index
press.gif
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.
main_galerija
Split - ACY

Arhiva vijesti 2017.

Vrijednosti s mjerne postaje Karepovac

Nastavni zavod za javno zdravstvo na mjernoj postaji smještenoj na području gradskog kotara Kamen s južne strane Karepovca, mjeri kvalitetu zraka, odnosno mjerenje sumporvodika i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala. Te su vrijednosti dostupne na


http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php

 

više

Gradonačelnik u obilasku Dračevca i Karepovca: Sanacija Karepovca nema alternativu

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara posjetio je danas stanovnike Dračevca, najbliže susjede odlagalištu Karepovac, saslušao njihova pitanja i brige te im zahvalio na razumijevanju i strpljenju koje je potrebno ovih dana. Najavio je zaustavljanje radova od 22. prosinca do 8. siječnja kako bi se omogućili ugodniji uvjeti za život za vrijeme božićnih praznika.

više

Sanacija Karepovca-širenje neugodnog mirisa

Zamjenik gradonačelnika, Nino Vela uputio je danas dopis solinskom gradonačelniku Daliboru Ninčeviću  kojim ga informira o radovima na sanaciji odlagališta otpada na Karepovcu i njima prouzročenim neugodnim mirisima koji su se posljednjih dana širili i u pravcu Solina.

više

Oproštajna posjeta zapovjednika HRM-a

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je u oproštajnu posjetu zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kontraadmirala Predraga Stipanovića koji 1. siječnja 2018. godine odlazi ...
više

Javni poziv za isticanje kandidatura za Savjet mladih Grada Splita

više

Otkrivene jaslice u kapelici sv. Arnira

U kapelici sv. Arnira, najznačajnijem gotičko-renesansnom arhitektonskom spomeniku u Splitu, večeras su otkrivene jaslice, uradak akademskog kipara Kažimira Hraste.

više

Blagdanski obilasci

U sklopu predblagdanskih obilazaka zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović danas je posjetila Županijsku udrugu slijepih Split, Centar za rehabilitaciju „Samaritanac“ te splitski Centar za autizam u Spinutu.

više

Advent u Splitu

Dragi sugrađani i dragi gosti,


donosimo vam dnevni pregled predblagdanskih zbivanja u Splitu. Nadamo se kako će u raznolikoj ponudi svatko od vas pronaći nešto za sebe i osjetiti duh ovogodišnjeg splitskog Adventa.
 

više

Usvojena Strategija razvoja urbane aglomeracije Split

U nastavku 5. sjednice splitskog Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno usvojili Strategiju  razvoja urbane aglomeracije Split.

više

Sastanak s predstavnicima  Svjetske banke

Predstavnici Svjetske banke i Agencije za investicije i konkurentnost boravili su danas u splitskoj Gradskoj upravi na radnom sastanku s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i njegovim suradnicima.

više

U Zagrebu predstavljen program Adventa u Splitu

Bogati program Adventa u Splitu predstavile su danas u Zagrebu zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Grada Splita.

više

Svečano obilježeno 50 godina Športskog saveza invalida grada Splita

U amfiteatru Medicinskog fakulteta svečano je obilježeno 50 godina Športskog saveza invalida grada Splita.

više

Usvojen  proračun Grada Splita za 2018. godinu

Splitski gradski vijećnici večeras su na 5. sjednici  većinom glasova usvojili gradski proračun za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 1,025 milijardi kuna.

više

Obilježen blagdan svetog Nikole, zaštitnika pomoraca

U povodu blagdana sv.Nikole, zaštitnika pomoraca, predstavnici Grada Splita, Sindikata pomoraca i udruga pomoraca položili su cvijeće podno spomen svjetionika „Pomorac“ na Katalinića brigu, za sve poginule i nestale hrvatske pomorce.

više

Blagdanski posjeti Domu „Maestral“ i centrima „Slavu Raškaj“ i „Juraj Bonači“

U povodu blagdana sv.Nikole te nadolazećih blagdana Božića i Nove godine viša savjetnica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković, danas je obišla štićenike i zaposlenike Doma „Maestral“ i centara „Slava Raškaj“ i „Juraj Bonači“.

više

Gradonačelnik s novinarima upalio prvu svijeću na gastroadventskom vijencu

Ovogodišnji „Gastroadvent“ u znaku je masline i kamilice, a čast da danas u podne, na Prokurativama, s novinarima portala zapali prvu svijeću na gastroadventskom vijencu, pripala je gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari. Obraćajući se okupljenima, gradonačelnik je rekao kako se u vremenu Došašća ...

više

Na fontani na Rivi zapaljena prva adventska svijeća

U subotu navečer, na adventskom vijencu postavljenom oko fontane na zapadnom dijelu Rive, upaljena je prva od četiri svijeće koje označavaju nadolazak Božića.
Svijeću su, u okviru misnog slavlja koje je vodio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović, zapalili gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa članovima svoje obitelji te direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

više

Obilježena 25. godišnjica osnivanja 158. brigade i 6. domobranske pukovnije

Polaganjem vijenaca na Lovrincu, misom za poginule i umrle hrvatske branitelje te svečanom akademijom u amfiteatru Medicinskog fakulteta, obilježena je 25. obljetnica osnutka 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Split Hrvatske vojske.

više

Održan Regionalni forum „Mediteran, klimatske promjene i prirodne katastrofe: dogovor Europske unije i Europski fond solidarnosti“

U organizaciji zagrebačkog Ureda za informiranje Europskog parlamenta, danas je u Centru za kulturu „Zlatna vrata“ održan Regionalni forum za raspravu „Mediteran, klimatske promjene i prirodne katastrofe: dogovor Europske unije i Europski fond solidarnosti“. Okosnica rasprave su događanja u Evropi tokom protekle sezone, kao i u Dalmaciji, počevši od požara pa do poplava.

više

Predstavljen ovogodišnji program „Adventa u Splitu“

Ovogodišnji program „Advent u Splitu“ predstavljen je danas u Gradskoj upravi. „Grad Split je zajedno s Turističkom zajednicom organizator manifestacije koja će i ove godine građane uvesti u božićnu čaroliju.

više

U  Splitu se održava Izborni kongres Europske gimnastičke federacije

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sudjelovao je danas na otvorenju 27. izbornog kongresa Europske gimnastičke federacije u hotelu „Le Meridien Lav“ te zahvalio što je Split, ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba