index
naslovnica.gif
Grad Split
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Savjetovanje s javnošću
Zaštita osobnih podataka
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Karepovac
Izbori za članove vijeća GK i MO 2018.
Arhiva vijestimain_galerija

Informacije o sanaciji odlagališta Karepovac

 


Svoja pitanja, primjedbe i mišljenja šaljite na e-mail adresu  karepovac@split.hr

 

više

Reorganizacija gradilišta na Karepovcu: Smanjenje intenziteta prebacivanja otpada i gradnja infrastrukture tijekom ljeta

Intenzivni radovi iskopa, prebacivanja i ugradnje otpada u tijelo odlagališta Karepovac prekinuti su 5. svibnja 2018. godine. U proteklih mjesec i pol dana sanacija se obavljala u smjenskom dnevnom produženom i noćnom radu svaki dan, uključujući i nedjelje i blagdane.

više

Projektna dokumentacija Karepovca

više

15. prosinca 2018. - Zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru

u Gradu Splitu kao nositelju zahvata sanacije odlagališta Karepovac u Splitu
više

1. veljače 2018.  -  Sanacija Karepovca nema alternativu, krajnje je vrijeme da građani počnu odvajati otpad

U radnim prostorijama izvođača radova na odlagalištu Karepovac  jutros je održan prvi brifing za novinare, kao nastavak redovitog tjednog izvješća o tijeku sanacije.

više

26. siječnja 2018.  -  Nema prekoračenja propisanih vrijednosti plinova, prebačeno 260 tisuća kubika otpada

Od početka radova na sanaciji odlagališta Karepovac nisu zabilježena prekoračenja propisanih vrijednosti koncentracije plinova sukladno Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

više

19. siječnja 2018. - Prebačeno skoro 200 tisuća kubika otpada, plinovi ne prekoračuju granične vrijednosti

Od početka sanacije odlagališta Karepovac krajem studenog prošle godine pa do danas, iskopano je i preoblikovano 166 tisuća kubnih metara komunalnog te 25 tisuća kubnih metara građevinskog otpada. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima i velikom broju bagera i damper kamiona tako je urađeno i više od dosad planiranog.

više

12. siječnja 2018. - Izvještaj o aktivnostima na sanaciji odlagališta Karepovac

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovac izvode se predviđenom dinamikom. I dalje se premješta stari komunalni otpad koji se od 2010. godine odlagao na istočnoj strani odlagališta. Paralelno se odvijaju i geodetski radovi, dok se kontinuirano zaprima i novi otpad.

više

5. siječnja 2018. - U ponedjeljak nastavak sanacije odlagališta na Karepovcu: postavljeni uređaji za mjerenje svih propisanih plinova

U ponedjeljak, 8. siječnja 2018. godine, nastavlja se sanacija odlagališta Karepovac. Riječ je o nastavku radova na sanaciji nakon dvotjedne stanke za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika.

više

15. prosinca 2017.  -  Tjedni izvještaj o sanaciji odlagališta Karepovac: Dosad premješteno više od planiranog

Od početka radova na sanaciji Karepovca, izvođači su do sada s 45 strojeva premjestili oko 70 tisuća metara kubnih komunalnog otpada koji se od 2010. godine odlagao na istočnoj strani odlagališta.

više

14. prosinca 2017.  -  Gradonačelnik u obilasku Dračevca i Karepovca: Sanacija Karepovca nema alternativu

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara posjetio je danas stanovnike Dračevca, najbliže susjede odlagalištu Karepovac, saslušao njihova pitanja i brige te im zahvalio na razumijevanju i strpljenju koje je potrebno ovih dana. Najavio je zaustavljanje radova od 22. prosinca do 8. siječnja kako bi se omogućili ugodniji uvjeti za život za vrijeme božićnih praznika.

više

8. prosinca 2017.  -  Prebacivanje starog otpada u tijeku, plinovi u granicama

Otkako je započela sanacija odlagališta Karepovac prebačeno je oko 50.000 metara kubnih otpada s područja buduće kasete na krovni dio deponije.

više

1. prosinca 2017.  -  Izvještaj o aktivnostima na sanaciji odlagališta Karepovac

Radovi na sanaciji odlagališta Karepovac izvode se predviđenom dinamikom. U tijeku je premještanje starog otpada uz paralelno odvijanje geodetskih radova, dok se kontinuirano zaprima i novi otpad.

više

27. studenog 2017.  -  Sanacija odlagališta otpada na Karepovcu ima državni značaj

Sanacija odlagališta otpada na Karepovcu je jedan od najvažnijih projekata za grad Split, jer najviše utiče na kvalitetu života svih građana, a ne samo onih koji žive u njegovoj blizini. To je rečeno na danas održanom skupu u prostorijama Mjesnog odbora Kamen, kojeg su organizirali Grad Split i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ...

više

24. studenog 2017.  -  Stručni skup o sanaciji Karepovca

Budući da je u srijedu počela prva faza sanacije Karepovca prebacivanjem starog otpada, građani Splita jutros su, kako je i očekivano, mogli osjetiti povećanu koncentraciju neugodnih mirisa u zraku. Nastavni zavod za javno zdravstvo provodi kontinuirana ...

više

22. studenog 2017.  -  Počeli radovi na sanaciji odlagališta otpada na Karepovcu

„Danas počinjemo jedan veliki iskorak prema budućnosti grada. Vjerujem da ćemo u dobro ugovorenom poslu s „Eurco d.d.“ i „G.T. Trade d.o.o.“ te svima drugima koji će odrađivati ovaj značajan posao za grad Split i 19 gradova i općina naše županije koji zadnjih 50-tak godina ovdje odlažu svoj otpad dovršiti ovu priču u ugovorenom roku od 30 mjeseci.

više

19. listopada 2017.  -  Potpisan ugovor o sanaciji Karepovca

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Hrvoje Merki, direktor vinkovačke tvrtke „Eurco d.d.“ i Arsen Zoran Tonšić, prokurist tvrtke „G.T. Trade d.o.o. Split“ u ime izvođača radova, potpisali su danas Ugovor o sanaciji odlagališta otpada Karepovac.

više

   
.
2017_12_14_Karepovac H.jpg

Vrijednosti s mjerne postaje Karepovac

Na mjernoj postaji smještenoj na području gradskog kotara Kamen s južne strane Karepovca, kontinuirano se provode mjerenja slijedećih parametara kvalitete zraka: sumporvodika, amonijaka, sumpor dioksida, dušikovog dioksida, lebdećih čestica PM10 s udjelom metala i merkaptana. Te su vrijednosti dostupne na:


http://www.cistoca-split.hr/informacije/mjerenje-kvalitete-zraka
http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php
http://www.ekonerg-laboratorij.com/karepovac/ 

   
18. srpnja 2018.
2018_07_17_Ugovor Vrtiči.jpg

Potpisan ugovor o poboljšanju materijalnih uvjeta u splitskim dječjim vrtićima

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović jučer je u Zagrebu potpisala Ugovor o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini.

   
17. srpnja 2018.
2018_07_17_Doček vatrenih A.jpg

Split i Dalmacija pozdravili svjetske nogometne viceprvake!

Mnoštvo građana Splita i cijele Dalmacije dočekali su danas kasno poslijepodne na Rivi hrvatske nogometne reprezentativce koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ostvarili povijesni uspjeh osvojivši drugo mjesto.

   
17. srpnja 2018.
2018_07_17_Otvorenje Trogirskog mosta D.jpg

Predsjednik Vlade otvorio novi most od Trogira do Čiova

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji suradnika danas je pred mnogobrojnim građanima Trogira i Okruga svečano pustio u promet novi most s kojim je grad Trogir spojen s Čiovom.

   
16. srpnja 2018.
2018_07_16_Kinezi C.jpg

Delegacija prijateljskog grada Hangzhoua posjetila Banovinu

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela i predsjednik splitskog Gradskog vijeća Igor Stanišić primili su danas u Banovini višečlano izaslanstvo kineskog grada prijatelja Hangzhoua, predvođeno predsjednicom njihove Gradske skupštine Yo Yuemin.

   
14. srpnja 2018.
2018_07_14_splitsko-ljeto1.jpg

Na Peristilu otvoreno 64. Splitsko ljeto

Na Peristilu, sjecištu života grada kroz stoljeća, večeras je svečano otvoreno 64. Splitsko ljeto. Ovogodišnje izdanje vraća umjetnost na drevne pozornice pod zvjezdano nebo, s više od 50 kulturno-umjetničkih događaja.

   
13. srpnja 2018.
2018_07_13_peristil.jpg

Vratimo život i ljepotu Palači

Drage moje sugrađanke i sugrađani,
sutra počinje 64. Splitsko ljeto u kojem ćemo vidjeti najbolje od onog što umjetnost može ponuditi. A to će biti teatar u svoj njegovoj ljepoti koji će vibrirati po našim kalama, pjacetama, dvorištima...

   
13. srpnja 2018.
2018_07_13_jedinstvo.jpg

"Oceani nas razdvajaju, a 'Jedinstvo' spaja"

Projekt "Oceani nas razdvajaju, a 'Jedinstvo' spaja" predstavljen je danas u Muzeju Grada Splita uz nazočnost zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović i zamjenika župana Luku Brčića.

   
13. srpnja 2018.
2018_07_12_Crnogorci 01.jpg

Proslavljen Dan državnosti Crne Gore

U prostorijama Zajednice Crnogoraca Splita svečano je obilježen Dan državnosti Crne Gore te obljetnica ustanka naroda Crne Gore 13. srpnja 1941. godine protiv fašističkih okupatora.

   
12. srpnja 2018.
2018_07_13_sport1.jpg

Svečano otvorena 1. međunarodna konferencija „Talenti i dual karijera u sportu“

„Koliko je važan profesionalni razvoj i stručna podrška jasno smo mogli vidjeti i u svjetlu aktualnog Svjetskog nogometnog prvenstva koje je pokazalo da je uspjeh dio dugog puta koji prati sportaše“ rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović  ...

   
12. srpnja 2018.
2018_07_12_udzbenici1.jpg

Za sufinanciranje udžbenika učenicima osnovnih škola 12 milijuna kuna

Grad Split će učenicima osnovnih škola u narednoj školskoj godini sufinancirati nabavu udžbenika, radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih pomagala, a o proceduri isplate i iznosu proračunskih sredstava ...

   
11. srpnja 2018.
2018_07_11_HGK - 01.jpg

Okrugli stol o prometu za vrijeme sezone

U organizaciji Slobodne Dalmacije, danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Splitu održan okrugli stol na temu: „Ljetni prometni izazovi u turističkim gradovima“.

   
11. srpnja 2018.
2018_07_11_znjan.jpg

Ministar Štromar: „Cilj je ostvaren, ovo je sad prekrasna plaža“

„Prije osam mjeseci sam bio ovdje, vladao je nered, kaos i bezakonje. Sada je prekrasno“ rekao je danas prilikom obilaska Žnjanskog platoa potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te dodao kako je bilo puno skeptika kada su on i gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavili kako će ovo lijepo izgledati, ...

   
11. srpnja 2018.
2018_07_11_zupanija1.jpg

Županija osigurala 2 milijuna kuna za žnjanski plato

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela i župan Blaženko Boban potpisali su danas u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije ugovor u vrijednosti 2 milijuna kuna kojim se Gradu Splitu iz županijskog proračuna osiguravaju sredstva za sufinanciranje uređenja žnjanskog platoa radi održavanja i stavljanja u javnu funkciju pomorskog dobra.

   
11. srpnja 2018.
2018_07_11_interreg1.jpg

Pametnom rasvjetom u nastavak razvoja Splita kao Smart Cityja

Sinoć je na Bačvicama, paljenjem putem tableta, zasvijetlila nova, pametna i energetski učinkovita javna rasvjeta. Na potezu od Jadranskog mosta do rampe na Zenti u protekla dva mjeseca postavljeno je 82 led lampe na 80 stupova koje će godišnje uštedjeti oko 60 tisuća kuna.

   
10. srpnja 2018.
2018_07_10_ultra1.jpg

Izvješća gradskih i dežurnih službi uključenih u organizaciju ULTRA EUROPE Festivala 2018. (6.-8. srpnja)

Grad Split, Komunalno i prometno redarstvo Za vrijeme festivala ULTRA EUROPE organizirano je dežurstvo komunalnih i prometnih redara do 24.00 sata. Jedan prometni redar i jedna posada pauka imali su dežurstvo cijelu noć od 00.00 do 6.00 ujutro.

   
10. srpnja 2018.
2018_07_10_konferencija1.jpg

Zamjenik Vela na konferenciji o mehanizmima Unije za civilnu zaštitu

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko u utorak, 10. srpnja, u Splitu, u hotelu Park, održana je konferencija na temu „Mehanizam Unije za civilnu zaštitu - Zaštita u službi građana“.

   
6. srpnja 2018.
2018_07_06_Zajedno u sportu 01.jpg

Na Gripama održana radionica protiv socijalne isključivosti

Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport - naziv je projekta čija je radionica održana jutros u Športskom centru Gripe.

   
5. srpnja 2018.
2018_07_06_Peristil.jpg

Povratak Splitskog ljeta na Peristil i druge javne površine

Unatoč tome što se ovogodišnje Splitsko ljeto vraća na Peristil u znatno dužem vremenskom razdoblju nego prijašnjih godina, intencija Grada Splita je na minimalnom iskorištavanju tog prostora, kao i drugih javnih površina, ...

   
4. srpnja 2018.
2018_07_04_Pressica_01.jpg

Predstavljena prva međunarodna konferencija „Talenti i dual karijera u sportu“

Danas je u Gradskoj upravi predstavljena međunarodna konferencija pod nazivom „Talenti i dual karijera u sportu“, a koja će se na splitskom Pravnom fakultetu održati 12. i 13. srpnja.

   
1. srpnja 2018.
2018_07_01_mak-prav-crkv1.jpg

Proslavljen dan Makedonske pravoslavne crkvene općine

U povodu dana zaštitnika splitske Makedonske pravoslavne crkvene općine „Sv. Naum Ohridski“ jutros je u crkvi Gospe od Anđela održana Liturgija koju je predvodio protojerej-stavrofor Kirko Velinski, a ispred Grada Splita nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.

   
29. lipnja 2018.
2018_06_29_vatrogasci1.jpg

Vatrogasci iz Slatina dobili novo vatrogasno vozilo

Novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno 1,5 milijuna kuna od danas je na raspolaganju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Slatina. Na poligonu Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita ključeve vozila vatrogascima je uručio zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela.

   
29. lipnja 2018.
2018_06_29_mali-split1.jpg

Sudionici „Malog Splita“ u Banovini

Pljesak i pjesma orili su se danas gradskom upravom prigodom prijema malih natjecateljica i natjecatelja koji će nastupiti na ovogodišnjem dječjem festivalu - Mali Split. Raspjevanu djecu i njihove mentore, na čelu s 'kapetanom' Jovicom Škarom, primila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović.


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba