index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Arhiva vijesti 2017.

Položeni vijenci za splitske branitelje

Povodom Dana hrvatskih branitelja grada Splita Branka Ramljak, Povjerenica Vlade RH za Grad Split i Zdravko Parčina, pročelnik Službe za branitelje položili su danas vijenac na spomenik u Parku branitelja pred zgradom gradske uprave.

više

Povjerenica Ramljak posjetila Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Splita

Branka Ramljak, Povjerenica Vlade RH za Grad Split danas je, u pratnji Filipa Butorovića, pročelnika Službe za mjesnu upravu, zaštitu i spašavanje, posjetila vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita (JVP) u njihovim prostorijama u Hercegovačkoj ulici.

više

Na Rivi otvorena promotivna manifestacija „Kupujmo hrvatsko“

Hrvatska gospodarska komora i ove godine na splitskoj Rivi provodi akciju „Kupujmo hrvatsko" kojoj je cilj promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

više

Informativna radionica za poziv „Umjetnost i kultura 54+“ u Splitu

Ministarstvo kulture organizira 8. lipnja 2017. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Splitu, besplatnu informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje povodom objave otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura 54+“.

više

Rezultati upisnog postupka prvog stupnja u predškolske ustanove Grada Splita za pedagošku 2017./2018. godinu

Nakon provedenog upisnog postupka prvog stupnja u vrtićke programe splitskih vrtića za pedagošku 2017./2018. godinu upisano je 1203 djece.

više

Split je siguran grad

Split je prema svim pokazateljima nadležnih službi i institucija siguran grad, kako za njegove građane, tako i za turiste. To je jedinstven i najvažniji zaključak današnjeg sastanka kojeg je, u sklopu pripreme turističke sezone, sazvala Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Branka Ramljak ...

više

Povodom Dana grada dodijeljene zahvalnice gradskim tvrtkama i pojedincima

U povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma Povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak danas je u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave uručila zahvalnice čelnicima gradskih tvrtki i pojedincima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji kulturno-mjetničkih manifestacija održanih u sklopu programa blagdana grada.

više

Na splitskom Ekonomskom fakultetu otvoren Europski dokumentacijski centar

U knjižnici Ekonomskog fakulteta u Splitu danas je svečano otvoren Europski dokumentacijski centar koji sadrži cjelokupnu pravnu regulativnu i službene dokumente Europske unije.

više

Splićani obilježili Dan Marjana

Splićani su se i ove godine, po sunčanom vremenu, okupili na platou kod Zoološkog vrta, kako bi obilježili još jedan Dan Marjana, simbola svoga grada.

više

Slovensko kulturno društvo „Triglav“ proslavilo 25 godina rada

Svečanom akademijom održanom u Gradskom kazalištu lutaka Slovenci koji žive u Splitu i njihovi prijatelji, uz brojne uzvanike, proslavili su 25 godina rada Slovenskog kulturnog društva „Triglav“ Split.

više

Na splitskom Medicinskom fakultetu promovirani novi doktori znanosti

Svečana promocija doktora znanosti danas je održana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Budućim liječnicima u prepunoj dvorani na uspjehu su, uz članove obitelji i prijatelja, čestitali i predstavnici akademske zajednice, ...

više

Dom je tamo gdje je pjesma

Večeras je u Domu mladih (Multimedijalni kulturni centar) održan 7. susret kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina „Dom je tamo gdje je pjesma“, na kojem su se predstavili predstavnici nacionalnih manjina koji žive i rade u Splitu.

više

Na Marjanu podignuta zastava Europske unije

Uz intoniranje „Ode radosti“ na Marjanu je, na platou u blizini Zoološkog vrta,  povodom proslave Dana Europe podignuta europska zastava.
više

Cjelodnevna svetkovina blagdana Dana grada i svetog Duje

Završetak euharistijskog slavlja, bio je vrhunac svetkovanja Dana grada i blagdana svetog Duje, koje se nastavilo na Rivi i u cijelom gradu.

više

Veslači Oxforda pobjednici 16. regate legendi

Veslačke legende Oxforda pobjednici su 16. međunarodne veslačke regate osmeraca „Sveti Duje“, čime su ostvarili i svoju petu pobjedu u, sada već trinaestom troboju veslačkih veterana Splita, Oxforda i Cambridgea.

više

Fešta spize i pića

Netom po završetku euharistijskog slavlja feštanje Dana grada i blagdana svetog Dujma se nastavilo pred gradskom ribarnicom u Marmontovoj ulici već tradicionalnom Feštom spize i pića.

više

Procesijom i misom na Rivi proslavljen blagdan svetog Dujma

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem na Rivi brojni vjernici i Splićani danas su obilježili blagdan zaštitnika grada svetog Dujma. Procesija je započela u 10,00 sati na Peristilu, iznošenjem moći svetog Duje iz katedrale.

više

Otvoren moćnik sv. Dujma

Otvaranjem moćnika sv. Dujma u splitskoj prvostolnici u subotu, 6. svibnja počela je središnja proslava Sudamje, blagdana splitskog patrona.

više

Obilježena 26. obljetnica prosvjeda pred Banovinom

U organizaciji Hrvatske udruge radničkih sindikata danas je podizanjem hrvatske zastave uz intoniranje „Lijepe naše“ ispred istočne strane ulaza u zgradu Gradske uprave obilježena 26. obljetnica prosvjeda pred Banovinom. Zastavu je kao i prije 26 godina podigao Ivica Balić, danas rezervni poručnik HV-a.

više

Svečano dodijeljene nagrade Grada Splita

Na prigodnoj svečanosti u foayeru Hrvatskog narodnog kazališta danas su, u povodu Dana Grada i blagdana svetog Dujma, zaslužnicima dodijeljene nagrade Grada.

više

Vijenci na grobovima gradonačelnika

U povodu Dana Grada i blagdana svetog Dujma, Povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Split, Branka Ramljak položila je danas na gradskom groblju Lovrinac, ...

više

Otvorena „Turistička palača“

U povodu Dana Grada i blagdana svetog Dujma, uz bogat zabavni program, brojne delicije i velik broj uzvanika, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, sveučilišni profesor i član predsjedničinog Gospodarskog savjeta Željko Garača otvorio je velebni objekt „Turističke palače“.

više

U Palači Skočibučić Lukaris otvorena izložba „Nova istraživanja splitske katedrale“

U povodu Dana Grada i blagdana svetog Dujma, nadbiskup Splitsko – makarske nadbiskupije Marin Barišić je večeras u Palači Skočibučić - Lukaris na Peristilu,otvorio izložbu „Nova istraživanja splitske katedrale“.

više

Hrvatska zastava na kampanelu katedrale svetog Duje po 27. put

Danas, se po 27. put splitski alpinist Ivica Matković, kao najavu vrhunca Sudamje – proslave Dana grada i blagdana svetog Dujma, uspeo na 65 metara visoki zvonik katedrale svetog Duje i na križ, koji se nalazi na njegovom vrhu, postavio hrvatsku zastavu.

više

Održana Svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Splita

U povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma u auli Gradske uprave („Banovina“) održana je Svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita (DGV).

više

Otvoren Mediteranski festival knjige

Ministrica kulture Nina Obuljen danas je u velikoj dvorani Sportskog centra na Gripama otvorila prvi Mediteranski festival knjige (MFK), koji se održava u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Grada Splita.

više

Na Marjanu proslavljen Međunarodni praznik rada

Po sunčanom vremenu, uz prisutnost tisuća Splićana na Marjanu je danas proslavljen 1. svibnja - Međunarodni praznik rada.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba