index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Arhiva vijesti 2016.

Grad Split se pridružio inicijativi „Connecting Europeans“

Isticanjem zastave Europske unije na pročelju zgrade Gradske uprave Split se pridružio inicijativi „Connecting Europeans“ namijenjenoj gradovima i regijama Europske Unije, a osmišljenoj u cilju promicanja kulture i vrijednosti pripadanja Europskoj Uniji.

više

Gradske službe kao jamac ostanka „Ultra Europe Festivala“ u Splitu

„Ne možemo se s drugim europskim gradovima natjecati u iznosima gradskih proračuna, ali definitivno možemo u logističkoj podršci koje naše gradske službe pružaju „Ultri“, rekao je zamjenik gradonačelnika, Goran Kovačević ...

više

Prijavljen projekt Urbane aglomeracije Split težak 62,7 mil €

Grad Split, kao nositelj Urbane aglomeracije Split, dostavio je kompletnu dokumentaciju Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za prijavu projekta Urbane aglomeracije Split

više

Završena 34. sjednica Gradskog vijeća

Usvajanjem zaključaka vezanih za rad Vijeća za davanje odobrenja za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru završena je 34. sjednica Gradskog vijeća, koja je s radom započela još u ponedjeljak, 18. srpnja.

više

Uspješno završen EU projekt "S pomoćnikom mogu bolje"

Grad Split je u suradnji s 23 osnovne škole Grada Splita uspješno proveo EU projekt S pomoćnikom mogu bolje.
Projekt je odobren u kolovozu 2015. godine u sklopu natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dodjelu bespovratnih sredstava ...

više

Od četvrtka tri dana bluesa na Zvončacu

U četvrtak, 21. srpnja u Parku Zvončac počinje trodnevni 6. Split Blues Festival, posvećen legendarnom glazbeniku Jadranu Zlodri Gobu. Riječ je o glazbenom događaju na kojem će uz hrvatske sudjelovati i glazbenici iz Turske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Sjedinjenih američkih država.

više

Završen EU projekt „ Malom kavom do velikog posla“

Povodom završetka EU projekta „Malom kavom do velikog posla!“ u maloj vijećnici zgrade Gradske uprave održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Ela Žižić, ...

više

Raspravom o gradskim poduzećima nastavljena 34. sjednica Gradskog vijeća

Raspravom o godišnjim izvješćima o poslovanju gradskih poduzeća u 2015. godini nastavljena je u ponedjeljak prekinuta 34. sjednica Gradskog vijeća.

više

EU projekt za mlade

U prostorijama splitske Udruge MoSt održan je regionalni stručni skup pod nazivom „Mladi u riziku –problem ili izazov za zajednicu“. Skup su u ime Grada Splita pozdravile Aida Batarelo, zamjenica dogradonačelnika ...

više

Skidanjem pet točaka iz prijedloga Dnevnog reda počela 34. sjednica Gradskog vijeća

Skoro dvosatnom raspravom o prijedlogu dnevnog reda te utvrđivanjem 38 točaka umjesto predloženih 42 počela je 34. sjednica splitskog Gradskog vijeća, kojoj je na početku prisustvovalo 28 od 35 vijećnika.

više

Predstavljen izvedbeni projekt rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole „Pujanke“

Grad Split i arhitektonsko-projektni biro „Kapov d.o.o.“ iz Splita sklopili su Ugovor za izradu projektne dokumentacije (glavnog i izvedbenog projekta) za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole „Pujanke“.

više

Grad Split i partneri održali prvi sastanak EU projekta CitiEnGov

Predstavnici Grada Splita i partnera u EU projektu „CitiEnGov“ (Cities for a Good Energy Governance - Gradovi za pametno energetsko upravljanje), odobrenog u okviru 1. poziva Programa Interreg - Central Europe, održali su u talijanskom gradu Ferrari inicijalni, tzv. Kick-off sastanak.

više

Zahvala za suosjećanje sa žrtvama Srebrenice

Načelnik općine Srebrenica u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, Ćamil Duraković poslao je splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru pismo u kojem mu se zahvaljuje na izrazima suosjećanja sa žrtvama Srebrenice, u povodu obilježavanja 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima u tadašnjoj Sigurnoj zoni Ujedinjenih naroda u Srebrenici.

više

Grad Split sponzorira ovogodišnju Ultru s dva milijuna kuna

Gradonačelnik ,Ivo Baldasar i direktor tvrtke „ADRIA MM PRODUKCIJA d.o.o.“ Nikola Bušljeta potpisali su danas u Banovini Ugovor o sponzorstvu manifestacije „Ultra Europe Music Festival 2016“ težak dva milijuna kuna.

više

Mimohodom i koncertom za žrtve Srebrenice

Jednosatnim mimohodom središtem grada i koncertom u Vili Dalmaciji pod nazivom "Klape Srebrenici i Vukovaru", čiji je pokrovitelj bila predsjednica  Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, obilježena je u nedjelju u  Splitu 21. obljetnica genocida u Srebrenici.

više

Na Peristilu postavljene kamere za video-nadzor, prve iz budućeg sustava video-nadzora javnih površina  Grada Splita

Sukladno planovima nadzora  javnih površina, na Peristilu su danas, 8. srpnja, postavljene kamere za video-nadzor koje će idućih dana biti u testnoj fazi.

više

Mali Split na prijemu u Banovini

U velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izvođače 26. dječjeg festivala „Mali Split“, „Teen festa“ i članove Dječjeg zbora „Srdelice“.

više

Nautika i pomorstvo u 8. Poduzetničkom kafiću Split

Osmi u nizu Poduzetnički kafić Split u sklopu projekta „Malom kavom do velikog posla“ na temu nautike i pomorstva održao se sinoć u splitskom restoranu Velum

više

Predstavljen Fond za kinematografiju Grada Splita

Savjetnik gradonačelnika za kulturu i znanost Igor Baković i predsjednik Vijeća za filmsku kulturu i medijsku djelatnost Grada Splita Veljko Popović te članovi Vijeća predstavili su danas na konferenciji za novinare Fond za kinematografiju Grada Splita i najavili raspisivanje natječaja za filmsku i medijsku djelatnost.

više

Održano natjecanje Student Case Study Challenge

U sklopu projekta „Malom kavom do velikog posla“ u Microsoft Inovacijskom Centru na splitskom FESB-u u srijedu je održano studentsko natjecanje u rješavanju problema nastalih u pojedinoj tvrtki ili ustanovi i aktualnih problema koji se odnose na poboljšanje standarda života u Splitu, Student Case Study Challenge.

više

Primanje za Esmu Redžepovu

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević primio je danas Esmu Redžepovu, najpoznatiju pjevačicu romske glazbe i istaknutu humanitarku.

više

Za devet dana počinje Ultra Europe festival

Preko 150 tisuća posjetitelja iz preko 130 zemalja svijeta doći će slijedeći tjedan u grad pod Marjanom. Četvrtu godinu zaredom Ultra Europe festival će se održati u Hrvatskoj, u Splitu na Braču, Hvaru i Visu gdje će se od 14. do 20. srpnja na devet različitih pozornica naći 150 DJ-a.

više

Splićani do sada prikupili 256.806,17 kuna za vukovarski vodotoranj

Temeljem odluke splitskog Gradskog vijeća, donesene 30. ožujka 2016. godine o davanju potpore Gradu Vukovaru za Projekt obnove Vukovarskog vodotornja – simbol hrvatskog zajedništva, splitska Gradska uprava zajedno sa građanima počela je prikupljati financijska sredstva.

više

Gradonačelnik Baldasar čestitao Ramazanski Bajram

Rano jutros gradonačelnik Ivo Baldasar je posjetio Mesdžid Islamske zajednice (muslimanki molitveni prostor) u Splitu gdje se nakon njihovog molitvenog obreda susreo s vjernicima islamske vjeroispovijesti i glavnim splitskim imamom Vahidom efendijom Hadžićem.

više

Za javnost otvorena jugoistočna kula Dioklecijanove palače

Gradonačelnik Ivo Baldasar večeras je za javnost otvorio obnovljeni prizemni dio jugoistočne kule Dioklecijanove palače. Riječ je o prostoru, površine 8,3 puta 8,3 metra, u kojem je do prije nekoliko godina bila turistička agencija, ...

više

Potpisan Kolektivni ugovor djelatnika ustanova u kulturi Grada Splita

U Velikoj vijećnice zgrade Gradske uprave danas je potpisan Kolektivni ugovor zaposlenika gradskih ustanova u kulturi. Ugovor je potpisan od strane ravnatelja osam ustanova u kulturi, Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, te Grada Splita. 

više

Otvoren 8. Futsal Cup for Peace

Prigodnom svečanošću u vojarni Sveti Nikola, u splitskoj Lori, otvoreno je regionalno vojno prvenstvo u malom nogometu 8. Futsal Cup for Peace / 8. Malonogometni kup za mir.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba