index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Arhiva vijesti 2016.

Natječaj za prijavu projekata za poticanje znanstvene izvrsnosti

Grad Split raspisao je Natječaj za prijavu projekata u okviru provedbe Programa Grada Splita za poticanje znanstvene izvrsnosti za razdoblje 2016. – 2018. godine „DominiST“ za 2016. godinu.

više

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi kompleksa bazena na Poljudu

U velikoj vijećnici zgrade splitske Gradske uprave danas je potpisan ugovor za energetsku obnovu kapitalnog sportskog centra „Bazeni Poljud“.

više

Blagdanski prijem za splitske sportaše

Povodom blagdana Božića i Nove godine gradonačelnik Ivo Baldasar, njegova zamjenica Aida Batarelo, pročelnik Službe za sport Hrvoje Akrap, gradonačelnikov savjetnik za sport Ozren Bužančić ...

više

Gradonačelnik otvorio „Kuću za roditelje“

Gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar, uz pratnju savjetnice za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Nine Miličević, otvorio je danas prostorije „Kuće za roditelje“ u Gundulićevoj ulici 22.

više

Na Prokurativama podijeljeno pet tisuća porcija bakalara

U organizaciji Grada Splita i Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija, u subotu, 24. prosinca, održana je tradicionalna besplatna podjela porcija bakalara.

više

Grad Split povećao temeljni kapital KK „Split“ za 2,2 milijuna kuna

Na danas održanoj Glavnoj skupštini Košarkaškog kluba „Split“ – sportskog dioničkog društva za obavljanje sportskih djelatnosti, donijeta je odluka o povećanju temeljnog kapitala društva u iznosu od 2,2 milijuna kuna.

više

Poziv gospodarskim subjektima trgovačke djelatnosti registriranim za kupnju i prodaju robe (prehrambeno mješovita roba)

Pozivaju se gospodarski subjekti registrirani za trgovačku djelatnost kupnje i prodaje roba (prodaja prehrambeno-mješovite robe), koji imaju trgovine na području Grada Splita da podnesu prijave za iskazivanje interesa za prodaju prehrambenih proizvoda putem poklon bonova koje Grad Split dodjeljuje svojim građanima.

više

Splitski mališani čestitali Božić gradonačelniku

Djeca splitskih vrtića bili su gosti u Gradskoj upravi na predbožićnom susretu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Tradicionalna manifestacija ˝Djeca čestitaju Božić gradonačelniku˝, koja se danas održala u atriju Banovine, donijela je pjesmu, ples i radost.

više

Obavijest o božićnicama za umirovljenike, nezaposlene i korisnike zajamčene minimalne naknade

Sukladno zaključku Gradskog vijeća Grada Splita od 19. prosinca 2016. godine osigurana su sredstva za pokriće poklon bonova tzv.“božićnica“:

više

Božićni prijem kod splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića

Prigodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu upriličeno je božićno primanje kod splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića i uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, te predstavnika PU splitsko-dalmatinske, HRM-a i konzularnog zbora.

više

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo gradonačelniku Baldasaru

Predstavnici splitskih izviđača-skauta donijeli su danas u Gradsku upravu fenjer s plamtećim Betlehemskim svjetlom i predali ga gradonačelniku Ivi Baldasaru, kao simbol dobrih osjećaja u dane blagdana Božića.

više

Usvojena Odluka o privremenom financiranju proračuna Grada Splita

Nakon što je zaključena 37. Sjednica Gradskog vijeća, predsjednik Boris Ćurković otvorio je 38. sjednicu Vijeća te je usvojen dnevni red sa 25 prisutnih vijećnika.
Vijećnici su usvojili prijedlog Odluke o privremenom financiranju proračuna Grada Splita za prvo tromjesečje 2017. godine u visini 192.306.440 kuna.

više

Nije prihvaćen proračun Grada Splita za 2017. godinu

Na 37. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita održanoj 19.prosinca većina gradskih vijećnika nije prihvatila proračun Grada Splita za 2017. godinu od milijardu i 30 milijuna kuna.

više

Usvojene Izmjene i dopune Proračuna za 2016. godinu

Većinom glasova vijećnika HDZ-ove koalicije i nezavisnih te vijećnika Hrvatske stranke umirovljenika i Hrvatske građanske stranke, Gradsko vijeće je usvojilo Izmjene i dopune Proračuna za 2016. godinu.

više

Primanje za predstavnike gradskih kotara i mjesnih odbora, ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova, javnih i ustanova u kulturi te direktore komunalnih poduzeća

U povodu predstojećih blagdana gradonačelnik Ivo Baldasar je danas u Vili Dalmacija primio predstavnike gradskih kotara i mjesnih odbora, ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova, javnih i ustanova u kulturi te direktore komunalnih poduzeća.

više

Predstavljena tradicionalna akcija „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje“

Danas je u Gradskoj upravi predstavljen ovogodišnji projekt „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje“, kojeg Grad Split već sedmi put održava u suradnji s ustanovama u kulturi grada u vrijeme zimskih školskih praznika.

više

Završen 30. ciklus edukacije o šećernoj bolesti

Prigodnom svečanošću, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Ivo Baldasar, Splitsko dijabetičko društvo je obilježilo završetak 30. ciklusa edukacije o šećernoj bolesti. Riječ je o radionicama u grupama za oboljele DM TIP 2, koje su organizirane u sklopu projekta „Edukacija i rehabilitacija osoba oboljelih od šećerne bolesti“.

više

Tradicionalna akcija Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje!

Ove godine održava se po 7. put. Cilj akcije je upoznavanja djece i mladih s kulturnom baštinom uz mogućnost da kvalitetno i kreativno provedu svoje slobodno vrijeme te na edukativan i njima zanimljiv način usvoje nova znanja i vještine.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar: Rezultat arbitraže je 0:0!

„U srijedu smo u elektroničkom obliku dobili pravorijek Stalnog arbitražnog sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori vezano za spor oko Spaladium arene. Nakon što smo ga pregledali rekao bih da smo na novom početku. Odnosno, rezultat je 0:0!

više

Splitsko Sveučilište mora biti glavna sastavnica razvoja grada Splita

Gradski vijećnici su na današnjoj sjednici, posvećenoj suradnji Grada Splita i Sveučilišta u Splitu, jednoglasno usvojenim zaključcima utvrdili smjer u kojem bi se ta suradnja trebala razvijati te način njenog ostvarivanja.

više

Predblagdanski posjet Samaritancu

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i savjetnica gradonačelnika za socijalnu skrb Nina Miličević danas su obišli Centar za rehabilitaciju „Samaritanac“, specijaliziranu ustanovu osnovanu za pružanje usluga skrbi izvan vlastite obitelji nepokretnim osobama sa izraženijim stupnjem fizičke i psihičke retardacije.

više

Održan drugi  sastanak URBACT lokalne grupe u sklopu provedbe EU projekta Freight TAILS financiranog kroz URBACT III program

Drugi sastanak URBACT lokalne grupe, koju pored predstavnika Grada Splita čine i predstavnici Ekonomskog fakulteta Split, Hrvatske gospodarske komore, Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko–dalmatinske županije RERA SD, Splitsko-dalmatinske županije, Lučke uprave Split,

više

U Lori otkriven spomenik 72. bojne Vojne policije

U povodu 25. obljetnice osnivanja postrojbe i u spomen na dvanaestoricu pripadnika 72. bojne Vojne policije koji su položili život za slobodu Hrvatske, danas je na kružnom toku u Lori natporučnik Damir Mijić, ratni zapovjednik Antiterorističkog voda 72. bojne Vojne policije otkrio Spomenik vojnim policajcima.

više

Predblagdanski posjeti Domu za odgoj djece i mladeži na Brdima i Centru za autizam

U sklopu predblagdanskih obilazaka zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković danas su obišli Centar za autizam u Spinutu i Dom za odgoj djece i mladeži na Brdima.
Zamjenica Batarelo je, u pratnji Nine Miličević, savjetnice gradonačelnika za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, obišla splitski Centar za autizam, kojom prigodom je v.d. ravnatelju Alenu Politeu predala ček na iznos od 5.000 kuna te košaru sa slatkišima za štićenike Centra.

više

Uspješno organizirana humanitarna akcija „A di si ti?!“

Tradicionalna humanitarna akcija 'A di si ti?!', buvljak udruge Most koja ima za cilj senzibiliziranje javnosti problematiku beskućništva, ali i promociji solidarnosti i volonterstva te prikupljanje pomoći za ljude koji su bez svoga krova nad glavom, održana je 16. put za redom ove subote na Trgu Gaje Bulata.

više

16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama 

„Žena u Hrvatskoj , korak naprijed-nazad dva“ naziv je tiskovne konferencije koju je u sklopu 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i uoči Međunarodnog dana ljudskih prava organiziralo danas u Banovini gradsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar najavio radove na energetskoj obnovi Športskog centra bazeni – Poljud

Na temu energetske obnove Športskog centra bazeni – Poljud u zgradi splitske Gradske uprave danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili gradonačelnik Ivo Baldasar, Ozren Bužančić, savjetnik gradonačelnika za sport, ravnatelj Javne ustanove Športski objekti (JUŠO) Serđan Guštin, te pomoćnik ravnatelja JUŠO za tehničke poslove i razvoj Nelson Borovina.

više

Posjet Medžlisu Islamske zajednice u Splitu

Gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar, uz pratnju djelatnika Ureda grada, potom Siniše Kuke, pročelnika Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru, Vesne Alač, pročelnice Službe zajedničkih poslova, te gradskog vijećnika Vjekoslava Ivaniševića,

više

Predstavljen prijedlog Proračuna Grada Splita za 2017. godinu

Gradonačelnik Ivo Baldasar i pročelnica Upravnog odjela za financije Ljiljana Vučetić danas su na konferenciji za novinare predstavili prijedlog Proračuna Grada Splita za 2017. godinu.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio „Anđele“ i „Lastavice“

Povodom nadolazećih božićnih blagdana, gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar i savjetnica  za socijalnu skrb  i zdravstvenu zaštitu Nina Miličević posjetili su danas Udrugu „Anđeli“ u kojoj se održavaju vježbe i terapije za mališane s posebnim potrebama, te „Lastavice“, Udrugu za inkluziju osoba s poteškoćama u razvoju.

više

Obilježen blagdan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca

U povodu blagdana Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, predstavnici Grada Splita, Sindikata pomoraca i udruga pomoraca položili su cvijeće podno spomen svjetionika „Pomorac“ na  Katalinića brigu, za sve poginule i nestale hrvatske pomorce.

više

Gradonačelnik posjetio centre „Juraj Bonači“ i „Slavu Raškaj“

U povodu blagdana Svetog Nikole splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obišao je danas Centre za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ i „Slava Raškaj“ gdje su štićenici uz pomoć svojih odgajatelja pripremili bogat scensko-glazbeni program.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio izložbu hrvatskog slikara Milivoja Uzelca

U Galeriji Dioklecijan Muzeja grada Splita gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je danas izložbu „Milivoj Uzelac u zbirci Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru“.

više

Uoči proslave Svetog Nikole gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio Dječji dom „Maestral“

Povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, te proslave svetog Nikole, gradonačelnik Grada Split Ivo Baldasar posjetio je jutros Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Maestral“.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba