index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Arhiva vijesti 2017.

Potpisan ugovor o održavanju Europskog rukometnog prvenstva u Splitu

U velikoj vijećnici Gradske uprave danas je potpisan ugovor između Grada Splita i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) o održavanju Europskog rukometnog prvenstva u Splitu. Ugovor o domaćinstvu potpisali su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak.

više

Pokrenute aktivnosti na izradi Dugoročne strategije razvoja grada Splita

Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova danas je održan sastanak predstavnika svih klubova vijećnika u splitskom Gradskom vijeću na temu izrade „Dugoročne strategije razvoja grada Splita“.

više

Na konferenciji za medije predstavljen projektni natječaj za uređenje Žnjana

„Žnjanski plato doveli smo na nultu fazu. Sada je sloboda na struci da obogati taj prostor sadržajima koji će, prvenstveno, zadovoljavati potrebe građana Splita svih uzrasta i to 365 dana u godini. Nastupio je ključan trenutak nakon kojeg više nema povratka“, kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ...

više

Sanacija odlagališta otpada na Karepovcu ima državni značaj

Sanacija odlagališta otpada na Karepovcu je jedan od najvažnijih projekata za grad Split, jer najviše utiče na kvalitetu života svih građana, a ne samo onih koji žive u njegovoj blizini. To je rečeno na danas održanom skupu u prostorijama Mjesnog odbora Kamen, kojeg su organizirali Grad Split i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ...

više

Stručni skup o sanaciji Karepovca

Budući da je u srijedu počela prva faza sanacije Karepovca prebacivanjem starog otpada, građani Splita jutros su, kako je i očekivano, mogli osjetiti povećanu koncentraciju neugodnih mirisa u zraku. Nastavni zavod za javno zdravstvo provodi kontinuirana ...

više

Održana edukativno-pokazna vježba „Spinut 2017.“

U organizaciji Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje Grada Splita danas je u Spinutu, s početkom u 15,30 sati, održana edukativno-pokazna vježba i smotra „Spinut 2017.“.

više

Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita

Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave održana 6. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Male „parlamentarce“, predstavnike 28 splitskih osnovnih škola, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović pohvalivši njihov dosadašnji rad.

više

U hotelu Park seminar o urbanoj mobilnosti

„Poboljšani sustavi urbane mobilnosti u svrhu podizanja kvalitete života“ naziv je drugog projektnog seminara koji se u sklopu projekta REMEDIO održava u Splitu, 23. studenog 2017. u hotelu Park s početkom u 9.00 sati.

više

Počeli radovi na sanaciji odlagališta otpada na Karepovcu

„Danas počinjemo jedan veliki iskorak prema budućnosti grada. Vjerujem da ćemo u dobro ugovorenom poslu s „Eurco d.d.“ i „G.T. Trade d.o.o.“ te svima drugima koji će odrađivati ovaj značajan posao za grad Split i 19 gradova i općina naše županije koji zadnjih 50-tak godina ovdje odlažu svoj otpad dovršiti ovu priču u ugovorenom roku od 30 mjeseci.

više

U Spaladium areni otvoren sajam „Adriatic Design Expo 2017.“

U Spaladium areni danas je svečano otvoren međunarodni sajam namještaja, rasvjete i unutarnjeg uređenja „Adriatic Design Expo 2017.“ koji se održava do 25. studenog. Čestitke organizatorima i izlagačima uputio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Zamjenik Nino Vela na proslavi Dana Kotora

Povodom Dana grada Kotora, zamjenik gradonačelnika, Nino Vela nazočio je u utorak Svečanoj sjednici Skupštine Općine Kotor kojoj se odazvao na poziv kotorskog gradonačelnika, Vladimira Jokića i predsjednice Skupštine, Dragice Perović.

više

Raspisan natječaj za obavljanje poslova preventivne zaštite od požara i bujičnih poplava

U sklopu provedbe Programa javnog rada – aktivacije nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava, koji se financira iz sredstava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grad Split je raspisao natječaj za prijem 320 osoba, koje će biti zaposlene na tim poslovima.

više

Završena digitalizacija i katalogizacija arhive danskog arhitekta-arheologa Ejnara Dyggvea

U povodu završetaka procesa digitalizacije, katalogizacije i otvorenog pristupa cjelokupnoj arhivi danskog arhitekta-arheologa Ejnara Dyggvea, u splitskoj Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare na kojoj su o značaju projekta govorili splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, veleposlanik Kraljevine Danske Christian Thorning te voditelj Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Splitu Radoslav Bužančić.

više

Otvorena izložba radova povodom Međunarodnog dana dječjih prava

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava danas je u atriju Gradske uprave svečano otvorena izložba crteža učenika Osnovne škole „Manuš“. Otvorenju izložbe radova na temu dječjih prava, koju je organizirao Dječji forum „Splitska dica“ OŠ Manuš, ...

više

Ministar Bošnjaković u posjeti Splitu

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković održali su sa suradnicima u ponedjeljak radni sastanak u splitskoj Gradskoj upravi.

više

Paljenjem svijeća odana počast vukovarskim žrtvama

Paljenjem svijeća na početku Vukovarske ulice, kraj spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“, predstavnici Grada Splita, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradski vijećnici i brojni građani obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

više

Splitski gradonačelnik položio cvijeće na grob velikana Ante Trumbića

U povodu 79. obljetnice smrti velikog splitskog i hrvatskog političara dr. Ante Trumbića, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara jutros je položio cvijeće na njegovom posljednjem počivalištu u klaustru samostana crkve svetog Frane.
više

Poziv na edukaciju za udruge za zaštitu potrošača

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, nositelj područja zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj, započinje sa Ciklusom stručnih edukacija namijenjenih udrugama za zaštitu potrošača Republike Hrvatske.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara s Vini Rakić o obilježavanju vukovarske žrtve

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara primio je danas Vini Rakić, autoricu projekta „I u mom gradu Vukovar svijetli“ i predsjednicu udruge Homo homini homo. Razgovarajući o obilježavanju spomena na žrtve Vukovara Vini Rakić je upoznala gradonačelnika Krstulovića Oparu s dosadašnjim aktivnostima ...

više

Gradonačelnik Krstulović Opara s predstavnicima koordinacije udruga JavnoSt

Na inicijativu koordinacije udruga JavnoSt gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara održao je danas sastanak s Draganom Žuvelom (Društvo arhitekata Split), Marinom Krpetićem (Udruga stanara gradske jezgre GET), Daliborom Popovičem (Građanska inicijativa Split) i Antejem Jelenićem (Umjetnička udruga Adria Art Anale).

više

Rotary klub Split upoznao gradonačelnika s inicijativom o podizanju spomenika dr. Anti Trumbiću

Dan uoči obljetnice smrti dr. Ante Trumbića gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara primio je danas predstavnike Rotary kluba Split Peru Perišića, Žarka Deškovića i Alberta Pavlovića koji su mu predstavili inicijativu o podizanju spomenika ovom velikom hrvatskom političaru, rodom iz Splita, ...

više

Jedanaesti Poduzetnički kafić Split: „EU Fondovi – prilike ili neprilike“

Jedanaesti po redu Poduzetnički kafić Split održat će se u srijedu 22.11.2017. g. u Hotelu Cornaro, Ulica kralja Tomislava 9, Split, s početkom u 18:00 sati.

više

Svečano obilježena 26. obljetnica obrane Splita i razbijanja vojno-pomorske blokade

Polaganjem vijenaca u spomen na poginule i umrle branitelje te izložbom ratnih fotografija 1. obalno-topničke bitnice „Kašjuni“ u Vili Dalmacija svečano je obilježena 26. obljetnica obrane grada Splita od napada pomorskih i zračnih snaga JNA, te razbijanja vojno-pomorske blokade Jadrana.

više

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila izaslanstvo Općine Lovas

Povodom večerašnje projekcije dokumentarnog filma „Krvava berba grožđa“ u splitskom kinu Karaman zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila je zamjenika načelnice općine Lovas Ivana Mujića, protagonistu filma Željka Cirbu i producenta Antuna Ivankovića.

više

Svečanom akademijom obilježeno 70. godina rada Splitskog dijabetičkog društva

Povodom sedamdesete obljetnice Splitskog dijabetičkog društva danas je hotelu „President“ održana svečana akademija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

više

Otvoren „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“

"Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju", tradicionalna manifestacija koja svojim sadržajem njeguje sjećanja na njihovu žrtvu i ulogu tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu, otvorena je sinoć u Splitu.

više

Otvorena Konvencija o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

U splitskom hotelu „President“ jutros  je otvorena Konvencija o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata na kojoj su predstavljene pojedinosti projekta vrijednog više od dva milijuna kuna.

više

Tribina: “Unaprjeđenje stanja zaštite od požara i sigurnosti od drugih ugroza u visokim objektima”

U ponedjeljak, 13.11.2017. godine, u 18.00 sati, u prostorijama GK “Spinut”, Matoševa 29, održat će se preventivno-edukativna tribina na temu: „Unaprjeđenje stanja zaštite od požara i sigurnosti od drugih ugroza u visokim objektima“.
više

Gradovi Split, Solin i Kaštela potpisat će Ugovor o isplativosti projekta buduće gradske željeznice

Rješavanje prometne infrastrukture buduće gradske željeznice koja bi povezivala zračnu i trajektnu luku bila je tema današnjeg sastanka predstavnika gradova Splita, Solina i Kaštela, te splitske Lučke uprave organiziranom u uredu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

više

Mutnoća vode u gradu Splitu je u opadanju

Prema posljednjim informacijama iz gradske komunalne tvrtke „Vodovod i kanalizacija“ i po preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića za područje grada Splita i dalje ostaje na snazi.

više

Zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović sudjelovala na 15. godišnjoj skupštini Strasburškog kluba

Od 8. do 10. studenog zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović je sudjelovala na 15. godišnjoj skupštini Strasburškog kluba i na Svjetskom forumu za demokraciju koji se održao u sjedištu Vijeća Europe u Strasbourgu.

više

Gradonačelnik primio veleposlanicu Republike Filipini

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Filipini Mariu Zeneidu Angara Collinson, u čijoj je pratnji bio Davor Štern, počasni generalni konzul Republike Filipini u Republici Hrvatskoj.

više

Natječaj za prijavu fotografija za izložbu “Marjan – simbol i inspiracija”

Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan i Fotoklub Split organiziraju natječajnu izložbu fotografija pod nazivom “Marjan – simbol i inspiracija”.

više

Započela ovogodišnja konferencija Strasburškog kluba

„Uloga političkih stranaka i medija u  kontekstu rastućeg populizma“ glavna je tema 15. godišnje konferencije Strasburškog kluba, kojemu na poziv gradonačelnika Starsbouga, Rolanda Reisa, u ime Grada Splita nazoči zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović.

više

Korejski javni službenici na radnom sastanku u Banovini

Splitsku Gradsku upravu posjetila je danas sedmeročlana delegacija zaposlenika gradskog ureda Yongin iz Južne Koreje koje su na radnom sastanku ugostili gradonačelnikov savjetnik za komunalu, ...

više

Belgijski veleposlanik u nastupnom posjetu kod splitskog gradonačelnika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u nastupnom posjetu veleposlanika Kraljevine Belgije, Philippea Benoita, u čijoj je pratnji bio gospodarski i trgovački ataše regije Bruxelles-Kapital, Antonio Garcia Postigo.

više

Split dobio 270.000 eura za lakši pristup staroj gradskoj jezgri teže pokretljivim osobama

Grad Split je EU projektom „USEFALL“ dobio 270.000 € bespovratnih sredstava kojima teže pokretljivim osobama planira poboljšati pristup frekventnim lokacijama unutar Dioklecijanove palače, a predviđeno je sljedeće:

više

Župan Boban primio laureate Dana hrvatskog turizma

Dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je primio župan Blaženko Boban uputivši im čestitke i zahvalu na promociji dalmatinskog i splitskog turizma.

više

Splitski gradonačelnik izrazio sućut gradonačelniku New Yorka

U povodu terorističkog napada u New Yorku, kojom prilikom je osam ljudi poginulo, a više njih je teško i lakše povrijeđeno, gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas (četvrtak, 2. studenog) je uputio njujorškom gradonačelniku Billu de Blasiu telegram sućuti sljedećeg sadržaja:

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba