index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Arhiva vijesti 2017.

Potpisan ugovor za realizaciju projekta Split Smart City Parking

Marko Bartulić, direktor tvrtke „Split parking“, Gordana Kovačević, predsjednica tvrtke „Ericsson Nikola Tesla“ i Mateo Perak, direktor tvrtke „Profico“, potpisali su danas na Ekonomskom fakultetu ugovor za realizaciju projekta Split Smart City Parking.

više

Otkrivena spomen-ploča heroju Domovinskog rata Goranu Kliškiću

„Pored ove spomen ploče moga lipotana prolazit ću svaki dan, a pozdravit ću ga onako kako to radim već dvdeset i pet godina“, rekao je operni prvak i otac splitskog heroja Gorana Kliškića ...

više

Gradonačelnik primio izaslanstvo Splitskog sportskog saveza gluhih

U povodu velikog uspjeha splitskih gluhih sportaša na nedavnim 23. Ljetnim olimpijskim igrama, danas je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zajedno sa suradnicima, zamjenicom Jelenom Hrgović i pročelnikom Službe za sport i sportsku infrastrukturu Hrvojem Akrapom, primio izaslanstvo Splitskog sportskog saveza gluhih, u čijem sastavu su bili i osvajači brončane medalje u rukometu.

više

Razmotreno stanje cestovne infrastrukture na području Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije

Na zajedničku inicijativu župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare u srijedu, 27. rujna 2017. godine održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – državni tajnik Tomislav Mihotić, Hrvatskih cesta – direktor Josip Škorić te Županijske uprave za ceste – ravnatelj Petar Škorić, na kojem je razmatrano stanje cestovne infrastrukture na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije, kao i potrebne i planirane aktivnosti na unapređenju tog stanja.

više

Proslavljen Dan policije

Prigodnom svečanošću u Vili Dalmacija Policijska uprava splitsko-dalmatinska je proslavila Dan policije i blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policajaca.

više

Gradonačelnik primio zapovjednika MARCOM-a

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas, u zgradi Gradske uprave, zapovjednika Savezničkog pomorskog zapovjedništva NATO-a (Allied Maritime Command - MARCOM-a) u Northwoodu (Velika Britanija), viceadmirala Clive CC Johnstonea.

više

Najboljim policijskim službenicima dodijeljene Medalje Grada Splita

U povodu Dana policije gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je uručio priznanje „Medalju Grada Splita“ trojici najboljih policijskih službenika. Marici Vrdoljak, Petru Domazetu i Tonču Piviću, za njihov istaknut rad u službi.

više

Započela prva faza sanacije opožarenih površina

Iako su splitske komunalne tvrtke već ranije sanirale opožarene površine u istočnim dijelovima grada, danas je službeno započela prva faza sanacije požarišta na površini od oko 60 hektara.

više

Održan prvi sastanak stručne radne skupine za Žnjan

Na prvom sastanku stručne radne skupine za Žnjan održanom u ponedjeljak, 25. rujna 2017. godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja sastali su se državni tajnici Danijel Meštrić i Dunja Magaš, načelnica Sektora za prostorno uređenje Ines Merćep, pomoćnik ministra Zdravko Vukić, Domomir Pavelić, načelnik Sektora za inspekcijske poslove te Stipe Čogelja, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

više

Antoneli Petrić prestaje funkcija privremene ravnateljice OŠ „Žnjan-Pazdigrad“

Zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela primili su danas u Gradskoj upravi ravnateljicu osnovne škole „Trstenik“ Antonelu Petrić kojoj po osnivanju Školskog odbora prestaje funkcija privremene ravnateljice Osnovne škole „Žnjan-Pazdigrad“.

više

Na Kašjunima obilježena 26. obljetnica pogibije Josipa Vranića

Polaganjem vijenaca uz počasnu desetinu Hrvatske ratne mornarice pored spomenika na Kašjunima danas je obilježena dvadeset šesta obljetnica pogibije Josipa Vranića, prve žrtve iz redova HRM-a u obrani Hrvatske.

više

Obilježen Dan borbe protiv nasilja nad ženama

U prostorijama Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, uz suorganizaciju Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije danas je Danom otvorenih vrata Skloništa za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja, obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, čemu je prisustvovala i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović.

više

Omladinci „Hajduka“ pobjednici turnira „Mi u igri za Jadransko - Jonsku makroregiju“

Omladinci splitskog „Hajduka“ pobjednici su 5. nogometnog turnira „Mi u igri za Jadransko - Jonsku makroregiju“.

više

Gradonačelnik Zaključkom odobrio sufinanciranje knjiga za osnovce

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je Zaključak o sufinanciranju nabave školskih udžbenika za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. po kojem pravo na sufinancirani iznos od 500,00 kuna imaju učenici s prebivalištem na području grada Splita bez obzira na osnivača škole.

više

Dogovoreno formiranje stručne radne skupine za Žnjan

Današnjim sastankom potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare dogovoreno je formiranje stručne radne skupine za Žnjan ...

više

Gradonačelnikova opomena koncesionarima na Žnjanu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je danas opomenu prije ovršnog postupka dužnicima koji na Žnjanu koriste javno pomorsko dobro kojim upravlja Grad Split.

više

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio veleposlanika Japana

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas veleposlanika Japana Keidži Takigučija.
Riječ je o već drugom ovogodišnjem posjetu Splitu japanskog veleposlanika, koji je u prvi, nastupni, posjet došao u siječnju ove godine u prigodi otvaranja počasnog konzulata Japana, na čijem je čelu gospodarstvenik Ivan Vodopivec.

više

Splitski gradonačelnik primio veleposlanika Republike Slovačke

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u svom uredu veleposlanika Republike Slovačke Juraja Priputena, u čijoj je pratnji bio Goran Morović, počasni konzul Slovačke u Splitu.
Glavne teme razgovora bile su mogućnosti daljnje suradnje u gospodarstvu i razvoj turističke povezanosti, ...

više

Na Zapadnoj obali obilježen Dan HRM-a

Polaganjem vijenaca na Spomen-križ poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na gradskom groblju Lovrinac, u Splitu je danas započelo obilježavanje 26. godišnjice osnivanja Dana Hrvatske ratne mornarice.

više

Koncert povodom Dana Hrvatske ratne mornarice

Koncertom klape „Sveti Juraj“, Orkestra HRM-a i njihovih gostiju sinoć je na Rivi započelo obilježavanje Dana Hrvatske ratne mornarice u Splitu. Koncertu je nazočila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, zapovjednik HRM-a kontraadmiral Predrag Stipanović, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Relikvija sv. Leopolda u Splitu

Sinoć je u svetište Gospe od Pojišana stigao sarkofag s relikvijom tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića. Procesiji i svetoj misi koju je vodio nadbiskup msgr. Marin Barišić prisustvovao je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, kao i brojni okupljeni vjernici i crkveni velikodostojnici. Relikviju sveca Leopolda Bogdana Mandića, došla je vidjeti i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

više

Zamjenica gradonačelnika učenicima OŠ „Žrnovnica“ dopremila 400 boca vode

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović posjetila je danas Osnovnu škola „Žrnovnica“ gdje je učenicima donijela 400 boca vode kao donaciju Grada Splita. Podsjetimo, zbog obilne kiše koja je krajem prošlog tjedna isprala okolni opožareni teren, došlo je do promjene boje vode u lokalnom vodovodnom sustavu, pa je Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije izdao zabranu korištenja vode za piće i zalijevanje poljoprivrednih kultura.

više

Svečano obilježen Dan splitskog sporta

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika danas je svečano obilježen Dan splitskog sporta. Tom prigodom brojni sportaši, sportski djelatnici, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije  prisjetili su se 15. rujna 1979. godine i otvaranja Mediteranskih igara u Splitu, što je bila prekretnica u izgradnji sportske infrastrukture i zamašnjak budućih uspjeha splitskog sporta.

više

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio nobelovca Sir Paul Nursea

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas sir Paul Nursea, dobitnika Nobelove nagrade za medicinu za 2001. godine.
Riječ je o nastavku projekta pokrenutog 2008. godine, na inicijativu prof. dr. Ivana Đikića, s ciljem popularizacije znanosti i približavanja suvremenih znanstvenih tema građanima, studentima i znanstvenicima grada te promoviranja grada Splita među vrhunskim svjetskim intelektualcima – dobitnicima Nobelove nagrade.

više

Obrađeni podaci o šteti uzrokovanoj požarom

U utorak, 12. rujna 2017. Povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda Splitsko-dalmatinske županije dostavljeni su obrađeni podaci o šteti uzrokovanoj elementarnom nepogodom uslijed požara koji je 17. srpnja 2017. zahvatio područje Grada Splita.

više

Otvoreni 11. „Hrvatsko-francuski upravni dani“

U prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života već 11. godinu za redom 14. i 15. rujna održavaju se „Hrvatsko-francuski upravi dani“ gdje su se okupili najbolji hrvatski i francuski znanstvenici iz područja djelovanja javne uprave i upravne znanosti.

više

U Splitu otvoreno Svjetsko prvenstvo u klasi Laser Standard

Svečanim defileom sudionika sa zastavama i prigodnim programom na Rivi sinoć je otvoreno Svjetsko prvenstvo u jedrenju klase Laser Standard na kojem sudjeluje 148 jedriličara iz 52 zemlje. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je tom prigodom istaknuo kako se Split puno puta dokazao kao izvrstan domaćin sportskih natjecanja.

više

Gradsko vijeće nije prihvatilo Izvještaj o radu Muzeja grada za 2016. godinu

U popodnevnom dijelu, drugog dana 4. sjednice Gradskog vijeća, vijećnici su nakon kraćih rasprava, sa većinom glasova, uglavnom vladajuće koalicije, ali povremeno i drugih vijećnika, te nekim suzdržanim, usvojili godišnje izvještaje o poslovanju gradskih komunalnih trgovačkih društava za 2016. godinu:

više

Odbačen zahtjev za razrješenje dužnosti predsjednika Gradskog vijeća

Na početku drugog dana 4. sjednice Gradskog vijeća vijećnik Jakov Prkić  (Pametno) zatražio je razrješenje dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova, a povodom kaznene prijave splitske policije zbog sumnje  da je lažni vojni invalid.

više

Sir Paul Nurse - dobitnik Nobelove nagrade gostuje u Splitu

U sklopu Programa „NobelST“ kojega od 2008.godine provodi Grad Split u suradnji sa splitskim Sveučilištem od četvrtka, 14.do nedjelje 17. rujna 2017. u Splitu će boraviti Sir Paul Nurse, dobitnik Nobelove nagrade 2001. godine iz područja medicine.

više

Gradski vijećnici usvojili  proračun za 2017. godinu

Na današnjoj 4. sjednici splitskog Gradskog vijeća usvojen je Proračun Grada Splita za 2017. godinu s projekcijama za 2018. i 2019. godinu. Za 2017. godinu proračun iznosi 869,7 milijuna kuna uključujući i proračunske korisnike.

više

Vijećnicima smanjene naknade za 20 posto

Ante Jukić i Ljubica Vrdoljak sa liste Hrvatske demokratske zajednice novi su vijećnici Gradskog vijeća Grada Splita.

više

Pitanja vijećnika

Točku vijećničkih pitanja je „otvorio“ Božo Zadro (HDZ) upitom o naplati komunalnih doprinosa, naknada i koncesija, odnosno je li Grad nešto propustio naplatiti te kakvo je stanje komunalnog reda.

više

Preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo građanima Žrnovnice: Ne upotrebljavajte vodu za piće

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ i laboratorija za pitke vode Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split jutros su iz izvorišta rijeke Žrnovnice i na nekoliko punktova iz vodovodne mreže uzeli su uzorke vode za analizu.

više

Gradski vijećnici izglasali povećanje prireza na dohodak

Nakon poduže rasprave u kojoj je izmijenjeni brojni argumenti za i protiv, gradski vijećnici su sa 19 glasova za i 16 protiv izglasali izmjene Odluke o prirezu na porez na dohodak, čime je on sa deset povećan na 15 posto.

više

Svi gradski komunalci u pripravnosti za slučaj vremenskih nepogoda

Zbog nadolazećeg nevremena, mogućih velikih oborina uz jak vjetar, koje je već zahvatilo Zadarsku županiju načelnik stožera Civilne zaštite Grada Splita, Nino Vela izdao je nalog svim gradskim komunalnim poduzećima i koncesionarima da budu u pripravnosti u slučaju vremenskih nepogoda na splitskom području.

više

Otvorena izložba „Orbis Terrarum“ u Staroj gradskoj vijećnici

U organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Danske i Grada Splita sinoć je u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci otvorena izložba pod nazivom „Orbis Terrarum“, autora Zorana Jureša, hrvatsko-danskog slikara i arhitekte.

više

Ministrica znanosti i obrazovanja posjetila OŠ „Žnjan-Pazdigrad“

„Ovo je lijep dan za Split koji je konačno dobio školu za 21. stoljeće“, kazala je to danas ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prilikom poslijepodnevnog obilaska novootvorene Osnovne škole „Žnjan-Pazdigrad“.

više

Svečano otvorena Osnovna škola „Žnjan-Pazdigrad“

Na radost djece i njihovih roditelja danas je svečanim programom otvorena Osnovna škola „Žnjan-Pazdigrad“, prva osmoljetka koja je nakon 25 godina iščekivanja izgrađena u gradu podno Marjana. Na samom početku u školskoj dvorani koja je blistala od prigodnih dekoracija, sve uzvanike pozdravila je privremena ravnateljica škole Antonela Petrić kazavši kako od danas učenici konačno počinju živjeti svoju školu.

više

Mali Vukovarci kod splitskog gradonačelnika

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas djecu - mlade sportaše iz grada Vukovara.

više

Splitski gradonačelnik posjetio vesele mališane Dječjeg vrtića „Adriana“

Na početku nove pedagoške godine mališane Dječjeg vrtića „Adriana“ danas je posjetio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Uz pratnju pročelnice Službe za obrazovanje i znanost Ines Miline Ganza, te ravnateljice Dječjih vrtića „Grigor Vitez“ Viktorije Rogulj, splitski gradonačelnik obišao je igraonice i sobe, porazgovarao s tetama i zaposlenicima, a veći dio posjete ipak bio rezerviran za igru i druženje s djecom.

više

Splitski gradonačelnik čestitao muslimanima Kurban bajram

U povodu Kurban Bajrama, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je jutros posjetio Medžlis Islamske zajednice Splita gdje je vjernicima islamske vjeroispovijesti, nakon njihove jutarnje molitve, čestitao taj najznačajniji blagdan muslimana.

više

Obavijest za učenike i roditelje OŠ Žnjan Pazdigrad

4. rujna 2017. započinje nastavna godina u OŠ Žnjan Pazdigrad.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba