index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Arhiva vijesti 2017.

Splitski gradonačelnik poručio roditeljima poginulih hrvatskih branitelja: „Važno je očuvati memoriju na vaše pale sinove i na žrtvu koju ste podnijeli za našu slobodu“

U Domu HV-a na Poljudu danas je svečano obilježena 25. obljetnica osnutka Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Split na kojoj je nazočio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

više

Postignut dogovor, Ultra ostaje u Splitu

Održavanje Ultra Europe festivala ove godine nije upitno, a postoji dobra volja svih zainteresiranih strana za njenim održavanjem i sljedećih 5 godina u Splitu.

više

Gradonačelnik Splita primio veleposlanika Brazila

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Roberta Camposa Tarrissea da Fontoura koji je prošle godine stupio na dužnost.

više

U Banovini održan koordinacijski sastanak na temu „Ultra festivala“

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara, zajedno sa zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom, te ostalim suradnicima, održao je u ponedjeljak koordinacijski sastanak s predsjednikom NK „Hajduk“ Ivanom Kosom i organizatorima „Ultra festivala“ koje je predvodio Joe Bašić.

više

Koncert američkog simfonijskog orkestra u splitskom HNK

Simfonijski orkestar San Jose Youth Symphony sa preko sto mladih glazbenika, uz solistički nastup violinistice Eunice Kim i pod ravnanjem maestra Yaira Sameta, nastupit će u srijedu, 28. lipnja 2017. s početkom u 20.00 sati na velikoj sceni splitskog HNK.

više

Grad Split obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske

Zajedničkom svečanošću Grada Splita i Splitsko dalmatinske županije danas je u Vili Dalmaciji održan središnji događaj obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske kojim se podsjeća na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor prihvatio Deklaraciju o samostalnosti i suverenosti Hrvatske.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara čestitao Bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti

Građankama i građanima Splita i Splitsko-dalmatinske županije islamske vjeroispovijesti splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović čestitali su ramazanski Bajram.

više

Veleposlanica Države Izrael i splitski gradonačelnik posjetili sinagogu

U službenom posjetu Gradu Splitu u petak je boravila veleposlanica Države Izrael Zina Kalay Kleitman. Njezinoj ekselenciji dobrodošlicu u zgradi Gradske uprave izrazio je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara s kojim je posjetila i splitsku sinagogu.

više

Splitski gradonačelnik primio konzulicu Republike Mađarske

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara susreo se u petak ujutro s mađarskom konzulicom Enikő Tuska i počasnim mađarskim konzulom u Splitu Ivom Staničićem. Povod sastanku je  otvaranje privremenog konzulata Republike Mađarske u Splitu tijekom ljetnih mjeseci zbog velikog broja mađarskih turista, ali je gradonačelnik Krstulović Opara naglasio i važnost dobrih, ali i korektnih gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske, a posebno u svjetlu preuzimanja „Splitske banke“ od strane mađarske „OTP banke“.

više

Uz nazočnost predsjednika Slovačke Republike u Splitu otvoren slovački konzulat

Svečano otvorenje počasnog konzulata Slovačke Republike u RH održano je danas u Splitu kada je na prigodnoj svečanosti inauguriran počasni konzul Goran Morović, istaknuti gospodarstvenik i građevinski poduzetnik.

više

Split obilježio Dan antifašističke borbe RH

Čelnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju Lovrinac, te prigodnom svečanošću u Muzeju Grada Splita obilježili su Dan antifašističke borbe Republike Hrvatske u spomen na 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj porobljenoj Europi.

više

Gradonačelnik Krstulović Opara uputio brzojav sućuti povodom smrti dr. Helmuta Kohla

Povodom smrti bivšeg kancelara SR Njemačke dr. Helmuta Kohla, počasnog građanina Splita, gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je brzojav sućuti njemačkom veleposlaniku, NJ. E. Thomasu Eberhardu Schultzeu.

više

Održan stručni skup o plinifikaciji

„Zemni plin u sustavima kogeneracije i trigeneracije“ naziv je stručnog skupa koji se u organizaciji EVN Croatia plina d.o.o. i pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije održao danas u Kopilici na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

više

U akciji darivanja krvi prikupljeno 55 doza krvi

Klub DDK samouprave i uprave-Split organizirao je još jednu uspješnu akciju darivanja krvi koja je održana na Svjetski dan dobrovoljnog darivanja krvi, 14. lipnja 2017. godine.

više

Andro Krstulović Opara preuzeo dužnost gradonačelnika Splita

Novi gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara danas je u zgradi splitske Gradske uprave službeno preuzeo upravljanje Gradom Splitom. Primopredaja izvršnih ovlasti održala se u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave, a prije čina primopredaje gradonačelnik je zajedno sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom, ...

više

Održano finalno natjecanje „Blago našeg Marjana“

U Vili Dalmaciji danas je održano finalno natjecanje ovogodišnjeg projekta „Blago našeg Marjana“ u kojem su sudjelovali učenici četvrtih razreda splitskih osnovnih škola. U kategoriji najljepšeg školskih plakata najbolja je bila ekipa likovnjaka iz OŠ Slatine, dok je u kategoriji kviza znanja o Marjanu pobjeda pripala ekipi iz OŠ Pojišan.

više

Otvorena izložba „Židovi u Splitu“

U prostorijama Židovske općine Split danas je otvaranjem izložbe „Židovi u Splitu“ obilježena 75. obljetnica od fašističke devastacije splitske sinagoge.  Podsjetimo, 12. lipnja 1942. godine talijanski fašisti iz postrojbe „Toscana“ pretukli su vjernike u sinagogi, demolirali njezinu unutrašnjost, odnijeli vrijedne predmete,  te su potom na Pjaci spalili kulturno i arhivsko blago splitske židovske zajednice.

više

U Splitu otvoren Poduzetnički inkubator namijenjen braniteljskim zadrugama

Područni ured poduzetničkog inkubatora namijenjen za stručno-tehničku podršku braniteljskim zadrugama po pitanju EU fondova i mogućnosti financiranju njihovog zapošljavanja otvoren je danas u Ulici Ruđera Boškovića.

više

Novčani bon za nabavku školskih udžbenika u školskoj godini 2017./18.

Grad Split će sukladno Odluci o socijalnoj skrbi osigurati novčani bon za pokriće dijela troškova nabavke školskih udžbenika učenicima/cama iz socijalno ugroženih obitelji koji/e pohađaju I – VIII razreda neke od 27 osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split, kao i za sve učenike/ice I - VIII razreda koji sa svojim roditeljima/skrbnicima/udomiteljima imaju prebivalište na području Grada Splita a pohađaju neku od osnovnih škola na području drugih, susjednih gradova i općina.

više

Gradu Splitu dodijeljeno bespovratnih 16,2 milijuna kuna za ITU ured

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je Gradu Splitu kao nositelju Urbane aglomeracije Split i Posredničkom tijelu integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU PT), dodijelilo 16.220.647,75 kn bespovratnih sredstva za sufinanciranje projekta „Grad Split – tehnička pomoć ITU PT“.

više

Potpisan Ugovor o darovanju  Palače Skočibučić-Lukaris


Nadbiskup mons. Marin Barišić i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su danas  u Splitu Ugovor s kojim Vlada RH Splitsko-makarskoj nadbiskupiji daruje Palaču Skočibučić- Lukaris  na Peristilu za potrebe osnivanja Muzeja sakralne umjetnosti.

više

Umro Alois Mock, počasni građanin grada Splita

Povodom smrti Aloisa Mocka, velikog prijatelja Republike Hrvatske i počasnog građanina grada Splita, povjerenica Vlade RH za Grad Split, Branka Ramljak uputila je brzojav sućuti veleposlaniku Republike Austrije, NJ. E. Andreasu Wiedenhoffu i posredno obitelji Mock te svim građanima Republike Austrije.

više

Potpisan Ugovor o dodijeli financijskih potpora iz programa za znanstvenike „DominiST“

U velikoj vijećnici zgrade splitske Gradske uprave danas je potpisan Ugovor o dodijeli financijske potpore iz programa Grada Splita za poticanje znanstvene izvrsnosti „DominiST“ za razdoblje od 2016. do 2018. godine.

više

OŠ „Dobri“  i „Mertojak“ pobjednici ovogodišnje „Dioklecijanove škrinjice“

Završnica projekta grada Splita „Dioklecijanova škrinjica“ održana je danas u Vili Dalmacija gdje su se okupili učenici, „trećaši“ iz splitskih osnovnih škola, zajedno sa svojim učiteljima, mentorima i roditeljima, kako bi razgledali i proglasili najbolje ostvarenje izložbe radova na temu Dioklecijanove palače, ali i sudjelovali u kvizu znanja.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba