index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Arhiva vijesti 2017.

Predstavljeno ovogodišnje izdanje međunarodnog sajma GAST

Ovogodišnji, 22. po redu međunarodni sajam GAST održava se od 1. do 4. ožujka po drugi u Spaladium Areni. Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke "Sajam Split", organizatora manifestacije, istaknula je na današnjoj konferenciji za medije kako GAST ove godine broji čak 587 izlagača.

više

U splitskom Mesdiždu otvorena učionica za islamski vjeronauk

„Važno je da živimo u suživotu, u miru i međusobnom poštovanju, te da se međusobno pomažemo bez obzira na vjeroispovijest. To je poruka koju moramo prenositi našoj djeci i naraštajima koji dolaze nakon nas. Takva poruka zalog je za budućnost.“, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar

više

Od „Male splitske debate“ do prvog županijskog natjecanja iz debate

U splitskim osnovnim školama „Dobri“ i „Manuš“ danas i sutra se održava međužupanijsko natjecanje iz debate kojega provode Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatsko debatno društvo i Županijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja.

više

Natječaj za sanaciju Karepovca do kraja ožujka

Na tematsku sjednicu o sanaciji Karepovca i zatvaranju odlagališta komunalnog otpada Karepovac Gradsko vijeće Grada Splita završilo je  jednoglasnim izglasavanjem zaključaka:

više

Najavljeno  Europsko prvenstvo u dizanju utega u Splitu

U splitskom hotelu „Radisson Blu Resort“ održana je danas konferencija za novinare na kojoj je najavljeno Europsko prvenstvo u dizanju utega koje će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport i Grada Splita održati u Športskom centru Gripe od 1. do 8. travnja ove godine.

više

Gradsku upravu posjetili gosti iz Republike Koreje

Splitsku Gradsku upravu danas je posjetilo izaslanstvo iz Republike Koreje, kako bi s predstavnicima Grada Splita razgovarali o načinu financiranja lokalne samouprave te o upravljanju gradskim proračunom.

više

Maškare preuzele vlast u Splitu

Uz pratnju bubnjeva, ženika Ivana Pernara i njegove Avazonke, danas je na „Pjaci“ (Narodnom trgu) na štandarac podignuta zastava Maškarane Republike. Time je označen početak vladavine maškara u gradu Splitu.
više

Grad Split dobio 230.000,00 € iz programa Interreg Mediterranean za projekt TEESCHOOLS

Projekt TEESCHOOLS (Tools for Energy Efficiency in Schools) se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), kroz Interreg MED Programme (Program transnacionalne suradnje) koji podržava sudjelovanje privatnog sektora (mala i srednja poduzeća) te organizacija civilnog društva.

više

Gradonačelnik i nadbiskup razgovarali o ovogodišnjoj Sudamji

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić razgovarali su o pripremama za ovogodišnju proslavu Dana grada i blagdana sv. Duje.

više

Blanka Vlašić i Tonči Stipanović najbolji sportaši Splita u 2016. godini

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika danas je održana svečanost na kojoj su proglašene najbolje sportašice i sportaši grada Splita u 2016. godini po izboru Izvršnog odbora Splitskog saveza športova.

više

U Spaladium Areni svečano otvoren 3. Adriatic Gastro Show

Prigodnom svečanošću danas  je u Spaladium Areni otvoren Međunarodni festival gastronomije i turizma - Adriatic Gastro Show.  Na 170 izložbenih prostora okupilo se preko 600 izlagača iz 12 zemalja svijeta, među kojima su neki od najpoznatijih imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma.

više

Akcijom DDK sakupljeno 53 doze krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja se u organizaciji Kluba DDK samouprave i uprave održala danas u zgradi splitske Gradske uprave sakupljeno je pedeset i tri doze krvi.

više

Mađarski urbanist Levente Polyak održao predavanje o sudioničkom urbanom razvoju

U sklopu provedbe međunarodnog projekta „Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi“ danas je na temu „Evropski primjeri sudioničkog urbanog razvoja“ predstavnicima gradskih službi iz područja kulture, urbanizma i zaštite okoliša održao predavanje mađarski urbanist Levente Polyak.

više

Gradonačelnik najavio tematsku sjednicu Gradskog vijeća o odlagalištu smeća na Karepovcu

Gradonačelnik Ivo Baldasar je danas na konferenciji za novinare održanoj u Banovini izvijestio o neuspješnim razgovorima predstavnika Grada Splita, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je u ponedjeljak održan u Zagrebu.

više

Najavljeno otvaranje sajma gastronomije „Adriatic Gastro Show“

Međunarodni festival gastronomije i turizma  „Adriatic Gastro Show“ otvara se sutra u Spaladium Areni, a trajat će do 18. veljače. Rečeno je to na danas održanoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su najavljena sva događanja u sklopu ove sajamske manifestacije koja se organizira treću godinu za redom.

više

U splitskom HNK obilježen 106. rođendan Hajduka

Svečanom sjednicom u Hrvatskom narodnom kazalištu Split danas je obilježen  106. rođendana HNK Hajduk. Nakon uvodnog pozdrava Ivana Kosa, predsjednika HNK Hajduk, u ime Grada Splita okupljene je pozdravio gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Gradonačelnik Baldasar podržao prosvjed za sanaciju Karepovca

Prosvjed građana i udruga na gradskom odlagalištu komunalnog otpada Karepovac podržao je i gradonačelnik Ivo Baldasar. Prosvjed se danas održao u organizaciji Građanske inicijative „Karepovac-drugo lice Splita“ ...

više

Gradonačelnik Baldasar primio novog veleposlanika Republike Koreje

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave veleposlanika Republike Koreje, NJ.E. Park Won-Sup-a u nastupnom posjetu Gradu Splitu.

više

Osnovana Osnovna škola „Žnjan – Pazdigrad“

Splitski gradski vijećnici su u sklopu prve tematske točke dnevnog reda današnje,39. sjednice Gradskog vijeća donijeli odluku o osnivanju Osnovne škole „Žnjan – Pazdigrad“, sa sjedištem na adresi Pazdigradska ulica 1.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba