index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Arhiva vijesti 2016.

Održan radni sastanak o izgradnji osnovne škole na Pujankama

Na temu izgradnje Osnovne škole „Pujanki“ u zgradi splitske Gradske uprave održan je radni sastanak na kojem su predstavnici Gradskog kotara, kao i predstavnici roditelja učenika te škole, informirani o trenutačnom tijeku radova na tom školskom objektu.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio splitske sportaše s invaliditetom, sudionike Paraolimpijskih igara održanih u Rio de Janeiru

Ivo Baldasar, gradonačelnik Grada Splita primio je danas u zgradi Gradske uprave splitske sportaše s invaliditetom, sudionike Paraolimpijskih igara koje su održane u Rio de Janeiru ...

više

Otvoren novi studentski restoran

U Studentskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u sklopu Kampusa otvoren je danas najveći studentski restoran  u Splitu, površine 1500 metara četvornih, s više od 400 sjedećih mjesta.

više

Gradonačelnik primio svjetske juniorske prvake u vaterpolu

U povodu osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu uzrasta U-18 u Podgorici, gradonačelnik Ivo Baldasar je danas primio šest reprezentativaca – članova splitskih klubova te vodstvo reprezentacije predvođeno izbornikom Joškom Krekovićem.

više

Baldasar čestitao Dan policije

U povodu Dana policije i blagdana svetog Mihovila zaštitnika policajaca Policijska uprava splitsko-dalmatinska je u Vili Dalmacija održala svečanu akademiju  kojoj su nazočili gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i predsjednik Gradskog vijeća Splita Boris Ćurković.

više

Održan znanstveno-stručni skup „Dijete, knjiga i novi mediji“

U Splitu je danas završen dvodnevni znanstveno-stručni skup „Dijete, knjiga i novi mediji“, koji je održan u organizaciji splitskog Filozofskog fakulteta i Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

više

Na Kašjunima obilježena 25. obljetnica pogibije Josipa Vranića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Kašjunima pred spomenikom, gdje je 24. rujna 1991. godine poginuo Josip Vranić, prva žrtva iz redova HRM-a u obrani Hrvatske, Josipova obitelj, predstavnici Grada Splita, ...

više

Održana akcija čišćenja bedema i unutrašnjosti tvrđave Gripe

Djelatnici gradskih komunalnih tvrtki „Čistoća“  i “Parkova i nasada“ čistili su danas bedeme i unutrašnjost tvrđave Gripe.

više

Održan 4. nogometni turnir „Mi u igri za Jadransko-Jonsku makroregiju"

U Splitu je u srijedu održan drugi dio 4. međunarodnog nogometnog turnira „Mi u igri za Jadransko-Jonsku makroregiju", na kojem su sudjelovali kadeti nogometnih „Giovane Ancona Calcio“ i „Ancona 1905“ iz Ancone te splitskih HNK „Hajduk“ i NK „Adriatic“.

više

Dodijeljene medalje Grada Splita trojici policajaca

U povodu Dana policije, gradonačelnik Ivo Baldasar je danas trojici policijskih službenika Splitsko dalmatinske policijske uprave uručio medalje Grada Splita, za njihov istaknuti rad u službi.

više

Na koncertu „Pozdrav jeseni“  nastupili „Triglav“ i „Slovenčice“

U organizaciji Slovenskog kulturnog društva „Triglav“ u Gradskom kazalištu lutaka održan je 17.rujna 2016.godine  koncert  pod nazivom „Pozdrav jeseni“.

više

Na Zapadnoj obali održana svečanost otkrivanja brončanih ploča splitskim olimpijcima

Na Zapadnoj obali, na platou u blizini skulpture „Ruža vjetrova“ održana je svečanost otkrivanja brončanih ploča splitskim olimpijcima, osvajačima medalja na XXXI. Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

više

Obilježen Dan splitskog sporta

Danas je u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika svečano obilježen Dan splitskog sporta, koji se na ovaj dan slavi u znak sjećanja na 15. rujan 1979. godine kada su u Splitu otvorene Mediteranske igre, najveća sportska manifestacija u tadašnjoj Jugoslaviji.

više

Počeli deseti Hrvatsko-francuski upravni dani

U Splitu, u prostorima Sredozemnog instituta za znanosti o životu (MEDILS) počeli su deseti Hrvatsko – francuski upravni dani, koji se održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

više

Otkrivena spomen-ploča na pročelju zgrade prvog Zapovjedništva HRM-a

Na pročelju zgrade u Jadranskoj ulici, na mjestu ustrojavanja prvog Zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice, danas je u sklopu Programa obilježavanja 25. obljetnice HRM-a otkrivena spomen-ploča kao trajna uspomena na taj dan.

više

Svečani prijem povodom Kurban-bajrama

U povodu blagdana Kurban-bajrama, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice u Splitu danas je održan svečani prijem kojemu je domaćin bio  splitski imam Vahid efendija Hadžić.

više

Gradonačelnik Baldasar posjetio Osnovnu školu „Gripe“

Povodom početka nove pedagoške godine u splitskim osnovnim školama gradonačelnik Ivo Baldasar i pročelnica Službe za obrazovanje i znanost, Ines Milina Granza posjetili su danas Osnovnu školu „Gripe“.

više

Gradonačelnik na Peristilu otvorio „Dane Dioklecijana“

Uz stražu rimskih pretorijanaca i gromoglasne fanfare, Dane Dioklecijana koji se održavaju dvanaestu godinu za redom svečano je otvorio večeras na Peristilu gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar.

više

Socijalni radnici Zeničko-dobojskog kantona na prijemu u Banovini

U velikoj vijećnici zgrade splitske Gradske uprave održano je danas primanje za socijalne radnike iz Zeničko-dobojskog kantona iz Bosne i Hercegovine koji su danas doputovali u Split, a od 11. do 13. rujna će sudjelovati na X. stručnom seminaru udruženja socijalnih radnika koji se održava u hotelu Medena u Trogiru.

više

Gradonačelnik posjetio mališe Dječjeg vrtića „Mandalina“

Povodom početka nove pedagoške godine u splitskim ustanovama predškolskog odgoja gradonačelnik Ivo Baldasar i pročelnica Službe za obrazovanje i znanost, Ines Milina Granza posjetili su danas Dječji vrtić „Mandalina“,  objekt u sastavu DV Marjan.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba