index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Arhiva vijesti 2017.

Tematska sjednica Gradskog vijeća o požaru u Splitu

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, Jure Šundov sazvao je u utorak, 1. kolovoza 2017. tematsku raspravu u svezi požara na području grada Splita. Dnevnim redom su predviđena izvješća sudionika u gašenju požara, usmena informacija o ostvarivanju prava na naknadu štete fizičkih i pravnih osoba pogođenih požarom, te prijedlog dopuna Odluke o komunalnom redu.

više

Puknuće vodovodne cijevi u Riječkoj ulici

Ovim putem obavještavamo potrošače da je došlo do puknuća vodovodne cijevi profila 100 mm u Riječkoj ulici u Splitu. Zbog saniranja kvara iza 15:00 sati bez vode ce ostati potrošači Riječke i Vukasovićeve ulice u Splitu. Završetak sanacije se očekuje u večernjim satima. Za sve dodatne informacije potrošačima na raspolaganju stoji Dežurna služba VIK-a na broju 383-816.

više

Gradonačelnik primio predstavnike Europskih sveučilišnih prvenstava

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas međunarodne i domaće predstavnike organizacije Europskih sveučilišnih prvenstava u košarci, odbojci na pijesku i sportskom penjanju – „EUSA Split 2017.“.

više

Veleposlanik Švicarske konfederacije kod splitskog gradonačelnika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Banovini veleposlanika Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj, nj. e. Stefana Estermanna. Gradonačelnik Krstulović Opara i veleposlanik Estermann u razgovoru su se dotakli mnogobrojnih tema.

više

Otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo

Svečanom ceremonijom na splitskim Prokurativama sinoć su otvorena Europska sveučilišna prvenstva u košarci 3x3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku, koja su okupila 400 natjecatelja sa 64 sveučilišta iz 27 europskih zemalja. Kombinacijom defilea sportaša,

više

U splitskom KBC-u otvoren Laboratorij za elektrofiziologiju i intenzivno liječenje srčanih aritmija

U Klinici za bolesti srca i krvnih žila splitskog KBC-a danas je otvoren Laboratorij za elektrofiziologiju i intenzivno liječenje srčanih aritmija. Prema uvodnim riječima ravnatelja KBC Split, prof.prim.dr.sc. Ive Jurića, aparatura za intervencijsko liječenje aritmije srce vrijedna je ukupno dva i pol milijuna kuna.

više

Tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, Jure Šundov u suradnji s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom dogovorio je sazivanje Tematske sjednice Gradskog vijeća početkom sljedećeg tjedna.

više

Gradonačelnik pozdravio održavanje Europskih sveučilišnih prvenstava u Splitu

U Splitskom sportskom sveučilišnom savezu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno održavanje Europskih sveučilišnih prvenstava u košarci, odbojci na pijesku i sportskom penjanju  – „EUSA Split 2017.“ Ovaj sportski događaj održava se u Splitu od 25. do 30. srpnja.

više

Splitski gradonačelnik zahvalio se vatrogascima na obrani grada

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara posjetio je jutros Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita gdje se splitskim vatrogascima, te njihovim kolegama iz Slatina i Žrnovnice zahvalio na obrani grada i okolice od velikog požara koji je prošlog tjedna došao nadomak Splita.

više

Gradonačelnik obišao Dračevac i razgovarao o saniranju štete

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas, zajedno sa zamjenikom Ninom Velom koji je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Splita, obišao Dračevac, kako bi izravno stekao uvid u stanje na tom području nakon nedavnog požara te u razgovoru s građanima dobio cjelovitu sliku o nastaloj šteti. Pritom je bilo riječi o načinu njenog saniranja te mjerama pomoći stradalnicima.

više

Prijava šteta nastalih u požaru

Područje Grada Splita zahvatila je elementarna nepogoda uzrokovana požarom koji je pravnim i fizičkim osobama nanio štete na građevinama, opremi, dugogodišnjim nasadima, šumama, stočarstvu, obrtnim sredstvima i ostalim dobrima i troškovima.

više

Sustav je funkcionirao izvrsno, nema ljudskih žrtava i grad se vratio u normalu u 48 sati

S ciljem izvještavanja javnosti o aktualnom stanju u vezi požara koji je proteklih dana zahvatio Split, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegov zamjenik Nino Vela, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, Ivan Kovačević i Miroslav Delić, direktor komunalnog poduzeća „Čistoća“ d.o.o. su održali konferenciju za novinare na kojoj su novinare upoznali s kronologijom događanja od trenutka izbijanja požara na splitskom području, poduzetim i planiranim aktivnostima te dvojbama koje su s tim u vezi iskazane u javnosti.

više

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pomoći će u realizaciji plana gospodarenja otpadom

Uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom bila je tema današnjeg sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike kojega je na inicijativu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare organizirao ministar dr. sc. Tomislav Ćorić.

više

Nema naznaka metana na Karepovcu

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe u srijedu, 19.srpnja 2017. godine u 13 sati mjerili su eksplozimetrom prisutnost štetnih plinova na odlagalištu otpada na Karepovcu.

više

Ljudi nisu ugroženi od požara i dima

„Prema zadnjim informacijama nadležnih i iz Javne vatrogasne postrojbe, koji su pregledavali požarište i Karepovac, požarište je mirno, nema otvorenog plamena ni izdimljavanja, već samo isparavanje, jer su već nakon prvog dana požara naše službe sa zemljom i vodom sanirale otvoreni plamen i dim.

više

Voda je ispravna za piće

Laboratorij za pitke vode trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split unutar svog zakonskog obima vrši svakodnevno analizu vode za piće na području cijelog vodoopskrbnog sustava, i svi dosadašnji rezultati kako mikrobiološki tako i fizikalno - kemijskih pokazatelja (parametara) odgovaraju zakonskim propisima tj. voda je u potpunosti sanitarno ispravna za piće.

više

Budite mirni, koncentracija plinova ne prelazi granične vrijednosti!

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u svom priopćenju građanima poručuje da zbog izdimljavanja s Karepovca nema mjesta panici.

više

Dim i neugodan miris nisu neposredna opasnost za zdravlje

Nastavni zavod za javno zdravstvo i nadalje kontinuirano prati satne vrijednosti koncentracija plinova u zraku, sukladno Uredbi i Zakonu o zaštiti zraka na svojim mjernim postajama na Karepovcu, Splitu, Solinu i Kaštelima.

više

Izvješće o trenutnom stanju kvalitete zraka na području Splita, Kaštela i Solina u 7:30 sati

Prema Zakonu o zaštiti zraka NN130/11,47/14,61/17 članak 47. i Uredbi o onečišćujućih tvari u zraku NN 117/2012. Prilog 6, izmjerene posljednje trosatne koncentracije plinova na području mjernih postaja:

1. Split,

2. Solin,

3. Kaštel Sućurac

više

Predsjednica RH obišla požarište u Žrnovnici

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je jučer Split i opožarena područja u Žrnovnici.

više

Sastanak Stožera civilne zaštite

Stanje na područjima zahvaćenim požarom je uredno. Nepredviđena situacija je uvijek moguća, ali nije vjerojatna. Ipak, sve snage su još uvijek na terenu, izvijestio je Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita ...

više

Premijer Plenković na sjednici županijskog Stožera Civilne zaštite

S ciljem analize stanja i ocjene poduzetih aktivnosti na požarištima koja su proteklih dana zahvatila Splitsko-dalmatinsku županiju te posebno šire područje Splita održana je sjednica županijskog Stožera Civilne zaštite, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i koji je nakon uvodnog prikaza stanja kojeg je iznio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, od župana Blaženka Bobana preuzeo predsjedanje sastankom Stožera.

više

Održan sastanak stožera Civilne zaštite Grada Splita

Stanje na požaristima puno je bolje nego jučer, ne bude li nepredvidjenih situacija riješit će se cijeli zapadni dio opožarenog područja i dio istočnog područja, izvješteno je na jutrošnjem sastanku Stožera civilne zaštite grada Splita kojeg je vodio gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Splita

Izborom Jure Šundova (HGS) za predsjednika te Petra Škorića (HDZ) za prvog i Marijane Puljak (Pametno) za drugu zamjenicu predsjednika konstituirano je Gradsko vijeće Grada Splita.

više

Otvoreno 63. Splitsko ljeto

Premijerom opere Gioachina Rossinija  „Seviljski brijač“ pod dirigentskom palicom Ive Lipanovića i u režiji Krešimira Dolenčića u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je otvoreno 63. izdanje Splitskog ljeta, najznačajnije kulturne manifestacije u gradu pod Marjanom.

više

Na splitskom FESB-u otvoren SpliTech 2017.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje danas je otvorena trodnevna međunarodne konferencije SpliTech 2017. kojoj je cilj okupljanje znanstvenika i stručnjaka iz akademske zajednice, ...

više

Održan sastanak 55 gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije

Za potrebe besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije proračunom bi trebalo biti osigurano 2 milijuna i 740 tisuća kuna.

više

Brod tuniske ratne mornarice u Splitu nakon 38 godina

Zamjenica splitskog gradonačelnika, Jelena Hrgović i pročelnik Službe za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama, Zdravko Parčina primili su danas izaslanstvo sa školskog broda tuniske ratne mornarice „Khaireddine - A700“, ...

više

Izaslanstvo HDZ-a Novog Travnika posjetilo Split

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas izaslanstvo HDZ-a Novog Travnika iz Bosne i Hercegovine u čijem sastavu su bili Zdenka Džambas, izaslanica u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednica Općinskog odbora HDZ-a Novi Travnik, ...

više

Poziv knjižarima

Pozivaju se knjižari da se prijave na poziv za suradnju u realizaciji prava učenika/ca na novčani bon Grada Splita za pokriće dijela troškova nabavke školskih udžbenika i školskog pribora u školskoj godini 2017./18.

više

Mimohodom obilježena 22. godišnjica genocida u Srebrenici

Jednosatnim mimohodom središtem Splita jučer je u predvečernjim satima obilježena 22. godišnjica genocida u Srebrenici.

više

Gradske službe su spremne za dolazak Ultre

„Današnji koordinacijski sastanak predstavnika grada, hitnih službi te organizatora Ultre jamac je uspješne suradnje svih uključenih u projekt Ultra festivala.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Nino Vela na danas održanom sastanku u Banovini ...

više

Nastavak Akcijskog plana na Žnjanskom platou

U sklopu nastavka Akcijskog plana uređenja Žnjanskog platoa zamjenik gradonačelnika Nino Vela sa direktorom gradske tvrtke Split parking, ...

više

Gradonačelnik Splita primio veleposlanika Italije

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj, nj. e. Adriana Chiodi Cianfaranija, u čijoj je pratnji bila počasna vicekonzulica Italije u Splitu Maja Medić.

više

Mali Split na prijemu u Banovini

Uoči 27. dječjeg festivala „ Mali Split“  gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegova zamjenica Jelena  Hrgović primili su danas u Banovini male izvođače i njihovog umjetničkog voditelja Jovicu Škaru.

više

Gradonačelnik primio kuglače KK „ Mertojak“

Povodom osvajanja titule ekipnog državnog prvaka i pobjednika Kupa Hrvatske u kuglanjugradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas predstavnike Kuglačkog kluba „Mertojak“. Uz čestitke za osvojene titule tom prigodom im je dao punu potporu za buduće aktivnosti i razvoj kluba.

više

Održana tiskovna konferencija povodom nadolazeće Ultre

Od ove godine na rukavu Hajdukovog dresa nalazit će se  i znak Ultra festivala. Najavio je to na današnjoj konferenciji za  novinare organiziranoj u Hotelu Radisson Blue Resort povodom  nadolazeće Ultre, Aljoša Bašić, direktor marketinga HNK Hajduk.

više

Druženje gradonačelnika Andre Krstulovića Opare s novinarima u Vili Dalmacija

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji svojih zamjenika Jelene Hrgović i Nina Vele priredio je danas u Vili Dalmacija „nastupno“ druženje s novinarima koji prate rad splitske Gradske uprave.

više

Počeo tehnički pregled novoizgrađene OŠ „ Žnjan-Pazdigrad“

U povodu početka tehničkog pregleda zgrade Osnovne škole „Žnjan-Pazdigrad“ zamjenici splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela danas su, zajedno sa Momirom Karinom, pomoćnikom ministrice znanosti i obrazovanja, privremenom ravnateljicom Antonelom Petrić te suradnicima, projektantima i predstavnicima izvođača radova, obišli novoizgrađeno zdanje.

više

U gradske vrtiće upisano 1323 djece

Nakon provedenog prvostupanjskog i drugostupanjskog upisnog postupka u ustanove predškolskog odgoja čiji je osnivač i vlasnik Grad Split za pedagošku 2017./2018. godinu upisano je ukupno 1323 djece.

više

Odgođeno konstituiranje Gradskog vijeća

Na prijedlog Petra Škorića, predsjednika Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i izabranog vijećnika te stranke u splitskom Gradskom vijeću, odgođeno je konstituiranje splitskog gradskog parlamenta.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba