index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Arhiva vijesti 2016.

Otvorena izložba natječajnih radova za uređenje Trga Gaje Bulata

U atriju zgrade splitske Gradske uprave danas je svečano otvorena izložba „Umjetnička rješenja za uređenje Trga Gaje Bulata“.

više

Iz EU socijalnog fonda Grad Split dobio 1,9 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH, a po naputku i odobrenju gradonačelnika Grada Splita Ive Baldasara, zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo svečano je danas potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskoga socijalnog fonda.

više

Grad Split i Hrvatske ceste dogovorili cjelovito cestovno rješenje za područje Mejaša

U prostorijama Gradske uprave jutros je održan sastanak između Grada Splita i Hrvatskih cesta. Na sastanku su bili nazočni gradonačelnik Ivo Baldasar sa suradnicima, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima te pomoćnik ministra pomorstva prometa i infrastrukture Mario Madunić.

više

Gradonačelnik Baldasar  primio splitske paraolimpijce

Uoči  XV. Paraolimpijskih igara  koje se od 7. do 18. rujna održavaju u Rio de Jeneiru  gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa pročelnikom  Službe za sport i sportsku infrastrukturu, Hrvoje Akrapom, primio je danas u Banovini splitske sportaše s invaliditetom  i njihove trenere,  dan uoči njihovog odlaska u Brazil.

više

Zatvorene Sportske igre mladih; Baldasar: Najveća vrijednost manifestacije je okupljanje mladih

“Ovakva lijepa okupljanja nisu prigoda za velike govore već za veselje i druženje pa vas samo svih pozdravljam i nadam se da ste uživali u Splitu i u sportskim natjecanjima”, kazao je u svom uvodnom obraćanju splitski gradonačelnik na svečanosti zatvaranja 20. Sportskih igara mladih koja se odvijala večeras na Rivi.

više

Potpisan Sporazum o partnerstvu za provedbu EU projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“

Dana 26. kolovoza 2016.g. u zgradi Gradske uprave Grada Splita je upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu za provedbu EU projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“ između Grada Splita kao nositelja projekta i partnera - 24 osnovne škole Grada Splita.

više

Organiziran prijem u završnoj fazi EU projekta "Od starog pisma do novog prijateljstva"

"Od starog pisma do novog prijateljstva" naziv je europskog projekta kojem je protekle dvije godine splitska Osnovna škola „Manuš“ bila glavni koordinator, a partneri  škole iz Turske (Izmir), Poljske (Grodzisk Mazowiecki), Portugala (Lagos) i Rumunjske (Constanta – Valu Lui Traian).

više

Položeni vijenci za Prvi splitski partizanski odred

U povodu 75. obljetnice osnivanja Prvog splitskog partizanskog odreda (11. 08. 1941. g.) te njegovog stradanja (26. 08. 1941. g.) izaslanstva Grada Splita, Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita i Radničkog nogometnog kluba Split, položila su danas vijence na Spomen ploču u Vinkovačkoj ulici, na Plokitama. 

više

U Banovini organiziran svečani prijem za splitske olimpijce

„Split je ponosan na vas, na vaše sportske uspjehe, a još više i prije svega na vaše ljudske kvalitete“, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar na današnjem svečanom prijemu u Banovini organiziranom za splitske sportaše sudionike XXXI. Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

više

Zamjenik gradonačelnika Grada Splita Goran Kovačević primio profesora dr.sc. Alexandera Efremova, dekana Moskovskog zrakoplovnog instituta

Zamjenik gradonačelnika Grada Splita Goran Kovačević primio je danas u zgradi Gradske uprave jednog od vodećih svjetskih i europskih znanstvenika iz oblasti obuke astronauta i razvoja svemirsko-zrakoplovne tehnike profesora dr.sc. Alexandera Efremova, dekana Moskovskog zrakoplovnog instituta (MAI) koji ovih dana ljetovanje provodi na splitskom području.

više

Grad Split potpisao deklaraciju Strasburškog kluba s kojom se podržava projekt Europske unije i odbacuju prijetnje eurofobnih pokreta

Goran Kovačević, Zamjenik gradonačelnika Grada Splita boravio je u Portugalu gdje je u ime grada potpisao deklaraciju Strasburškog kluba s kojom se podržava nastavak projekta Europske unije nakon rezultata referenduma u Velikoj Britaniji.

više

Na Kili najveći projekt izgradnje stanova POS-a u Hrvatskoj

„Projekt izgradnje POS-ovih stanova na Kili je primjer dobre suradnje Grada Splita sa Ministarstvom graditeljstva i Agencijom za pravni promet i posredovanjem nekretninama.

više

Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Prigodnim popodnevnim i večernjim događanjima u organizaciji Grada Splita i Koordinacije splitskih braniteljskih udruga nastavljeno je svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

više

Polaganjem vijenaca u Splitu započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Vijence su položili prvo predstavnici Hrvatske ratne mornarice na čelu s kontraadmiralom Predragom Stipanovićem, potom predstavnici Policijske uprave Splitsko dalmatinske i Ureda državne uprave, ...

više

Delegacija kineskog grada Anjang u posjeti Splitu

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević primio je danas izaslanstvo kineskog grada Anjang koje boravi u Splitu u višednevnom posjetu.

više

Splićani prikupili preko 350 tisuća kuna za obnovu Vukovarskog vodotornja

U mjesec dana građani Splita uplatili su 100 tisuća kuna za obnovu Vodotornja u Vukovaru tako da je do sada na računu, koju je u tu svrhu otvorio Grad Split, ukupno prikupljeno 352.601, 87 kuna.

više

Očišćeno smeće iz Šumice

Predio Šumica poviše kupališta Ovčice danas su djelatnici „Čistoće“ u potpunosti očistili od odbačenog sitnog otpada (staklene i plastične boce, vrećice, kartonske kutije…).

više

Prijem za zapovjednika grčkog školskog broda „Chios“

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević primio je u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave kapetana fregate Vasileiosa Chalatsisa, zapovjednika školskog broda L-173 „Chios“, Ratne mornarice Republike Grčke koji će u Splitu boraviti od 1. do 4. kolovoza.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba