index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Arhiva vijesti 2017.

Potpisan Ugovor o sufinanciranju uređenja OŠ „Pazdigrad“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović danas je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije potpisala Ugovor o sufinanciranju projekta uređenja Osnovne škole „Pazdigrad“ vrijedan milijun kuna.

više

Položeni vijenci povodom obilježavanja blagdana Svih svetih

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u utorak su zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela, potpredsjednici Gradskog vijeća Petar Škorić  i Marijana Puljak, te pročelnik Službe za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama Zdravko Parčina, na groblju Lovrinac položili vijence i zapalili svijeće ispred Središnjeg križ te na Groblju branitelja.

više

Svečanom akademijom obilježena 135. obljetnica pohrvaćenja splitske Općine

U organizaciji Grada Splita i Društva prijatelja kulturne baštine u Staroj gradskoj vijećnici na Narodnom trgu održana je svečana akademija u povodu 135. obljetnice pohrvaćenja splitske Općine. Akademiji su nazočili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenik gradonačelnika Nino Vela, ...

više

Obilježena pobjeda narodnjaka 1882. godine u Splitu

Polaganjem vijenaca i cvijeća na Gradskom groblju Lovrinac te na spomen obilježjima u samom gradu, započelo je, u organizaciji Grada Splita i Društva prijatelja kulturne baštine obilježavanje 135. godišnjice pobjede Narodne stranke u Splitu na izborima održanim 28. listopada 1882. godine.

više

Održan 7. Sajam mogućnosti

Policijska uprava splitsko-dalmatinska i Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta Grada Splita sedmu godinu organizirali su Sajam mogućnosti u sklopu provođenja preventivnog programa u osnovnim školama, pod nazivom "Zajedno više možemo".

više

Split - apsolutni šampion hrvatskog turizma

Nakon što je dobio titulu najbolje city break destinacije u 2017. godini Split je proglašen i turističkom destinacijom godine postavši tako apsolutni šampion turizma u Hrvatskoj.

više

Osnovna škola „Sućidar“ obilježila 35. godina postojanja

Prigodnim glazbeno-scenskim programom učenici i učitelji Osnovne škole „Sućidar“ obilježili su danas 35. godina postojanja svoje škole. Posebno ponosan na 35. rođendan osmoljetke bio je ravnatelj Vlade Dragun koji se prisjetio davne 1982. godine kada je škola izgrađena.

više

Split najuspješnija city break destinacija

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, dodijeljen je prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru te ljude u turizmu.

više

Sastanak Odbora za praćenje prekogranične suradnje Italija – Hrvatska

U Splitu je danas  počeo dvodnevni sastanak Odbora za praćenje programa prekogranične suradnje „Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020.“

više

Održan deseti PODUZETNIČKI KAFIĆ na temu „POKRENITE SVOJE IDEJE“

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o.organizirao je dana 25. listopada 2017. godine u Hotelu Park deseti u nizu Poduzetnički kafić na temu „Pokrenite svoje ideje“.

više

Split obilježio 73. obljetnicu oslobođenja od nacifašizma

U Splitu je danas polaganjem vijenaca i svečanošću u Muzeju grada Splita obilježena 73. obljetnica oslobođenja Splita od nacifašističke okupacije. Izaslanstvo Grada predvođeno zamjenicom gradonačelnika Jelenom Hrgović i pročelnikom Službe za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama ...

više

Započeli radovi na izgradnji javne garaže na Sućidru

Predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i predsjednik Gradskog kotara Sućidar Damir Ćosić Roda jutros su zajedno položili kamen temeljac i tako označili početak izgradnje javne garaže s istočne strane ulice Miroslava Krleže 26.

više

Potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar otvorio 21. sajam SASO

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas je svečano otvorio 21. izdanje Međunarodnog sajma graditeljstva SASO koji se od 25. do 28. listopada održava u Spaladium Areni.

više

Dodijeljena priznanja dobrovoljnim davateljima krvi

U povodu Dana dobrovoljnih davatelja krvi (25. listopada) gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas u Vili Dalmacija primio izaslanstvo Gradskog društva Crvenog križa Split, predvođeno predsjednikom Mladenom Perišićem te onima sa 35, 50, 55, 75 i 100 darivanja uručio prigodne poklone i priznanja.

više

Žnjan će se urediti sukladno zakonu

U povodu uklanjanja objekata na području žnjanskog platoa gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas izjavio da su odluku o uklanjanju samostalno donijeli ugostitelji temeljem rješenja o uklanjanju nelegalnih objekata, koje su dobili od Ministarstva prostornog uređenja, odnosno njihove inspekcije.

više

ANKETA: Zajedno uredimo Žnjanski plato

Sukladno utvrđenom hodogramu radne skupine za Žnjan u kojoj sudjeluju predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, utvrđeno je da će se u postupku cjelovitog rješavanja prostora Žnjan-Duilovo, a u svrhu donošenja planske dokumentacije, uključiti i građane putem anketnog upitnika.

više

Mate Rimac najavio otvaranje ureda u Splitu

Grad Split je upriličio uvodni sastanak za pripremu EU projekata zone Tehnološkog parka Dračevac koji kreće u projektiranje te financiranje kroz ITU mehanizam urbane aglomeracije.

više

Svečano obilježen 110. rođendan Autokluba Split

U sklopu programa obilježavanja 110 godina djelovanja Autokluba Split danas je otvoren obnovljeni školsko-prometni poligon na Turskoj kuli. Svečanosti otvorenja nazočili su župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenik gradonačelnika Nino Vela, ...

više

Na FESB-u otvoren projekt “Razvoj poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu”

Na splitskom FESB-u danas je otvoren projekt “Razvoj poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu” – UNIST Tehnološki park. Na predstavljanju su sudjelovali direktor Tehnološkog parka Sveučilišta Krešimir Budiša, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović, direktor tvrtke „Rimac automobili“ Mate Rimac, te direktor tvrtke „Profico“ Mateo Perak.

više

Deseti Poduzetnički kafić Split: „Pokrenite svoje ideje!“

Deseti po redu Poduzetnički kafić Split održat će se u srijedu 25. listopada u Hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, Split, s početkom u 18:00 sati.

više

Potpisan ugovor o sanaciji Karepovca

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Hrvoje Merki, direktor vinkovačke tvrtke „Eurco d.d.“ i Arsen Zoran Tonšić, prokurist tvrtke „G.T. Trade d.o.o. Split“ u ime izvođača radova, potpisali su danas Ugovor o sanaciji odlagališta otpada Karepovac.

više

Gradonačelnik primio Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas Kristjana Staničića, direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

više

Split i Pescara potpisuju „Memorandum o razumijevanju između gradova Pescare i Splita o poboljšanju buduće suradnje“

Predstavnici Grada Splita će 24. listopada 2017. godine na svečanosti u talijanskom gradu Pescara potpisati „Memorandum o razumijevanju između gradova Pescare iz Republike Italije i Splita iz Republike Hrvatske o poboljšanju buduće suradnje“.

više

Službenici darovali 52 doze krvi

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi samouprave i uprave-Split organizirao je još jednu uspješnu akciju, u kojoj su prikupljene 52 doze krvi.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara primio francusku veleposlanicu u Hrvatskoj

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas Corinne Meunier, francusku veleposlanicu u Hrvatskoj.  Tijekom jednosatnog prijateljskog, ali i radnog susreta splitski gradonačelnik i francuska veleposlanica su razmatrali mogućnosti širenja suradnje, posebno na gospodarskom planu te s tim u vezi i snažnijeg upliva francuskog kapitala na područje grada Splita.

više

Zamjenik gradonačelnika primio zapovjednika kanadskog ratnog broda „HMCS Charlottetown“

Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela primio je danas zapovjednika kanadskog ratnog broda „HMCS Charlottetown“ kapetana fregate Nathana C. Deciccoa.

više

Cvijeće u spomen na Andriju Bartulića

Polaganjem vijenaca obilježena je 13. godišnjica smrti Andrije Bartulića, heroja Domovinskog rata, pukovnika Hrvatske vojske i predsjednika splitske HVIDR-e.

više

Posmrtno odlikovan bojnik Branko Zemljarič

U sklopu proslave 26. godišnjice osnutka postrojbe Diviziona pomorskih i kopnenih diverzanata “A” HRM, obitelji poginulog hrvatskog branitelja, bojnika Branka Zemljariča uručeno je odlikovanje Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

više

Gimnazija „Marko Marulić“ odabrana za „Školu ambasadora Europskog parlamenta 2017. godine“

U prostorima IV splitske gimnazije „Marko Marulić“, održana je prigodna svečanost u povodu proglašenja te škole za „Školu ambasadora Europskog parlamenta 2017. godine“.

više

Krstulović Opara prezentirao erevanskom kolegi splitsku aplikaciju smart city parkinga

Prvog dana boravka u Erevanu, gdje boravi povodom 2799.godišnjice utemeljenja armenske prijestolnice, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se u petak ujutro s gradonačelnikom Taronom Margaryanom i njegovim suradnicima.

više

Splitski gradonačelnik na 2799. rođendanu armenske prijestolnice

Na poziv gradonačelnika Erevana Tarona Margaryana gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara otputovao je u četvrtak, 12.listopada 2017.godine u trodnevni posjet glavnom gradu Republike Armenije.

više

Pokrenut projekt „HRČAK u splitskim dječjim ambulantama“

Poklanjanjem knjige – slikovnice „Priče iz muzeja“, autora Jasena Boke i Edvina Dragičevića - ilustratora, Grozdani Ribičić, predsjednici splitskog ogranka Hrvatskog čitateljskog društva, zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović ...

više

Počeli radovi na uređenju nogostupa na Pazdigradu

Danas su počeli glavni radovi na uređenju nogostupa i autobusnog stajališta uz državnu cestu DC 8, na predjelu Pazdigrada.

više

Predstavljen projekt „72 sata bez kompromisa“

U Studentskom centru Splitskog sveučilišta danas je predstavljen međunarodni volonterski projekta „72 sata bez kompromisa“. Riječ je o projektu koji već godinama potiče mlade diljem Europe na volontiranje, solidarnost, zajednički rad i aktivizam.

više

Potpisan ugovor o realizaciji projekta „Hospicij Matošić“

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i predsjednica Katoličke udruge za pomoć starijim i nemoćnim osobama Lovret, časna sestra Ljiljana Todorić, potpisali su danas Ugovor o reguliranju međusobnih prava i obaveza u svezi realizacije projekta „Hospicij Matošić“ u Splitu, predio Brnik.

više

Vlada RH će početkom iduće godine sjednicu posvetiti Splitu

Početkom iduće, 2018. godine, prije proljeća, Vlada Republike Hrvatske će održati sjednicu koja će u cijelosti biti posvećena Splitu.

više

Položeni vijenci u povodu Dana neovisnosti

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske položeni su vijenci na Gradskom groblju Lovrinac - na Središnjem križu i Groblju branitelja. Vijence su položila izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Hrvatske ratne mornarice te MUP-a – Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije.

više

Splitski gradonačelnik označio start 86. Mrdujske regate

Danas točno u 11 sati splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pucnjem iz pištolja označio je početak 86. Mrdujske regate, najstarije i najmasovnije regate krstaša na Jadranu.

više

Dječji gradski vijećnici Splita i Solina žele digitalizaciju u svojim školama

Povodom Dječjeg tjedna koji se ove godine obilježava pod motom „Ljubav djeci prije svega!“ danas su se u atriju zgrade splitske Gradske uprave susrela dva dječja gradska vijeća, splitsko i solinsko.

više

Otvoreni 11. dani osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije

U prostorijama Odsjeka za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu danas su svečano otvoreni 11. dani osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije „Prema kvalitetnoj školi“.

više

U dva tjedna podneseno osam zahtjeva za naknadu za treće dijete

Od 20. rujna 2017. godine, kada su stupile na snagu Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi, temeljem kojih za treće i svako sljedeće novorođeno dijete naknada koju isplaćuje Grad Split iznosi 55.000,00 kuna, stiglo je osam zahtjeva za obradu kod kojih se radi o obiteljima s troje i više djece.

više

Počela s radom međunarodna konferencija „Adriatic 2017“

U Domu Hrvatske vojske u Poljudu danas je počela s radom četverodnevna međunarodna konferencija „Adriatic 2017 - Zaštita Jadranskog mora od onečišćenja s brodova“ koju organizira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba