index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Arhiva vijesti 2016.

Gradonačelnik Baldasar posjetio Splitsko-dalmatinsku udrugu spinalno ozlijeđenih i Ustanovu DES

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio je danas Splitsko-dalmatinsku udrugu spinalno ozlijeđenih i DES, Ustanovu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

više

Svečano obilježena  24. obljetnica ustroja 158. brigade i 6. domobranske pukovnije HV-a

Polaganjem vijenaca na Lovrincu,  misom za poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi Svetog Ante, te svečanom akademijom u Domu HV-a na Poljudu, koja se održala danas s početkom u 12 sati, obilježena je 24. obljetnica ustroja 158. brigade i 6. domobranske pukovnije HV-a.

više

Još se ne zna pravi uzrok sušenja stabala na Marjanu

Zdravstveno stanje Park šume Marjan bila je tema konferencije za medije održane jutros u Banovini na kojoj su govorili zamjenik gradonačelnik Goran Kovačević, direktor Javne ustanove Park šuma Marjan Robert Koharević i dr.sc. Milan Pernek, predstojnik Zavoda za zaštitu šuma i lovno gospodarstvo Hrvatskog šumarskog instituta iz Jastrebarskog.

više

Australska veleposlanica Susan Cox u oproštajnom posjetu Gradu Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova zamjenica Aida Batarelo primili su danas  u Banovini veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Susan Cox kojoj je ovo bio ujedno i oproštajni posjet.

više

Predstavljeni projekti Sveučilišta u Splitu

Nova infrastruktura za suradnju Sveučilišta u Splitu i gospodarstva u 21. stoljeću naziv je konferencije koja je danas održana u Velikom amfiteatru nove Zgrade tri fakulteta u sklopu Campusa.

više

Pušten u rad interaktivni panel sa savjetima o energetskoj učinkovitosti

Dodirom ekrana gradonačelnik Ivo Baldasar je simbolično pustio u rad interaktivni panel na kojem će se prikazivati mjere i savjeti za građane o energetskoj učinkovitosti. Riječ je o digitalnom ekranu postavljenom na zid južnog dijela atrija Gradske uprave, uz portirnicu službenog ulaza.

više

Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika: „Split je konačno postao prava turistička destinacija“

„Iz godinu u godinu bilježimo porast dolazaka gostiju od 20 posto, a zbog svega što je Split postao u turističkom smislu, meni je kao gradonačelniku, ali i nekadašnjem turističkom djelatniku,  izuzetno  drago što se ovdje održava ovaj veliki kongres“, ...

više

Na Rivi zapaljena prva adventska svijeća

U Splitu je u subotu navečer upaljena prva svijeća na adventskom vijencu postavljenom oko fontane na zapadnom dijelu Rive.Prvu adventsku svijeću na Rivi zajednički su upalili splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, don Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije i direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić.

više

Gradu Splitu dodijeljena Povelja za uzorno provedenu NAJ-AKCIJU 2016.

Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatske zajednice županija i koordinatora iz gradova i općina na godišnjem savjetovanju koje je održano 22. studenoga 2016.g. u Zagrebu, dodijelio je Gradu Split Povelju za uzorno provedenu NAJ-AKCIJU 2016. pod nazivom „Blago našeg Marjana“.

više

Dječje gradsko vijeće izabralo predsjednika i potpredsjednice

Dječje Gradsko vijeće je na svojoj drugoj sjednici izabralo Dorijana Dulčića iz OŠ „Plokite“ za svog novog predsjednika, a za potpredsjednice Mauru Mrduljaš iz OŠ „Marjan“ i Klaru Leontić iz OŠ „Manuš“.

više

Gradonačelnik Baldasar primio sudionike Međunarodnog seminara u organizaciji Udruge „Anđeli“

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u Banovini sudionike Međunarodnog seminara koji se održava u organizaciji Udruge „Anđeli“.

više

Predstavljena splitska turistička ponuda u Ljubljani

Turistički djelatnici Splita zajedno s gradonačelnikom Ivom Baldasarom i direktoricom Turističke zajednice grada,  Alijanom Vukšić,  prezentirali su danas u prostorijama Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani ukupnu, cjelogodišnju turističku ponudu našeg grada s naglaskom na adventska događanja.

više

Delegacija Grada Splita u Kotoru

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačevići i viši savjetnik za međunarodnu suradnju Nikola Aleksić sudjelovali su na svečanoj proslavi Dana Grada Kotora.

više

Sve splitske službe su spremne za slučaj nepovoljnih vremenskih prilika

Nadležne službe i operativne snage civilne zaštite spremne su za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju nastanka izvanrednih događaja uzrokovanih nepovoljnim vremenskim uvjetima.

više

Osnovnoškolci s Ravnih njiva posjetili „Banovinu“

U povodu Međunarodnog dana djeteta gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Gradskog vijeća, Boris Ćurković primili su u atriju zgrade Gradske uprave učenike Osnovne škole „Ravne njive“.

više

Sustav javnih električnih bicikala stiže u Split sredstvima EU

Grad Split je kroz EU projekt REMEDIO dobio bespovratna financijska sredstva za nabavku sustava javnih električnih bicikala i provođenja mjera energetske učinkovitosti u iznosu od ukupno 267.500,00 €. Ukupna vrijednost projekta je 2.215.512,50 €.

više

Savjetovanje o nadzoru financiranja političkih aktivnosti i izborne promidžbe na lokalnim izborima

U sklopu izvršenja jedne od mjera iz Akcijskog plana za 2015. i 2016. uz Strategiju  suzbijanja korupcije Ministarstva pravosuđa, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske će 8. prosinca 2016.  u Splitu održati Savjetovanje  o nadzoru financiranja političkih aktivnosti (redovnom godišnjem nadzoru) i nadzoru financiranja izborne promidžbe na lokalnim izborima.

više

U Splitu svečano otkriven spomenik „I u mom gradu Vukovar svijetli“

Spomenik  „I u mom gradu Vukovar svijetli“, skulptura brončanog dječačića anđela s luminom u rukama, svečano je danas otkriven na početku Vukovarske ulice.

više

Počinju restauratorski radovi na adaptaciji i rekonstrukciji zgrade Hrvatskog doma

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i direktor poduzeća „Neir“ d.o.o. Ivo Miloš potpisali su danas u prostorima Hrvatskog doma u Tončićevoj ulici Prvi godišnji ugovor o izvođenju restauratorskih radova na adaptaciji i rekonstrukciji zgrade Hrvatskog doma, čime je u biti označen i početak radova na obnovi i uređenju tog zaštićenog kulturnog dobra ...

više

Otvorena je izložba „Sjećam se….“ Valentina Bilića Prcića

U galeriji Studio - 21 otvorena je izložba „Sjećam se….“ poznatog splitskog fotografa Valentina Bilića Prcića.
Riječ je o 16 fotografija koje čine ciklus pod nazivom „nastao strpljivim bilježenjem trenutaka posebnog ugođaja“.

više

Gradu Splitu dodijeljeno gotovo 5 milijuna kuna za obnovu kulturne baštine

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric i gradonačelnik Ivo Baldasar potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se Gradu Splitu s projektnim partnerima Turističkom zajednicom grada Splita i Javnom ustanovom Športski objekti dodjeljuje 4.999.822,40 kn za realizaciju projekta „ Split - mjesto dodira sporta i kulture“.

više

Svečano obilježena 25. obljetnica obrane Splita

Povodom 25. obljetnice obrane grada Splita od napada pomorskih i zračnih snaga JNA, na plaži Kašjuni održana je danas svečanost otkrivanja spomen-obilježja „Spomen i želja“ u znak sjećanja na 15. studenog 1991. godine kada je grad pretrpio najteži napad u svojoj povijesti.

više

Izaslanstvo prijateljskog kineskog grada Hangdžoua posjetilo Split

Zamjenici splitskog gradonačelnika Aida Batarelo i Goran Kovačević primili su danas izaslanstvo prijateljskog kineskog grada Hangdžoua, koje je predvodio Ma Ksiaohui, prvi zamjenik gradonačelnika Hangdžoua.

više

Gradonačelnik primio zapovjednika francuske nuklearne podmornice

U zgradi splitske Gradske uprave danas je održano primanje za zapovjednika francuske nuklearne podmornice „Rubis“, kapetana fregate Wenceslasa de Monicaulta i zapovjednicu pomoćnog broda „Bison“, poručnicu bojnog broda Sophie Rapacki sa izaslanstvom.

više

Splitski KBC dobio novi uređaj za tomografiju

U Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju na Križinama danas je rad svečano stavljen novi MSCT uređaj za višeslojnu kompjutersku tomografiju.

više

Obilježen Dan logoraša Splitsko-dalmatinske županije

„Uvijek je poseban osjećaj biti među vama. Žrtve i stradanja hrvatskih logoraša nikada ne smijemo zaboraviti.“, kazao je to uvodno Ivo Baldasar, gradonačelnik Grada Splita na svečanoj akademiji u Domu HV-a na Poljudu povodom 25. obljetnice djelovanja Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

više

Ansambl Lado nastupa u Spaladium Areni

U gradskoj kavani Bellevue danas je predstavljen godišnji koncert nacionalnog folklornog ansambla Lado koji se 25. studenog održava u Spaladium Areni.

više

Počeo međunarodni seminar o osmišljavanju modernizacije obrazovnog sustava

U Splitu je s radom počeo međunarodni kontaktni seminar pod nazivom .“Connectinq Public Authorities and Educational Institutions in Erasmus+“ (Povezivanje javne vlasti i obrazovnih institucija u Erasmus +), koji se, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, održava u hotelu Le Meridien Lav.

više

Gradonačelnik Baldasar i ministar Kuščević o problematici žnjanskog platoa

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar danas su u zgradi splitske Gradske uprave održali sastanak na temu problematike žnjanskog platoa.

više

Zahvala generala Šundova

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar susreo se danas s general pukovnikom Mirkom Šundovom, načelnikom GS OSRH, komodorom Predragom Stipanovićem, zapovjednikom HRM i komodorom Marileom Staničićem.

više

Dr. Uglešiću uručen brončani grb Grada Splita

U organizaciji Hrvatskog psihijatrijskog društva, Klinike za psihijatriju KBC-a i splitskog Medicinskog fakulteta danas je u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta Split održana svečana akademija povodom 90 godina života i 60 godina rada

više

Održana završna konferencija „Mladi za grad“

U splitskoj Sveučilišnoj knjižnici danas je održana Konferencija "Mladi za grad" koja se provodi kao završna aktivnost projekta "Mladi za grad-razvoj i afirmacija aktivnog sudjelovanja mladih u društvu" koji je udruga MoSt provodila u partnerstvu s Gradom Splitom i Školom likovnih umjetnosti.

više

U Sydneyu otvorena izložba fotografija s motivima Splita

U srijedu je u Australiji u Sydneyu otvorena velika izložba fotografija sa motivima grada Splita.
Izložba, čiji je autor poznati splitski fotograf Boris Kragić, postavljena je u Concord Library grada Canada Bay, koji je smješten u unutrašnjem-zapadnom predgrađu Sydneyja.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba