index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Arhiva vijesti 2017.

Branka Ramljak preuzela dužnost Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Split

Potpisivanjem akta o preuzimanju Izvješća o primopredaji vlasti, koje joj je uručio doskorašnji gradonačelnik Ivo Baldasar, Branka Ramljak je danas i formalno stupila na dužnost Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Splita.

više

Plavim balonima u Splitu obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Tradicionalnim puštanjem plavih balona ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije prigodno je danas obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

više

Održan sastanak URBACT lokalne grupe u sklopu provedbe EU projekta Freight TAILS financiranog kroz URBACT III program

Treći sastanak URBACT lokalne grupe, koju pored predstavnika Grada Splita čine i predstavnici Ekonomskog fakulteta Split, Hrvatske gospodarske komore, Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko–dalmatinske županije RERA SD, Splitsko-dalmatinske županije, Lučke uprave Split, Udruženja obrtnika Split, Promet Split d.o.o. održan je 23. ožujka 2017. godine na temu PROPISI I PROVEDBA.

više

Reagiranje gradonačelnika Splita Ive Baldasara na izjave čelnika stranke Pametno vezano uz neisplatu stipendija učenicima i studentima

Umjesto obmanjivanja javnosti i objeda kojima predsjednica stranke Pametno napada Službu za obrazovanje i znanost i njenu pročelnicu, navodim fakte o proceduri koju je trebalo provesti da bi se mogle isplatiti stipendije novim stipendistima.

više

Završila zadnja sjednica Gradskog vijeća u ovom mandatu

Drugi dan zadnje sjednice Gradskog vijeća u mandatu 2013/2017. godine započeo je konstatacijom kvoruma od 22 prisutna vijećnika.

više

Zadnja sjednica Gradskog vijeća u mandatu 2013/2017 godine – Grad dobiva povjerenika

Jednoglasnim neprihvaćanjem da se u dnevni red uvrsti rasprava o Prijedlogu proračuna Grada Splita za 2017. godinu sa projekcijama za 2018. i 2019. godinu, vijećnici splitskog Gradskog vijeća su već na samom početku današnjeg zasjedanja odlučili da ovo bude ujedno i zadnja sjednica Gradskog vijeća u mandatu 2013/2017. godine.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar: Odluka o padu proračuna je bila očekivana

Odmah nakon što prilikom utvrđivanja dnevnog reda gradski vijećnici nisu pristali da se u njega uvrsti rasprava o Prijedlogu proračuna Grada Splita za 2017. godinu, čime su stvorene pretpostavke za okončanje mandata vijeća u ovom sazivu, gradonačelnik Ivo Baldasar je dao izjavu za javnost, ...

više

Predstavljen projekt radova energetske obnove Š.C. „Bazeni –Poljud“

Danas je na konferenciji za novinare, održanoj na Š.C. „Bazeni –Poljud“ predstavljen projekt radova energetske obnove tog sportskog objekta u čijem su sastavu olimpijski i vaterpolo bazen te sportske dvorane.

više

Obilježena 25. obljetnica pogibije pukovnika Gorana Kliškića

Povodom 25. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata i zapovjednika izviđačko diverzantskog voda 4. brigade ZNG, pukovnika Gorana Kliškića

više

Split se pridružuje akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Split će se i ove godine uključiti u akciju „Earth Hour“ 2017. – Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem svjetala na južnom pročelju Dioklecijanove palače  25. ožujka 2017. godine, u vremenu od 20.30 do 21.30 sati.

više

Centar za autizam obilježio 20-tu obljetnicu i početak samostalnog djelovanja

Splitski centar za autizam u Rendićevoj ulici obilježio je danas dvadesetu obljetnicu ustanove i početak svog samostalnog  rada nakon što su početkom ožujka ove godine upisani u registar Trgovačkog suda u Splitu.

više

Predstavljena programska osnova za izmjenu i dopunu DPU Trstenik-Radoševac

Profesori i arhitekti zagrebačkog fakulteta, dekan Krunoslav Šmit, Nenad Fabijanić i Damir Pološki predstavili su danas na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave detaljno programske smjernice za žnjanski plato prema kojima bi se, ako ga na predstojećoj sjednici prihvate gradski vijećnici, radio Detaljni plan uređenja.

više

OŠ „Pazdigrad“ će biti spremna za početak nove školske godine

Gradonačelnik Ivo Baldasar je danas, u pratnji suradnika, pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Tea Vojkovića, voditelja Odsjeka za osnovno obrazovanje i znanost Vedrana Mardešića te svog savjetnika za sport Ozrena Bužančića, ...

više

Održana 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Projektni prijedlozi osnovnih škola Lučac, Slatine i Visoka finalisti su projekta „Bi-Pi-Tri: Budi pokretač, budi poduzetnik, Budi pobjednik“. Odlučili su to splitski dječji gradski vijećnici na svojoj trećoj sjednici održanoj danas u zgradi Gradske uprave.

više

Mnoštvo Splićana na komemoraciji don Ivanu Grubišiću

U organizaciji Hrvatske akademske udruge - Split – „Čovjek nadasve“ u velikoj dvorani na tvrđavi Gripe održana je danas u podne komemoracija preminulom don Ivanu Grubišiću, svećeniku, znanstveniku i nadasve čovjeku, kako su to istakli govornici na skupu.

više

24. Porin po treći put u Splitu

Dodjela najveće i najznačajnije hrvatske glazbene nagrade Porin održat će se 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. To će biti 24. dodjela te nagrade, a Split će po treći put za redom biti domaćin tog najvećeg glazbeno-scenskog spektakla, ...

više

Veleposlanica Australije Elizabeth Petrović u nastupnom posjetu Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar danas je u nastupni posjet primio veleposlanicu Australije Elizabeth Petrović, koja je u veljači predala vjerodajnice predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović.

više

Edukativni program: KREATIVNI PROCES

Desk Kreativna Europa u suradnji s Gradom Splitom organizira edukativni program pod nazivom „Kreativni proces“ koji ima za cilj potaknuti sudionike na inovativno razmišljanje izvan okvira dosadašnjih praksi i osposobiti za apliciranje na natječaje za EU fondove i programe.

više

Ivana Buklijaš dobitnica je ovogodišnjeg priznanja „Splitski cvit“

Ivana Buklijaš, liiečnica Hrvatske gorske službe spašavanja, ovogodišnja je dobitnica priznanja "Splitski cvit" kojeg već petu godinu, na Međunarodni dan žena, dodjeljuje udruga Naš kvart.

više

Svečano obilježena 25. godišnjica neovisnosti Bosne i Hercegovine

U organizaciji Koordinacije bošnjačkih organizacija u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji te uz potporu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije večeras je u Gradskom kazalištu mladih održana svečanost kojom je obilježena 25. godišnjica neovisnosti Bosne i Hercegovine.

više

U Spaladium Areni otvoren 22. međunarodni sajam GAST

Danas je u Spaladium Areni otvoren 22. po redu međunarodni sajam GAST koji, kako je rečeno, okuplja sve koji nešto znače u hrvatskoj  i dalmatinskoj gastronomiji  i turizmu.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba