index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Arhiva vijesti 2017.

Emil Tedeschi predstavljen za počasnog konzula Republike Irske u Splitu

Danas je u hotelu „Park“ održan svečani prijem povodom otvaranja počasnog konzulata Republike Irske u Splitu. U nazočnosti splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i irske veleposlanice Olive Hempenstall brojnim je uzvanicima  predstavljen počasni konzul, poznati hrvatski poduzetnik Emil Tedeschi.

više

Irska veleposlanica u nastupnom posjetu kod splitskog gradonačelnika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Irske Olive Hempenstall, koja u Splitu boravi u povodu otvaranja Počasnog konzulata Republike Irske, koja je počasnim konzulom imenovala poznatog privrednika Emila Tedeschija.

više

Pojašnjenje gradonačelnika Grada Splita Andre Krstulovića Opare vezano uz porez na nekretnine

„Povodom članka objavljenog pod naslovom „Banovina oštro na građane: 'Ne prijavite li stanove i parcele do kraja miseca, udrit ćemo vam najveći porez', objavljenog 27. kolovoza 2017. godine u tiskanom i internetskom izdanju „Slobodne Dalmacije“, dužni smo dati pojašnjenje našim građanima.

više

Obilježena 22. godišnjica „Vlaka slobode“

Posebnom vožnjom vlaka na relaciji Split-Knin-Split danas je, u organizaciji Grada Splita i HŽ Putničkog prijevoza, na simboličan način obilježena 22. godišnjica „Vlaka slobode“, kojim su se 20 dana nakon Vojnoredarstvene operacije „Oluja“ 1995. godine, od Zagreba do Splita, ...

više

Vijenci za prve splitske partizane

U povodu 76. godišnjice osnivanja Prvog splitskog partizanskog odreda (11. 08. 1941. g.) te njegovog stradanja (26. 08. 1941. g.) izaslanstva Grada Splita, Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita, Veterana Domovinskog rata i antifašista, Socijaldemokratske partije i Socijalističke radničke partije položila su danas vijence na Spomen ploču u Vinkovačkoj ulici, na Plokitama.

više

Uspješno završen EU projekt „S pomoćnikom mogu bolje II"

Grad Split je u suradnji s 24 osnovne škole Grada Splita uspješno proveo EU projekt „S pomoćnikom mogu bolje II.“.

više

Grad Split i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH sufinancirat će završetak Osnovne škole „Pujanki“, a škola „Žnjan-Pazdigrad“ konačno dobiva dozvolu za rad

Na inicijativu zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović, danas je  osnovne škole „Žnjan-Pazdigrad“ i „Pujanki“ posjetilo izaslanstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u sastavu pomoćnik ministrice Momir Karin, te Nevenka Pašalić i Tanja Kukura iz Povjerenstva za utvrđivanje ispunjavanja uvjeta za početak rada OŠ „Žnjan-Pazdigrad“.

više

Započeli radovi na dovršetku garaže u Vrazovoj ulici

Nakon tri desetljeća čekanja danas su započeli radovi na dovršetku garaže u Vrazovoj ulici na Visokoj.

više

Grad Split dobio bespovratnih 10 milijuna kuna za financiranje pomoćnika u nastavi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju projekata iz Poziva UP.03.2.1.03 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III., temeljem koje je Gradu Splitu, ...

više

Obavijest Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje  o dostavljanju prijava šteta uzrokovanih požarom

Budući da rok za obradu predmeta vezanih za prijavu šteta nastalih uslijed elementarne nepogode od strane stručnih povjerenstava ističe 01.09.2017. godine, molimo sve građane grada Splita, koji su pretrpjeli štete, a nisu izvršili prijavu, ...

više

Zapovjednik NATO skupine brodova posjetio Banovinu

U posjet Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici doplovila je skupina NATO brodova  čijeg je zapovjednika, kapetana fregate  Justina Hainsa, danas primila zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović. Tom je prigodom zamjenica gradonačelnika izrazila dobrodošlicu gostima poželjevši im što ugodniji boravak u gradu pod Marjanom.

više

Biskup Komarica uputio javni apel iz Splita: Hrvati u Bosni nestaju, pomozite nam da opstanemo!

Prigodom današnje posjete splitskoj gradskoj upravi banjalučki biskup Franjo Komarica uputio je dramatičan apel hrvatskoj Vladi i hrvatskim političarima pozvavši ih na pomoć i podršku Hrvatima u BiH.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara primio „brončanog“ Stipu Žunića

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas bacača kugle Stipu Žunića, člana splitskog ASK-a, u povodu njegovog osvajanja brončane medalje na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u atletici u Londonu.

više

Zamjenica splitskog gradonačelnika obišla gradilište OŠ „Pujanki“

Uz pratnju svojih suradnika, zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović obišla je jutros gradilište Osnovne škole „Pujanki“, kao i samu školsku zgradu, kako bi se upoznala sa stanjem na terenu. Mate Glavinović, ravnatelj OŠ „Pujanki“ upoznao je zamjenicu Hrgović s trenutačnim brojem učenika škole, ...

više

Procesija od katedrale svetoga Dujma do Gospe od Pojišana

Na blagdan Velike Gospe ulicama Splita od katedrale svetoga Dujma do svetišta Gospe od Pojišana prošla je svečana zavjetna procesija za Gospinom slikom.

više

Zatvoreno 63. Splitsko ljeto

Praizvedbom baleta Derviš i smrt koreografa Igora Kirova na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split večeras je zatvoreno 63. Splitsko ljeto.

više

Zamjenica gradonačelnika primila maratonsku plivačicu Dinu Levačić

Zamjenica gradonačelnika, Jelena Hrgović primila je danas u Banovini Dinu Levačić, članicu Kluba daljinskog plivanja Split koja je 3. kolovoza 2017. preplivala od otoka Catalina do Los Angelesa i time postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina u duljini od 34 km.

više

Zamjenica gradonačelnika održala radni sastanak s čelnikom Gradskog kotara Pujanki

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović održala je danas radni sastanak s Petrom Gudićem, predsjednikom Gradskog kotara Pujanki, a vezano uz probleme dogradnje OŠ Pujanki.

više

Otvorena obnovljena Jedinica intenzivne skrbi Zavoda za neurokirurgiju KBC Split

U Zavodu za neurokirurgiju  splitskog KBC-a danas je otvorena obnovljena  Jedinica intenzivne skrbi koja je teško stradala u požaru prije dvije godine. Prema riječima ravnatelja KBC Split, prof.prim.dr.sc. Ive Jurića, ...

više

Priopćenje o dostavljanju prijava šteta uzrokovanih požarom

Građani s područja grada Splita koji su pretrpjeli štete u nedavnom požaru mogu još uvijek prijaviti štetu i to putem pošte ili preko Centralne pisarnice Grada Splita, Obala kneza Branimira 17, ...

više

Svjetski prvaci iz robotike u Banovini

Zamjenici splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela primili su danas Antonia Nikolića i Paška Zekića iz Udruge mladi robotičari koji su na Svjetskom prvenstvu robotičara u japanskoj Nagoyi osvojili titulu svjetskog prvaka.

više

Split proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Grad Split danas je svečano obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Na Gradskom groblju Lovrinac predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstva Grada Splita na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, Splitsko-dalmatinske županije, potom predstavnici Ureda državne uprave, HRM-a i PU Splitsko-dalmatinske položili su vijence na Groblju hrvatskih branitelja te na Spomen obilježju poginulim Bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu.

više

Poljud pozdravio svjetske prvake u vaterpolu

Uoči nogometne utakmice „Hajduk“-„Brondby“ u omladinskoj trofejnoj sali nogometnog stadiona na Poljudu održano je svečano primanje za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju koja je na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju.

više

Gradonačelnik primio zlatne splitske vaterpoliste

Povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Banovini delegaciju Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) te im čestitao na velikom sportskom uspjehu.

više

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu 4. kolovoza 2017.

Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita u petak, 4. kolovoza 2017. cjelodnevnim programom obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

više

Gradonačelnik uputio brzojav sućuti obitelji Enza Bettize

Povodom smrti Enza Bettize, velikog novinara i književnika, jednog od najpoznatijih Splićanina u svijetu, gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je njegovoj obitelji brzojav sućuti.

više

Završila tematska sjednica Gradskog vijeća o požaru u Splitu

Danas je održana tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Splita na kojoj je usvojeno Izvješće sudionika u gašenju požara koji je 17. srpnja 2017. godine zahvatio područje grada Splita. Pružena je i usmena informacija o ostvarivanju prava na naknadu štete fizičkih i pravnih osoba pogođenih požarom, te usvojen prijedlog dopuna Odluke o komunalnom redu u cilju smanjenja rizika od nastanka požara.

više

Na Rivi otvoren Sajam braniteljskih zadruga

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović otvorila je danas na Rivi Sajam braniteljskih zadruga, OPG-ova i obiteljskih obrta kojega je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala Koordinacija braniteljskih udruga pod pokroviteljstvom Grada Splita.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba