index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Arhiva vijesti 2017.

Obilazak dežurnih službi u novogodišnjoj noći

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana obišao je večeras dežurne službe i njihove djelatnike koji ovu noć provode na radnim mjestima brinući o sigurnosti svih građana Splita i njihovih gostiju.

više

Novi ustroj Gradske uprave: Imenovani pročelnici po ovlaštenju

Danas je stupila na snagu Odluka o ustrojstvu Gradske uprave Grada Splita, usvojena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, 6. prosinca 2017. godine.

više

Poziv umirovljenicima s mirovinom do 2000,00 kuna za ostvarivanje prava na "božićnicu"

Pozivaju se svi umirovljenici koji imaju mirovinu do 2000,00 kuna i prebivalište na području Grada Splita, a nisu primili „božićnicu“ od Grada da ispune priloženi „zahtjev za ostvarivanje prava na „božićnicu“ za umirovljenike“.

više

Prednovogodišnji program događanja u Splitu

Dragi sugrađani i dragi gosti,


donosimo vam pregled prednovogodišnjih zbivanja u Splitu. Nadamo se kako će u raznolikoj ponudi svatko od vas pronaći nešto za sebe. 
 

više

Blagdansko druženje splitskog gradonačelnika i novinara

U povodu blagdana Božića i dolaska nove 2018. godine, gradonačelnik Andro Krstulović Opara je u Galeriji umjetnina priredio tradicionalno blagdansko druženje sa splitskim novinarima koji prate rad Gradske uprave.

više

Splitski izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u Gradsku upravu

Predstavnici splitskih izviđača donijeli su danas u Gradsku upravu fenjer s plamtećim Betlehemskim svjetlom mira i predali ga zamjenici gradonačelnika Jeleni Hrgović, kao simbol svjetla koje nadvladava tamu, uz želje za mir i dobro kao glavne poruke Božića.

više

Splićanima podijeljeno 5 tisuća porcija bakalara

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sudjelovao je danas s gradskim i županijskim čelnicima na Prokurativama u tradicionalnoj manifestaciji „Splitu s ljubavlju“ tijekom koje je građanima podijeljeno 5 tisuća porcija bakalara. Gradonačelnik je svojim sugrađanima čestitao Božić i Novu 2018. godinu.

više

Božićnica i dar za djecu radnicima angažiranim na javnim radovima

Za 265 radnika koji su zaposleni na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičinih poplava u sklopu provedbe Programa javnog rada – aktivacije nezaposlenih osoba, Grad Split će 27. prosinca 2017. na njihove račune uplatiti dar za šezdeset i četvero djece u iznosu od 500,00 kuna ...

više

Na Karepovcu pauza do 8. siječnja

Kako je i najavio gradonačelnik Andro Krstulović Opara prošli tjedan, danas će se radi blagdana i školskih praznika zaustaviti radovi na sanaciji odlagališta Karepovac.

više

Na Badnjak podjela 5 tisuća porcija bakalara u sklopu manifestacije „Splitu s ljubavlju“

U povodu tradicionalne manifestacije „Splitu s ljubavlju“ koja se održava ove nedjelje, 24. prosinca u 11 sati na Prokurativama, danas je u Gradskoj upravi održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Andro Krstulović Opara uvodno poručio kako je potrebno u fokus pažnje staviti entuzijazam, ljubav i požrtvovnost koju u pripremu i podjelu porcija bakalara građanima ulažu brojni kuhari, volonteri, sponzori i svi ljudi dobre volje.

više

Gradonačelnik primio djelatnike Gradske uprave koji odlaze u mirovinu

Zaposlenike splitske Gradske uprave koji krajem godine odlaze u mirovinu primili su danas gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegova zamjenica Jelena Hrgović zahvalivši im se na svemu dobrome što su svojim radom napravili za građane Splita i Gradsku upravu.

više

Božićni prijem kod splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić upriličio je tradicionalni Božićni prijem u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Nadbiskupskom ordinarijatu zaželjevši prisutnima slogu i mir, te dobro zdravlje u 2018. godini.

više

U Splitu ukinute mjere prokuhavanja vode

Za područje grada Splita i šireg splitskog područja Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije je ukinuo mjeru preporuke prokuhavanja vode prije pića.

više

Stižu Božićnice za umirovljenike

Grad Split je od danas započeo s uplatama Božićnica za splitske umirovljenike i korisnike osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb koji primaju gradsku naknadu.

više

Splitski mališani čestitali Božić gradonačelniku i gradskim vijećnicima

Djeca splitskih vrtića bili su gosti u Gradskoj upravi na predblagdanskom druženju s gradonačelnikom Androm Krstulović Oparom.

više

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Splita. Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov zahvalio se svim vijećnicima, gradonačelniku Andri Krstulović Opari i njegovim zamjenicima Ninu Veli i Jeleni Hrgović na suradnji u godini na izmaku.

više

Gradonačelnik primio predstavnike splitskih braniteljskih udruga

Uoči predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je primio predstavnike  braniteljskih udruga grada Splita.

više

Vodstvo Hrvatske liječničke komore kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa zamjenicom Jelenom Hrgović primio je danas predsjednika Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimira Golužu koji mu je uručio knjigu „Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskog istoka“ autora prof. dr. sc. Ive Lučića, sinoć predstavljenu u Splitu.

više

Gradonačelnikov blagdanski prijem za predstavnike gradskih kotareva, mjesnih odbora, direktore komunalnih poduzeća i ravnatelje ustanova

U povodu predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je u Vili Dalmacija primio predstavnike splitskih gradskih kotara i mjesnih odbora, ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova, ustanova u kulturi te direktore komunalnih poduzeća.

više

Zamjenik gradonačelnika na dočeku jubilarnih putnika „Jadrolinije“ u 2017. godini

„Jadrolinija“ je danas u splitskoj Gradskoj luci prilikom pristajanja trajekta „Hrvat“ na liniji Split-Supetar simbolično obilježila 12-milijuntog putnika u ovoj godini, te 5-milijuntog putnika splitske Gradske luke.

više

Zamjenica gradonačelnika posjetila „Anđele“

U sklopu predblagdanskih obilazaka zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović danas je posjetila udruge „Anđeli“ i „Lastavice“, te Dom za odgoj djece i mladeži na Brdima. Tom prigodom je ravnateljima ustanova uručila košare sa slatkišima i čekove u iznosu od 2 tisuće kuna.

više

Komodor Ivo Rafanelli novi zapovjednik HRM

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara prisustvovao je danas  u Domu Hrvatske vojske svečanoj primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, kojom prilikom je dužnosti zapovjednika razriješen kontraadmiral Predrag Stipanović, a tu dužnost je preuzeo komodor Ivo Raffanelli.

više

Zamućena voda

Uslijed većih oborina na izvoru rijeke Jadro došlo je do povećanja parametra mutnoća vode iznad dopuštenih vrijednosti.

više

Tjedni izvještaj o sanaciji odlagališta Karepovac: Dosad premješteno više od planiranog

Od početka radova na sanaciji Karepovca, izvođači su do sada s 45 strojeva premjestili oko 70 tisuća metara kubnih komunalnog otpada koji se od 2010. godine odlagao na istočnoj strani odlagališta.

više

Uspješno organizirana humanitarna akcija „A di si ti?!“

Sedamnaestu godinu za redom u organizaciji splitske udruge Most uspješno je organizirana tradicionalna humanitarna akcija „A di si ti?!“.

više

Juuu-huuu, praznici su!

Za vrijeme zimskih praznika, već 8. godinu zaredom ustanove u kulturi pripremaju brojne radionice za djecu tijekom zimskih, školskih praznika u sklopu akcije ...
više

Zamjenica gradonačelnika u predblagdanskim obilascima

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović u povodu predstojećih blagdana Božića i Nove godine posjetila je danas Dom za starije i nemoćne osobe „Zenta“ te Mirovni dom „Lovret“.

više

Vrijednosti s mjerne postaje Karepovac

Na mjernoj postaji smještenoj na području gradskog kotara Kamen s južne strane Karepovca, kontinuirano se provode mjerenja slijedećih parametara kvalitete zraka: sumporvodika, amonijaka, sumpor dioksida, dušikovog dioksida, lebdećih čestica PM10 s udjelom metala i merkaptana. Te su vrijednosti dostupne na:


http://www.cistoca-split.hr/informacije/mjerenje-kvalitete-zraka
http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php
http://www.ekonerg-laboratorij.com/karepovac/ 

više

Gradonačelnik u obilasku Dračevca i Karepovca: Sanacija Karepovca nema alternativu

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara posjetio je danas stanovnike Dračevca, najbliže susjede odlagalištu Karepovac, saslušao njihova pitanja i brige te im zahvalio na razumijevanju i strpljenju koje je potrebno ovih dana. Najavio je zaustavljanje radova od 22. prosinca do 8. siječnja kako bi se omogućili ugodniji uvjeti za život za vrijeme božićnih praznika.

više

Sanacija Karepovca-širenje neugodnog mirisa

Zamjenik gradonačelnika, Nino Vela uputio je danas dopis solinskom gradonačelniku Daliboru Ninčeviću  kojim ga informira o radovima na sanaciji odlagališta otpada na Karepovcu i njima prouzročenim neugodnim mirisima koji su se posljednjih dana širili i u pravcu Solina.

više

Oproštajna posjeta zapovjednika HRM-a

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je u oproštajnu posjetu zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kontraadmirala Predraga Stipanovića koji 1. siječnja 2018. godine odlazi ...
više

Javni poziv za isticanje kandidatura za Savjet mladih Grada Splita

više

Otkrivene jaslice u kapelici sv. Arnira

U kapelici sv. Arnira, najznačajnijem gotičko-renesansnom arhitektonskom spomeniku u Splitu, večeras su otkrivene jaslice, uradak akademskog kipara Kažimira Hraste.

više

Blagdanski obilasci

U sklopu predblagdanskih obilazaka zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović danas je posjetila Županijsku udrugu slijepih Split, Centar za rehabilitaciju „Samaritanac“ te splitski Centar za autizam u Spinutu.

više

Usvojena Strategija razvoja urbane aglomeracije Split

U nastavku 5. sjednice splitskog Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno usvojili Strategiju  razvoja urbane aglomeracije Split.

više

Sastanak s predstavnicima  Svjetske banke

Predstavnici Svjetske banke i Agencije za investicije i konkurentnost boravili su danas u splitskoj Gradskoj upravi na radnom sastanku s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i njegovim suradnicima.

više

U Zagrebu predstavljen program Adventa u Splitu

Bogati program Adventa u Splitu predstavile su danas u Zagrebu zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Grada Splita.

više

Svečano obilježeno 50 godina Športskog saveza invalida grada Splita

U amfiteatru Medicinskog fakulteta svečano je obilježeno 50 godina Športskog saveza invalida grada Splita.

više

Usvojen  proračun Grada Splita za 2018. godinu

Splitski gradski vijećnici večeras su na 5. sjednici  većinom glasova usvojili gradski proračun za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 1,025 milijardi kuna.

više

Obilježen blagdan svetog Nikole, zaštitnika pomoraca

U povodu blagdana sv.Nikole, zaštitnika pomoraca, predstavnici Grada Splita, Sindikata pomoraca i udruga pomoraca položili su cvijeće podno spomen svjetionika „Pomorac“ na Katalinića brigu, za sve poginule i nestale hrvatske pomorce.

više

Blagdanski posjeti Domu „Maestral“ i centrima „Slavu Raškaj“ i „Juraj Bonači“

U povodu blagdana sv.Nikole te nadolazećih blagdana Božića i Nove godine viša savjetnica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković, danas je obišla štićenike i zaposlenike Doma „Maestral“ i centara „Slava Raškaj“ i „Juraj Bonači“.

više

Gradonačelnik s novinarima upalio prvu svijeću na gastroadventskom vijencu

Ovogodišnji „Gastroadvent“ u znaku je masline i kamilice, a čast da danas u podne, na Prokurativama, s novinarima portala zapali prvu svijeću na gastroadventskom vijencu, pripala je gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari. Obraćajući se okupljenima, gradonačelnik je rekao kako se u vremenu Došašća ...

više

Na fontani na Rivi zapaljena prva adventska svijeća

U subotu navečer, na adventskom vijencu postavljenom oko fontane na zapadnom dijelu Rive, upaljena je prva od četiri svijeće koje označavaju nadolazak Božića.
Svijeću su, u okviru misnog slavlja koje je vodio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović, zapalili gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa članovima svoje obitelji te direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

više

Obilježena 25. godišnjica osnivanja 158. brigade i 6. domobranske pukovnije

Polaganjem vijenaca na Lovrincu, misom za poginule i umrle hrvatske branitelje te svečanom akademijom u amfiteatru Medicinskog fakulteta, obilježena je 25. obljetnica osnutka 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Split Hrvatske vojske.

više

Održan Regionalni forum „Mediteran, klimatske promjene i prirodne katastrofe: dogovor Europske unije i Europski fond solidarnosti“

U organizaciji zagrebačkog Ureda za informiranje Europskog parlamenta, danas je u Centru za kulturu „Zlatna vrata“ održan Regionalni forum za raspravu „Mediteran, klimatske promjene i prirodne katastrofe: dogovor Europske unije i Europski fond solidarnosti“. Okosnica rasprave su događanja u Evropi tokom protekle sezone, kao i u Dalmaciji, počevši od požara pa do poplava.

više

Predstavljen ovogodišnji program „Adventa u Splitu“

Ovogodišnji program „Advent u Splitu“ predstavljen je danas u Gradskoj upravi. „Grad Split je zajedno s Turističkom zajednicom organizator manifestacije koja će i ove godine građane uvesti u božićnu čaroliju.

više

U  Splitu se održava Izborni kongres Europske gimnastičke federacije

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sudjelovao je danas na otvorenju 27. izbornog kongresa Europske gimnastičke federacije u hotelu „Le Meridien Lav“ te zahvalio što je Split, ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba