index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Arhiva vijesti 2017.

Obilježena 26. godišnjica osnivanja formiranja 4. gardijske brigade

Svečanom akademijom u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika obilježena je 26. godišnjica osnivanja 4. gardijske udarne (splitske) brigade, kojem događaju je, uz predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar - Kitarović, predstavnike Vlade, Sabora, MORH-a, Oružanih snaga RH i druge uzvanike, među kojima je bio i general Ante Gotovina, prisustvovala i Povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak.

više

Uspješno završene aktivnosti Grada Splita unutar ovogodišnjeg Festivala znanosti 2017.

Od ponedjeljka, 24.04.2017., do petka 28.04.2017. godine, u sklopu Festivala znanosti 2017., predstavnice Grada Splita, Ana Jerkunica, Nikolina Bekavac, Lucia Radoš Grubor, Ivana Bandalo i Andrea Barić, su zajedno s predstavnikom FESB-a, Sandrom Nižetićem održali 8 edukativnih radionica za 300 učenika prvih razreda OŠ Sućidar, OŠ Stobreč, OŠ Visoka, OŠ Brda, OŠ Marjan i OŠ Manuš.

više

Primanje za dobitnike nagrada Grada Splita

Povjerenica Vlade RH za Grad Split, Branka Ramljak primila je danas u velikoj vijećnici Gradske uprave ovogodišnje dobitnike nagrada Grada Splita.

više

Otvorena međunarodna izložba fotografija učenika I. gimnazije iz Splita i Astor College For The Arts iz Dovera

U organizaciji Muzeja grada Splita i splitske I. gimnazije večeras je u Galeriji Dioklecijan otvorena međunarodna izložba fotografija učenika I. gimnazije i Astor College For The Arts iz prijateljskog grada Dovera.

više

Otvorena 4. Jadranska vojna i zrakoplovna izložba - ASDA 2017.

Danas je u Spaladium Areni, uz prisutnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović otvorena 4. Jadranska vojna i zrakoplovna izložba - ASDA 2017. (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference), čiji je organizator američka tvrtka TNT Production Inc.

više

Objava rang-liste kandidata za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj godini 2016./2017.

Povjerenica Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Splita je donijela Odluku o izvršenju nužnih rashoda i izdataka za razdoblje travanj-lipanj 2017. godine. U Odluci su planirana sredstva za tromjesečnu isplatu stipendija sukladno visini sredstava korištenih u razdoblju travanj-lipanj 2016. godine.

više

Program proslave blagdana sv. Dujma - Dana Grada Splita> Program Sudamje 2017.
više

Predstavljen program proslave Dana grada i blagdana svetog Duje

Povjerenica Vlade RH za Grad Split, Branka Ramljak, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, Miroslav Vidović, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić i direktor gradske tvrtke Split parking, Marko Bartulić u ime organizatora koncerta za Dan Grada, splitske HVIDR-e predstavili su danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi ovogodišnji program proslave Dana grada i blagdana svetog Duje.

više

Grad Split se i ove godine aktivno uključio u obilježavanje Festivala znanosti 2017.

15. po redu Festival znanosti se ove godine održava u periodu od 24.-29.04.2017. godine na temu Vrijeme  (kronološko i meteorološko). Isti ima za cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

više

Otvoren 15. festival znanosti

U splitskoj Galeriji umjetnina danas je otvoren 15, po redu Festival znanosti, koji se ove godine na temu „Vrijeme“ održava u 23 grada, kao najveći takve vrste u Hrvatskoj.

više

Proslavljen Dan Županije Splitsko-dalmatinske

Prigodnom svečanošću u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika danas je proslavljen Dan Županije Splitsko-dalmatinske. Tom prigodom su dodijeljene županijske nagrade (skupne i osobne te za životno djelo).

više

Predstavljena kandidatura Splita za festival ragbijaša - veterana 2019. godine

Predstavnici Ragbi kluba Nada danas su predsjedniku udruge Ragbi veterana Evrope (European Golden Oldies Rugby - EGOR) Daveu McDonaldu predstavili kandidaturu grada Splita za održavanje 15. EGOR festivala, koji će se održati od 6. do 10. lipnja 2019. godine.

više

U subotu na Žnjanu promocija tradicionalnih sportova i igara

U povodu provedbe Erasmus + Sport projekta, pod nazivom „Street Motion and Emotion“ (Ulica u pokretu i emociji), Vladina povjerenica za Grad Split Branka Ramljak primila je danas predstavnike projekta, predvođene profesoricom Jelenom Paušić, prodekanicom za nastavu i studente splitskog Kineziološkog fakulteta.

više

Podijeljeni ključevi stanova POS-a na lokaciji Kila 1

Na prigodnoj svečanosti danas je ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, zajedno s direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goranom Bradićem, podijelio ključeve kupcima stanova POS-a na lokaciji Kila 1, ...

više

Obilježena 72. godišnjica formiranja prve Narodne vlade Federalne Hrvatske

Polaganjem vijenaca na spomen ploču u atriju povijesne gradske vijećnice na Narodnom trgu u Splitu u subotu obilježena je 72. godišnjica formiranja prve Narodne vlade Federalne Hrvatske.

više

U Domu HV-a medijima prezentirana ovogodišnja Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA

Povodom održavanja četvrte po redu "Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA", danas je u Dom Hrvatske vojske u Lori održana konferencija za medije kojoj su nazočili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, ...

više

Potpisan Sporazum o obavljanju delegiranih i s njima povezanih zadaća i aktivnosti u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija"

Povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak danas je u Zagrebu potpisala Sporazum o obavljanju delegiranih i s njima povezanih zadaća i aktivnosti u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" u financijskom razdoblju 2014. - 2020.

više

Povjerenica Vlade RH za Grad Split uputila uskršnju čestitku

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Split, Branka Ramljak uputila je čestitke svojim sugrađanima vjernicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti.

više

Otvoren 19. nautički sajam Croatia Boat Show

Na Zapadnoj obali danas je otvoren 19. Croatia Boat Show na kojem će do 9. travnja posjetitelji moći razgledati razne modele plovila, jedrilica i jahti, izloženu brodsku opremu i motore.

više

U Splitu otvoreno Europsko prvenstvo u dizanju utega

Europsko prvenstvo u dizanju utega, koje se u Splitu održava od 1. do 8. travnja, službeno je otvoreno u nedjelju u Sportskom centru Gripe.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba