva za sanaciju odrona u uvalama Firule i Pošk te mikro deponija na Žnjanu

Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. osigurala je 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava za sanaciju pokosa u uvali Firule i punti POŠK-a te sanaciju mikro deponija na istočnom dijelu platoa Žnjan.

   
4. rujna 2019.
2019_09_04_Autobusi E.jpg

Novi autobusi na gradskim ulicama

Na gradske ulice uskoro izlaze 34 nova autobusa splitskog Prometa vrijedna gotovo 74 milijuna kuna. Riječ je o 20 zglobnih Mercedesa i 14 solo MAN-ova financiranih sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto te sredstvima iz Državnog proračuna u iznosu od 15 posto.

   
4. rujna 2019.
2019_09_04_Klis.jpg

Odobreno 27,8 milijuna kuna za ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split

Dana 03. rujna 2019.g. ministar regionalnog razvoja donio je Odluku o financiranju ITU strateškog projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ kojom se osigurava bespovratnih 27,8 milijuna kuna iz ITU mehanizma.

   
3. rujna 2019.
2019_09_03_franko01.jpg

Prijem za svjetskog juniorskog plivačkog prvaka Franka Grgića

-Kad mi je najteže ja potegnem, još jače! To je takva motivacijska izjava koju od puno zrelijih i starijih nisam čuo! – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara dvostrukom juniorskom svjetskom prvaku u plivanju Franku Grgiću na prijemu koji je danas za njega i za njegovog trenera Matu Ružiću, kao i za predstavnike PK Jadran i Hrvatskog plivačkog saveza organiziran u Gradskoj upravi.

   
3. rujna 2019.
2019_09_03_komemoracija.jpg

Split se oprostio od komodora Ivice Tolića

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegov zamjenik Nino Vela nazočili su danas komemoraciji u povodu prerane smrti komodora Ivice Tolića, ratnog zapovjednika Treće imotske bojne Četvrte gardijske brigade i nekadašnjeg načelnika stožera Južnog bojišta.

   
3. rujna 2019.
2019_09_03_dvorana01.jpg

Pokrenut postupak nabave radova za novu višenamjensku dvoranu, novu scenu za kulturne i društvene sadržaje na Trgu Hrvatske bratske zajednice u Splitu

Grad Split korak je bliže uređenju nove višenamjenske dvorane, nove scene za brojne kulturne i društvene sadržaje.

   
2. rujna 2019.
2019_09_02_DV ruzmarin1.jpg

Posjet mališanima DV Ružmarin

Na početku nove vrtićke godine mališane u DV  Ružmarin na Trsteniku jutros je posjetila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš zajedno s pročelnikom Službe za društvene djelatnosti Matom Omazićem.

   
2. rujna 2019.
2019_09_02_brazilciweb.jpg

Zapovjednik „Brasila“ u Banovini

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas zapovjednika školskog broda brazilske Ratne mornarice „Brasil“ (U-27),  kapetana Alesandrea Bessa de Oliveiru.

   
30. kolovoza 2019.
2019_08_30_Lora B.jpg

Vela na ispraćaju raketne topovnjače HRM-a u NATO misiju

Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela nazočio je danas u pomorskoj bazi Lora ispraćaju drugog hrvatskog kontingenta u NATO operaciju potpore miru - „Sea Guardian“.

   
29. kolovoza 2018.
2019_08_29_Urb_aglomeracija 01.jpg

Za projekte Urbane aglomeracije Split odobreno 44 milijuna kuna

Nastavlja se uspješan niz ugovaranja projekata putem ITU mehanizma za Urbanu aglomeraciju Split. Nakon potpisanih ugovora s Promet d.o.o. za nabavku 18 novih autobusa i izgradnju i opremanje biciklističkih staza na području općine Podstrana i grada Omiša kreće se u implementaciju dva nova projekta Urbane aglomeracije Split.

   
28. kolovoza 2019.
2019_08_28_Pokazne B.jpg

Od sutra počinje preuzimanje godišnjih pokaznih karata za učenike iz obitelji s troje i više djece

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu temeljem Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik 19/19)  koje mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje 3 (tri) godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

   
26. kolovoza 2019.
2019_08_26_Dentalna amb_na Križinama.jpg

Na Križinama otvorena ambulanta dentalne medicine

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas svečanom početku rada ambulante dentalne medicine pri Odjelu za maksilofacijalnu kirurgiju bolnice na Križinama.

   
25. kolovoza 2019.
2019_08_25_78_oblj_prvom partiz_odredu B.jpg

Obilježena 78. obljetnica Prvog splitskog partizanskog odreda

Polaganjem vijenaca pred Spomen ploču u Vinkovačkoj ulici na Plokitama jutros je u Splitu obilježena 78. obljetnica formiranja i strijeljanja Prvog splitskog i solinskog partizanskog odreda. Vijence su položila izaslanstva Grada Splita, Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita, Veterana Domovinskog rata i antifašista, Socijaldemokratske partije, ...

   
24. kolovoza 2019.
2019_08_24_Skauti A.jpg

U Splitu otvorena 16. europska skautska konferencija

U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora večeras je svečanim otvorenjem na Tvrđavi Gripe započela 16. europska skautska konferencija (16. European Guide and Scout Conference)  koja je okupila 621 predstavnika i voditelja nacionalnih skautskih organizacija iz 51 zemlje Europe i svijeta.


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba