index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Arhiva vijesti 2016.

Položeni vijenci pred Središnjim križem i na Groblju branitelja

U spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana danas su na gradskom groblju Lovrinac zapaljene svijeće i položeni vijenci kod Središnjeg križa i na Groblju branitelja.

više

Postavljen vijenac u spomen na pobjedu narodnjaka u Splitu

Polaganjem lovorovog vijenca na spomen ploču na pročelju zgrade splitske Glazbene škole „Josipa Hatzea“ u Ulici kralja Tomislava danas je obilježena pobjeda Narodne stranke u Splitu na izborima 28. listopada 1882. godine.

više

Uz izložbu keramike najavljen nastavak projekta „Turneje tri Grgura“

U Galeriji "Dioklecijan" Muzeja grada Splita sinoć je u sklopu projekta "Turneja tri Grgura" otvorena izložba keramike "Kerameikon", te je predstavljen program za 2017. godinu ...

više

U KBC-u održan okrugli stol o palijativnoj skrbi

Povodom završetka projekta psihosocijalne potpore teško bolesnim i njihovim obiteljima, kojeg je nositelj Udruga za palijativnu skrb Split, a partneri Grad Split i Udruga Domine, danas je u Kliničkom bolničkom centru Split održan okrugli stol ...

više

Obilježena 72. godišnjica oslobođenja Splita od fašizma

Polaganjem vijenaca na lovrinačkom groblju te Narodnom trgu i prigodnom svečanošću u Muzeju grada Splita danas je u organizaciji Grada Splita i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Splita obilježena 72. godišnjica oslobođenja Splita od fašizma.

više

Otvoren 20. međunarodni sajam SASO

U „Spaladium Areni“ danas je svečano otvoren međunarodni sajam SASO koji,  kako je rečeno na svečanosti, u sebi sadrži niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije,

više

Otvorena dječja igrališta na Skalicama i Kragićevoj poljani

U gradskim kotarevima Lovret i Varoš, na radost mnoštva okupljene djece otvorena su danas dva novouređena dječja igrališta u nazočnosti gradonačelnika Ive Baldasara i predstavnika gradskih kotareva.

više

„Turnir međunarodnog prijateljstva – Split 2016“

U organizaciji Grada Splita i uz pomoć Odbojkaškog kluba Split, prošle subote (22. listopada) u Sportskom centru Poljud održao se Međunarodni turnir u ženskoj odbojci pod nazivom „Turnir međunarodnog prijateljstva – Split 2016“.

više

Održana akcija “Nema invalida”

U organizaciji Udruge mladih “Prijatelj” i u suradnji sa Savjetom mladih Grada Splita u subotu je na dnu Marmontove ulice održana akcija pod nazivom “Nema invalida”.

više

Javno predstavljanje Gradskog programa za mlade

Grad Split i CEDRA Split organiziraju javno predstavljanje Gradskog programa za mlade Grada Splita od 2017. do 2020. godine (u daljnjem tekstu GPM) koje će se održati u petak, 28. listopada 2016. godine u 18:00 sati u Dvorani 1 Središnje knjižnice „Marko Marulić“, Ulica slobode 2, Split.

više

Gradonačelnik primio jubilarne davatelje krvi

Gradonačelnik Ivo Baldasar danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave primio četrdeset troje višestrukih davatelja krvi - članova splitskih klubova DDK i KDDK „Brodosplit“, među kojima su dvije žene i dvoje koji su darovali krv po 100 puta.

više

Gradu Splitu odobrena sredstava za sufinanciranje provedbe projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“ u iznosu od 941.427,41 kn

Grad Split se u rujnu 2016. godini prijavio na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2016. godinu za sufinanciranje projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“ čija je ukupna vrijednost 3.557.588,36 kn.

više

Stiglo 1099 mišljenja, prijedloga i primjedbi na prijedloge prostornih planova

Do 12. listopada, odnosno u roku predviđenom za javnu raspravu o prostornim planovima u splitskoj Gradskoj upravi je zaprimljeno 1099 mišljenja, prijedloga i primjedbi.

više

Davatelji krvi Kluba uprave i samouprave Split darovali 62 doze krvi

Članovi Kluba dobrovoljnih davatelja krvi samouprave i uprave Split danas su u trećoj ovogodišnjoj akciji darovali 62 doze krvi. To je čak za 15 doza više nego na prethodnoj akciji u lipnju ove godine.

više

Održan prvi sastanak URBACT lokalne grupe u sklopu provedbe EU projekta Freight TAILS u sklopu URBACT III programa

URBACT je program europske međuregionalne suradnje namijenjen razvijanju pragmatičnih novih i održivih rješenja za integrirano rješavanje ekonomskih, socijalnih i okolišnih problema u gradovima.

više

Gradonačelnik Baldasar primio najstariju splitsku klapu

„Klapsko pjevanje je dio naše dalmatinske i hrvatske kulture, a kad netko zajedno pjeva više od pedeset godina može im se poželjet samo puno zdravlja  i još puno pjesama“, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar na danas održanom prijemu u Banovini ...

više

Danski veleposlanik Hougard u nastupnom posjetu Gradu Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u Banovini veleposlanika Kraljevine Danske, Andersa Christiana Hougardakoji je bio u nastupnom posjetu Gradu Splitu.

više

Na Rivi održan 'Split Gourmet Expo - izložba splitskih restorana'

U svrhu promocije Splita kao cjelogodišnje gourmet  destinacije izvrsnosti u subotu je u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER) na splitskoj Rivi održan 'Split Gourmet Expo - izložba splitskih restorana'.

više

Završena 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Splita

Drugog dana rada Gradsko vijeće Grada Splita svoju 35. sjednicu  započelo je s izlaganjem Siniše Kuke,  pročelnika Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru o prijedlogu za imenovanje Nedjeljka Ževrnja za ravnateljem Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta Split.

više

Počinju radovi na širenju mosta na Bačvicama – od ponedjeljka nova regulacija prometa

Zbog radova na izgradnji pješačkog mosta na Bačvicama iznad željezničke pruge od ponedjeljka, 17.10.2016. u 8 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa kojom se zatvara dio Ulice Katalinićev prilaz za sav promet.

više

Grad Split s partnerima aplicirao na sredstva Ministarsva pravosuđa

Grad Splita kao partner s dvije splitske udruge aplicirao je na dva natječaja koje je raspisalo Ministarstvo pravosuđas ukupnom vrijednošću za oba projekta od oko 900.000,00 kuna.

više

Obilježena 12. obljetnica smrti Andrije Bartulića

U povodu dvanaeste obljetnice smrti Andrije Bartulića, heroja Domovinskog rata, pukovnika Hrvatske vojske i predsjednika splitske HVIDR-e, danas je izaslanstvo Grada Splita položilo cvijeće ispred, njemu posvećenog spomenika, na ulazu u garažu u Ulici Ruđera Boškovića.

više

Započela 35. sjednica splitskog Gradskog vijeća

Izmjenama i dopunama dnevnog reda započeo je prvi dan 35. zasjedanja splitskog Gradskog vijeća, trajanje kojeg je predviđeno dva dana.

više

Priopćenje gradonačelnika Baldasara o zapošljavanju u Banovini

U cilju točnog informiranja javnosti, a obzirom na niz različitih interpretacija i spekulacija vezano za uvijek aktualne teme zapošljavanje u Gradskoj upravi i izdvajanju za plaće službenika i namještenika, želimo ukazati na sljedeće činjenice.

više

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević svečano preuzeo Odluku o financiranju Urbane aglomeracije Split

U Zagrebu su danas svečano dodijeljene Odluke o odabiru područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja gradovima Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Slavonskom Brodu i Puli.

više

Predstavljen projekt smještaja bivših štićenika Doma „Maestral“ i roditelja oboljele djece bez prebivališta u Splitu

Danas je u Gradskoj upravi predstavljen projekt izgradnje objekta na Blatinama u kojem bi se uredili stanovi za smještaj bivših štićenika Doma „Maestral“ te smještaj roditelja teško oboljele djece bez prebivališta u Splitu, a koja se liječe u splitskom Kliničkom bolničkom centru.

više

Otvoren 8. Internacionalni maslinarski simpozij

Danas je u hotelu Le Meridien Lav u organizaciji splitskog Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša otvoren 8. Internacionalni maslinarski simpozij koji je okupio najveće svjetske maslinarske stručnjake na znanstvenu raspravu o najvažnijim temama i najnovijim otkrićima važnima za maslinarstvo i uljarstvo.

više

Gradonačelnik Baldasar uručio gradonačelnik Penavi ček na 389.396, 28 kuna za obnovu Vodotornja

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar predao je danas, 8. listopada 2016. godine  na prijemu u vukovarskoj Gradskoj upravi gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček na 389.396,28 kuna koliko su Split i građani Splita prikupili do 3. listopada.

više

Uoči Dana neovisnosti položeni vijenci na Lovrincu

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Lovrinac,  te križa na Groblju branitelja, izaslanstvo Grada Splita položilo je vijence i zapalilo svijeće.

više

Grad Split i Tuzlanski kanton unaprjeđuju suradnju

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je u zgradi splitske gradske uprave predstavnike Skupštine Tuzlanskog kantona iz BiH.

više

Nastupni posjet njemačkog veleposlanika Thomasa E. Schultzea

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanika SR Njemačke Thomasa E. Schultzea. U srdačnom razgovoru splitski gradonačelnik je pozdravio njemačkog veleposlanika kao predstavnika najveće i najprijateljskije zemlje, izrazivši nadu da će veleposlanik i u buduće dolaziti u Split.

više

Poziv na savjetovanje o Nacrtu Gradskog programa za mlade

Na web stranici Grada Splita objavljen je Nacrt Gradskog programa za mlade Grada Splita za razdoblje od 2017. do 2020. godine te Obrazac za online savjetovanje.

više

Urbanoj aglomeraciji Split 63 milijuna eura

„Ovo je doista golem uspjeh, jer smo došli u poziciju do 2020. godine za razvoj Splita i okolnih gradova i općina povući gotovo 63 milijuna eura iz EU fondova. Ovo je rezultat velikog i neumornog rada Službe za gospodarstvo i europske fondove Grada Splita koju vodi Ela Žiži, te Ane Jerkunice, savjetnice za europske fondove.

više

Konstituirano Dječje gradsko vijeće Grada Splita

Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Splita održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita u mandatu 2016. – 2018. godina.

više

Objavljen natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2016. godini

U povodu obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2016. godini.

više

Održan „10. susret gradova i općina – prijatelja djece“

U organizaciji Koordinacijskog odbora akcije „Grad Ogulin – prijatelj djece“ 1. listopada je u tom gradu održan tradicionalni 10. „Susret gradova i općina – prijatelja djece“.

više

Ravnatelji vrtića iz Tallina posjetili DV “Marjan“

Grupa od 45 ravnatelja vrtića iz dalekog Tallinna (Estonija) posjetila je danas Dječji vrtić „Marjan“, objekt „Mandalina“.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar vjernicima židovske vjeroispovijesti čestitao Roš Hašanu

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar predsjednici Židovske općine Split Ani Lebl i svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u svoje je osobno ime i u ime Grada Splita čestitao Roš Hašanu i novu 5777. godinu prema židovskom kalendaru.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba